גם אתם שוברים את הראש לפעמים מה להכין שיהיה ללא גלוטן טבעוני ? חשוב שיהיה משהו קל ופשוט שהתנור מכין בשבילכם. ועדיין, שיהיה טעים, מזין ומשביע ומתאים לתפריט דל פחמימה… כן, אני יודעת. זה נשמע כמו הרבה לבקש. סינייה כרובית (או כל ירק אנטיפסטי אחר) עושה וי על כל הבקשות.
לפני שנים רבות אחי הפך לטבעוני ביחד עם משפחתו. בשלב מאוחר הרבה יותר אמא שלי הפכה לצמחונית. בחמש השנים האחרונות אני והבודי בילדר דלי פחמימה בואך קיטו, והשמחה סביב השולחן רבה… זאת עוד בטרם דיברתי על שלושה ילדים בררנים במיוחד. כל ניסיון להעמיד ארוחת ערב שישי כהלכתה, סופו בעשרות מנות וגרסאות למנות, בפנכות וצלוחיות, כך שיתאימו לכולם…
בדיוק בגלל זה אני כל כך מאושרת כשאני מוצאת מנה מושלמת שכזאת, של מאפה ללא גלוטן טבעוני. כזה שהוא גם דל פחמימה , טעים ומשביע מאוד. הוא קל מאוד להכנה ממצרכים זמינים ואני מוצאת את עצמי דוחפת אותו לתנור בכל פעם שחסרה לי עוד מנה מהירה לשפע על השולחן. ניתן להכין את המנה מכרובית ו/או מכל ירק אנטיפסטי אחר (קישואים, חצילים וכד') והיא מושלמת גם לניצול שאריות של ירקות אנטיפסטי שהכנתם בתנור או על המנגל. מנה טבעונית קטוגנית טעימה פלוס ניצול שאריות ? אני חתומה קבע. ברגע הנכון זאת פשוט מנה הצלה …

מצרכים
בצל קטן או חצי בצל גדול
ארבע עגבניות בשלות בגודל בינוני
כרובית בינונית (לתחליפים הציצו בהערות)
כפית בהרט
מעט שמן זית
חצי כוס טחינה גולמית
כוס וחצי מים
מיץ מחצי לימון
שן שום כתושה
כפית שטוחה מלח (רצוי הימלאיה ורוד)
מעט שקדים פרוסים או צנוברים לעיטור (לא חובה)
איך מכינים מאפה ללא גלוטן טבעוני?
מחממים תנור ל 200 מעלות חום עליון תחתון במצב טורבו
מפרקים את הכרובית לפרחים בינוניים ומניחים על נייר אפיה בתבנית. משמנים קלות את ראשי הכרובית (הכי קל בתרסיס שמן זית). מפזרים את הבהרט על הפרחים וממליחים. אופים בשליש תחתון של תנור חם כחצי שעה או עד שהפרחים מתחילים להזהיב ולהתרכך (עדיין מעט "אל דנטה"). בנתיים פורסים את הבצל לטבעות ומניחים על התחתית של תבנית אפיה משומנת. חותכים את העגבניות לשמיניות או פורסים לפרוסות ומסדרים מעל הבצל בשכבה צפופה. ממליחים. אופים בתנור לחצי שעה (אפשר במקביל לכרובית). בנתיים מכינים רוטב טחינה – מערבבים טחינה גולמית עם שן שום כתושה מיץ לימון מלח ומים. מערבבים ומוסיפים מלח במידת הצורך.
כאשר העגבניות שחומות והכרובית זהובה מוציאים את שתיהן מהתנור. מסדרים את פרחי הכרובית בשכבה אחידה מעל העגבניות ושופכים את הטחינה מעל באופן אחיד לכיסוי הכרובית. ניתן לקשט במעט צנוברים או שקדים פרוסים. מחזירים לתנור ומורידים את החום ל 180. אופים בחלק העליון של התנור כ 20 דקות או עד ששכבת הטחינה זהובה ופריכה. אם היא לא מזהיבה לטעמכם ניתן להפעיל את הגריל העליון לחמש דקות נוספות. מגישים חם או פושר. להגשה חגיגית ניתן לפזר מעט פטרוזיליה. ניתן לשמור שאריות בקופסה אטומה במקרר עד ארבעה ימים.

עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?