חיתוכיות בצק פריך הן עוגיות הסבתא המושלמות. בין אם תכינו חיתוכיות שוקולד או חיתוכיות במילוי ריבה הן בין העוגיות הכי ביתיות ומנחמות שיש. אנחנו כל כך זקוקים לנחמה עכשיו שאני מרגישה שמתכון כזה לא צריך כרגע שום הסברים, סיפורים והקדמות. לפעמים כשנגמרות לנו המילים אז כל מה שנשאר זה חיבוק. אבל גם כאשר מגיעה לנו קצת נחמה לנפש, לא מגיע לנו לשלם מחיר של פגיעה בגוף ולא מגיע לנו ייסורי המצפון של אחרי.
כל כך קל להכין חיתוכיות שוקולד בגרסה יותר בריאה, ללא קמח וללא סוכרים מיותרים והתוצאה ממכרת. העוגיות האלה כל כך דלות פחמימה שאם תכינו אותן עם תחליף סוכר מתאים ושוקולד 90% הן יתאימו גם לתזונה קטוגנית ולחולי סכרת. אפשר לחסוך עוד יותר בזמן ולמלא את העוגיות גם בממרח שוקולד מוכן או בריבה מוכנה עם קצת פירות חתוכים. ככה תקבלו מעדן מפנק בדקות ספורות של עבודה.
לתוצאה הבריאה ביותר, תוכלו להכין לבד בקלות ריבת תות ללא סוכר או ריבת משמש ללא סוכר. אם אתם לא שומרים על תזונה דלת פחמימה שווה לבדוק גם את המתכון הזה של חיתוכיות ריבה.
מצרכים לתבנית 10X15
לתחתית ופירורים
כוס קמח שקדים / שקדים טחונים
2 כפות גדושות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר ממתיק על בסיס אריתרטול כמו סוויטנגו)
2 כפות פשתן טחון (רצוי זהוב) או קמח קוקוס- למשל כאן
שתי כפות שמנת להקצפה (קרם קוקוס לגרסה פרווה)
כפית תמצית/ מחית וניל איכותית
כמה טיפות תמצית שקדים איכותית – לא חובה
למילוי
50 גרם שוקולד מריר ( לגרסה דלת פחמימה השתמשו בשוקולד 85%-90% מוצקי קקאו)
30 גרם חמאה (חמאת קקאו לגרסה פרווה)
קמצוץ מלח
ביצה ועוד חלמון
שתי כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר מומלץ אלולוז)
איך מכינים חיתוכיות שוקולד ?
מחממים תנור ל 160 מעלות במצב טורבו
מערבבים בקערה קמח שקדים, ממתיק ופשתן. מוסיפים שמנת ותמצית וניל. מעבדים בידיים לבצק פירורי. משמנים קלות את התבנית ומעבירים אליה 2/3 מתערובת הבצק. מרפדים את תחתית התבנית בשכבה דקה של בצק ומהדקים. אופים את הבסיס בשליש תחתון של תנור חם כ 20-25 דקות עד שמזהיב. מצננים כמה דקות על השיש.
בנתיים מכינים את המילוי: בקערית חסינת חום מניחים שוקולד וחמאה. מחממים במיקרו בפולסים של חצי דקה על עוצמה גבוהה ומערבבים עד שהכל נמס ואחיד. מוסיפים מלח. בקערה נפרדת מניחים ביצה , חלמון וממתיק ומקציפים בעזרת מיקסר יד חשמלי לקרם בהיר ותפוח. מעבירים את תערובת השוקולד אל קצף הביצים ומקפלים במרית גומי.
מוזגים את מילוי השוקולד מעל הבסיס האפוי ומפזרים מעל את בצק הפירורים שנשאר. מחזירים לתנור החם לעוד כ 20 דקות או עד שהעוגה זהובה ויציבה.
מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים לחלוטין לפני שחותכים לקוביות. החיתוכיות נשמרות במקרר בקופסה אטומה לארבעה ימים או חודשיים במקפיא.
הערות
- שימוש ממרח שוקולד מוכן הוא קיצור דרך חביב. אם אתם רוצים לשמור על המתכון דל פחמימה וללא סוכר, ממליצה בחום על ממרח השוקולד הזה לא תחזרו לממרח השוקולד הקבוע שלכם אחריו… אחרי שמרחתם אותו על הבצק, תוכלו לפזר עליו מעט שוקולד צ'יפס לתוספת עניין, לכסות בפירורי הבצק ולאפות.
- לפרטים נוספים על תחליפי סוכר וחומרי גלם לאפיה בריאה ללא פחמימות וללא גלוטן כדאי לקרוא את המדריך שכתבתי עבורכם על מוצרי קיטו . יש בו גם המלצות לממתקים וחטיפים מוכנים לאכילה .
8 Comments
דורית
31/08/2024 at 07:54ממליצה להקפיא את שליש הבצק המיועד לפירורים בזמן שהתחתית נאפית ומתקררת;
כך ניתן לגרד את הגוש בפומפייה גסה מעל המילוי באופן שווה.
אוהבת את המתכונים שלך 😘
טליה בנימיני
31/08/2024 at 21:17איזה כיף שכתבת , רעיון נפלא 🧡💛💚
חנה
13/08/2024 at 22:05החלפתי קצת.. דבש במקום ממתיק וביצים שלמות כי התעצלתי להפריד, ויצא שווה 😉
טליה בנימיני
14/08/2024 at 10:03מושלם! מקסימה את ששיתפת בטוחה שזה יעזור לאחרים
ורדית
19/07/2024 at 06:23היי טליה
האם את חלק הבצק שאמור לשמש כפרורים מעל השוקולד יש לאפות מראש ובנפרד ואז פשוט לפורר אותו כשהעוגה עצמה מוכנה?
תודה
טליה בנימיני
22/07/2024 at 04:07הי ורדית,, אין צורך לאפות את הפירורים מראש. מניחים אותם על המילוי ואופים יחד
נאוה זה ר
06/07/2024 at 00:04לחיתוחיות שוקולד כמה קמח שקדים לתחתית ופרורים?
טליה בנימיני
06/07/2024 at 05:09הי, כוס מדידה סטנדרטית של 240 מ"ל או כ- 100 גרם. שימי לב לגודל התבנית (10X15) אם את מכינה בתבנית יותר גדולה כדאי להכפיל כמויות