עם כל האהבה שלי לאפיה אני רוב הזמן מחפשת פתרונות מהירים וקלים. רוב הזמן אני מחפשת איך לנצל שאריות שנשארו במקרר או להעמיד ארוחה זריזה עם מקסימום תוצאה במינימום השקעה. ככה נולדים לפעמים המתכונים הכי טובים וככה נולדו חיתוכיות ריבה לפסח.
ארוחת ערב שישי. אמא שלי תכף באה. נשארו פירות יער שהפשרתי ממתכון שצילמתי השבוע. מה עושים? אלתרתי בצק בשניות לפי המתכון של עוגיות שוקולד צ'יפס. כדי לחסוך בזמן פשוט הוספתי קמח קוקוס לחלק מהבצק, מה שהופך אותו לפירורים פריכים. פירות יער מופשרים עם אלולוז הופכים בעצם לריבה בזמן האפיה בתנור, מה שחוסך לי זמן להכנת ריבה. בתוך פחות משעה הבית התמלא ניחוחות אפיה משכרים והבודי בילדר התחיל ליישר את העוגה. כשאמא שלי, הפולניה היקרה וחסכנית המחמאות הסדרתית (שאינה קטוגנית) שאלה "מה, זה באמת קטוגני?" הבנתי שנפל דבר. אצתי רצתי לצלם את השאריות ולהקליד לכם מתכון מסודר לחג האביב. חיתוכיות ריבה לפסח שיסגרו לכם פינה מתוקה וטעימה בכל השנה.
מצרכים לתבנית מלבנית בינונית 27X18
לבצק
שתי כוסות קמח שקדים
60 גרם חמאה /גהי (לגרסה פרווה שמן קוקוס) בטמפרטורת החדר
שליש כוס ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה קיטו ממתיק על בסיס אריתרטול כמו סוויטנגו)
כפית תמצית/מחית וניל איכותית
חלבון אחד מביצה לארג'
קמצוץ מלח
כף וחצי קמח קוקוס
למילוי
חצי שקית פירות יער קפואים מכל סוג מופשרים ומסוננים מנוזלים
ארבע כפות גדושות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה קיטו ממתיק אלולוז)
לחליפין – ניתן להשתמש בכוס ריבה מוכנה או ריבה ביתית שהכנתם מפירות טריים למשל ריבת תות ללא סוכר
איך מכינים חיתוכיות ריבה לפסח ?
מחממים תנור ל 160 מעלות (חום עליון תחתון)
מערבבים בקערה קמח שקדים, ממתיק, מלח ושתי כפיות קמח קוקוס. מוסיפים חמאה ומעבדים בידיים לפירורים. מוסיפים חלבון ולשים לבצק אחיד ונוח לעבודה. משמנים את הבסיס והדפנות של התבנית. לוקחים חצי מהבצק ומשטחים בשכבה אחידה על הבסיס של התבנית. אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 20 דקות עד שמזהיב.
בנתיים מערבבים את פירות היער שהפשרתם וסיננתם מנוזלים עם הממתיק. אם בחרתם להשתמש בפירות טריים תוכלו בזמן הזה להכין מהם ריבה זריזה לפי המתכון הזה של ריבת תות ללא סוכר (אפשר להשתמש בפירות אחרים)
כשהבסיס הזהיב מוציאים מהתנור ומורחים במילוי (ריבה תוצרת בית, ריבה מוכנה או תערובת פירות יער מופשרים עם ממתיק). לבצק שנשאר מוסיפים עוד כף קמח קוקוס שיוסיף פריכות ומפוררים בידיים לפירורים. אם הבצק עדיין רטוב ולא מתפורר ניתן להוסיף לו עוד מעט קמח שקדים. מפזרים את הפירורים על המילוי ומחזירים לשליש התחתון של התנור לכ 25 דקות נוספות. החיתוכיות מוכנות כאשר הפירורים מזהיבים והמילוי מבעבע. מצננים על השיש וחותכים רק לאחר צינון מלא. החיתוכיות נשמרות במקרר כאשר הן מכוסות היטב לשבוע או שלושה חודשים במקפיא.
הערות
- ניתן לרכוש ריבה קיטו ללא סוכר מוכנה כאן וגם כאן הריבות "ללא סוכר" שנמכרות בארץ מכילות כמויות גדולות של סוכר פירות שאינו מתאים לתזונה דלת פחמימה. עבור הגוף שלנו, סוכר פירות אינו שונה מהותית מסוכר לבן
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?