כשעברתי לתזונה קטוגנית ידעתי שאצטרך לוותר על הרבה דברים. מה שלא ידעתי הוא שאמצא תחליפים כל כך ראויים, שאחזור לאכול דברים שלא אכלתי שנים. פיצות ופסטות דלי פחמימות, טוסטים מגניבים, מאכלי שמנת ולא מעט מתוקים. מצחיק שבסופו של דבר מה שהכי חסר לי היה הגרנולה של ארוחת הבוקר. חיפשתי בנרות גרנולה קטוגנית ללא סוכר. שתהיה כמובן פריכה לגמרי וטעימה ושלא יהיו בה פחמימות. כמעט..
האדם הוא יצור של הרגלים ואני תמיד הצטיינתי בניבים ופתגמים. אכן, יגעת ומצאת תאמין! הנה, בסופו של דבר עליתי על מתכון קל ומופלא. הדבר הכי קשה בו זה לחכות שיתקרר לפני שאני מחסלת את כל התבנית. אשר יגורתי בא לי!
הגרנולה הזאת מאוד עשירה ומאוד טעימה וממכרת. למרות שהיא דלה בפחמימה, היא עשירה בקלוריות ואם אוכלים ממנה בכמות גדולה גם הפחמימות, בסופו של דבר, מצטברות. בחצי כוס גרנולה מוכנה יש כ 3 עד 4 גרם פחמימה נטו. על כן, מומלץ לאכול ממנה במנות קטנות. יש הרבה דרכים ליהנות ממנה, אני הכי אוהבת את הקלאסית. כמה כפות גרנולה קטוגנית עם מעט יוגורט יווני ומייפל נטול פחמימות לארוחת הבוקר.
בימים עמוסים, חופן גרנולה בין הארוחות סותם לי רעב מזדמן. אני לוקחת מנה מדודה בקופסה קטנה למשרד. אפשר לפזר כף או שתיים גרנולה מעל סלט ירוק לתוספת פריכות (נסו עם מעט גבינת פטה מלוחה). הגרנולה "תקפיץ" בקלות מתכונים של פצצות שומן או שוקולד קטוגני. אם תרסקו אותה בפטיש שניצלים ותוסיפו מעט חמאה תקבלו גם תחתית פריכה ומהממת אינסטנט לפאי או עוגות גבינה. ואידך זיל גמור … אתם עוד פה?
מצרכים
5 כפות אבקת סוכר סוויטנגו (או סוויטנגו רגיל טחון במטחנת תבלינים)
3 כפות שמן קוקוס/זית/MCT
1 כף גדושה מחית שקדים (כמו שקדיה)- אפשר להחליף בטחינה אם אתם אוהבים טעם של חלבה
חצי כפית גואר גם
חצי כפית קסנטן גם (ניתן להחליף את הקסנטן והגואר בכפית אחת של פסיליום טחון)
קמצוץ מלח הימאלאיה
שתי כפות זרעי צ'יה (אפשר להמיר בשומשום)
ארבע כפות שקדים מולבנים פרוסים
חופן נדיב (כ 35 גרם) רצועות קוקוס טבעי ללא סוכר שבורות לפיסות- כאלה
שתי כפות זרעי חמניות
שתי כפות זרעי דלעת
חצי כוס אגוזי פקאן/ מקדמיה /מלך שבורים (הכי טוב לשלב סוגים)
איך מכינים גרנולה קטוגנית ללא סוכר?
מחממים תנור ל 160 (חום עליון -תחתון, לא טורבו) . מערבבים בקערה קטנה סוויטנגו עם מלח, קסנטן גם וגואר גם (או אבקת פסיליום) כך שיבלע באבקה. מוסיפים שמן ומחית שקדים. מערבבים שוב לבלילה אחידה במרקם של תערובת לפנקייק. אם דליל מידי מוסיפים קצת אבקת סוויטנגו. אם סמיך מידי מוסיפים קצת שמן ומחית שקדים.
מוסיפים לקערה את הזרעים והאגוזים. את האגוזים הגדולים שוברים לפיסות בידיים. מערבבים בכף כך שכל האגוזים מצופים היטב מכל הצדדים. מניחים נייר אפיה על תבנית ומפזרים את האגוזים המצופים על נייר האפיה. אופים בשליש התחתון כ 20 דקות. פותחים את דלת התנור ומערבבים את האגוזים כדי שיצופו היטב בנוזל. אופים עוד 5 עד 10 דקות עד שמזהיב יפה. מוציאים מהתנור ומקררים היטב. שימו לב שהתערובת יוצאת מהתנור רכה ומתקשה כשהיא מתקררת. הגרנולה נשמרת חודש בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר . אם מאבדת פריכות ניתן לאפות שוב 5-7 דקות ב 160 מעלות.
הערה: אגוזים עשירים בשומן בריא (ובקלוריות) ודלים יחסית בפחמימות. שימו לב שהם לא נטולי פחמימות לחלוטין. לפי חישוב באתר "כפית" כל המתכון מכיל כ 16 גרם פחמימה נטו ותקבלו ממנו כשתי כוסות גרנולה. הגרנולה עשירה ומשביעה ביותר. אם אתם מנסים לרדת במשקל או שומרים על תזונה קטוגנית ממליצה לצרוך את הגרנולה במנות קטנות. עד חצי כוס גרנולה עם שתי כפות יוגורט יווני עשיר יעשו לכם שמחה בארוחת בוקר. באחריות.
גרנולה קטוגנית ללא סוכר עם כל הטעם בלי הפחמימות פריכה וממכרת מחממים תנור ל 160. מערבבים בקערה קטנה סוויטנגו עם מלח, קסנטן גם וגואר גם (או אבקת פסיליום) כך שיבלע באבקה. מוסיפים שמן ומחית שקדים ומערבבים שוב לבלילה אחידה במרקם של תערובת לפנקייק. אם דליל מידי מוסיפים קצת אבקת סוויטנגו. אם סמיך מידי מוסיפים קצת שמן מוסיפים לקערה את הזרעים והאגוזים. את האגוזים הגדולים שוברים לפיסות בידיים. מערבבים בכף כך שכל האגוזים מצופים היטב מכל הצדדים. מניחים נייר אפיה על תבנית ומפזרים את האגוזים המצופים על נייר האפיה. אופים בשליש התחתון כ 25 דקות. פותחים את דלת התנור ומערבבים את האגוזים כדי שיצופו היטב. אופים עוד 5 עד 10 דקות עד שמזהיב. מוציאים מהתנור ומקררים היטב. שימו לב שהתערובת יוצאת מהתנור נוזלית ומתקשה כשהיא מתקררת. הגרנולה נשמרת חודש בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר . אם מאבדת פריכות ניתן לאפות שוב 5-7 דקות.
גרנולה קטוגנית ללא סוכר
רכיבים
הוראות הכנה
הערות
10 Comments
רמון
31/01/2024 at 12:38המתכונים שלך הם אושר גדול. תודה רבה רבה!
הוספתי קצת אבקת קינמון לתערובת ויצא ממש נפלא.
טליה בנימיני
31/01/2024 at 18:15וואו , תודה רבה רבה. ריגשת אותי מאוד ❤️ ואיזה טוויסט נפלא למתכון , בטוחה שיתן השראה להרבה אחרים
מריאנה
23/08/2023 at 17:58גרנולה מעולה שבמעולות, מנסה לשמור על כמות שיעצת ומוצאת עצמי גונבת כל פעם "על יבש".
טליה בנימיני
23/08/2023 at 18:29אני סובלת מאותה בעיה ולצערי היא חשוכת מרפא 😂 לכן אני מכינה תמיד כמויות קטנות ונערכת לתרחישי חיסול. כיף לי מאוד שאהבת ועוד יותר ששיתפת ❤️
גיורא
10/08/2022 at 09:06מתכון מדהים, רק שצריך פחות זמן בתנור, בפעם הראשונה נשרף לי אך לא התיאשתי והכנתי שוב על חום 150 וקצת פחות זמן, ממש יאמי תודה
טליה בנימיני
11/08/2022 at 11:38תודה רבה על הפידבק ! שמחה שזה בסוף הצליח 🙂 יכול להיות שאפית על מצב טורבו? במצב טורבו צריך להוריד את זמן האפיה והטמפרטורה… בכל מקרה אוסיף הבהרה במתכון
תמר
10/07/2022 at 14:04היי
אפשר להחליף את הסוויטנגו במשהו אחר?
טליה בנימיני
10/07/2022 at 22:12הי תמר, תודה על השאלה. ממתיקים קטוגניים אחרים שיכולים להתאים הם אריתרטול (טחון לאבקה), מונק פרוט עם אריתרטול (כנ"ל) , קסיליטול וכל ממתיק אבקתי בעל נפח במרקם אבקת סוכר…
עינב
20/04/2022 at 18:33תודה רבה! אני שמתי חמאת קוקוס וקינמון ויצא נהדר.
טליה בנימיני
21/04/2022 at 22:59איזה כיף לשמוע שאהבת! 🙂 תודה רבה על הפידבק והקינמון הוא שדרוג נהדר !