כשאתם צריכים קינוח של הרגע האחרון בלי מצרכים מיוחדים ועדיין חשובה לכם הבריאות כדאי להכיר את המתכון הפשוט הזה של בראוניז פרווה מהיר משני מצרכים. אלה בראוניז פשוטים, משביעים וטעימים ללא גלוטן שמתאימים לכל סוגי התזונה. אם תשתמשו בשוקולד דל פחמימה תקבלו בראוניז מפתיעים שמתאימים גם לתזונה קטוגנית סוכרת וצליאק. הם ללא אגוזים ושקדים מה שהופך אותם לקלילים יותר ומתאימים גם לרגישים לאגוזים. אם תחלקו את העוגה לשמונה פרוסות ענק !! תקבלו קינוח מענג עם 150 קלוריות 6 גרם חלבון ורק 1.2 גרם פחמימה. בא לכם משהו אחר ? יש באתר מתוק בריא קטגוריה שלמה שנקראת קינוח פרווה ותמצאו בה מגוון אפשרויות נפלאות ויותר בריאות
מצרכים לתבנית 20X15
5 ביצים לארג' בטמפרטורת החדר (חובה ! לא יעבוד עם ביצים קרות)
200 גרם שוקולד (לגרסה דלת פחמימה וללא סוכר- שוקולד צ'יפס סוויטנגו או טרו)
חצי כפית מלח
איך מכינים בראוניז פרווה מהיר ללא גלוטן ?
מחממים תנור ל 160 מעלות (חום עליון תחתון)
ממיסים את השוקולד במיקרו בקערה חסינת חום בינונית בפולסים של 30 שניות . לאחר כל חימום מחכים דקה בסבלנות ומערבבים. כאשר השוקולד כמעט נמס עוברים לפולסים קצרים יותר של 10-15 שניות כדי להימנע מלשרוף את השוקולד. כשהוא נמס מניחים לו להתקרר. שוברים את הביצים לקערה גדולה (או לקערת המערבל) ומוסיפים מלח. רק כאשר השוקולד כבר לא חם מתחילים להקציף. מקציפים במהירות גבוהה עד שנוצר קצף בהיר ויציב.
מכאן נעבוד בשיטה של השוואת תערובות כדי לשמר נפח :
נעביר שליש מכמות הקצף אל קערת השוקולד שהתקרר ונערבב בצורה יסודית. שימו לב שבשלב הזה לא ישאר קצף בתערובת השוקולד ולכן זה יותר ערבוב מקיפול. החלק הזה נועד להפוך את תערובת השוקולד לקלה יותר לערבוב. כאשר תערובת השוקולד אחידה נעביר אליה שליש נוסף מהקצף. בשלב הזה נשתדל לעבוד בצורה של קיפול , עדיין תערובת השוקולד תהיה יחסית כבדה. כאשר תערובת השוקולד אחידה נעביר אותה אל קערת הקצף ונקפל את השליש האחרון . בשלב זה כבר נוכל לקבל תערובת אוורירית ונשתדל לעבוד בתנועות קיפול ולשמור על הנפח.
מקמטים גיליון נייר אפיה ומרפדים בו את התבנית, שופכים את תערובת הבראוניז לתבנית ומעבירים לשליש התחתון של התנור. אופים כ 25 דקות או עד שהבראוניז יציב וקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים מחוץ למקרר. ניתן לחתוך את הבראוניז רק לאחר צינון מלא. שימו לב שהם טעימים יותר לאחר כמה שעות במקרר. הבראוניז נשמרים במקרר בקופסה אטומה כארבעה ימים או חודשיים במקפיא
הערות ותחליפים
- חשוב להשתמש בשוקולד ממותק במתכון הזה (סוויטנגו או טרו לגרסה דלת פחמימה או שוקולד רגיל עד 60%). אם משתמשים בשוקולד מריר יותר כדאי להוסיף ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם.
- תהיו סבלנים לערבוב ואיחוד התערובות, בעיקר בהתחלה. השוקולד עשוי קצת להתקשות אבל הוא מתרכך בהדרגה ככל שמוסיפים עוד קצף.
- טמפרטורת המרכיבים קריטית במתכון הזה. עבודה עם ביצים קרות או שוקולד חם תפגע במרקם הבראוניז ותקשה עליכם את הערבוב
- יש סוגי שוקולד שאינם נמסים היטב מסיבות שונות. אם אתם חוששים, ניתן להוסיף כף שמן בטעם ניטראלי לשוקולד בזמן ההמסה ולהמשיך כרגיל.
- ניתן להוסיף לבראוניז מעט אגוזי מלך או שוקולד ציפס שתערבבו עם הבלילה לפני האפיה או לקישוט לפני שמכניסים לתנור




עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?