אני לא אוהבת ריבה. המוצר התעשייתי שקוראים לו באותו שם הוציא לה שם רע. עיון בתווית יבהיר לכם שמדובר בסוכר נטו ועדיין, יש מתכונים מעולים שאי אפשר להכין ללא ריבה. ריבת תות ללא סוכר משמשת אותי במתכונים מתוקים כמו סושי פירות (כזה או כזה). היא מרכיב עיקרי בעוגיות ריבה, חיתוכיות ועוגות. את המתוקים הקלאסיים האלה אני דווקא אוהבת מאוד והם קמים ונופלים על איכות הריבה.
קל להשיג בחנויות ריבת תות ללא סוכר. עם זאת, לרוב תכולת הפחמימות גבוהה (בגלל הסוכר שבפרי) ולא תמיד שאר המרכיבים בריאים. מי שמתקמצן בפחמימות לרוב נמנע מאכילת ריבה ולכן מתכונים רבים נסגרים בפניו. בדיוק עבורכם קיים המתכון הזה. שוחרי הבריאות רדופי פחמימות, שממש מתגעגעים לפירות. אני משתמשת בריבה בעיקר למתכונים מתוקים, בהם היא שחקן משני. כך אני מתענגת על טעמם המרוכז של פירות מבלי ליפול לכמויות לא מבוקרות של פחמימה.
מבין כל הפירות, פטל, תות ופירות יער הם דלי הפחמימה ביותר. המתכון מתאים לכל אחד מהם ומפיק בין חצי כוס לכוס ריבה בריאה, בטעם טבעי משגע. בגלל היעדר סוכרים הריבה אינה מחזיקה זמן רב באחסון כמו אחותה מאמא אחרת עתירת הסוכר. יש כמה שיטות להסמיך ריבת תות ללא סוכר. ניתן להשתמש באבקת ג'לטין, באבקה צמחית בשם קסנטן גם או בזרעי ציה טחונים. שתי האופציות הראשונות חסכוניות יותר בפחמימות וכל אחת תניב מרקם קצת שונה.
אחרי לא מעט ניסיונות, לדעתי קסנטן גם מפיק את התוצאה הכי קרובה לריבה המוכרת. אם אתם אוהבים ריבה ואוכלים הרבה, מציעה לנסות את כולן. המתכון המהיר והפשוט שפה מתייחס לקסנטן או ג'לטין. אם תרצו לנסות ריבה עם צ'יה יש מתכון כאן
מצרכים לכוס ריבה
400 גרם תות (חתוך לקוביות)- יעבוד גם עם פטל, אוכמניות או פירות יער מעורבים – טרי או קפוא מופשר ומסונן
חצי כוס תחליף סוכר אבקתי – הכי מומלץ אלולוז , אפשר גם סוויטנגו, מונק פרוט
כפית גדושה אבקת ג'לטין או שליש כפית קסנטן גם (להשיג בחנויות טבע, אפיה או כאן )
איך מכינים ריבת תות ללא סוכר?
אם אתם מעוניינים לשמור את הריבה מעל שבוע, מומלץ לעקר את הצנצנת מראש – פשוט הניחו צנצנת נקיה, הפוכה עם המכסה לצידה, על רשת התנור ב 100 מעלות לרבע שעה בזמן שמכינים את הריבה.
מניחים בסיר קטן פרי וממתיק. מבשלים על אש בינונית כחמש -עשר דקות עד שהפרי מתפרק ונוצר מרקם של ריבה דלילה. מוסיפים קסנטן גם או אבקת ג'לטין וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה עוד חמש דקות, עד שהריבה מסמיכה ומאבדת את רוב המים. בשלב זה צורת הבועות משתנה והן הופכות לגדולות ומשפריצות כמו ביצה טובענית בסרטים. מבשלים דקה נוספת ומכבים את האש. מצננים ומעבירים לצנצנת קטנה. הריבה מוכנה כאשר היא מתקררת אך קחו בחשבון שהריבה ממשיכה להסמיך במקרר ותגיע למרקם סופי למחרת.
אם למחרת הריבה עדיין דלילה לטעמכם ניתן להחזיר לסיר ולבשל עוד כמה דקות, להוסיף רבע כפית ג'לטין או כמה פירורי קסנטן. המרקם של הריבה מושפע מתכולת הפקטין של הפרי. תות מקריש הכי טוב מבין פירות היער, בגלל תכולת הפקטין הגבוהה שבו. הריבה נשמרת במקרר עד שבוע או עד חודשיים במקפיא. צנצנת מעוקרת תאריך את חייה ב 50%.
הערות
- אפשר להוסיף לפרי בזמן הבישול כף מיץ לימון, מה שיעזור לריבה להתגבש בגלל תכולת הפקטין הגבוהה בלימון. מאחר ופירות יער חמצמצים באופן טבעי אני פחות אוהבת להדגיש עוד את הטעם החמוץ ומעדיפה להוסיף חומר הסמכה במידת הצורך (ג'לטין /קסנטן)
- כמות הריבה במתכון קטנה בכוונה כי היא קלה ומהירה מאוד להכנה ונשמרת לזמן קצר. מתאים מאוד להכנה של מתכונים מתוקים. כמובן תוכלו להכפיל כמויות אם יש לכם עודפי פרי. אני אוהבת לאחסן את הריבה המוכנה בצנצנות קטנות ככל האפשר במקפיא. כך היא עומדת לרשותי כשבא לי לפנק עם עוגיות פרח או סופגניות ממולאות
ריבת תות או פירות יער קלה ללא סוכרים קטוגנית פליאו דלת פחמימה מניחים בסיר קטן פרי וממתיק מבשלים על אש בינונית כחמש -עשר דקות עד שהפרי מתפרק ונוצר מרקם של ריבה דלילה מוסיפים קסנטן גם או אבקת ג'לטין ממשיכים לבשל תוך כדי בחישה עוד חמש דקות, עד שהריבה מסמיכה ומאבדת את רוב המים. בשלב זה צורת הבועות משתנה והן הופכות לגדולות ומשפריצות כמו ביצה טובענית בסרטים. מבשלים דקה נוספת ומכבים את האש מצננים למשך כמה דקות ומעבירים בזהירות לצנצנת קטנה הריבה מוכנה כאשר היא מתקררת אך ממשיכה להסמיך במקרר ותגיע למרקם סופי למחרת אם למחרת הריבה עדיין דלילה, ניתן להחזיר לסיר ולבשל עוד כמה דקות, להוסיף רבע כפית ג'לטין או כמה פירורי קסנטן. המרקם של הריבה מושפע מתכולת הפקטין של הפרי. תות מקריש הכי טוב בגלל תכולת הפקטין הגבוהה שבו. אפשר להוסיף לריבה בשלב הבישול כף מיץ לימון טרי שתכולת הפקטין שלו גבוהה. אני מעדיפה בלי בגלל החמיצות העצמית הגבוהה של פירות היער.
אפשר לשמור את הריבה במקרר עד שבוע או חודש במקפיא. אם לא מתכוונים לאכול בתוך ימים ספורים מומלץ לאחסן במקפיאריבה ללא סוכר
רכיבים
הוראות הכנה
הערות
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?