מתוק בריא

  • מתכונים לשבועות
    • עוגת גבינה לשבועות
    • קינוחים לשבועות
    • פשטידות לשבועות
  • עוגיות בריאות
  • עוד קטגוריות
    • עוגות ללא סוכר
    • ארוחת בוקר בריאה
    • חטיפים בריאים
    • עוגיות ללא סוכר קלות וטעימות
    • ריבה ללא סוכר
    • קינוחים ללא סוכר
    • מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם
    • ממתקים ללא גלוטן וסוכר
    • קינוח דיאטטי
    • לחמים ומאפים מלוחים
    • קינוח טבעוני
    • גלידה ללא סוכר
    • פשטידה ללא גלוטן
    • קינוח פרווה
    • מתכונים עם אבקת חלבון
    • משקאות
    • ארוחת ערב בריאה
    • קינוחים לחג
      • קינוחים לראש השנה
      • מתכונים בריאים לחנוכה
      • אוזני המן בריאות
      • מתכונים לפסח
        • עוגיות לפסח
        • קינוחים לפסח
        • עוגה לפסח
        • לחמניות לפסח פיצה ומאפים
        • פשטידה לפסח
        • לביבות לפסח
        • עוגת גבינה כשרה לפסח חמישה מתכונים הכי טובים
        • עוגה בחושה לפסח שישה מתכונים קלים ומומלצים
        • עוגיות שקדים לפסח ארבעה מתכונים הטובים בכל הזמנים
        • עוגה לפסח פרווה חמישה מתכונים מומלצים
        • מתכונים לליל הסדר שמונה מנות אחרונות בלי לפתוח כפתור
  • מתכונים בריאים מידע והמלצות
  • מי אני
    • קצת עלי
    • צור קשר
מתכונים בריאים לחנוכה/ ריבה ללא סוכר

ריבת תות ללא סוכר

ריבת תות ללא סוכר
()

אני לא אוהבת ריבה. המוצר התעשייתי שקוראים לו באותו שם הוציא לה שם רע. עיון בתווית יבהיר לכם שמדובר בסוכר נטו ועדיין, יש מתכונים מעולים שאי אפשר להכין ללא ריבה. ריבת תות ללא סוכר משמשת אותי במתכונים מתוקים כמו סושי פירות (כזה או כזה). היא מרכיב עיקרי בעוגיות ריבה, חיתוכיות ועוגות. את המתוקים הקלאסיים האלה אני דווקא אוהבת מאוד והם קמים ונופלים על איכות הריבה.

קל להשיג בחנויות ריבת תות ללא סוכר. עם זאת, לרוב תכולת הפחמימות גבוהה (בגלל הסוכר שבפרי) ולא תמיד שאר המרכיבים בריאים. מי שמתקמצן בפחמימות לרוב נמנע מאכילת ריבה ולכן מתכונים רבים נסגרים בפניו. בדיוק עבורכם קיים המתכון הזה. שוחרי הבריאות רדופי פחמימות, שממש מתגעגעים לפירות. אני משתמשת בריבה בעיקר למתכונים מתוקים, בהם היא שחקן משני. כך אני מתענגת על טעמם המרוכז של פירות מבלי ליפול לכמויות לא מבוקרות של פחמימה.

מבין כל הפירות, פטל, תות ופירות יער הם דלי הפחמימה ביותר. המתכון מתאים לכל אחד מהם ומפיק בין חצי כוס לכוס ריבה בריאה, בטעם טבעי משגע. בגלל היעדר סוכרים הריבה אינה מחזיקה זמן רב באחסון כמו אחותה מאמא אחרת עתירת הסוכר. יש כמה שיטות להסמיך ריבת תות ללא סוכר. ניתן להשתמש באבקת ג'לטין, באבקה צמחית בשם קסנטן גם או בזרעי ציה טחונים. שתי האופציות הראשונות חסכוניות יותר בפחמימות וכל אחת תניב מרקם קצת שונה.

אחרי לא מעט ניסיונות, לדעתי קסנטן גם מפיק את התוצאה הכי קרובה לריבה המוכרת. אם אתם אוהבים ריבה ואוכלים הרבה, מציעה לנסות את כולן. המתכון המהיר והפשוט שפה מתייחס לקסנטן או ג'לטין. אם תרצו לנסות ריבה עם צ'יה יש מתכון כאן

מצרכים לכוס ריבה

400 גרם תות (חתוך לקוביות)- יעבוד גם עם פטל, אוכמניות או פירות יער מעורבים – טרי או קפוא מופשר ומסונן

חצי כוס תחליף סוכר אבקתי – הכי מומלץ אלולוז , אפשר גם סוויטנגו, מונק פרוט

כפית גדושה אבקת ג'לטין או שליש כפית קסנטן גם (להשיג בחנויות טבע, אפיה או כאן )

איך מכינים ריבת תות ללא סוכר?

אם אתם מעוניינים לשמור את הריבה מעל שבוע, מומלץ לעקר את הצנצנת מראש – פשוט הניחו צנצנת נקיה, הפוכה עם המכסה לצידה, על רשת התנור ב 100 מעלות לרבע שעה בזמן שמכינים את הריבה.

מניחים בסיר קטן פרי וממתיק. מבשלים על אש בינונית כחמש -עשר דקות עד שהפרי מתפרק ונוצר מרקם של ריבה דלילה. מוסיפים קסנטן גם או אבקת ג'לטין וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה עוד חמש דקות, עד שהריבה מסמיכה ומאבדת את רוב המים. בשלב זה צורת הבועות משתנה והן הופכות לגדולות ומשפריצות כמו ביצה טובענית בסרטים. מבשלים דקה נוספת ומכבים את האש. מצננים ומעבירים לצנצנת קטנה. הריבה מוכנה כאשר היא מתקררת אך קחו בחשבון שהריבה ממשיכה להסמיך במקרר ותגיע למרקם סופי למחרת.

אם למחרת הריבה עדיין דלילה לטעמכם ניתן להחזיר לסיר ולבשל עוד כמה דקות, להוסיף רבע כפית ג'לטין או כמה פירורי קסנטן. המרקם של הריבה מושפע מתכולת הפקטין של הפרי. תות מקריש הכי טוב מבין פירות היער, בגלל תכולת הפקטין הגבוהה שבו. הריבה נשמרת במקרר עד שבוע או עד חודשיים במקפיא. צנצנת מעוקרת תאריך את חייה ב 50%.

הערות

  • אפשר להוסיף לפרי בזמן הבישול כף מיץ לימון, מה שיעזור לריבה להתגבש בגלל תכולת הפקטין הגבוהה בלימון. מאחר ופירות יער חמצמצים באופן טבעי אני פחות אוהבת להדגיש עוד את הטעם החמוץ ומעדיפה להוסיף חומר הסמכה במידת הצורך (ג'לטין /קסנטן)
  • כמות הריבה במתכון קטנה בכוונה כי היא קלה ומהירה מאוד להכנה ונשמרת לזמן קצר. מתאים מאוד להכנה של מתכונים מתוקים. כמובן תוכלו להכפיל כמויות אם יש לכם עודפי פרי. אני אוהבת לאחסן את הריבה המוכנה בצנצנות קטנות ככל האפשר במקפיא. כך היא עומדת לרשותי כשבא לי לפנק עם עוגיות פרח או סופגניות ממולאות
ריבה בריאה דלת פחמימות ללא סוכר
תכף אני אהיה ריבת תות עם פירות יער
ריבת פירות יער ללא סוכר
ריבת פירות יער ללא סוכר

הדפסת המתכון

ריבה ללא סוכר

טליה בנימיני – מנות: 10
זמן הכנה: 15 דקות – זמן אפייה: 15 דקות

ריבת תות או פירות יער קלה ללא סוכרים קטוגנית פליאו דלת פחמימה

רכיבים

  • 200 גרם תות (חתוך לקוביות), פטל, אוכמניות או פירות יער מעורבים - טרי או קפוא מופשר ומסונן
  • 4 כפות ממתיק אבקתי - סוויטנגו, מונק פרוט, אלולוז (הכי טוב לשלב כמה סוגים)
  • כפית אבקת ג'לטין או רבע כפית קסנטן גם (להשיג בחנויות טבע, אפיה או באיהרב)

הוראות הכנה

1

מניחים בסיר קטן פרי וממתיק

2

מבשלים על אש בינונית כחמש -עשר דקות עד שהפרי מתפרק ונוצר מרקם של ריבה דלילה

3

מוסיפים קסנטן גם או אבקת ג'לטין

4

ממשיכים לבשל תוך כדי בחישה עוד חמש דקות, עד שהריבה מסמיכה ומאבדת את רוב המים. בשלב זה צורת הבועות משתנה והן הופכות לגדולות ומשפריצות כמו ביצה טובענית בסרטים. מבשלים דקה נוספת ומכבים את האש

5

מצננים למשך כמה דקות ומעבירים בזהירות לצנצנת קטנה

6

הריבה מוכנה כאשר היא מתקררת אך ממשיכה להסמיך במקרר ותגיע למרקם סופי למחרת

7

אם למחרת הריבה עדיין דלילה, ניתן להחזיר לסיר ולבשל עוד כמה דקות, להוסיף רבע כפית ג'לטין או כמה פירורי קסנטן.

הערות

המרקם של הריבה מושפע מתכולת הפקטין של הפרי. תות מקריש הכי טוב בגלל תכולת הפקטין הגבוהה שבו. אפשר להוסיף לריבה בשלב הבישול כף מיץ לימון טרי שתכולת הפקטין שלו גבוהה. אני מעדיפה בלי בגלל החמיצות העצמית הגבוהה של פירות היער. אפשר לשמור את הריבה במקרר עד שבוע או חודש במקפיא. אם לא מתכוונים לאכול בתוך ימים ספורים מומלץ לאחסן במקפיא

האם אהבת את המתכון?

לחץ/י על הכוכבים בשביל לדרג!

מספר דרוגים / דרוג ממוצע

עדיין לא ניתן דרוג למתכון זה - רוצה להיות הראשון/ה?

09/10/2021 By טליה בנימיני
4
עוגת לימון ללא גלוטן בריאה ומופלאה עוגה קטוגנית בחושה פנקייק בריא לילדים מקמח כוסמין עשיר בחלבון וסיבים

עוד מתכונים ששווה לבדוק

ריבת פטל ללא סוכר

16/11/2019
ריבת קרמבולה ללא סוכר

ריבת קרמבולה ללא סוכר מפתיעה ריבת כוכבים

21/02/2024
קרם לימון ללא סוכר

קרם לימון ללא סוכר, למון קארד ריבת לימון

11/01/2023

4 Comments

  • Reply
    מיכל
    31/12/2024 at 19:27

    בכמויות למעלה כתוב 400 גרם פרי ולמטה כתוב 200 גרם.. מה הנכון?

    Error happened.
  • Reply
    טולי
    23/12/2024 at 14:00

    אחלה מתכונים אך הקסטנגם בכמות של כפית לכמות המצרכים הינה בעייתית. זהו חומר "שמדביק גם את הבטן" ויהיה נכון להשתמש בו במשורה

    Error happened.
  • Reply
    רענן
    06/12/2024 at 19:10

    האתר שלך מדהים, רק עכשיו הוא התגלה לי וגיליתי אוצר.
    תודה רבה לך, את מדהימה 👏🏻🌹

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      06/12/2024 at 22:09

      תודה רבה, איזה כיף של פידבק ואיזה כיף שאתה כאן איתי ❤️

      Error happened.

    השאר/י תגובה - ניתן לצרף סרטון ע"י העתקת הלינק משירותים כמו YOUTUBE, TWITTER ועוד Cancel Reply

    ניתן להעלות תמונות וקבצי וידאו עד 10 מגה ניתן להעלות: תמונה, וידאו בכדי לצרף סרטונים מ YOUTUBE, FACEBOOK, TWITTER ושירותים דומים, נא להעתיק את הלינק הרלוונטי (המערכת תציג את הסרטון בצורה אוטומטית) Drop file here

    קצת עלי

    קצת עלי

    אני טליה , אמא , בת זוג והייטקיסטית מכורה לאוכל טוב , לספורט ולחיים בריאים ואובססיבית לשילוב בין שניהם

    הצטרפו אלי ברשתות החברתיות

    מועדון ארוחת בוקר

    קטגוריות

    • אוזני המן בריאות (3)
    • ארוחת בוקר בריאה (40)
    • ארוחת ערב בריאה (16)
    • גלידה ללא סוכר (9)
    • חטיפים בריאים (27)
    • לביבות לפסח (7)
    • לחמים ומאפים מלוחים (31)
    • לחמניות לפסח פיצה ומאפים (12)
    • ממתקים ללא גלוטן וסוכר (15)
    • משקאות (4)
    • מתכונים בריאים לחנוכה (14)
    • מתכונים לפסח (1)
    • מתכונים לשבועות (32)
    • מתכונים עם אבקת חלבון (13)
    • מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם (122)
    • עוגה לפסח (51)
    • עוגות ללא סוכר (61)
    • עוגיות בריאות (29)
    • עוגיות ללא סוכר קלות וטעימות (28)
    • עוגיות לפסח (30)
    • עוגת גבינה לשבועות (13)
    • פשטידה ללא גלוטן (9)
    • פשטידה לפסח (10)
    • פשטידות לשבועות (7)
    • קינוח דיאטטי (22)
    • קינוח טבעוני (49)
    • קינוח פרווה (74)
    • קינוחים לחג (2)
    • קינוחים ללא סוכר (17)
    • קינוחים לפסח (38)
    • קינוחים לראש השנה (9)
    • קינוחים לשבועות (23)
    • ריבה ללא סוכר (10)

    מתכונים מהירים
    מהיר הכנה

    מאפינס שוקולד

    מאפינס שוקולד ללא גלוטן עסיסי אופציה ללא סוכר

    06/05/2025
    מאפה ללא גלוטן טבעוני

    מאפה ללא גלוטן טבעוני בסגנון סינייה כרובית

    06/05/2025
    עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד

    עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד

    15/04/2025
    מרק כרובית וברוקולי

    מרק כרובית וברוקולי קטיפתי

    08/04/2025
    חיתוכיות ריבה לפסח

    חיתוכיות ריבה לפסח ללא גלוטן אופציה פרווה וגם קיטו

    29/03/2025

    מקרא אייקונים

    • טבעוני

      טבעוני

    • דל שומן

      דל שומן

    • דל פחמימות

      דל פחמימות

    • ללא גלוטן

      ללא גלוטן

    • מתאים לילדים

      מתאים לילדים

    • עשיר בחלבון

      עשיר בחלבון

    • ללא חלב

      ללא חלב

    • מהיר הכנה

      מהיר הכנה

    • מזון על

      מזון על

    איך מכינים בצק למאפים מושלמ איך מכינים בצק למאפים מושלמים ללא קמח לשבועות ולכל השנה ? בצק מוצרלה שנקרא גם פט האד הוא הבצק הכי שימושי שיש והוא אחד המתכונים המבוקשים באתר כבר שנים. תוכלו להכין ממנו בסיס לקיש , פיצה, מאפים ממולאים כמו בורקס , קלצונה ואפילו גביניות ועוגות קראנץ . המתכון לפניכם מומלץ לשמור כי באמת שתוכלו להכין ממנו כמעט הכל ….
לפני כמה שנים העברתי סדנא לשבועות בהתנדבות לגמלאים כדי להדגים את הבצק המטורף הזה . האיכות של הסרטון לא גבוהה אבל אם תרצו לקבל קישור לסדנא המוקלטת ולמתכון הכתוב באתר רשמו לי בתגובות ואשלח בפרטי ובאהבה 💚 

בצק מוצרלה 
300 גרם מוצרלה מגורדת 
30 גרם גבינת שמנת או חמאה- שתי כפות
ביצה
שתי כפיות אבקת אפיה 
2.5 כוסות קמח שקדים 250 גרם 

ממיסים את הגבינה עם החמאה או גבינת השמנת במיקרו בתוך קערה בפולסים של 30 שניות להמסה מלאה. במעבד מזון עם להב מתכת מניחים את שאר המצרכים וטוחנים למרקם של חול רטוב. מוסיפים את הגבינה המומסת ומעבדים לבצק גמיש ונוח לעבודה. אם הוא עדיין דביק מאוד מוסיפים עוד מעט קמח שקדים בהדרגה 
לבצק מתוק מוסיפים מעט ממתיק אבקתי 

#מתוקבריא #קיטו #שבועות #מתכוניםלחג #בורקסללאגלוטן #בורקס #ללאגלוטן💚 #ללאסוכר #דלפחמימה #ללאקמח #קטוגני #תזונהקטוגנית
    מה הסוד להכנת פילה סלמון שחום ועסיסי קיטו בלי סוכר דבש או סילאן ? תשמרו את הסרטון ויהיה לכם מתכון פשוט , כמעט מגוחך שהוא מתכון חובה לכל מי שרוצה לצמצם סוכר בבית ועדיין ליהנות מכל המאכלים שאנחנו כל כך אוהבים . יש עשרות גרסאות לסלמון אסיאתי עם סויה וסילאן או דבש. אם רק תחליפו את הדבש/סילאן באלולוז נוזלי תקבלו דג שחום ומקורמל טעים ובריא בלי הסוכרים המיותרים 
לא רבים מכירים זאת אבל אלולוז נוזלי הוא התחליף הבריא האולטימטיבי לדבש /סילאן וכד׳ בבישול , הוא ממתיק חסר טעם לוואי, ללא פחמימות וכמעט ללא קלוריות והיחיד שמתקרמל כמו סוכר בבישול. אם תרצו קישור לאלולוז נוזלי תגיבו לסרטון ואשלח לכם בהודעה פרטית 
איך מכינים ? 
שלושה נתחי סלמון עם העור - משרים כשהעור פונה כלפי מעלה לחצי שעה עם: 
ארבע כפות אלולוז נוזלי 
ארבע כפות רוטב סויה (הכי דל בפחמימות רוטב סויה תמרי) 
מפזרים מעט פתיתי צ׳ילי גרוס ואופים כשהעור פונה למטה עשרים דקות בגריל בחום הכי גבוה שיש לכם או בנינג׳ה גריל במצב אייר פריי על 200 מעלות 
#ללאסוכרוגלוטן #בישולבריא #בריאוטעים #בריאות_בצלחת_במקום_בבית_מרקחת #קיטו #דלפחמימות 
#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #סלמון #סלמוןבתנור #קיטוגני #דלפחמימהמתכונים
    Instagram post 17851086159415703 Instagram post 17851086159415703
    תכירו את העוגות לשבועות שאת תכירו את העוגות לשבועות שאתם חולמים עליהן בגרסה שאתם באמת רוצים לאכול. תגיבו לסרטון ואשלח לכם את הקישור לכל המתכונים שכבר מחכים לכם באתר מתוק בריא . עוגות ללא סוכר , ללא קמח ללא קורנפלור עם כל הטעמים שלנו מהבית. במה תבחרו השנה ? עוגה קלאסית או עוגת רושם ? קרה או אפויה? כל האפשרויות לפניכם וכולן בריאות יותר לכם ולאנשים שאתם אוהבים 💚 מקווה שתיווכחו בעצמכם שהן לא פחות טעימות !!! 

#מתוקבריא #עוגהללאגלוטן #עוגהללאסוכר #עוגהבריאה #עוגתגבינהללאגלוטן #עוגהקטוגנית #קטוגני #דלפחמימה #ללאגלוטן💚 #ללאסוכר #ללא_סוכר #ללאסוכרוגלוטן #שבועות
    כבר טעמתם פשטידת זוקיני לעצ כבר טעמתם פשטידת זוקיני לעצלנים ללא קמח בלי גירוד וסחיטה ? תשמרו את המתכון שפה למטה קרוב אליכם, היא מושלמת לשבועות דלת פחמימה וגם קיטו שלא תפסיקו להכין כל השנה . אם אתם מעדיפים קישור למתכון המסודר באתר תגיבו לסרטון ואשלח לכם באהבה בקישור פרטי 

מצרכים לתבנית 20X15
4 זוקיני בינוני – גדול – טריים וקשים עם קליפה מבריקה
100 גרם גבינת פטה מכל סוג שאוהבים (מומלץ פטה עיזים 5% )
גביע גבינת קוטג’ מכל סוג (12% הכי דל פחמימה , 3% הכי דל קלוריות)
כף טימין / אורגנו/ רוזמרין /זעתר טרי
חצי כפית שום גבישי
שתי ביצים לארג’
מעט תרסיס שמן זית לשימון התבנית

איך מכינים פשטידת זוקיני לעצלנים ללא גלוטן ? 
מחממים תנור ל 180 מעלות על מצב טורבו. שוטפים את הזוקיני ופורסים לפרוסות בעובי עד ס”מ. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומרססים בתרסיס שמן זית. מפזרים את פרוסות הזוקיני על נייר האפיה, מרססים מעט שמן זית מעל. אופים במרכז התנור כ 40-45 דקות עד שהפרוסות מתכווצות ומאבדות משמעותית מנפחן. בינתיים, מערבבים בקערה את שאר המצרכים – קוטג’, פטה מפוררת, ביצים ותבלינים. מוציאים את הזוקיני מהתנור ומקררים כמה דקות. מוסיפים את הזוקיני האפוי לקערת הגבינה ומערבבים. משמנים קלות תבנית אפיה ושופכים אליה את תערובת הקישואים. מעלים את חום התנור ל 200 מעלות ומעבירים את התבנית לתנור החם. אופים כ 30 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה יפה ומתייצבת. מוציאים מהתנור ומצננים כחמש דקות לפני הפריסה. מגישים חם. ניתן לאחסן שאריות בקופסה אטומה במקרר עד ארבעה ימים 
#מתכוניםבריאים #קיטוגני #מתכוניםקטוגנים #פשטידתזוקיני #פשטידות #ללאקמח #ללא_גלוטן #מתכוניםקלים
    כשאתם מתגעגעים לצ׳יפס אבל ל כשאתם מתגעגעים לצ׳יפס אבל לא רוצים את כל הפחמימות… מתכון קל וחביב לארוחת ערב קלילה או תוספת לארוחה משפחתית. אפשר להגיש כפי שהוא או עם מטבל של יוגורט, מלח ובצל ירוק או שום . אם רוצים רוטב סמיך יותר מוסיפים מעט מיונז 💚  שמרו לפעם הבאה שיבוא לכם צ׳יפס או מנה צמחונית למשפחה 

#קיטוגני #מתכוןקטוגניקל #דלפחמימותצמחוני #דלפחמימהעלהמפה #ללאגלוטן💚 #כרובניצנים #צמחוני #מתכוניםבריאים #מתכוניםקלים
    אחרי פיצה קוטג׳ זה אחד הדברים הכי שווים ומפתיעים שתכינו מקוטג׳ 🧁🍫🍬🥮
מתכון שני בסדרת הקוטג׳ !! מאפינס שוקולד קטוגני מטורף בחמש דקות עבודה ממצרכים שיש בכל בית . תשמרו לכם לפעם הבאה שמצאתם גביע קוטג׳ נטוש במקרר (אם הוא קצת פג תוקף אנחנו מעלימים עין 😜) ושתפו מי שרוצה לחיות בריא יותר בלי לוותר על הנאות החיים. מאפינס קוטג’ דל פחמימה, עשיר בחלבון ובריא בסתר (אף אחד לא ינחש אם לא תגלו). רשמו אני בתגובות אם בא לכם לקבל גם לינק למתכון המסודר שבאתר וקישור לעוד מתכונים עם קוטג׳ ואל תשכחו לעקוב אחרי כדי לגלות מה יהיה המתכון הבא בסדרה - מה עושים עם גביע קוטג׳ ! 

מה צריך ?
גביע קוטג׳ מכל סוג (9% -12% הכי דל פחמימה)
חצי כוס חמאת בוטנים טבעית חלקה 
שתי ביצים
ארבע כפות אבקת קקאו (רצוי הולנדי או אחר מעל 20% שומן )
שש כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (מומלץ אלולוז) 
כפית אבקת אפיה 
כפית תמצית /מחית וניל איכותית 
קמצוץ מלח 
רבע כוס שוקולד צ׳יפס 

איך מכינים ?
מחממים תנור ל 170 מעלות 

מערבבים את כל המרכיבים בקערה לבלילה אחידה למעט שוקולד צ׳יפס ומוזגים לתבניות מאפינס. מקשטים בשוקולד צ׳יפס ואופים כ 25 דקות בשליש תחתון עד שמתייצב . 
שימו לב - אם חמאת הבוטנים עמדה קצת אצלכם או בחנות לפעמים השומן צף ונפרד מהמאסה. נסו לערבב אותה לפני שמוסיפים לתערובת ואם יש עדיין גושים ערבבו את הבלילה לדקה עם מיקסר יד . 
ניתן להמיר את חמאת הבוטנים בכל סוג של חמאת שקדים או אגוזים או זרעים שאתם אוהבים ואפילו טחינה ! 

#מתוקבריא #קטוגני #מתכוניםבריאים #קינוחבריא #מאפינס #מאפינסשוקולד #מאפינסבריא #קוטג #דלפחמימהקינוח #עוגהבריאה #קינוחקיטוגני
    איך מכינים סטייק פרגית שחום איך מכינים סטייק פרגית שחום פריך ועסיסי בלי דבש סוכר או סילאן ??? אלולוז נוזלי הוא התחליף הבריא לכל אותם ממתיקים נוזליים שהתרגלנו לחשוב שהם יותר בריאים (אבל בפועל הגוף מגיב אליהם בדיוק כמו לסוכר לבן…) . ממתיק חסר פחמימות וקלוריות היחיד שמתקרמל בחימום בדיוק כמו סוכר!  רשמו אני בתגובות ואשלח לכם בפרטי קישור לשני מוצרים מתאימים אחד ניטראלי ואחד בטעם מייפל שיילך טוב גם עם פנקייק 
כל מי שרוצה לצמצם צריכת סוכרים צריך להכיר את זה אז שתפו כדי שידעו שאפשר להשתמש בתחליפים הללו בכל מתכון שאתם אוהבים כדי להחליף את הדבש/סילאן . 

הנה מה שאלתרתי אתמול בערב ויצא נפלא : 

פרגית מייפל - צ׳ילי 
חבילה של סטייק פרגית במשקל קילו במשרה של:
חצי כוס מייפל אלולוז 
ארבע כפות מיונז 
ארבע כפות רוטב סויה (תמרי הכי דל פחמימה וללא גלוטן) 
כפית שטוחה מלח
כף שמן צ׳ילי או פתיתי צ׳ילי גרוס 

משרים את הפרגיות בתערובת לכמה זמן שיש לכם (אפשר גם לילה קודם במקרר בקופסה אטומה)
מניחים בסלסלת הטיגון של נינג׳ה גריל על נייר אפיה ומפעילים על טיגון אוויר 200 מעלות ל 20 דקות . הופכים את הסטייקים אחרי כ 12 דקות כשהם משחימים בצד אחד. אפשר גם להכין בתנור על מצב גריל טורבו בחום הכי גבוה שיש לכם ולהפוך כששחום בצד אחד. 

#מתכוניםבריאים #בריאוטעים #ללאסוכרוגלוטן #ללא_גלוטן #ללאסוכר💛 #פרגיות #פרגית #קטוגני #קטוגנית #מתכוניםקטוגנים #מוצריקיטו #אייהרב #אייהרבהמלצות #אייהרבישראל
    המתכון המושלם לשבת לכל מי שנשארו לו שאריות מהמנגל (וגם למי שלא) תשמרו ותשתפו מי שיש לו שאריות כאלה … 

מחממים תנור ל 200 מעלות
חותכים חצי בצל וארבע עגבניות ומניחים בתבנית קטנה 
ממליחים ומזלפים מעט שמן זית
בתבנית התנור צולים במקביל ירקות אנטיפסטי שיש בבית על נייר אפיה שזילפתם עליהם שמן זית ותיבלתם במלח ובהרט - אני הפעם השתמשתי בכרובית שלמה וקוביות חציל גדול אחד.
אופים הכל עד שהירקות שחומים ורכים (30-40 דקות)
אם יש לכם ירקות צלויים מהמנגל אפשר לוותר על השלב הזה, לתבל אותם במעט בהרט אם יש וישר לגשת לשלב הבא :
מעבירים את ירקות האנטיפסטי מעל העגבניות השחומות בתבנית. מכינים טחינה (או משתמשים בשאריות של טחינה מוכנה) מערבוב חצי כוס טחינה גולמית כוס וחצי מים חצי לימון סחוט שן שום כתושה וכפית שטוחה מלח. שופכים את הטחינה על הירקות מפזרים מקלות או פרוסות שקדים (לא חובה) ואופים עוד כחצי שעה או עד שהמאפה שחום היטב 
מגישים חם עם בלי פטרוזיליה קצוצה 

#מתכוניםבריאים #טבעוניבריא #טחינהזההחיים #קטוגני #מתכוניםקלים #מתכוניםקטוגנים #דלפחמימהעלהמפה #ללאגלוטן💚
    זה הקינוח היחיד שאני מכירה שכולם פשוט כולם אוהבים . הקינוח שמחבר את כולם  ולכן זה הקינוח הקבוע שלי ליום העצמאות. המקום שבו כולנו מתחברים. הוא תמיד נגמר לפני כל הקינוחים המושקעים . חג שמח ומאוחד ככל האפשר אהובים שלי💚

קילו תותים יפים גדולים מוצקים ויבשים
אם הם לחים מנגבים במגבת נייר ! 
100 גרם שוקולד מריר (סוויטנגו שוקולד צ׳יפס לגרסה קיטו)
2 כפיות חמאת קקאו /שמן קוקוס
ממיסים את השוקולד עם השמן במיקרו בפולסים של עשרים דקות ומערבבים להמסה מלאה
מוזגים לכוס זכוכית קטנה כמו כוס קפה שחור 
טובלים את התותים ומניחים על נייר אפיה במגש 
ניתן לקשט בקוקוס טחון  או שברי אגוזים 
מצננים להתייצבות במקרר
לקישוט שוקולד לבן ממתינים להתייצבות שכבת הבסיס
ממיסים שוקולד לבן ללא שמן בפולסים של עשר שניות
אם השוקולד לא מספיק נוזלי מוסיפים כפית שמן ניטראלי לאחר ההמסה הראשונית למשל שמן אבוקדו
רשמו ״שוקולד״ בתגובות אם תרצו קישור לשוקולד לבן דל פחמימה 

#מתוקבריא #תותים🍓 #תותיםמצופיםשוקולד #מתכוניםבריאים #קיטוגני #קינוחבריא #קינוחקיטוגני #תזונהקטוגנית #קינוחטבעוני #קינוחפרווה
    תכירו את השיפודים שאף אחד לא יכול לסרב להם !  ילדים , פודיז מושחתים , שוחרי בריאות, צליאקים , קיטו …
אין מי שלא מושיט יד לקינוח הזה.  חמש דקות עבודה לקינוח דל פחמימה קליל וממכר שהוא כל מה שצריך אחרי ארוחה כבדה. שתפו מי שמארח או מתארח ורוצה להכין משהו שיתאים לכולם בלי לעבוד קשה … 

מה צריך? 
שתי קופסאות של אוכמניות טריות הכי גדולות שאתם מוצאים
שתי כפיות חמאת קקאו או שמן קוקוס 
100 גרם שוקולד מריר (לגרסה קיטו דלת פחמימה שוקולד צ׳יפס סוויטנגו) 

איך מכינים ?
משפדים כל שלוש אוכמניות על קיסם. 
בכוס קפה קטנה מזכוכית ממיסים במיקרו שוקולד עם שמן קוקוס או חמאת קקאו - מחממים לעשרים שניות ומערבבים היטב. אם לא נמס לגמרי מחממים שוב לעשר שניות וחוזר חלילה. חשוב לעבוד בהדרגה שלא יישרף. 
טובלים את השיפודים בשוקולד ומסובבים לציפוי אחיד. מניחים על נייר אפיה במגש. מעבירים להתייצבות במקרר

ניתן לקשט בשוקולד לבן מומס (מי שרוצה קישור לשוקולד לבן כשר ודל פחמימה רשמו אני בתגובות ואשלח לכם קישור בפרטי - שימו לב שאתם עוקבים אחרי כדי שההודעה לא תחסם). 
יום עצמאות 77 שמח יקרים שלי. לאף אחד לא ממש מתחשק לחגוג אבל אל תשכחו שהביחד הזה נותן לנו כוח

#מתוקבריא #מתכוניםטבעוניים #קינוחטבעוני #קינוחקטוגני #קינוחבריא #קינוחפרווה #קטוגנית #ללאגלוטן💚 #ללאסוכרוגלוטן #אוכמניות #יוםהעצמאות
    הכרוב הכי בריא שתכינו השנה, הכרוב הכי בריא שתכינו השנה, רגע לפני הקיץ ! 
תסיסה טבעית מוסיפה פרוביוטיקה ומורידה את תכולת הפחמימות במזון. 
שמרו את המתכון כדי לנצל את הכרוב העדין והמתקתק של סוף החורף והאביב רגע לפני שהוא בורח ותכינו בקלי קלות תוסף תזונה ביתי אמיתי שישדרג לכם מנות בשר וכריכים. 
שתפו מי שצריך להכיר כמה קל להכין פרוביוטיקה טבעית. 
מה צריך? כרוב, מלח, קצת סבלנות... וזהו!
מתכון בסיסי:
קוצצים כרוב ושוקלים (הכי נוח לשקול קערה ריקה ואז להוסיף לה כרוב קצוץ) 
מוסיפים לקערה 2.5% מלח ממשקל הכרוב
לכרוב בינוני במשקל קילו צריך 25 גרם מלח שהם כף וחצי. 
מעסים, משאירים לנוח בקערה 4-5 שעות 
מתבלים לפי הטעם (אני ממליצה על זרעי כוסברה שלמים. 2-3 כפות לקערה גדולה) 
מעקרים צנצנות בתנור - מניחים אותן הפוכות על רשת לעשר דקות במאה מעלות עם המכסה ליד. 
דוחסים את הכרוב לצנצנות בעזרת כף לאחר שהתקררו מעט ומשאירים רווח. חשוב לדחוס בחוזקה כדי שהכרוב יגיר נוזלים ויהיה מכוסה בהם. מכסים את הצנצנות במכסה ומניחים על השיש לתסיסה טבעית. בשלושה ארבעה ימים הראשונים פותחים את המכסה פעם ביום לשחרור לחצים. 
אם הכרוב אינו מכוסה בנוזל דוחסים מעט או מוסיפים מעט מים לכיסוי, 
הכרוב מוכן אחרי שבועיים ונשמר לחודשים רבים במקרר כך שאתם מוכנים לקיץ !

#מתכוניםבריאים #דלפחמימותצמחוני #דלפחמימה #קיטוגני #כרוב #כרובכבוש #התססות #מתכוניכרוב #דיאט #מתכוניםדיאטטיים #תזונהקטוגנית #דיאטהקטוגנית
    תמונות נוספות הצטרפות לעוקבים של באינסטגרם

    מתכונים בריאים

    תפריט
    • עוגת ריבה ופירורים של סבתא שאתם באמת רוצים לאכול
    • לחמניות כוסמין
    • מאפינס אוכמניות בריא
    • עוגיות שוקולד בריאות
    • קראמבל תפוחים
    • תה קינמון

    מתכונים דיאטטיים

    תפריט
    • אייס קפה מתכון
    • ארטיק ללא סוכר
    • סושי פירות מתכון
    • שלוקים

    מתכונים לילדים

    תפריט
    • כדורי תמרים וטחינה
    • וופל בלגי בריא
    • מתכון לדונאטס
    • מתכון לנשיקות
    • עוגיות טחינה בריאות
    • כדורי שוקולד משאריות עוגה

    קינוחים ללא גלוטן

    תפריט
    • מתכון לנשיקות מרנג מושלמות
    • עוגיות מקמח שקדים בריאות ללא סוכר
    • עוגת גבינה בריאה
    • עוגת גבינה יפנית
    • עוגת דבש בריאה
    • קינוחי כוסות
    • ריבת תפוז סיני
    Facebook Instagram

    Copyright 2019 - Talya benyamini All Rights Reserved.

    Top

    האתר פותח ע"י Yaron E.