לפעמים הדקורציה חשובה לא פחות מהתוכן. ככה זה עם איקאה, ככה זה עם רס"רים בצבא (שפר הופעתך), ככה זה עם סופגניות גאודי (ראה ערך רולדין). עד שטרחתם והכנתם סופגניות בריאות, איך לא נקלקל עם הציפוי ועדיין נשמור על אטרקטיביות ?. איך לא נתבאס מצורתן האפויה של יצורי הקסם המוזהבים, שנראים עכשיו כמו לחמניה? ככה תכינו בקלות ציפויים לסופגניות ללא סוכר וגלוטן. ציפויים יפים ואטרקטיביים שישמרו על הסופגניות שלכם בריאות ומזינות.
לפניכם ארבעה סוגים של ציפויים, כל אחד מאפשר מגוון טעמים וצבעים. אני ממליצה לגוון עם שניים- שלושה צבעים. תוכלו להכין שני סוגי ציפויים או פשוט חלקו תערובת אחת לקעריות קטנות והוסיפו לכל אחת טעם אחר.
ציפוי ורוד לסופגניות על בסיס ממתיק אבקתי
מצרכים
4 כפות ממתיק אבקתי איכותי טחון במרקם אבקת סוכר (סוויטאנגו, מונק פרוט, סטיביה ללא תוספים)
כף קרם קוקוס או שמנת מתוקה
3 כפות פירות יער קפואים מופשרים
איך מכינים ציפוי ורוד לסופגניות?
הציפוי הזה הוא האופציה הקלה והמהירה ביותר! טוחנים 4 כפות ממתיק אבקתי איכותי במטחנת תבלינים. סטיביה איכותית ללא תוספים, סוויטאנגו, אלולוז, מונק פרוט יתאימו. אפשר להשתמש בסוויטנגו במרקם אבקת סוכר ואז אין צורך לטחון. מחממים את הפירות המופשרים חצי דקה במיקרו. מועכים קצת עם גב הכף כך שיגירו נוזלים. משתמשים במים האדומים של הפירות כחומר הצבע והטעם. ניתן לסנן את הפירות החוצה במסננת או פשוט להוציא בכף את הנוזל בלי הפרי עצמו. בקערית מערבבים כף של מים אדומים מהפירות (ללא הפירות עצמם), כף שמנת וממתיק. המרקם שתגיעו אליו הוא של בלילה סמיכה/משחה דלילה.
טובלים בו את הסופגניות בציפוי ומניחים על נייר אפיה לייבוש. הצבע שתגיעו אליו משתנה בהתאם לפרי שבחרתם. אוכמניות יהפכו את הציפוי לסגול , דובדבן לורוד וכיוב'
כדי להכין ציפויים בשיטה הזאת בצבעים אחרים מערבבים 3 כפות שמנת מתוקה או קרם קוקוס עם 4 כפות ממתיק במרקם אבקת סוכר. תקבלו משחה נוזלית לבנה שניתן לטבול בה את הסופגניות כפי שהיא לציפוי לבן. אפשר להוסיף לציפוי מעט צבע מאכל טבעי (למשל כזה) ו 2-3 טיפות תמצית טעם (תות, תפוז, בננה וכו' לפי הצבע). כך תוכלו להכין סופגניות בכל צבע וטעם שתרצו.
אם הכנתם ציפוי צבעוני תוכלו לשמור מעט ממנו ולקשט סופגניות לבנות בפסים צבעוניים כמו בתמונה (פשוט לשפוך מהכפית מעל השכבה הראשונה בתנועות משיכה ולצייר קווים)
ציפוי לסופגניות בטעם וניל
מצרכים
30 גרם חמאה
2 כפות שמנת מתוקה
2 כפות גבינת שמנת
חצי כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
3 כפות ממתיק אבקתי במרקם אבקת סוכר כמו סוויטנגו אבקת סוכר
לציפוי בטעם לימון- גרידה מחצי לימון או ליים וכפית מיץ לימון- לא חובה
אופן ההכנה
ממיסים במיקרו חמאה עם השמנת כ 40 שניות. מוסיפים גבינת שמנת ומערבבים היטב. מוסיפים מלח ווניל ומערבבים. מוסיפים אבקת ממתיק בהדרגה עד שמתקבל מרקם משחתי רך ואחיד. אם סמיך מידי מוסיפים שמנת אם רך מידי מוסיפים ממתיק. לציפוי לימוני מוסיפים גרידה מחצי לימון או ליים וכפית מיץ לימון. טובלים את הסופגניות ומניחים על נייר אפיה במגש. לציפוי גבינה- פירות יער מניחים על הקרם פירות יער טריים או מופשרים ומסוננים. מצננים במקרר.
ציפוי שוקולד לסופגניות
מצרכים
50 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו ומעלה (לגרסה דלת פחמימה מומלץ 90%)
כף שמן קוקוס או חמאה
כף שמנת מתוקה או קרם קוקוס
2 כפות ממתיק במרקם אבקת סוכר (כמו סוויטאנגו) או ממתיק נוזלי השווה ל 2 כפות סוכר
אופן ההכנה
ממיסים במיקרו שוקולד מריר עם שמן קוקוס/חמאה ושמנת ל 30 שניות. השוקולד לא נמס לגמרי בשלב הזה, מערבבים להמסה מלאה בסבלנות. אם יש צורך מחממים שוב בפולסים של 10 שניות. מוסיפים ממתיק ומערבבים. טובלים את הסופגניות. מניחים לצינון על ניר אפיה במגש במקרר.
ציפוי פיסטוק לסופגניות
מצרכים
2 כפות חמאה
2 כפיות מחית פיסטוק טבעית
4 כפות ממתיק במרקם אבקת סוכר (כמו סוויטאנגו)
אופן ההכנה
ממיסים חמאה במיקרו, מערבבים עם מחית פיסטוק. מוסיפים ממתיק בהדרגה כף אחר כף ומערבבים עד שמגיעים למרקם משחתי רך. טובלים את הסופגניות ומניחים להתיצבות על נייר אפיה במגש במקרר.
ציפויים לסופגניות על בסיס שומן בריא
מצרכים
30 גרם חמאת קקאו
30 גרם שמן קוקוס או חמאה בטמפרטורת החדר
2 כפות ממתיק אבקתי כמו סוויטנגו , סטיביה ללא תוספים
חצי כפית תמצית וניל
כף קרם קוקוס/ שמנת
כף אבקת קקאו הולנדי ,חצי כפית אבקת מאצ'ה- אופציונלי- לציפוי ירוק או בטעם שוקולד
איך מכינים ציפויים לסופגניות על בסיס שומן בריא?
ממיסים במיקרו בקערית קטנה חמאת קקאו (דקה על חום גבוה ואז בפולסים של שלושים שניות לפי הצורך). מוסיפים חמאה או שמן קוקוס בטמפרטורת החדר ושתי כפות ממתיק אבקתי. מערבבים לאיחוד ומחממים שוב במיקרו לעשרים שניות. מוסיפים שמנת או קרם קוקוס ותמצית וניל. מערבבים. לציפוי וניל מניחים לנוזל להצנן ולהסמיך מעט, כעשר דקות במקרר. טובלים את הסופגניות ומניחים להתייצבות במקרר. לציפוי שוקולד מוסיפים כף אבקת קקאו הולנדי ומערבבים. לציפוי ירוק מוסיפים חצי כפית אבקת מאצ'ה ומצננים לפני טבילת הסופגניות. לאחר טבילה מניחים על ניר אפיה במגש להתייצבות במקרר. אם רוצים להכין ציפוי בכמה צבעים מחלקים לקעריות ומוסיפים לכל אחת תוספת שונה. שימו לב לכמות, אם חילקתם לחצי שימו חצי מהכמות במתכון. למאצ'ה טעם דומיננטי שיכול להיות לא נעים במינון גבוה.
קישוטים
ניתן לפזר מעל הציפוי שברי קקאו ניבס, פיסטוקים או אגוזים קצוצים, פירות יער מסוננים או יבשים, שוקולד מריר מגורד בקולפן ועוד
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?