בשבת אכלנו אצל אבא שלי לביבות מנגולד ולא הצלחתי להירגע מהן עד שכל התבנית נגמרה. סבתא לאה משתמשת בעלים הירוקים המשובחים שצומחים אצלה בגינה לפי העונה ולא מבשלת עם מתכונים. לכן ידעתי שאצטרך לתחקר ולשחזר את המתכון כדי להביא אליכם את הבשורה הבריאה והכה טעימה הזאת. אך המאמץ משתלם.
סבתא לאה היא לא רק בשלנית מחוננת, היא גם הסבתא הכי מיוחדת שלי כי היא בחרה בי ולא קיבלה אותי מן המוכן. כשהכרתי אותה היא לא היתה סבתא. היא היתה חיילת משוחררת צעירה ואני הייתי ילדה בכיתה ב', שההורים שלה בדיוק התגרשו. בכל השנים שחלפו מאז נישאה לאבא שלי, היא מעולם לא ניסתה להחליף את אמא שלי ולא ביקשה לעצמה זכויות ותארים. במקום זאת היא פשוט התייצבה שם לצידי, בשקט מובן מאליו ומופלא. קיבלה אותי אל חייה, אל ליבה ואל ביתה. כשהפכתי אותה לסבתא צעירה, היא שוב הותירה אותי ללא מילים והתייצבה לתפקיד מבלי שביקשתי. במשך שנים לקחה משמרות שבועיות בשמירה על ילדים והוצאה מהגן.
בארוחות המשפחתיות נפגשים אצלנו סביב שולחן אחד קטוגנים, טבעונים, ילדים ואוכלי כל אבל האווירה תמיד חמה וסבתא לאה יודעת איך לגרום לכולם להרגיש רצויים. אני תמיד חושבת בהערכה כמה מורכב לספק את הדרישות של כולם ומשתדלת ליהנות מהחברה ולא להעמיס ולבקש דברים מיוחדים. סבתא לאה, בדרכה המיוחדת, לא שואלת שאלות ולא מבקשת בקשות. היא פשוט הכינה לנו שלל מעדנים דלי פחמימה מופלאים. לביבות מנגולד יוצאות דופן פשוט שבו את ליבנו והנה הן כאן. אולי גם אתם תתרגשו.
מצרכים
2 חבילות עלי מנגולד
2 חבילות עלי תרד מכל סוג מופרדים מהגבעול
חצי בצל
שתי שיני שום כתושות
שתי כפות שמן זית
כף אבקת כוסברה טחונה
שתי כפיות כורכום
כף אבקת מרק בצל (לא חובה)
כפית שטוחה מלח (רצוי הימלאיה ורוד)
2 ביצים
3/4 כוס קמח שקדים
100 גרם שומשום
תרסיס שמן זית
איך מכינים לביבות מנגולד ?
מחממים תנור ל 180 מעלות במצב טורבו חום עליון תחתון
קוצצים דק את הבצל ומטגנים על אש בינונית עם שתי כפות שמן זית. בינתיים מפרידים את הגבעולים מעלי המנגולד (החלק הלבן). קוצצים את הגבעולים הלבנים לפיסות קטנות ומוסיפים לבצל. מאדים כמה דקות עד שהירקות מתרככים. מערבבים מידי פעם בכף עץ. בינתיים קוצצים את החלק הירוק של עלי המנגולד ואת עלי התרד (ללא הגבעולים). מוסיפים את העלים הקצוצים לסיר ומאדים עשר דקות עד שהעלים מאבדים את נפחם וכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים לסיר שיני שום , מלח, כורכום וכוסברה ומערבבים דקה. מכבים אש ומוסיפים לסיר קמח שקדים. מערבבים. אם בחרתם להוסיף אבקת מרק מוסיפים גם אותה. כאשר התערובת לא רותחת מוסיפים ביצים ומערבבים שוב.
מרקם התערובת צריך להתאים להכנת קציצות. אם היא דלילה מידי מוסיפים עוד מעט קמח שקדים. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומכינים צלחת עם שומשום לטבילה. יוצרים מתערובת הירקות קציצות בגודל שאוהבים וטובלים בשומשום. לאחר הטבילה מניחים על נייר האפיה בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת. מרססים את הלביבות במעט תרסיס שמן זית ואופים בשליש התחתון כחצי שעה או עד שהלביבות מתייצבות ומזהיבות. ניתן גם לטגן את הלביבות.

הערות
- ניתן לצמצם את כמות הפחמימות במתכון אם מחליפים חלק או כל כמות השומשום בזרעי פשתן ו/או אם מחליפים רבע כוס קמח שקדים בכף גדושה קמח קוקוס
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?