פשטידת כרוב דיאטטית קווים לדמותה (חמשיר):
הו, פשטידת כרוב דיאטטית קלה להכנה
באת לי בדיוק בזמן ואת כה טעימה
רק 100 קלוריות למנה – סוגרת פינה !
וגם אם בטעות "תקעתי" את כל התבנית
עדיין נשארתי רזה וחיננית
אתם מכירים ימים כאלה שאתם פשוט לא מצליחים לסגור את הפה? אבל ממש מילולית חייב להיות שם כל הזמן משהו טעים? אז החיים שלי הם סוג של תקופה כזאת. בשנתיים האחרונות מאז שאני בקיטו, אני אוכלת הרבה יותר שומן. חלק ממנו מגיע מהעוגות, העוגיות והקינוחים שאני "מקטגנת" באובססיביות יתרה.
בסופו של דבר, קלוריה היא עקרון פיזיקלי. גם כאשר מגרשים את הפחמימות, הקלוריות אינן מתבטלות והגוף עדיין מנהל מאזן "יוצא -נכנס ". עוגות וממתקים מותאמים יכולים להיות חלק מתזונה בריאה ומאוזנת כאשר שומרים על מינון. מינון מתאים לוקח בחשבון גם ערכים קלוריים וגם תזונתיים (חלבונים, ויטמינים וכו').
אז לטובת המינון והאיזון, אני אוספת לי בהתמדה מתכונים דלי פחמימה שהם גם סולידיים בקלוריות. אותם אני ממש רוצה זמינים לידי רוב הזמן כדי לאזן את העוגות :-). יש כבר לא מעט כאלה בבלוג בעיקר בקטגוריה קינוחים דיאטטיים. בשונה ממתכונים כמו שלוקים ודובוני גומי ,שהם צ'יטים של דיאטה, כאן כבר מדובר באוכל אמיתי. טעים, משביע בריא ומנחם. פשטידת כרוב דיאטטית היא פתרון צמחוני מעולה לארוחה בריאה טעימה ודלה בפחמימה. חובה במקרר לכל מי שמתייסר עם דיאטה וצריך משהו זמין כדי להימנע מנפילות.
מצרכים לתבנית 15X20
חצי ראש כרוב
חצי בצל קטן
שתי כפות חרדל דיז'ון חלק
חצי כפית מלח (רצוי אטלנטי ורוד)
3 ביצים
2 כפות קמח שקדים (לא חובה)
מעט אגוז מוסקט או פלפל שחור טחון טרי ושן שום כתושה או רבע כפית פפריקה מעושנת
איך מכינים פשטידת כרוב ?
מחממים תנור ל 200 מעלות על מצב טורבו.
מניחים חצי כרוב בכלי שמתאים לבישול במיקרו ומבשלים בעוצמה גבוהה כ 7 דקות. מצננים מעט וקוצצים את הכרוב לרצועות דקות. חותכים לפרוסות דקות חצי בצל ומניחים בקערה. מוסיפים את רצועות הכרוב ואתת כל שאר המצרכים. מערבבים היטב ושופכים לתבנית . אופים בשליש תחתון כ 40 דקות או עד שיציב וזהוב.
הערות
- יש לכם בבית עלי תרד, מנגולד או באק צ'וי ? הפשטידה תשמח לארח גם אותם. אם העלים גדולים קוצצים אותם ומוסיפים לתערובת (אין צורך בבישול מוקדם). אם הוספתם חבילה אחת של עלים תוסיפו לתערובת עוד כף חרדל ועוד ביצה
2 Comments
חן
01/10/2024 at 17:52היי האם במקום במיקרו אפשר בתנור או בסיר?
טליה בנימיני
02/10/2024 at 11:46הי, בהחלט אפשר לרכך את הכרוב בבבישול בסיר עם מעט מים או מעט שמן לאחר חיתוך. אפשר גם בתנור עם ספריי שמן כדי למנוע ייבוש