אני חולה על קוטג' וגם בריאה על קוטג'. מבלה את ימי בין מעדני חלבון מקוטג' גלידה קוטג' ,עוגת גבינה דיאטטית מקוטג' ועוד כהנה. אני מודה שאני מכינה לא מעט גם פשטידות על בסיס הגבינה הרוטטת כמו פשטידת ברוקולי ללא גלוטן. זה היה רק עניין של זמן עד שתקום כאן פשטידת קוטג' פשוטה, טעימה ועתירת חלבון. פשטידה שלא מערבת ירקות ורעשים אחרים. נטו חלבון, ללא גלוטן ללא קמח וללא פחמימות מיותרות.
הקוטג' הוא מתנה אמיתית למי שמעוניין לצרוך חלבון ממקורות מגוונים. כל קוטג', אבל בעיקר 9% ומעלה, הוא דל בפחמימה, מה שהופך אותו לבן לוויה אידאלי לשוחרי בריאות. ספורטאים, קמצני פחמימות וגם צמחונים שאוכלים גבינה או סתם אנשים תמוהים (אני) שלא ממש מתים על בשר. אבל עזבו אתכם רגע מהנאום התזונתי, כמה טעים ! תינוקות של כדורי גבינה, שוחים בבריכת שמנת זה משהו שאני מוכנה לאכול ככה ישר מהקופסה בכל רגע נתון. לכבוד שבועות ולמען כל השוחרים , התמוהים, הצליאקים, הקטוגנים ושאר המופלאים שמצליחים לשמור על שפיות בעולם משוגע. פשטידת קוטג' ללא גלוטן צריך שתהיה פה. פשוטה, טעימה ומנחמת. לצד סלט טרי היא ארוחה שלמה מזינה ומשביעה.
מצרכים לפשטידה עגולה בקוטר 18 או מלבנית 10X15
2 חבילות קוטג' מכל סוג (12% הכי דל פחמימה , 5% הכי דל קלוריות. 1%או 3% זה קלקר)
ביצה שלמה + 2 חלבונים
100 גרם גבינת צ'דר מגורדת (מומלץ צ'דר אנגלי מיושן) אפשר גם פרמזן
4 כפות בצל ירוק או עירית קצוצה דק
מעט פלפל שחור טחון טרי
כף גדושה קמח קוקוס למשל כאן
מעט תרסיס שמן לשימון התבנית (רצוי שמן זית)
איך מכינים פשטידת קוטג' ?
מחממים תנור ל 170 מעלות חום עליון תחתון.
מערבבים בקערה קוטג', גבינה מגורדת, ביצה, חלבונים , פלפל שחור ובצל ירוק קצוץ דק. כאשר התערובת אחידה מוסיפים קמח קוקוס ומערבבים היטב. משמנים קלות את התבנית ומוזגים את תערובת הגבינה. אופים בשליש תחתון של תנור חם או עד שהפשטידה יציבה ומוזהבת. מגישים חם או פושר עם סלט טרי
הערות
- לפשטידה אין טעם של קוקוס. קמח קוקוס משמש כאן לייצוב המרקם במקום קמח חיטה עתיר פחמימה וריק מערך תזונתי. ניתן להכין אותה ללא קמח קוקוס אבל היא תצא קצת "רטובה" אני מעדיפה אותה עם קמח קוקוס.
- ניתן לאפות את הפשטידה בתבניות אישיות (מאפינס). מספר היחידות בין 6 ל 10 בהתאם לגודל התבניות
6 Comments
חיה
16/06/2024 at 19:04מה עם קמח שקדים? כמה רצוי להוסיף?
טליה בנימיני
17/06/2024 at 08:14הי חיה, אין צורך להוסיף קמח שקדים למתכון. קמח קוקוס הוא מסמיך חזק שגם בכמות קטנה מייצב את המאפה ונותן לו מרקם מאוד דומה למאפה עם קמח רגיל.
לאה
15/06/2024 at 20:39האם ניתן להשתמש בשיבולת שועל או כמח שקדים בתור מסמיך?
טליה בנימיני
16/06/2024 at 10:37הי, אני אוהבת להשתמש כאן בקמח קוקוס משום שהוא סופח נוזלים מאוד חזק ועדיין דל פחמימה. כמות קטנה ממנו מייצבת את המאפה והמרקם הסופי יוצא מאוד דומה לקמח רגיל. בכמות קטנה הוא משמש נטו כמייצב והוא לא מורגש בטעם. אני בטוחה שניתן לייצב את המאפה גם עם שיבולת שועל, קמח שקדים ואפילו קמח רגיל אבל תידרש כמות הרבה יותר גדולה (לפחות פי 4 להערכתי) וזה ישפיע על הערך התזונתי (יותר פחמימות) והטעם. שתפי אם מנסה
בילי
10/06/2024 at 13:56במקום קמח קוקוס שיש לו טעם חזק, אפשר להשתמש בפסליום שייצוב מאפים זה ממש הגדרת התפקיד שלו.
טליה בנימיני
10/06/2024 at 17:45הי, אכן יש יותר ממסמיך אחד שמשמש אותנו בתזונה דלת פחמימה. לכל מסמיך יש תכונות שונות ברמת הטעם והמרקם והתנהגות שונה באפיה. במתכון הזה אני פחות אוהבת את המרקם והטעם של הפסיליום. קמח קוקוס הוא מאוד סופח נוזלים וההשפעה המרקמית שלו לטעמי יותר נכונה למתכון הזה ויותר דומה למרקם שתקבלי עם קמח רגיל. קמח קוקוס בכמות קטנה כמעט ולא מורגש בטעם. הוא משמש רק כמסמיך ואני משתמשת בו בלא מעט מתכונים באופן הזה. לפעמים מספיקה אפילו חצי כפית ממנו למתכון שלם