אז איך זה שאני שוב חוזרת לממתקי שקדים ? כנראה שהפושע תמיד חוזר למקום הפשע. המתכון למרציפן בריא היה אחד המתכונים הראשונים שפיתחתי לבלוג ואחד הלהיטים שלו עד היום. השבוע נזכרתי בו כשהכנתי עוגיות שקדים ללא סוכר. אלה עוגיות בריאות מקמח שקדים נטו והן לא רק בריאות יותר, אלא בעלות מרקם מעודן ומרציפני מאוד. אני חולה על מרציפן וכל כך כיף שאני יכולה להיות בריאה עליו גם עכשיו כשאני בתזונה דלת פחמימה.
פרץ הנוסטלגיה התחיל אחרי שהזמנתי חומרי גלם מקוק סטוק, חנות האונליין החביבה עלי. משהו בהזמנה היה חסר והתקשרו לשאול אם אני רוצה משהו במקום . הנציגה בטלפון שאלה אם אני טליה ואז שאלה בהתרגשות אם אני טליה מהבלוג מתוק בריא. על המקום התעלפתי, פעם ראשונה שמזהים אותי !
אחרי רגע קטן של נחת עלו בי הרהורים נוסטלגיים, על איך ולמה התחלתי את הבלוג. על המסר שרציתי להעביר לבעלי השן המתוקה, למכורים ללא תקנה, להורים הרצוצים ששותלים לילד בעגלה שקית במבה. יש תקווה!
מעל שנתיים חלפו מאז התחלתי את הבלוג . בחודשים האחרונים שיניתי קצת את תפיסת הבריאות שלי ועברתי לתזונה דלת פחמימות . ככל שאני לומדת אותה אני מגלה כמה קל (וכיף) לגרש את הפחמימות מהרצפטים. חלק לא מבוטל מהמתכונים שפיתחתי ושיכללתי לאורך השנים, מתבססים על שומנים בריאים ואגוזים. אלו מתאימים מאוד לתזונה דלת פחמימות. לעיתים כל שנדרש הוא להחליף ממתיק. התזונה דלת הפחמימות גילתה לי סוגים חדשים של ממתיקים , בריאים, נטולי קלוריות ועם מינימום טעמי לוואי. אם תרצו להכיר יותר את האפשרויות כתבתי מאמר מפורט כאן , חפשו את הפרק על ממתיקים
עוגיות שקדים ללא סוכר הן דוגמא מעולה לממתק טבעי שעבר הסבה כזאת והיא עושה לו רק טוב. אלו עוגיות על טהרת שקדים טחונים. הן מרגישות ממש כמו מרציפן עדין בטעם ובמרקם, רק בלי הפחמימות ועם הרבה פחות קלוריות. הן כל כך קלות להכנה, בריאות וטעימות שהן מככבות אצלנו בשבועות האחרונים בצנצנת הראשית שבמטבח. כל כמות שאני מכינה מתחסלת מייד.
אם אתם אוהבים מרציפן, אבל פחות אוהבים את הסוכרים והפחמימות שמגיעים ביחד איתו, זה המתכון בשבילכם.
מצרכים
שלושה חלבונים לארג' בטמפרטורת החדר
כפית מיץ לימון
גרידה מקליפת לימון ליים אחד או תפוז
קמצוץ קטנטן מלח
חצי כוס ממתיק גרגרי כמו סוויטנגו (מומלץ מאוד ממתיק Swerve ,כשר)
2.5 כוסות קמח שקדים (או שקדים מולבנים טחונים דק לאבקה)
חצי כפית מחית/תמצית וניל איכותית
5-6 טיפות תמצית שקדים איכותית (למשל הסוג הזה , כשר ללא גלוטן )
חצי כפית אבקת אפיה (עדיף ללא אלומיניום וגלוטן למשל כאן)
50 גרם ממתיק במרקם אבקת סוכר (או גרגרי טחון במטחנת קפה)- סוויטנגו, Swerve , מונק פרוט תכלת
איך מכינים עוגיות שקדים ללא סוכר?
מחממים תנור ל 150 מעלות. מפרידים את הביצים כשהן קרות ומניחים לחלבונים להגיע לטמפרטורת החדר בקערת ההקצפה. מוסיפים קמצוץ קטן של מלח וכפית מיץ לימון. מתחילים להקציף במהירות בינונית. כשמתחיל קצף מוסיפים לאט ובהדרגה ממתיק גרגרי. מקציפים לקצף יציב. מכבים את המיקסר, מוציאים את הקערה. מוסיפים לקצף תמצית וניל, תמצית שקדים, גרידת לימון או תפוז, אבקת אפיה ואבקת שקדים. מקפלים באמצעות לקקן לבצק אחיד ודביק. בידיים רטובות מגלגלים כדורים קטנים בגודל הרצוי. מניחים את הממתיק האבקתי (במרקם אבקת סוכר) בקערית ומגלגלים את הכדורים כך שיצופו היטב באבקה. מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה. אין צורך לשמן את התבנית. בשלב זה ניתן לאפות את העוגיות כ 15 דקות בשליש התחתון. להוציא ולקרר לחלוטין.
שימו לב ! אם רוצים צורה של עוגיות "מתפוצצות" עם סדקים (כמו בתמונה), מניחים את כדורי העוגיות המצופים באבקת ממתיק לייבוש ארוך בתבנית (לפני האפיה). פשוט מניחים את התבנית (גלויה) במקום יבש ומוצל ל 5-6 שעות לפחות. רצוי למשך הלילה. כאשר פני העוגיות התייבשו, מחממים את התנור ל 150 מעלות. מרימים כל עוגיה ולוחצים בעדינות, בין שתי אצבעות משני הצדדים. לאחר מכן לוחצים משני הצדדים הנגדיים ואז פוחסים בעדינות מלמעלה. הלחיצות הללו יוצרות סדקים עדינים בציפוי שהתייבש. מחזירים לתבנית. אופים בתנור חם כ 15 דקות בשליש התחתון. מוציאים לצינון מלא על השיש. בשלב הזה העוגיה פריכה מבחוץ ורכה מאוד מבפנים. במרקם מרציפן. דוגמת הסדקים היא בעיקר בחירה אסתטית ולא משפיעה על טעם העוגיה.
אם אבקת הממתיק שלכם נמסה באפייה או שאתם רוצים מראה "מושלג" מודגש יותר, מפדרים את העוגיות במעט אבקה נוספת בעודן חמות. מקררים לחלוטין ומאחסנים בקופסה אטומה שבוע מחוץ למקרר או חודשיים לפחות במקפיא.
הערות
- למידע מפורט על תחליפי סוכר וחומרי גלם לאפיה בריאה תציצו כאן
- אם לפעמים בא לכם להתפנק על עוגיות ומתוקים ללא סוכר בלי לטרוח זאת רשימה שאתם צריכים לבדוק

14 Comments
Doron Lebaardt
11/01/2025 at 06:34תחליף סוכר זה עדיין סוכר !!!!
(ולא משנה איזה)
טליה בנימיני
11/01/2025 at 16:04הי דורון , תודה שהעלית את הנושא. אינני יודעת למה אתה מתכוון כאשר אתה טוען שתחליף סוכר זהה לסוכר. במישור הפיזיולוגי יש תחליפי סוכר שונים, לחלקם הגוף מגיב בצורה דומה מאוד לסוכר (כמו דבש, סילאן וכד'). קיימים תחליפי סוכר אחרים שהם חסרי קלוריות ופחמימות כמו סטיביה אריתרטול אלולוז מונק פרוט. אלה הסוגים המתאימים לתזונה דלת פחמימה והגוף אינו מגיב להם כמו לסוכר (אין הפרשת אינסולין וכו'). בהם אני משתמשת במתכון הזה ובאחרים. אם ההתייחסות שלך היא במישור המנטלי /רגשי ולא הפיזיולוגי אז אכן קיים אצל הרבה אנשים (וגם אצלי) צורך במתוק. מכבדת מאוד את מי שמסוגל להיגמל מהצורך הזה באופן מוחלט . המתכונים שלי מיועדים לכל מי שלא יכול או לא מעוניין (כמוני) להיפרד מהטעם המתוק וזה חלק מהותי מאיכות חייו. עבורנו תחליפי סוכר עדיפים בהרבה על האלטרנטיבה ומאפשרים לנו לשמור על תזונה שמיטיבה עם הגוף והנפש שלנו . איש איש בדרכו יחיה 💙
מיעל
06/12/2024 at 23:45תודה על המרשם. נראה טוב.
העוגיות בתנור ונראה ש 15 דקות לא מספיקות..
האם הכוונה לטורבו
טליה בנימיני
07/12/2024 at 16:36הי, כל תנור קצת שונה. אם העוגיות יצאו לא אפויות גם לאחר צינון תחזירי לתנור לעשר דקות נוספות. בפעם הבאה תאפי במצב טורבו
יהודית
13/11/2024 at 11:11היי.המתכון נראה מושלם!!אשמח לדעת אם אפשר להכין מתחליף סוכר בשם ספלנדה?
טליה בנימיני
15/11/2024 at 08:59הי, תודה רבה 🙂 אין בעיה להשתמש בספלנדה לבצק. עבור המעטה המושלג נדרש ממתיק במרקם דק כמו של אבקת סוכר. תוכלי לטחון את הספלנדה במטחנת קפה / תבלינים כדי להשיג את המרקם הרצוי
אוסי
14/08/2024 at 10:02היי האם במקום ממתיק, אפשר להשתמש בדבש או סילאן ?
טליה בנימיני
15/08/2024 at 10:21הי, תודה על השאלה. דבש או סילאן ישנו את המרקם של העוגיות ולכן לדעתי תקבלי עוגיות שונות (כנראה יותר שטוחות ופריכות). קיים מייפל מיובש לאבקה שנמכר באיהרב , אם תשתמשי בו תוכלי לקבל מרקם זהה כמו עם כל ממתיק אבקתי. המוצר מאוד יקר אבל ניתן להשתמש בו ממש כמו סוכר ואפילו להכין נשיקות מרנג טבעיות ללא סוכר לבן
מור
21/04/2024 at 20:36היי, הלינק בתמצית השקדים מוביל לממתיק.. אפשר לתקן את הלינק? תודה
טליה בנימיני
21/04/2024 at 23:13תיקנתי ! תודה רבה על ההארה 💚
ליאם
09/07/2023 at 22:25היי רציתי לדעת כמה קלוריות יש בעוגיה יחידה , תודה
טליה בנימיני
09/07/2023 at 23:49הי ליאם, תודה על השאלה. המתכון הוא דל פחמימה ועתיר שומן בריא. בתזונה דלת פחמימה לרוב לא סופרים קלוריות, העקרונות הם אחרים. קיימת באתר קטגוריה של קינוחים דיאטטיים שיתאימו יותר כנראה למי שסופר קלוריות
גלי
02/10/2022 at 13:03נראה ממש טעים. יש לי אלולוז בנוזל. זה בסדר? חצי כוס?
טליה בנימיני
03/10/2022 at 14:38הי גלי, תודה על השאלה! לעוגיות עדיף להשתמש בממתיק על בסיס אריתרטול. אלולוז פחות מתאים לעוגיות מאחר והמרקם באפיה יצא רך ולא יהיה פריך. עדכנתי את המתכון בהתאם! מאחר והממתיקים נטולי הפחמימות מתנהגים אחרת מסוכר ולכל אחד יש התנהגות שונה הקדשתי להם פרק במאמר על חומרי גלם שכתבתי ובו מפורט איזה ממתיק מתאים למה