את עוגיות הבריאות השוקולדיות האלו הכנתי בטעות. זה היה כשניסיתי, לשווא, לפתח עוגיות מקמח מלא שיהיו אדומות בוהקות בהשראת "רד וולווט". חומרי הגלם הבריאים מבוססים על דגן מלא, על כן נוטים להיות בעלי צבע כהה. ממנו להגיע לצבע אדום בוהק ואטרקטיבי זה די מאתגר.
שוב ושוב העוגיות יצאו כהות. שום כמות של צבע מאכל בריאותי (וגם כאלה שאינם), לא הפיקו את הצבע הנחשק. כמו בהרבה מקומות בחיים, לפעמים כדאי להישאר רגע דווקא במקום שאינו נוח לנו. לנסות ללמוד משהו לפני שממהרים הלאה.
כשרק התחלתי לבשל הייתי פרפקציוניסטית. יכולתי לעבוד על מתכון אחד מסובך ימים ארוכים, ספריו עבי הכרס של פייר הרמה, השוקולטייר הפריזאי המפורסם, היו אורחים קבועים במטבח שלי. זה היה טרם עידן האינטרנט ותכניות הבישול. נהגתי לנסוע רחוק בעקבות חומרי גלם יקרי מציאות ולא היתה בי סובלנות לטעויות. כאשר משהו לא היה עומד ברף הציפיות הוא היה נזרק אחר כבוד. היה לא מעט תסכול בגישה הפרפקציוניסטית.
מאז השתנו דברים רבים שלימדו אותי לעצור דווקא ברגע הזה. אז במקום לזרוק מיד לפח, הנחתי את התבנית עם העוגיות המאכזבות על השולחן. כמה דקות אחר כך הגיע ילד ששאל מה מריח כל כך טוב. הפנתי אותו לתבנית העוגיות, מתגברת על הדחף הפנימי לעצור אותו. כמובן שבעקבות עוגיה (טעימה) אחת באה עוד אחת ובעקבות ילד מרוצה בא עוד אחד.
כך נולד מתכון פשוט ומנצח שאי אפשר לפספס איתו. העוגיות יוצאות יפות עם מעט שוקולד לבן לקישוט. אם רוצים עוגיות טבעוניות או בריאות יותר ניתן להמיר בשוקולד מריר 70%. אם מכינים למבוגרים, אפשר גם להחליף את השוקולד הלבן בפתיתי יוגורט מיובש (כמו בתמונה) כאלה. העוגיות טעימות בכל מקרה. מבחינתי אם יש אמא טובה דיה, יש גם עוגיות בריאות דיין. קצת שוקולד לבן לא יחרב לילדים את הבריאות וגם איתו העוגיות בריאות יותר מרוב העוגיות הקנויות.
מצרכים
כוס קמח מלא 80%
חצי כוס סוכר דמררה/סוכר קוקוס (לגרסה ללא סוכר השתמשו בסוויטאנגו והפחיתו לשליש כוס)
כף קקאו
70 גרם שמן קוקוס
כפית אבקת אפיה
כפית תמצית וניל
שלוש כפות חלב סויה
שלוש כפות מייפל טבעי (לא חובה. מומלץ אם מכינים לילדים)
קמצוץ מלח
שני חופנים שוקולד ציפס לבן /מריר (אפשר שוקולד ללא סוכר, למשל שוקולד צ'יפס לבן של שוק זירו )
איך מכינים עוגיות מקמח מלא בטעם שוקולד?
מחממים תנור ל 170 מעלות. בקערה שמים קמח, סוכר, אבקת אפיה מלח ואבקת קקאו. מערבבים. מוסיפים שמן קוקוס ומעבדים בידיים לקבלת מרקם של חול ים לח. מוסיפים חלב סויה, תמצית וניל ומייפל. לשים בידיים לבצק גמיש. מהבצק מכינים כדורים קטנים בגודל עוגיה ומניחים ברווחים על נייר אפיה בתבנית. אופים כעשרים דקות בתנור חם ומקררים לחלוטין. מאחסנים בקופסה אטומה עד שבוע מחוץ למקרר או חודשיים במקפיא.
2 Comments
דנה
09/07/2023 at 22:32כמה קלוריות יש בעוגיה ?
טליה בנימיני
17/07/2023 at 06:58הי, תלוי בגודל ובממתיק שבחרת. אם תשתמשי בתחליף סוכר כמו סוויטנגו ותכיני 30 עוגיות תגיעי ל 40 קלוריות לעוגיה.