ילדים אוהבים שוקולד. אם תנצלו את העובדה הזאת לטובתכם תגלו שאפשר לגרום להם לאכול הרבה דברים טובים מסביבו. ואם השתמשו בשוקולד מריר איכותי (מינימום 60% מוצקי קקאו), כנראה כולם ירגישו טוב עם התוצאה. אני אוהבת מאוד להכין עוגיות בריאות מהירות שמכינים בקערה אחת. מערבבים המון דברים בריאים עם קצת שוקולד ואת התוצאה הסופית אפשר לאכול ללא הגבלה. כחלק מארוחת הבוקר. כצ’ופר בריא לארוחת העשר בבית הספר וגם סתם כארוחת ביניים בבית. כשמצאתי בסופר קמח קוקוס, מוצר מסקרן נטול גלוטן ועשיר בבריאות התחלתי לערוך ניסיונות שהניבו בסופו של דבר את המתכון הבא
מצרכים
- כוס וחצי שיבולת שועל
- כוס קמח קוקוס
- חצי כוס קמח כוסמין מלא
- חצי כפית אבקת אפייה
- רבע כפית מלח
- חצי כוס סוכר דמררה (לגרסה ללא סוכר אפשר להחליף בממתיק מונק פרוט מוזהב)
- 80 גרם שמן קוקוס
- 2 ביצים
- כפית תמצית וניל
- חצי כוס שוקולד מריר קצוץ מעל 60% מוצקי קקאו
מחממים תנור ל 180 מעלות
מערבבים את החומרים היבשים בקערה, מאחדים עם שמן הקוקוס בידיים לבצק פירורי. מוסיפים ביצים ווניל ולשם לתערובת אחידה.
מערבבים עם השוקולד. בידיים רטובות צרים כדורים פחוסים ומניחים על נייר אפיה בתבנית. אפשר לצופף העוגיות אינן מתפשטות.

אופים כעשרים דקות עד שמזהיב קלות. מקררים לגמרי ומאחסנים בקופסא אטומה למשך שבועיים לפחות
