מי אתם שוחרי קוקוס ואיך זה שכדורי השוקולד בגן לא השחיתו את נשמתכם הרכה? אני ממש חייבת את המרשם שאתם לוקחים או את המספר של המורה לריתמוזיקה שלכם מגן חובה. בתמורה תקבלו מרשם של עוגיות קוקוס פריכות בחוץ ועסיסיות בפנים ללא סוכר שמכינים בדקה ואתם תשתגעו עליהן. ועכשיו נמקו והסבירו. הרי ידוע לכל בר דעת שכדורי שוקולד עילאיים ומתנשאים מגיעים עם ציפוי סוכריות ושכדורי קוקוס הם רק "וונאבי". מניין השפיות וחוט השדרה שלכם לדבוק בפתיתים הלבנים?
אני ממש חושדת שהתחלתי את דרכי כילדה פריבילגית. סוג של מלכה (לפחות בעיני עצמי) בגן מרים בנווה מונוסון. קוקיות בלונדיניות. נעלי לק אדומות בורדו. גם שמלה. בטח הורוד נסיכה של היום. תרגילי שליטה בילדים ובעיקר בילדות. זוכרת את הסייעות מגניבות לי שוקולדים מאחורי הגב של שאר הילדים כדי שאעזור להן להשליט סדר. סוג של פרוטקשן שמתניע הפרעות אכילה.
אז דעו לכן סייעות יקרות שמחלתי לכן. מחלתי גם לשלל אוהבי הקוקוס שלא העזו להתוודות באותם הימים ושיחקו איתי ברופא וחולה כאילו כלום. ההוכחה והמנחה המפוייסת ממש כאן, איך ניחשתם שזה עוגיות קוקוס מעולות שלוקח חמש דקות להכין ?
ואני? אני עדיין לא אוהבת קוקוס אבל אני כן אוהבת לעשות שלום עם העבר ואוהבת גם קוקוס טרי ירוק כמו שקונים בתאילנד וחופרים בו עם מצ'טה. אולי כי אני אוהבת כל כך לחפור בראש.
מצרכים לעשרים עוגיות בינוניות
6 כפות קוקוס
חצי כוס קמח שקדים (50 גרם)
3 כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (סוכר קוקוס/קנים/ תחליף סוכר מומלץ Swerve או סוויטנגו)
חצי כפית אבקת אפיה
4 כפות שמן קוקוס
גרידה מתפוז אחד (או כפית תמצית וניל או רבע כפית תמצית שקדים) – לא חובה
4-3 כפות מים
איך מכינים עוגיות קוקוס ?
מחממים תנור ל 170 מעלות על מצב טורבו
מערבבים בקערה קוקוס, קמח שקדים, ממתיק ואבקת אפיה. מוסיפים גרידת תפוז ושמן. מערבבים לבצק פירורי. מוסיפים 3 כפות מים (שמעלים בכף מתוך כוס) מערבבים עם כף לבצק רך ונוח לעבודה. אם הבצק עדיין פירורי ולא מתאחה, מוסיפים עוד כף מים. מחכים חצי דקה ובינתיים מניחים ניר אפיה על תבנית התנור.
מגלגלים מהבצק כדורים בגודל גולה גדולה (אם יש צורך מרטיבים קצת את הידיים) ומניחים על נייר האפיה ברווחים (אין צורך לשטח אותם).
אופים בשליש התחתון של תנור חם כ 15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות יפה. מצננים על השיש. העוגיות נשמרות היטב בקופסה אטומה כשבועיים במקרר או חודשיים במקפיא.
הערות
- לקישוט העוגיות ניתן להמיס במיקרו 40 גרם שוקולד מכל סוג עם כפית שמן . הכי נוח להמיס את השוקולד בכוס זכוכית קטנה של קפה שחור. ניתן לטבול כל עוגיה בשוקולד או לצייר דוגמת פסים בעזרת כפית. אפשר גם לקשט כל עוגיה בחצי שקד או אגוז שתצמידו אליה לפני האפיה.
- אפשר להוסיף לתערובת הבצק חופן שוקולד צ'יפס ולערבב קצת לפני שמכדררים עוגיות.
- לרשימה מפורטת של תחליפי סוכר וחומרי גלם בריאים לאפיה תציצו כאן (בסוף המדריך למטה למטה תמצאו גם רשימה של ממתקים מומלצים לרכישה מניסיון אישי 🙂 )

8 Comments
רונה אסטל שחם
17/01/2025 at 10:49אוווו עכשיו מכינה, טועמת את התערובת ומתחילה להתווכח עם עצמי אם כדאי בכלל לאפות את זה! באונטי מושלם 😍
טליה בנימיני
17/01/2025 at 20:32מעולה 😀, יש באתר מתכון נדיר ודי ישן לבאונטי , רק אומרת…
חנה
06/10/2024 at 10:00היי איזה תחליף סוכר הכי מומלץ לתזונה דלת פחמימה, דלת סוכרים ולמי שסובל מנפיחות בטנית
טליה בנימיני
07/10/2024 at 10:51הי חנה , יש סוגים שונים של תחליפי סוכר וכל אחד מהם משמש בצורה שונה ומתאים למתכונים שונים. ממליצה להציץ במאמר על מוצרי קיטו בקישור כאן יש שם פרק שלם על ממתיקים. לגבי בעיות רפואיות ספציפיות, אין לי הכשרה מתאימה ולכן אני לא יודעת להמליץ. באופן כללי ולא כהמלצה רפואית, כל גוף מגיב אחרת לממתיקים ואם את רואה שממתיק מסוים גורם לך לחוסר נוחות או נפיחות כדאי לנסות ממתיק אחר.
אורה סלובו
23/09/2024 at 09:55אם אפשר להחליף שמן קוקוס בשמן זית או קנולה?
טליה בנימיני
24/09/2024 at 06:17הי אורה, תודה על השאלה. אני מעריכה ששמן זית יתאים אך לא ניסיתי. שתפי אם מנסה !
דן
20/01/2024 at 22:13ואם נוסיף ביצה לבצק?
טליה בנימיני
21/01/2024 at 07:12אפשרי, יכול להיות שתצטרך להוסיף עוד מהיבשים. המרקם יהיה שונה ופחות פריך.