לפני כמה ימים החלפתי את חולצת הריצה הקצרה בארוכה. הכלל שלי הוא מתחת ל 15 מעלות. כל פעם מחדש אני מופתעת איך החורף מתגנב עלינו בבת אחת. פה בישראל אין באמצע. מי צריך את גווני האפור של הסתיו?. תביאו קיץ, תביאו חורף, רק תהיו תכלס. אז אם החורף כבר כאן, זה תירוץ מצוין להכין עוגיות כוסמין מתובלות. כאלה שכיף לטבול בכוס תה.
החורף מביא איתו את עונת החגים הנוצרית. בשנים האחרונות, אנחנו משתדלים בכל דצמבר לבקר בנצרת. מזמינים מראש דירה ללילה או שניים ויוצאים לשוטט בארץ אחרת, בלי טיסה ודרכון. להתרשם משוק חג המולד, מעץ האשוח הענק וממוכר הערמונים. מתעטפים במעיל וכובע, מדמיינים את ריח העצים הנשרפים באח ומרגישים קצת אירופה.
נזכרתי בכל אלו השבוע, כאשר קולגה מהעבודה, שחי בדאבלין, לקח יום חופש כדי להתכונן לחורף. כולנו השתעשענו למשמע תיאור המשימות המחכות לו. ביניהן סידור מחסן העצים וציוד השלג. ככה יצא שנזכרתי בחופשות בנצרת ועוד יותר בחורף באירופה, כשעוד אפשר היה לטייל.
הקור האירופאי מביא איתו אוכל מתובל ומחמם. לקראת החגים, הקונדיטוריות מתמלאות בעוגיות חריפות- מתוקות, שריחן המתובל נישא למרחוק. העוגיות נאפות בצורת דמויות וסמלי חג ושמן Gingerbread cookies . בגלל הקורונה השנה אי אפשר לטייל באירופה. אפילו הטיול המסורתי בנצרת ותהלוכת חג המולד נראים רחוקים . אבל הי, תמיד יהיו לנו עוגיות! והכי כיף שיהיו הן עוגיות כוסמין.
לשם כך כינסתי בבהילות את קורצני הכוכבים האהובים עלי וחיש קל נמלא הבית בריח תבלינים מתוקים שאין חורף אירופאי בלעדיו. תשכחו מקופסת עוגיות הסוכר החריפות שחיסלתם מאיקאה וקבלו את הגרסה הבריאה של עוגיות החג המתובלות. ביתיות , ניחוחיות, מחממות , אהובות על ילדים וכל כך טעימות. המתכון התחיל מהבלוג הזה ועבר כמה שדרוגים והתאמות למטבח מקומי בריא.

מצרכים
כוס וחצי קמח כוסמין מלא או 80%
חצי כפית סודה לשתיה
כפית גדושה קינמון
שליש כפית הל
שליש כפית אגוז מוסקט
רבע כפית כורכום
חמש כפות מייפל טבעי
שש כפות שמן קוקוס
כף סוכר דמררה/קוקוס לקישוט (לא חובה)
איך מכינים עוגיות כוסמין מתובלות?
מחממים תנור ל 160 מעלות. מערבבים בקערה קמח, סודה לשתיה ותבלינים. מוסיפים שמן ומייפל ולשים לבצק אחיד. מרדדים את הבצק בין שני גליונות נייר אפיה לעובי 3 מ"מ. קורצים צורות בקורצן עוגיות ומניחים על נייר אפיה בתבנית. במקום קורצן אפשר לגלגל את הבצק לגליל ולחתוך לפרוסות בסכין חדה לא משוננת. מפזרים מעט סוכר קוקוס או דמררה על העוגיות בתבנית. אופים כ 10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות וריח תבלינים מתפשט במטבח. מקררים ומאחסנים בקופסה אטומה שבוע מחוץ למקרר או במקפיא חודשיים.
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?