יש מתכונים שמתחילים מחומר גלם. כמו עוגיות טף. קמח טף מזמן עורר את סקרנותי. זהו קמח עתיק ממוצא אפריקאי שנחשב לקמח על. הוא מזין כל כך שהוא מהווה מקור תזונתי מרכזי באתיופיה ותחליף לבשר. מטרתי היתה להכין ממנו עוגיות טעימות באמת. כאלה שגם ילדים, שהם סרבני בשר ידועים, יאהבו.
לא פשוט להכין מאכלים בריאים לילדים. בפרט כאשר הם חשופים לכל כך הרבה מוצרים מתועשים, מעובדים ועתירי סוכר. לא אחת, הדיעות של שפני הניסיון הננסיים על מתכון כזה או אחר חלוקות. על הטף לא ויתרתי. אחרי מספר לא מבוטל של ניסיונות בעוגיות טף, הצלחתי להגיע למתכון שהשיג קונצנזוס (וקופסה ריקה כעדות אילמת)
הטף הוא דגן נטול גלוטן העשיר בברזל, סידן, זרחן ומגנזיום. בזכות ערכו התזונתי הוא נחשב לסופר פוד ומצוין לספורטאים. הוא מחזק את המערכת החיסונית, מגן מפני דלדול עצם ואנמיה. בשנים האחרונות שוחרי הבריאות בארץ גילו את הדגן המיוחד. בעקבות זאת, התרחב היבוא והיום ניתן להשיג קמח טף גם בסופרים הגדולים ולא רק בבתי טבע. בעקבות הצריכה הגוברת התחילו לאחרונה גידול מסודר בעמק החולה .
הקמח עצמו גרגירי, במרקם חול. הוא משתלב מצוין בעוגיות, בעיקר כאשר משדכים אליו קמח נוסף. לאחר ניסיונות שונים, נוכחתי שהשידוך האידאלי הוא קמח שיבולת שועל. מרגע שהשגתם את המצרכים העוגיות קלות מאוד להכנה בדיוק כמו שאני אוהבת. תעקבו אחרי ההוראות ותקבלו עוגיות עשירות , פריכות מבחוץ ורכות/נימוחות מבפנים . מרקם הקמח המיוחד משתלב נפלא עם שוקולד מריר איכותי בחתיכות גדולות. אני פחות ממליצה על שוקולד צ'יפס קטנים במתכון הזה. אם לא השגתם שוקולד צ'יפס ג'מבו פשוט השתמשו בחפיסת שוקולד מריר איכותי שקוצצים בסכין (או מפוררים בידיים) לפיסות גדולות. בערך ארבע פיסות מכל קוביה.
איך מכינים עוגיות טף?
מצרכים :
כוס קמח טף
כוס קמח שיבולת שועל (או שיבולת שועל טחונה דק במטחנת תבלינים)
כפית סודה לשתיה
חצי כפית אבקת אפיה (אני משתמשת באבקה הזאת -ללא אלומיניום)
כפית מחית וניל או תמצית איכותית
חצי כוס סוכר קוקוס /קנים/ דמררה
שליש כוס שמן קוקוס
שתי ביצים
150 גרם שוקולד מריר מעל 60% מוצקי קקאו (חפיסה וחצי) קצוץ בסכין או שוקולד צ'יפס גדול
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים למעט שוקולד מריר. מוסיפים את הרטובים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים לפיזור אחיד בבצק. בידיים רטובות יוצרים כדורים פחוסים בגודל של כדור פינג פונג. מסדרים על ניר אפיה בתבנית ברווחים. אין צורך לשמן את התבנית. הקפידו שבכל עוגיה יהיו לפחות שלוש פיסות שוקולד. אם נשאר קצת שוקולד בתחתית הקערה, פשוט תתחבו אותו לעוגיות שבתבנית. אופים בתנור חם כ 25 דקות עד שמזהיב קלות ואתם נטרפים מהריח. מקררים ומאחסנים בקופסה אטומה כשבוע מחוץ למקרר או חודש במקפיא.

עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?