גם קמצני פחמימות מושבעים ופליאוליטים מושחתים. גם הנמנעים מגלוטן ובוודאי ספורטאים וילדים. שוחרי בריאות ואחוז נכבד מבנות המין היפה. כולנו עשויים לחטוא לצריכת החלבון. אני מכירה אנשים מסוימים מבלי להזכיר שמות (אני) שלא כל כך אוהבים בשר. שמסובך להם להכין מזון עתיר חלבון באופן יום יומי. שמחפשים דרך קלה וטעימה לגוון את צריכת החלבון בלי להסתבך. אחרי אימון אבל לא רק! עוגיות חלבון מתכון קל ומושלם לכו-לם.
אמנם, מדובר על מתכון קל ומהיר שמתאים לשתי ידיים שמאליות, אבל! אלו לא סתם עוד עוגיות חלבון מן המניין. אלו עוגיות בראוניז שוקולדיות ועשירות, משביעות ונמסות בפה, עם פיסות שוקולד רך. חוץ מכל העונג הזה הן יתרמו לכם רק גרם וחצי פחמימה למנה מכובדת. בשביל הגוף שלכם זה חלבון, בשביל הנפש זה בראוניז דשן ושוקולדי. יש מושלם מזה?

האנקדוטה על פיל, פיילה ויציאה מהארון
אני מודה שאני לא חסידה גדולה של האבקות הללו. בכל זאת מדובר במזון מעובד שנתפס כתוסף מזון לספורטאים ותמיד עדיף לצרוך מזון טבעי מעולם החי והצומח . לא מומלץ לבסס את התזונה על מזון מעובד. אך אם אין לנו אפשרות, לא רוצים לצרוך בשר או צריכים גיוון, זאת אופציה טובה. צריכה מספקת של חלבון חשובה לתהליכי שיקום ובניית הגוף וגם לתהליך הרזיה וחיטוב. כשהבנתי את זה נפטרתי מהדעות הקדומות ומהרתיעה מהפיל הענקי שבחדר (יותר נכון מהפיילה הענקית בארון. של הבאדי בילדר).
ככה אבקת החלבון הראשונה שלי, יצאה מהארון (שלו). כל כך התיידדנו שהיא עשתה רילוקיישן ועברה לגור איתי במטבח. היא הפכה לחומר גלם שגרתי במתכונים כמו פנקייק חלבון של שבת וקיומה פרץ הרבה מעבר לשייק בטעם דבק, שרק ניחוחות זיעה גברית במלתחות של הולמס, מורידים במורד הגרון.
במדף האפייה אני מחזיקה היום לפחות שלושה סוגים שונים של אבקות דלות פחמימה. אני מכינה מהן פנקייק ומשתמשת בהן כתחליף קמח לאפיה דלת פחמימה ובריאה יותר. קמח שקדים הוא הקמח המרכזי באפיה דלת פחמימה. כאשר אני משלבת ביחד איתו אבקת חלבון מתאימה אני מעשירה את המתכון תזונתית ומצמצמת (עוד) את כמות הפחמימה.
שימו לב שלא כל אבקה תניב את אותה תוצאה בכל מתכון ושלא כולן דלות פחמימה. תוכלו למצוא המלצות במדריך למוצרים דלי פחמימות (חפשו את הפרק על אבקות חלבון). בניגוד לחומרי גלם אחרים, כאן יש חשיבות למותג וכל סוג של אבקה יתן תוצאה שונה בטעם ובערך התזונתי. השתמשו באבקה שאתם אוהבים את הטעם שלה והקפידו לקרוא את רשימת המרכיבים והערכים התזונתיים. אם זאת הפעם הראשונה שלכם, ממליצה לרכוש חבילה קטנה ככל האפשר ולנסות. מקסימום תתאהבו 🙂 אם יש איזה הודף/דוחק חדר כושר בסביבתכם, תמיד אפשר להשאיל קצת מהגיגית שלו ולנסות.

מצרכים
100 גרם חמאה ללא מלח
50 גרם שוקולד מריר איכותי (הכי דל פחמימה 99-100% מוצקי קקאו . מומלץ לינט שזמין בסופרמרקטים הגדולים)
חצי כוס ממתיק אבקתי לפי העדפתכם (סוויטנגו/ מונק פרוט ואפשר גם סוכר דמררה /תמרים/קוקוס)- ראו הערות
2 ביצים לארג'
כפית תמצית וניל איכותית
40 גרם (שש כפות) אבקת חלבון בטעם שוקולד (רצוי דלת פחמימה) למשל זאת
4 כפות קמח שקדים
כפית אבקת אפיה (אפשר לוותר אם אתם אוהבים בראוניז פאדג' דחוס)- ראו הערות
קמצוץ מלח
50 גרם שוקולד קצוץ או שוקולד צ'יפס מריר בנוסף (או חצי כוס אגוזים שבורים) – לא חובה
עוגיות חלבון מתכון
מחממים תנור ל 160 מעלות במצב טורבו ומכינים תבנית אפיה מלבנית. גוזרים גיליון נייר אפיה לשני סרטים אחד שהרוחב שלו (הצד הקצר) באורך התבנית שבחרתם והשני שהרוחב שלו לפי רוחב התבנית שבחרתם. מסדרים אותם שתי וערב על התבנית ומשמנים קלות (ספריי /חמאה/שמן מכל סוג)

ממיסים שוקולד וחמאה דקה במיקרו בעוצמה גבוהה ומערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים ממתיק, מלח, וניל, אבקת אפיה ומערבבים שוב.
כשהתערובת עדיין חמימה אך לא רותחת, מוסיפים את הביצים ומערבבים שוב.
מוסיפים קמח שקדים ואבקת חלבון . מערבבים רק עד שהחומרים נטמעים. אם בחרתם להוסיף שוקולד צ'יפס (ו/או אגוזים) הוסיפו חצי ממנו לתערובת וערבבו מעט. שופכים את התערובת לתבנית על נייר האפייה. גובה התערובת צריך להיות כשני סנטימטר. מפזרים מעל את המחצית השניה של השוקולד.
אופים בשליש התחתון של התנור כ 22 עד 24 דקות. חשוב חשוב חשוב! מוציאים את התבנית מהתנור כאשר הבראוניז נראה לא מוכן ! השכבה העליונה אפויה אבל הכל בפנים רוטט ונוזלי! אם תאפו את הבאוניז עד הסוף תקבלו עוגה יבשה ומחניקה ולא בראוני…
מקררים את הבראוניז לגמרי לפני שחותכים לקוביות. בזכות נייר האפיה תוכלו להוציא אותו בקלות ולהעביר לקופסה אטומה. אם הוא רך מידי בשלב זה, העבירו אותו למקרר ורק אז תחתכו. הבראוניז נשמר בקופסה אטומה במקרר שבוע לפחות או חודשיים במקפיא.
הערות ותחליפים
- אם תוותרו על אבקת האפיה תקבלו בראוניז דחוס ופאדג'י. אני מעדיפה מרקם מעט יותר "עוגתי" שמתקבל משילוב אבקת אפיה. בסוף הפוסט ראו תמונה של עוגיות חלבון בראוניז ללא אבקת אפיה.
- במקום או בנוסף לשוקולד, אפשר להוסיף לבראוניז חצי כוס אגוזים מכל סוג שאתם אוהבים.
- אם אין לכם אבקת חלבון בטעם שוקולד תוכלו להשתמש באבקת חלבון וניל או ללא טעם. במקרה כזה תוסיפו לבלילת הבצק שתי כפות אבקת קקאו. אם האבקה שלכם אינה ממותקת הוסיפו שתי כפות ממתיק אבקתי.
- בכל המתכון יש כ 70 גרם חלבון. אם תחלקו את העוגה לעשר מנות מכובדות תקבלו 7 גרם חלבון בכל אחת. לפעמים אני אוהבת לחתוך את העוגה לקוביות קטנות יותר (20 מנות) כמו בצילום כדי שאוכל לאכול יותר מאחת.
- במידה ואתם משתמשים בתחליפי סוכר, מומלץ מאוד לשלב כמה סוגים על מנת לנטרל טעמי לואי. למשל שילוב של אלולוז אבקתי עם סוויטנגו חום/ מונק פרוט זהוב יעבוד נפלא . תוכלו לקרוא עוד על סוגי ממתיקים וההבדלים ביניהם בפרק על ממתיקים במדריך מוצרי קיטו

8 Comments
דניאל
14/06/2024 at 20:12היי טליה.
תודה על המתכון.
רציתי לשאול איך מבוצע החישוב של 7 גרם חלבון לעוגיה? אם מחלקים ל20 לחתיכות זה אומר 140 גרם חלבון בסה״כ. לא כל כך מסתדר לי עם רשימת המצרכים…
טליה בנימיני
15/06/2024 at 06:57הי דניאל תודה על השאלה 🙂 בכל המתכון יש כ 70 גרם חלבון (ביצים+ אבקת חלבון + קמח שקדם). נגיע ל 7 גרם חלבון בחלוקה לעשר מנות. העוגה מתקבלת קטנה יחסית כך שעשר מנות הן בגודל סביר ומספק ולא גדול מידי. מה שקצת מבלבל זה שבחלק מהצילומים חתכתי את העוגה קטן יותר. אני אוהבת לחתוך קטן כדי לאכול יותר מקובייה אחת כזאת 🙂 בכל מקרה אוסיף הערה במתכון כדי שיהיה יותר ברור. תודה רבה שהארת 🧡
עדי
21/01/2024 at 13:26היי טליה,
אם יש לי רק אבקת חלבון בטעם נייטרלי. יש אפשרות לערבב עם קקאו? אם כן- באיזה יחס?
טליה בנימיני
22/01/2024 at 09:57הי עדי, התייחסתי להחלפה הזאת בדיוק בהערות (תראי הערה מספר 3 בסוף המתכון) בהצלחה 🙂
מור
02/07/2023 at 16:10הי טליה,
זה נראה מעולה. רציתי לשאול אם אבקת חלבון אפונה גם תעבוד פה? ובכלל לא ראיתי התייחסות אצלך לאבק חלבון אפונה יש לזה סיבה?
טליה בנימיני
03/07/2023 at 23:26הי מור, תודה רבה על הפידבק והשאלה. לא ניסיתי את המתכון עם חלבון אפונה. ככלל, אני משתדלת לצמצם בצריכת פחמימות ולכן משתמשת באבקות חלבון מאוד דלות או נטולות פחמימה שלא משפיעות על מאזן ההורמונים והאינסולין בגוף.
במאמר שכתבתי על חומרי גלם דלי פחמימה לאפיה יש פרק על אבקות חלבון שכולל הסברים והמלצות. מוזמנת להציץ https://matokbari.co.il/about-me/%d7%9e%d7%95%d7%a6%d7%a8%d7%99-%d7%a7%d7%99%d7%98%d7%95-%d7%9e%d7%95%d7%a6%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%90%d7%a4%d7%99%d7%99%d7%94-%d7%a7%d7%98%d7%95%d7%92%d7%a0%d7%99%d7%aa-%d7%93%d7%9c%d7%aa-%d7%a4/
איווט
16/02/2024 at 19:10יש מצב לדעת כמה קלוריות יש ליחידה מהעוגה ?
טליה בנימיני
16/02/2024 at 19:52הי איווט, הבראוניז דלים בפחמימה ועשירים בחלבון. הם אינם דלי קלוריות. תכולת הקלוריות המדויקת תלויה בסוג השוקולד ואבקת החלבון בהם השתמשת. על פי המוצרים שאני משתמשת בהם מדובר בערך על 90 קלוריות למנה בחלוקת העוגה לעשרים מנות.