רוב המתכונים בבלוג הזה פשוטים ומהירים להכנה. קערה, כף וערבוב מצרכים. המתכון הזה לא. למעשה, עד שהצלחתי לא הייתי בטוחה שניתן בכלל להכין נשיקות מרנג בריאות. כאשר חיפשתי, גיליתי שכמעט ולא קיים תיעוד למתכון דומה. למה בעצם ? נשיקות עשויות משני חומרי גלם מרכזיים – סוכר וחלבון. אליהם מוסיפים לעיתים תמציות טעם או צבע. סוכר לבן הוא המרכיב המרכזי בנשיקות, גם בטעם וגם במרקם. החלפת הסוכר כאן היא אתגר לא פשוט.
אחת הסיבות שהתחלתי להבריא מתכונים, היתה הילדים. כדי שאוכל לאפשר לילדים לאכול מה שהם אוהבים. הם כל כך אוהבים נשיקות… שהייתי חייבת למצוא דרך להכין אותן בצורה אחרת. למצוא תחליף בריא יותר לסוכר הלבן וגם לצבעי המאכל הרעילים, שהופכים אותם לאטרקטיביים כל כך לקטנים.
את האתגר האחרון פתרתי די בקלות בחנות האפייה של גרובשטיין. שם גיליתי שחברת SOSA השיקה לאחרונה קו של צבעי מאכל טבעיים באבקה, שמופקים מפירות וירקות. המרקם האבקתי קריטי, מאחר ונשיקות אינן אוהבות נוזלים או שומנים. כל תוספת שאינה אבקתית תפגע קשות במרקמן. את צבעי המאכל הטבעיים תוכלו להשיג בחנויות מתמחות, למשל כאן. קחו בחשבון שצבען זרחני פחות מהצבעים המהונדסים ולכן צריך להשתמש בכמות רבה יותר (או להסתפק בגווני פסטל).
נשיקות טעימות ללא סוכר?
החלפת הסוכר היתה אתגר קשה יותר. מרקמן המיוחד של הנשיקות מושג באמצעות הקצפה חזקה של חלבונים למרקם נוקשה. הקצפה שדורשת ממתיק יבש במרקם גרגירי או אבקתי ובכמות רבה מאוד (ביחס כפול ממשקל החלבון). ממתיק נוזלי יהרוס את מרקם הנשיקות. קיימים סוגים רבים של ממתקים במרקם של אבקה. החל מסטיביה והמשך במונק פרוט, אריטרטול וסוכרלוז. חלק מהממתיקים הללו אינם נחשבים לבריאים. לא כולם יודעים זאת, אך אפילו רוב מוצרי הסטיביה מכילים תוספים סינטטיים לא סימפטיים. תקראו את ההרכב על האריזה לפני שקונים.
כשמגיעים לטעם … הוא בעייתי עוד יותר. במתכונים מסויימים ניתן לפצות על טעם לואי באמצעות חומרי גלם אחרים אבל לא בנשיקות. כל טעם לוואי, ולו הקטן ביותר, יהפוך לדומיננטי מאוד בנשיקות. למעשה כל טעמן מגיע מסוכר. בעיקרון, ניתן להחליף בנשיקות את הסוכר הלבן בסוכר דמררה שיתן תוצאה מעט יותר בריאה מהמקור. אבל, במקרה הזה מדובר על כמויות גדולות מאוד של סוכר. עד כדי כך, שקשה לראות את התוצר הסופי כבריא.
על כן, חיפשתי תחליף בנרות. שיהיה אבקתי, טעים, בריא יותר ונטול טעמי לואי. אחרי מחקר ארוך וניסיונות עם ממתקים מהארץ ומהעולם, מצאתי בסוף את הממתיק הנכון. אבקת מייפל יבש! מדובר על מייפל טבעי שמיובש וטחון לאבקה. אבקת המייפל תפיק נשיקות מרנג בריאות וזהובות בטעם קרמלי עמוק. אם תבחרו לצבוע אותן, הנשיקות יהיו להיט גם בקרב ילדים. הן מושלמות לקישוט עוגות וקינוחים, לנשנוש או כממתק חגיגי ליום הולדת. כך או כך, זהו מתכון שדורש סבלנות. סבלנות להשגת חומרי הגלם המיוחדים וסבלנות להכנת הנשיקות. אורך רוח יניב תוצאות משמחות.
מצרכים
כפית מחית וניל או תמצית איכותית
קמצוץ מלח
140 גרם אבקת מייפל (מייפל טבעי מיובש במרקם גרגירי, אני משתמשת בזה)
120 גרם אבקת מייפל טחונה במטחנת תבלינים (אותה אבקה שטחנתם כמה שניות למרקם דק כמו אבקת סוכר)
ארבעה חלבונים גדולים 135 גרם
אבקת צבע מאכל טבעי (לא חובה) – ארבע כפיות גדושות
אופן ההכנה
מנקים היטב קערת הקצפה משאריות שומן או נוזל. מפרידים ארבע ביצים בזהירות. את החלבונים מעבירים לקערת המקציף ואת החלמונים שומרים בצד. אסור שיהיה חלמון בתערובת. אם הביצים קרות מחכים רבע שעה שיגיעו לטמפרטורת החדר. מוסיפים קמצוץ מלח ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף. בשלב הזה מתחילים להוסיף את אבקת המייפל לאט ובהדרגה. ממשיכים להקציף עד שנוצר קצף נוקשה (שלא נופל מהמקצף וניתן להפוך את הקערה מבלי שהקצף נוזל). ההקצפה יכולה לארוך 14 עד 20 דקות בהתאם לטמפרטורת החלבונים וחוזק המיקסר.
לקראת סוף ההקצפה מוסיפים וניל ומחממים את התנור ל 80 מעלות על טורבו. כאשר הקצף מוכן ניתן להוסיף לו אבקת צבע. אם מכינים כמה צבעים, מחלקים לקעריות ומוסיפים כל צבע בנפרד. הצבע דורש ערבוב נמרץ. מזלפים נשיקות על נייר אפייה בתבנית התנור עם כל צנטר שתבחרו. אפשר גם פשוט להניח כפיות מהתערובת ללא הזלפה ולקבל נשיקות "פרי סטייל". אופים בשליש התחתון של התנור בין שלוש לחמש שעות בהתאם לגודל הנשיקות. כדי לדעת אם הן מוכנות תטעמו אחת. הן מוכנות כשהנשיקה יבשה לחלוטין ואינה דביקה במרכז.
מפרידים ארבע ביצים בזהירות. את החלבונים מעבירים לקערת המקציף ואת החלמונים שומרים בצד. מוסיפים קמצוץ מלח ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים את אבקת המייפל לאט ובהדרגה. ממשיכים להקציף עד שנוצר קצף נוקשה (שלא נופל מהמקצף וניתן להפוך את הקערה מבלי שהקצף נוזל). לקראת סוף ההקצפה מוסיפים וניל ומחממים את התנור ל 80 מעלות על טורבו. כאשר הקצף מוכן ניתן להוסיף לו אבקת צבע. אם מכינים כמה צבעים, מחלקים לקעריות ומוסיפים כל צבע בנפרד. הצבע דורש ערבוב נמרץ. מזלפים נשיקות על נייר אפייה בתבנית התנור עם כל צנטר שתבחרו. אפשר גם פשוט להניח כפיות מהתערובת ללא הזלפה ולקבל נשיקות "פרי סטייל". אופים בשליש התחתון של התנור בין שלוש לחמש שעות בהתאם לגודל הנשיקות. כדי לדעת אם הן מוכנות תטעמו אחת. הן מוכנות כשהנשיקה יבשה לחלוטין ואינה דביקה במרכז.נשיקות בריאות ומופלאות ללא סוכר
רכיבים
הוראות הכנה
2 Comments
מיכל
01/08/2022 at 09:25מה זה אבקת מייפל ?
טליה בנימיני
02/08/2022 at 12:23מייפל טבעי שמיובש לאבקה, למשל כאן