יש דברים שאני משתדלת לא להחזיק בבית. אחד מהם זה ריבה תעשייתית. כמויות הסוכר והצבע שיש בריבות האלה הופכת אותן למחוץ לתחום מבחינתי. עם זאת, יש לא מעט מתכוני מתוקים נפלאים כמו חיתוכיות ריבה שיש בהן משהו מאוד ביתי ומנחם ולפעמים ממש מתחשק לי לטעום מהן. מרגע שיש לכם בבית ריבה ביתית ללא סוכר כמו ריבת פטל, הדרך למתכונים כאלה מתקצרת. אפשר להשתמש גם בריבה קנויה ללא סוכר העשויה מ 100% פירות
השילוב הנוסטלגי של בצק פריך חמאתי עם ריבת פרי חמצמצה ופירורים קריספיים הוא שילוב שלאוהבי המתוק כמוני קשה מאוד לעמוד בפניו. יש אינספור גרסאות למאפים מתוקים המשלבים בצק פריך עם ריבה, שניתן למצוא בקונדיטוריה הקלאסית באירופה. הן נפוצות במיוחד במדינות קרות בהן שימור פירות בסוכר היה הכרח הסטורי. חיתוכיות ריבה לוקחות אותי ישר ובו זמנית לחורף באירופה ולבית של סבתא. לא חייבים להשתמש בחמאה אבל לדעתי זה מאוד מוסיף למימד הנוסטלגי. שילוב של שיבולת שועל בבצק מוסיף בריאות ופריכות והן כל כך פשוטות להכנה שגם בעלי ידיים שמאליות יגיעו לתוצאות מצויינות וימלאו את הבית בריח אפייה משכר. מגישים לצד כוס תה ונאנחים בפולנית מעונג
מצרכים
כוס קמח כוסמין לבן
שתי כוסות שיבולת שועל דקה
מאה גרם חמאה רכה (אפשר גם שמן קוקוס והכי שווה שמן קוקוס בטעם חמאה )
חצי כוס סוכר קנים – דמררה (לגרסה ללא סוכר אפשר להחליף בממתיק מונק פרוט מוזהב)
ביצה אחת
כפית מחית/תמצית וניל איכותית
קורט מלח
צנצנת קטנה ריבה ללא סוכר – קנויה או ביתית (כוס וחצי- שתיים)
איך מכינים חיתוכיות ריבה מושלמות?
שמים בקערה קמח , שיבולת שועל, דמררה, מלח ווניל, מוסיפים חמאה ומעבדים בידיים לבצק פירורי. מוציאים רבע מתערובת הפירורים לקערה נפרדת עבור ציפוי הפירורים. לקערה הראשונה מוסיפים ביצה ולשים לבצק אחיד. מניחים את הבצק הכולל ביצה בתחתית תבנית מלבנית או מרובעת בשכבה אחידה בעובי כסנטימטר ועליו מורחים את הריבה. מעל מפזרים את תערובת הפירורים ששמרנו בצד . אופים ב 180 מעלות כ 35 דקות עד ששחום והריבה מבעבעת. מצננים וחותכים לריבועים. שומרים בקופסה אטומה במקרר , נשמר כשבוע.
ניתן להכין את החיתוכיות מכל ריבת פרי שאוהבים , אני אוהבת במיוחד חיתוכיות פטל מריבת פטל ביתית ללא סוכר.
2 Comments
אניטה
15/08/2022 at 11:08שלום, שמן הקוקוס הוא במצב נוזלי. החמאה היא מוצקה. האם צריך לצנן את שמן הקוקוס ?
טליה בנימיני
15/08/2022 at 21:46הי, תודה על השאלה. החמאה במתכון רכה, אין צורך לצנן את השמן. בהצלחה !