אני כל כך אוהבת אוזני המן. במיוחד את אלה העדינים שמרגישים בהם את השקדים ויש להם ניחוח עדין של מרציפן. בצק דק ופריך, שמחזיק מילוי עשיר וארומטי, מוריד את כושר ההתנגדות שלי לאפס. למרות שאפשר לקנות אוזני המן איכותיות מאוד, הכי כיף להכין לבד ולהשוויץ במשלוחי מנות משמחים ומושקעים. כאן גם ה"שואו" חשוב!. קבלו אותם- אוזני המן מקמח כוסמין שעונים על כל הדרישות ועוד קצת. טעימים, פריכים, יפים, קלים להכנה והרבה יותר בריאים!
ברוב המתכונים יש כמות קטנה מאוד של שקדים (אם בכלל), כמות גבוהה של סוכר לבן וכמובן קמח לבן. בחלק מהמתכונים מוסיפים לבצק קורנפלור, שאין לו ערך תזונתי, כדי ליצור מרקם פריך יותר לבצק.
אפשר אחרת!
אחרי לא מעט ניסיונות, גיליתי שאפשר להכין אוזני המן מושקעים, שהם מזינים ובריאים יותר. מכינים בצק טעים ומזין, עשיר בשקדים וכוסמין. מעט קמח קוקוס מחליף את הקורנפלור כדי שנקבל מרקם פריך ונימוח. לבצק מוסיפים (רק אם רוצים) טעם וצבע באמצעות פטל טבעי, שוקולד וקקאו ניבס. המילוי מבוסס על גנאש שוקולד מריר איכותי, מרציפן בניחוח הדרים או מרציפן פיסטוק. אם מכינים לילדים בררנים, מומלץ לדבוק במתכון הבסיסי. ללא תוספות לבצק ובמילוי שוקולד קלאסי. אם מכינים למבוגרים או במשלוח מנות, אפשר להתפרע עם שילובים כמו אוזן המן פטל במילוי פיסטוק או מרציפן. אוזן המן שוקולד במילוי מרציפן ועוד.
הגרסה הבסיסית של אוזני המן מקמח כוסמין במילוי שוקולד מספקת מאוד. בסופו של דבר זו הגרסה הכי מבוקשת אצלנו בבית, שמתחסלת כמעט מייד כשהאוזניים עוד חמות מהתנור. המצרכים לגרסה זו זמינים בכל סופר. אם רוצים להכין אזני המן צבעוניות בטעמים, נדרשת מעט היערכות בצד חומרי הגלם. בסוף המתכון תמצאו הצעות מתאימות
מצרכים לבצק (כ 25-30 אוזני המן בינוניות)
כוס קמח שקדים/שקדים טחונים לאבקה
כוס קמח כוסמין 70% (אפשר גם קמח כוסמין לבן או חצי לבן חצי מלא )
שתי כפות קמח קוקוס
חצי כוס סוכר דמררה טחון לאבקה במטחנת קפה/תבלינים (לגרסה ללא סוכר אפשר להחליף באבקת סוכר סוויטאנגו או סוויטאנגו טחון)
120 גרם שמן קוקוס
ביצה שלמה ועוד חלמון
עשר טיפות תמצית שקדים איכותית
קמצוץ מלח
גרידת לימון אחד או חצי תפוז- אופציונאלי
לבצק בטעמים (אופציונאלי)- כף אבקת קקאו הולנדי, כף אבקת פטל, שתי כפות שברי קקאו ניבס
מלית שוקולד
100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו לפחות
3 כפות מייפל אורגני
2 כפות קרם קוקוס 22% שומן (לא חלב קוקוס)
חצי כפית תמצית וניל איכותית
שלוש כפות שקדים טחונים (או שני חלמונים)
קמצוץ מלח
מלית מרציפן
חמש כפות שקדים טחונים דק לאבקה או קמח שקדים
כף רוזטה (תרכיז שקדים. ניתן להשיג גם ללא סוכר) – לא לוותר
שלוש כפות סוכר קנים או דמררה טחון במטחנת תבלינים/קפה
שלוש -ארבע טיפות תמצית שקדים איכותית
גרידה מחצי תפוז (אופציונאלי)
מלית פיסטוק
6 כפות פיסטוק טבעי טחון דק במטחנת תבלינים /קפה (תוכלו לבקש שיטחנו לכם בחנויות תבלינים)
4 כפות סוכר קנים/דמררה טחון לאבקה במטחנת קפה
2-4 כפות מחית פיסטוק
4 טיפות תמצית שקדים איכותית
קמצוץ מלח
איך מכינים אוזני המן מקמח כוסמין ?
מערבבים בקערה אבקת שקדים, קמח כוסמין, קמח קוקוס, סוכר דמררה טחון ומלח. מוסיפים שמן קוקוס, גרידת לימון או תפוז ומעבדים בידיים לבצק פירורי. מוסיפים ביצים ותמצית שקדים ומעבדים לבצק רך. מניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
למלית שוקולד ממיסים במיקרו שוקולד עם קרם קוקוס כדקה אחת. מערבבים למחית חלקה ומוסיפים מייפל, מלח ותמצית וניל. שוב מערבבים ומוסיפים חלמונים (או אבקת שקדים) וקמצוץ מלח. מערבבים לתערובת אחידה ומקררים לפחות חצי שעה.
למלית מרציפן מערבבים אבקת שקדים עם סוכר דמררה טחון ומלח, מוסיפים רוזטה , תמצית שקדים וגרידת תפוז. לשים בידיים לקבלת תערובת במרקם פלסטלינה רכה. אין צורך לקרר
למלית פיסטוק מערבבים פיסטוק טחון עם דמררה טחון ומלח. מוסיפים תמצית שקדים ואת מחית הפיסטוק בהדרגה. מתחילים בשתי כפות ולשים בידיים. מוסיפים מחית במידת הצורך על מנת להגיע למרקם של פלסטלינה רכה. רמת הנוזליות של כל מחית שונה ועל כן יתכן ששתי כפות יספיקו אך יתכן גם שתצטרכו יותר – עד ארבע כפות. אין צורך לקרר.
להכנת אוזני המן- מחממים תנור ל 160 מעלות . אם רוצים להכין אוזני המן צבעוניות מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים. חלק אחד משאירים כפי שהוא, לחלק השני מוסיפים כף אבקת קקאו, לחלק השלישי מוסיפים כף אבקת פטל, לחלק הרביעי שתי כפות קקאו ניבס. מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעלה דק וקורצים עיגולים באמצעות כוס קטנה. אם אין לכם כוס עם היקף קטן, ניתן לגלגל כדורי בצק בידיים ולשטח אותם בלחיצה על נייר האפיה לעלה עגול. מניחים כחצי עד 3/4 כפית מילוי במרכז וסוגרים לצורת אוזן המן. אל תגזימו בכמות המילוי לשמירה על צורה אסטתית ולמניעת התפרקות.
מניחים את האוזניים המוכנות על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. מומלץ מאוד להכניס את התבנית כולה לחצי שעה קירור נוסף לפני האפייה, בעיקר אם מזג האוויר חם והבצק התחמם. אופים כ 25 דקות בתנור חם עד שמזהיב מעט בקצוות . מקררים לגמרי ומאחסנים בקופסה אטומה. אם מזג האוויר קר האוזניים ישמרו בטמפרטורת החדר כשבוע או כשבועיים במקרר.
הערות:
- ניתן להפחית את כמות השמן ל 100 גרם אך אזני ההמן יתקבלו רכות יותר ופחות פריכות. אם בחרתם להכין כך, ותרו גם על החלמון הנוסף בבצק והסתפקו בביצה אחת
- אבקת פטל ניתן לקנות אונליין. אפשר גם לרכוש פטל מיובש בהקפאה ולטחון במטחנת קפה. הבצק יוצא לא רק יפה אלא גם טעים מאוד, למרות שהצבע משתנה קצת באפייה מורוד לסגלגל. השילוב של בצק פטל עם מילוי פיסטוק, מרציפן ושוקולד נפלא. ניתן להשתמש גם באבקת תות או פירות יער
- מחית פיסטוק ניתן להשיג ברוב חנויות האפייה וגם באינטרנט למשל כאן.
- רוזטה (תרכיז שקדים) נותנת טעם מרציפני מאוד למילוי המרציפן ולא מומלץ לוותר עליה. ניתן להשיג רוזטה בחנויות תבלינים ולעיתים גם ברשתות השיווק. קיימת גרסה של רוזטה ללא סוכר שמכילה ממתיקים מלאכותיים (וגם טעם לוואי). מאחר והרוזטה משמשת כתבלין בכמות קטנה, עדיפה לדעתי הגרסה הרגילה על אף שהיא מכילה סוכר.
9 Comments
הלית
19/03/2024 at 23:14הי ריקי!
נראה מתכון ממש מוצלח, רציתי לדעת אם ניתן להשתמש במייפל כממתיק, ואם כן אז באיזו כמות? אני נמנעת מסוכר או מכל תחליף לא טבעי.
תודה
טליה בנימיני
20/03/2024 at 11:11הי הלית , תודה על השאלה, עדיף לחפש ממתיק טבעי אבקתי כמו סוכר תמרים או סוכר קוקוס לא מעובדים. יש אגב גם מייפל טבעי מיובש לאבקה שמתנהג נפלא באפיה ובעבר עבדתי איתו לא מעט ואפילו הכנתי נשיקות מרנג מעלפות
הלית
20/03/2024 at 23:53טליה, תודה רבה על תשובתך המהירה. אחפש את המוצר הזה של מייפל באבקה או אבקת תמרים שגם לא מכירה. חג שמח!!
ליאת
19/03/2024 at 18:30הי, שוקלת להכין השבוע זה פשוט נראה חלום 🙂
אין לי תמצית שקדים, יעבוד לדעתך עם תמצית וניל טבעית או לוותר?
טליה בנימיני
20/03/2024 at 11:13הי ליאת, תודה על השאלה 🙂 תמצית שקדים מעצימה את טעם השקדים ונותנת ארומה כיפית של מרציפן … בעיני זה מוסיף אבל המתכון בהחלט יעבוד גם עם תמצית וניל רגילה . חג שמח 🙂
קרו
10/03/2024 at 15:19היי
נראה מעולה, חוץ מהשערות 🙂
טליה בנימיני
11/03/2024 at 00:12וואו !!!! מדהימה שראית את זה. מתכון ממש ותיק באתר ואפילו אני לא ראיתי עד שכתבת ! מה שנקרא סערה בכוס תה 🙂 🙂 🙂 המתכון מסעיר בהתאם ומשובח
ריקי
10/03/2023 at 16:22את יודעת לאמר כמה קלוריות יש באוזן המן אחת? המתכון נראה מושלם השאלה היא מה הערך הקלורי
טליה בנימיני
10/03/2023 at 22:01הי ריקי, מדובר במתכון בריאותי דל פחמימה ולא במתכון דיאטטי . כמות הקלוריות תלויה בסוג המילוי וגודל העוגיות, בהערכה גסה כ 70 קלוריות ליחידה בינונית – קטנה