כל מי שיש לו ילדים ואולי גם כל מי שהיה פעם ילד, יודע שילדים אוכלים צורה וצבע לא פחות (לפעמים יותר) מטעם. אוכל עגול למשל, זוכה לאהדה רבה בקרב ילדים, חישבו על זיתים, על ענבים ועל תותים למשל. תוכלו לנצל את הנקודה הזאת לטובתכם אם תכינו עוגיות בננה שוקולד צ'פס מקמח כוסמין בתבניות סיליקון קטנות לעוגיות שניתן לרכוש אונליין או בכל חנות לציוד אפייה. מדובר בעוגיות רכות ומנחמות עם ניחוח עדין של קינמון שילדים בכל הגילאים אוהבים. אם תכינו את העוגיות בתבנית סיליקון עם שקעים עגולים קטנים המתאימים לעוגיות (למשל כאלה), מעטים הילדים שיסרבו להן. גם ילדים שאינם אוהבים בננה עשויים להתפתות לצורתן המגרה, במיוחד אם תשווקו אותן כעוגיות שוקולד צ'יפס ותשתמשו בקמח כוסמין לבן שנותן תוצאה בהירה יותר. לא חייבים להשתמש בתבנית שקעים, הן טעימות מאוד ונחטפות גם בצורה המסורתית, כאשר מגלגלים לכדורים קטנים ואופים בתבנית על נייר אפייה. אם תבחרו בצורה המסורתית אל תשכחו לרווח בין העוגיות, הן מתפשטות באפייה. הן נפלאות כארוחת בוקר ואם ישארו קצת עוגיות תוכלו לשלוח עם הילדים כפינוק קטן בקופסת האוכל לבית הספר
מצרכים
שתי בננות בשלות
רבע כוס סוכר קוקוס
רבע כוס סוכר קנים/דמררה (לגרסה ללא סוכר אפשר להחליף בסוויטאגנו)
חמש כפות שמן קוקוס
1 ביצה
שתי כוסות קמח כוסמין לבן או מלא
שמינית כפית מלח
כפית סודה לשתיה
חצי כפית קינמון
3/4 כוס שוקולד צ'יפס 70% מוצקי קקאו
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות. טוחנים בננות בבלנדר יד , מוסיפים ביצה, שמן וסוכר וטוחנים שוב לתערובת חלקה. מערבבים פנימה קמח מלח קינמון וסודה לשתיה ומערבבים לבצק אחיד. מהבצק מכינים כדורים קטנים, אותם מסדרים על נייר אפיה בתבנית ברווחים או משטחים בתוך השקעים בתבנית סיליקון לעוגיות. אופים בתנור חם כ 20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות וריח מתפשט בבית. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד חמישה ימים או במקפיא עד חודשיים.
4 Comments
תמר
02/05/2022 at 14:40יצא מעולה !! אני גם שמתי קוקוס במקום סוכר קוקוס . יוצא עוגיות במרקם עוגתי ממש טעים
טליה בנימיני
02/05/2022 at 21:16איזה כיף לשמוע ! תודה רבה על השיתוף והשידרוג ! 🙂
נטלי
03/11/2021 at 14:00יצא פשוט מעולה!
תודה רבה לך
שמתי קוקוס במקום סוכר קוקוס
הרטבתי את הידיים כדי לגלגל כדורים כי הבצק יצר מעט דביק
אבל ואוו, מושלם!
טליה בנימיני
03/11/2021 at 23:10ממש שמחה לשמוע, תודה רבה ששיתפת