מאז שגיליתי את הסוד להכנת ריבת תפוז סיני (וגם קליפות תפוזים) מסוכרות ללא סוכר אני באובססיה מוחלטת. זה כל כך טעים לי שאני משלבת את זה בכל דבר. משקלדת, מעגלת (לעוגה) ועכשיו גם מעגגת (לעוגיות). עוגיות אגוזים בריאות בסגנון לבקוכן הן עוגיות חורף מושלמות. כל כך שמחתי לגלות שאפשר להכין אותן ללא קמח וגלוטן ולקבל תוצאה כל כך טעימה וממכרת.
העוגיות האלה הן בעצם סוג של דובשניות שמקורן בגרמניה. בניגוד לדובשניות הקלאסיות שגדלנו עליהן בארץ השמש החמה שלנו, הן הרבה יותר מתובלות. אני ממליצה להשתמש כאן בתערובת בהרט מוכנה שמשלבת כמה תבלינים "חמים". אם אין לכם בהרט, תוכלו לבחור ולשלב תבלינים בעצמכם, לפי הטעם ומה שיש בבית. קוביות של קליפות תפוז מסוכרות מוסיפות עניין לטעם ולמרקם. ביחד עם ציפוי שוקולד דק מתקבלות עוגיות שקשה לעמוד בפניהן, כל השנה. בחורף הן עוגיות מחממות של בית ובקיץ הן זיכרון של חורף. כך או כך עוגיות אגוזים בריאות הן בנות לוויה מושלמות לכוס תה או קפה, טעימות בריאות ומשביעות.
מצרכים
לעוגיות
6 כפות אגוזי לוז מולבנים טחונים לקמח דק במטחנת קפה
6 כפות קמח שקדים / שקדים מולבנים טחונים דק
2 כפות ממתיק חום שמתאים לתזונה שלכם (כמו סוכר דמררה, לגרסה ללא סוכר מומלץ Swerve חום)
שתי כפות קליפות הדרים מסוכרות (או ריבת תפוז סיני ללא סוכר)- אפשר גם גרידה משני תפוזים
כפית תמצית/ מחית וניל איכותית
כפית בהרט (או שילוב תבלינים שיש לכם בבית – זנגוויל, קינמון , ציפורן, הל)
1 ביצה לארג'
חצי כפית אבקת אפיה
לציפוי
20 גרם חמאת קקאו (אפשר גם חמאה רגילה)
100 גרם שוקולד מריר (לגרסה דלת פחמימה מעל 85%)
40-60 טיפות ממתיק נוזלי כמו סוכרלוז פקק צהוב – אם השוקולד מתחת ל 70% אפשר לוותר – ראו הערות
קמצוץ מלח
איך מכינים עוגיות אגוזים בריאות בסגנון דובשניות לבקוכן ?
מחממים תנור ל 160 מעלות על מצב טורבו.
קוצצים את קליפות ההדרים לקוביות קטנות. אם משתמשים בריבה ויש בה חתיכות גדולות קוצצים אותן לקוביות.
מערבבים בקערה את היבשים -אגוזים טחונים, תבלינים, אבקת אפיה, ממתיק. מוסיפים תמצית וניל וביצה ומערבבים לבצק אחיד רך מאוד ודביק. מוסיפים את קליפות ההדרים או הריבה ומערבבים לאיחוד. מרפדים תבנית בנייר אפיה. באמצעות כפית מניחים תלוליות בצק קטנות בגודל ג'ולה על נייר האפיה ברווחים (העוגיות מתפשטות).
אופים כ- 20 דקות בשליש תחתון של תנור חם או עד שהעוגיות זהובות . מוציאים לצינון על השיש.
לציפוי ממסיסים חמאת קקאו דקה במיקרו. מוסיפים שוקולד לדקה נוספת. מערבבים להמסה מלאה. מוסיפים קמצוץ מלח וממתיק וטועמים. מוסיפים עוד מעט ממתיק או מלח לפי טעמכם.
מכינים מגש ועליו נייר אפיה.
כאשר העוגיות מתקררות טובלים כל אחת בתורה בשוקולד. באמצעות מזלג הופכים לציפוי משני הצדדים. מוציאים את העוגייה עם המזלג, מנערים עודפים ומעבירים למגש. כאשר סיימתם לצפות את כל העוגיות מעבירים את המגש למקרר. העוגיות מוכנות כאשר הציפוי מתייצב, לאחר כחצי שעה. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד שבוע או חודשיים במקפיא.
הערות
- כמות הממתיק בציפוי תלויה בסוג השוקולד שבחרתם ובטעמכם האישי (עד כמה אתם אוהבים מתוק). אני תמיד ממליצה להוסיף את הממתיק בהדרגה , עשר טיפות בכל פעם, לערבב ולטעום אם מתוק מספיק.
- ככלל אצבע :
- שוקולד מתחת ל 70% מתוק מספיק ולא דורש ממתיק נוסף (אלא אם אתם מאוהבי המתוק- מתוק).
- מוצקי קקאו בשוקולד 80-85% יבקשו כ- 30 טיפות ממתיק נוזלי
- שוקולד 90% יבקש כ 50-60 טיפות ממתיק נוזלי
- כמות המלח קריטית לאיזון טעם השוקולד לא פחות מכמות הסוכר. אל תוותרו על קמצוץ מלח קטנטן ותטעמו. הכמות הנכונה "פותחת" ומעשירה את טעם השוקולד. אם לא הרגשתם שינוי בטעם הוסיפו עוד כמה גרגרים ערבבו ותטעמו שוב. ככה עד שתגיעו לאיזון המושלם.
- תחליפי סוכר אבקתיים (כמו סוויטנגו) אינם נמסים היטב בשוקולד, לכן מומלץ להשתמש בממתיק נוזלי .
- לכל תחליף סוכר יש בן- טעם אופייני שאנחנו מזהים כ "טעם לוואי". על מנת לנטרל טעמי לוואי ניתן לשלב מספר סוגי ממתיקים. כאשר מדובר בממתיקים נוזליים אני אוהבת לשלב סוכרלוז נוזלי (פקק צהוב) עם מונק פרוט ולפעמים גם אלולוז נוזלי
- למידע נוסף על תחליפים וחומרי גלם לאפיה בריאה ודלת פחמימה מוזמנים להציץ כאן
4 Comments
מי י
05/02/2024 at 00:57אפשרי לשים גם תערובת חוואיג' של קפה יש להם בזה ציפורן קינמון הל וכו
טליה בנימיני
05/02/2024 at 09:26רעיון נהדר ! תודה רבה ששיתפת ❤️
איילה
28/01/2024 at 11:20מטורפת על לבכוכן.
קונה בחו"ל בכמויות ומביאה את הפינוק הזה.
טליה בנימיני
29/01/2024 at 00:51גם אני !! לא מפסיקה להכין את המתכון הזה. יאללה תכיני וספרי איך יצא ? 🙂