המתכון הזה של עוגה ללא קמח, מבוסס על מתכון ותיק של לא אחרת מקלודיה רודן. רודן היא כוהנת בישול יהודי. הסטוריונית אוכל וכותבת ספרי בישול, שחיה באנגליה. סביר להניח שהמתכון המקורי מתייחס לפסח כי אין בו קמח. מה טוב ששוחרי בריאות יכולים ליהנות ממנו כל השנה, במאמץ מינימלי ועם חומרי גלם זמינים. כיף גדול להכין מתכון הסטורי ועל זמני שכזה ועוד בגרסה בריאותית!
מי שעוקב כאן, כבר יודע שיש לי חולשה למרציפן. המתכון למרציפן בריא היה אחד המתכונים הראשונים בבלוג ועד היום הוא אחד המבוקשים. עבורי, מרציפן כהלכתו הוא עונג דקדנטי צרוף. חוויה חושית הלקוחה בדמיוני מקונדיטוריה אירופאית בואך גרמניה -שוויץ. שום דבר לא ישווה לשילוב המתוק-מריר, הנושא ארומה חזקה של שקדים מרים. למעשה, שנים שאני במרדף אחר טעמו החמקמק של המרציפן המושלם.
במהלך המרדף גיליתי דברים רבים על מרציפן. אחד מהם הוא שמרציפן איכותי אוהב מאוד הדרים. המרירות שבקליפתם מדגישה את טעם השקדים ויוצרת סימפוניה מופלאה. שילוב התפוזים עם עוגה ללא קמח העשויה משקדים טחונים מנצל היטב את השידוך הזה. יש בעוגה מעט מרכיבים והיא פשוטה מאוד להכנה. עם זאת, שילוב התפוזים בשלמותם, בצורת ההכנה המיוחדת, מעניק לה טעם מורכב. העוגה מתקבלת דחוסה כמו כיכר מרציפן ולא מאוד מתוקה, על כן היא פחות מתאימה לילדים. זאת עוגת שקדים מרציפן "הארד קור", עם טעם חזק של תפוזים מבושמים בקליפתם. אם אתם מחפשים עוגה גבוהה ואוורירית, זה לא המתכון. אם אתם אוהבי מרציפן אמיתיים, אתם תתענגו על כל ביס מהעוגה המיוחדת הזו.
מצרכים
שני תפוזי מיץ קטנים בשלים (תפוז רגיל לא מתאים כאן בגלל עובי הקליפה)
שתיים וחצי כוסות קמח שקדים/שקדים טחונים- 250 גרם
כפית אבקת אפיה (רצוי ללא אלומיניום)
חצי כוס סוכר קנים/דמררה
1/2 כוס מייפל טבעי (במקום מייפל וסוכר ניתן להשתמש בכוס דבש טבעי לגרסה פליאו)
1/4 כוס מייפל טבעי נוסף להספיג בעוגה המוכנה- לא חובה
ארבע ביצים
איך מכינים עוגה ללא קמח מרציפן תפוז ?
מחממים תנור ל 160 מעלות
מבשלים במיקרו בכלי מתאים שני תפוזים שלמים, בחום גבוה, 5 דקות. מקררים כמה דקות וחותכים לרבעים. מוציאים את הגרעינים. מעבירים למיכל מעבד מזון את רבעי התפוז בשלמותם, ביחד עם המיץ שנשאר בכלי הבישול. מוסיפים קמח שקדים וטוחנים היטב למחית חלקה. מוסיפים ביצים , סוכר וחצי כוס מייפל וטוחנים שוב לתערובת אחידה. מרססים תבנית 24 /קוגלהוף בתרסיס שמן. מוזגים את התערובת לתבנית ואופים בחלק התחתון של התנור כ 60 דקות. מוציאים כאשר העוגה מזהיבה ומתייצבת וקיסם ממרכז העוגה יוצא יבש. בטרם העוגה מתקררת מחוררים את פני השטח בקיסם ומוזגים רבע כוס מייפל מעל כך שייספג בעוגה. מצננים היטב ומניחים לעוגה להתייצב למשך שעתיים – שלוש לפחות לפני שמחלצים מהתבנית. עוגה שאינה קרה לחלוטין עשויה להתפרק בחילוץ. אם אתם ממהרים אפשר לצנן חצי שעה מחוץ לתנור ועוד שעה במקרר. מאחסנים בקופסה אטומה במקרר כשבוע.
הערות
- אפיתם בתבנית קוגלהוף ? רוצים להשחים את פני העוגה (כמו בתמונה)? מעבירים את התנור לחום תחתון בלבד ל 15 דקות אחרונות.
- במקום עוגה גדולה, אפשר להכין עוגות אישיות בתבניות סיליקון או מאפניס. הכמות תספיק לכ 12 עד 18 מנות בהתאם לגודל התבניות. זמן האפיה יתקצר לכ 50 דקות.
1 Comment
עוגת תפוזים אדומים בריאה, מפתה ומופלאה - מתוק בריא
13/03/2021 at 20:14[…] אם בכלל בא לכם עוגת תפוזים ללא קמח נסו את העוגה הזאת […]