מכירים את זה שרגע לפני שמשהו נגמר אתם ממש כבר מתגעגעים אליו? ככה אני עם אנשים ועם פירות עונתיים. שונאת להיפרד ומעדיפה להשאיר ערוץ פתוח. עם השנים למדתי שכל סוף הוא התחלה של משהו חדש ומבטיח (פירות קיץ, התגעגעתי!) . ועדיין… הלב נוהה אחרי מה שתכף נעלם וכך נולדה השבוע עוגת תותים שניה לבלוג. אחות לעוגת הגבינה ותות.
כל העונה בקושי העפתי עליהם מבט. הם היו יקרים מידי או חיוורים מידי. רק עכשיו המחיר ירד והתותים באמת אדומים. רק השבוע ראיתי חמלה בעיניו של הירקן, כשהוא אומר שאלו כנראה האחרונים. מייד אני מעבירה בראש את כל המכונים שעוד תכננתי להכין עם תותים ולא הספקתי. את כל הפעמים שרציתי לארוז לילדים תותים לארוחת העשר ולא היו תותים יפים. אני נתקפת רגשי אשמה וגעגוע ואינסטנקטיבית מורידה סלסלת תות ועוד אחת. חושבת על עוד מתכון ומורידה עוד שתי קופסאות. מתעלמת מהעובדה שכבר יש קופסה בבית. הרי חקלאי חרוץ מגיע לבנין כל שבוע מאז כלכלת הקורונה. כידוע, כושר ההתנגדות שלי בפני תוצרת חקלאית טריה, הנמכרת מידי המגדל, ירודה .
אז אם גם אתם קניתם ברגע של חולשה כמויות תות מוגזמות. אם סתם לא אכלו בבית ואתם, כמוני, לא מסוגלים לזרוק. לכבודכם מובא כאן מתכון לעוגת תות. לא סתם עוגת תות ,קרוסטטה! זהו מתכון איטלקי קלאסית שאני מכינה בגרסאות רבות כבר שנים. קרוסטטה היא עוגה- עוגייה פריכה ומלאת טעם. היא ממולאת בפרי טרי או בריבת פרי ונאפת באיטיות בטמפרטורה נמוכה. זה מתכון פשוט וטעים שנועד לנצל שאריות פרי ולהאריך את חייו. אפשר להכין אותו מסוגים שונים של פירות, לפי מה שיש בבית. אני אוהבת ביותר את התות. הייבוש מרכז את הטעמים ומפחית את תכולת הנוזלים, כך שהעוגה נשמרת לשבוע לפחות במקרר. הגרסה הבריאותית אינה מאוד מתוקה ולכן היא פחות מתאימה לילדים.
מצרכים לעוגה גדולה (28) או שתיים קטנות
שתי כוסות קמח כוסמין 70%
שתי כפיות אבקת אפיה
כפית מחית או תמצית וניל איכותית
רבע כפית מלח
שליש כוס מייפל טבעי
שני חלמונים
80 גרם שמן קוקוס
סלסלה קטנה תותים יפים ובשלים
חצי צנצנת ריבת תות טבעית ללא סוכר (למשל סן דלפור)
איך מכינים עוגת תותים ?
מחממים תנור ל 160 מעלות. בקערה מערבבים קמח , אבקת אפיה ומלח. מוסיפים שמן קוקוס ומעבדים בידיים לפירורים. מוסיפים חלמונים ומייפל ולשים לבצק אחיד. מניחים במקרר לחצי שעה בקערה או בשקית ניילון. בנתיים שוטפים וחותכים את התותים לחצאים. עדיף לבחור תותים בשלים קטנים או בינוניים. משמנים קלות תבנית פאי ומשטחים את הבצק המקורר על התחתית והדפנות. מורחים ריבה על התחתית בנדיבות ומסדרים עליה את התותים במעגלים. משתדלים לשמור על גודל דומה בכל מעגל. אופים בשליש התחתון כ 50-60 דקות עד שהמאפה משחים מאוד והתותים יבשים למראה. מצננים לחלוטין ושומרים כשבוע בקופסה אטומה במקרר.
גרסה ללא פרי טרי
אפשר הכין את המתכון באותה צורה עם ריבה בלבד (מכל סוג) ולהכין פסי בצק כדי לסגור את הפאי "שתי וערב". הכי קל לשטח כדור בצק עם מערוך לעיגול בגודל התבנית ולחתוך פסים עם גלגלת פיצה.את הפסים מניחים ברווחים על הריבה פעם בכיוון אחד ואז בכיוון השני.
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?