נדמה שקיימת קטטה תמידית בין הבריא לטעים. אני מכירה הרבה מבוגרים שמוכנים להחיל על עצמם פשרה בטעם לטובת הבריאות. לעומת זאת, מרבית הילדים סלקטיביים בהעדפותיהם ומתקשים להתפשר. העוגה הזאת היא הוכחה שאפשר להפגיש בין הקצוות ולעשות שלום. ומהו מקום מפגש קלאסי ואלמותי יותר מאשר עוגת שוקולד? עוגת שוקולד פאדג’ מקמח כוסמין. מפגש פסגה
הרי כמה פעמים אנחנו חוזרים למאכל ילדות אפילו שזה לא ממש בריא? ובכל זאת … קשה לא לטעום מהעוגה הזאת שהכנתם לילד בגן. עם הציפוי המבריק המפתה. מכדורי השוקולד שנשארו ממסיבת יום ההולדת. גם חברי כבוד בקהילות עתיקות אחרות, (מי אמר שניצל?) בוודאי מכירים את התופעה. טעמי הילדות מחזירים אותנו לימים נאיביים, לבית ונוסטלגיה רגשיים שקשה להסביר. אלו הטעמים הכי מנחמים ומחבקים שיש. הם חוצים דרך כל רציונל וחוש ביקורת שהתפתח אצלנו לאורך השנים. אז איך אפשר לסרב ?? אם קרה לכם פעם שקינאתם בגננת, על שהיא זוכה לטעום מכל עוגות השוקולד של כל האמהות המשקיעניות, אתם לא לבד. כבר שנים שאני חושדת שיש עוד כמה בעלי שן מתוקה, כמוני, שהרגישו כך והתביישו לשתף.
ילדים מתים עליה, מבוגרים מתרפקים עליה. תכל’ס אין כמו עוגת שוקולד של ילדים. תמיד מתחשק לטעום ממנה ואי אפשר להתעייף. אז מה אם הייתי אומרת לכם שאפשר להתרפק על טעמי הילדות בדרך בריאה יותר? את הקמח הלבן מחליף קמח כוסמין מלא, את השמן הרווי מחליף שמן קוקוס בכמות צנועה. מעט סוכר דמררה או קנים משמש להמתקה. כשתכינו את העוגה, תופתעו שאפשר להסתפק במחצית ולפעמים גם שליש מכמות הסוכר ה”רגילה”.
אין בעוגה מרכיבים רבים, לכן חשוב מאוד להקפיד על איכותם. תקפידו להשתמש בקקאו הולנדי איכותי. בשוקולד מריר 60%. אם גם תיזהרו מאפיית יתר, יש סיכוי טוב שתשכחו שמדובר בעוגה בריאותית והילדים כלל לא ישימו לב. אני אוהבת את עוגת השוקולד שלי שוקולדית, עסיסית ויחסית דחוסה. שוקולדית כל כך, שהיא עוברת בקלילות את החיץ התהומי בין מרקם העוגה לציפוי שלה, מבלי לאכזב את החיך. קערה אחת, חמש דקות עבודה, אפייה קצרה ויש לכם אותה! עוגת שוקולד פאדג’ מקמח כוסמין. לפחות עד שתצליחו למנוע מבני הבית לחסל אותה.
עוגת שוקולד פאדג’ מקמח כוסמין – מצרכים
כוס קמח כוסמין מלא
ביצה
שליש כוס שמן קוקוס
כוס מים רותחים
חצי כוס דמררה
שתי כפות גדושות קקאו הולנדי
כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
כפית מחית /תמצית וניל איכותית
קמצוץ מלח
כוס שוקולד ציפס מריר או טבלת שוקולד שבור לחתיכות (מומלץ כ 60% מוצקי קקאו)
לציפוי
100 גרם שוקולד מריר (מומלץ 60%)
שתי כפות שמן קוקוס
הוראות הכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות. מערבבים בקערה קמח ,סוכר,קקאו,אבקת אפייה,סודה לשתייה ומלח. מוסיפים ביצה, וניל ושמן קוקוס. מערבבים. בשלב הזה נוצרת עיסה דביקה. מרתיחים מים בקומקום ומוסיפים לתערובת כוס מים רותחים. מערבבים היטב לתערובת אחידה ודלילה יחסית. מוסיפים לתערובת כוס שוקולד צ׳יפס (או שוקולד מריר קצוץ בסכין). משמנים קלות תבנית מלבנית ומוזגים את התערובת לתבנית המשומנת. אופים בשליש התחתון של תנור חם, כ 20-25 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם שננעץ בה יוצא לח מאוד אך ללא תערובת לא אפויה.
מוציאים את העוגה להתקרר כעשר דקות מחוץ לתנור. בנתיים ממיסים שוקולד ושמן קוקוס בקערית קטנה כדקה במיקרו ומערבבים לתערובת אחידה. שופכים את הציפוי על העוגה שמעט התקררה ומכניסים למקרר להתייצבות הציפוי, כ 30-40 דקות. בשלב זה ניתן לקשט לפי טעמכם. לעוגת יום הולדת קלאסית תוכלו להשתמש בסוכריות עם צבעי מאכל טבעיים כמו אלו

6 Comments
אורנה
13/03/2022 at 21:03במה אפשר להחליף את הביצה כדי שתהיה עוגה טבעונית?
תודה
טליה בנימיני
14/03/2022 at 18:19הי אורנה, לא ניסיתי להכין את העוגה הזאת בגרסה טבעונית. שתפי אם את מנסה
קוני
28/02/2022 at 19:02חושבת שיעבוד עם קמח שקדים ותחליף סוכר חום?
סוכרתית ומפנטזת על פאדג שוקולד
טליה בנימיני
01/03/2022 at 01:13הי קוני, תודה על השאלה. לא ניסיתי את המתכון הזה עם קמח שקדים ותחליף סוכר חום. יש שני מתכונים דלי פחמימה מומלצים אחרים: המתכון הזה מאוד עשיר ושוקולדי וגם זה
פאדג'בראוניז בריא עם דאבל גלייזינג נא- Raw food טבעוני ללא גלוטן - מתוק בריא
03/10/2020 at 05:05[…] בעיקר כאלה עשירות ושוקולדיות, שיש בהן משחק מרקמים, כמו זאת למשל. בעיני, עוגת שוקולד קמה ונופלת על שני מאפיינים: עסיסיות […]
פאדג'בראוניז בריא עם דאבל גלייזינג נא- Raw food - מתוק בריא
14/09/2020 at 06:55[…] בעיקר כאלה עשירות ושוקולדיות, שיש בהן משחק מרקמים, כמו זאת למשל. בעיני, עוגת שוקולד קמה ונופלת על שני מאפיינים: עסיסיות […]