עוגות בננה הן דיירות קבע אהובות אצלנו בבית. המאפינס הקלאסיים האלה, למשל, כמעט תמיד ימצאו במקפיא. לקח לי שנים ואינספור ניסיונות להגיע למתכון שיהיה טעים ובריא מספיק בעיני. חשוב לא פחות, מתכון שהילדים אוהבים. תנאי הכרחי לקבלת קביעות. אם אופים את העוגה כמאפינס בתבניות קטנות, הם יהיו פתרון מוצלח לארוחת ביניים קלה ללא מאמץ או כשמתחשק מתוק. הכי אני אוהבת להגניב עוגה כזאת לקופסת ארוחת העשר של הילדים. מאחר וניסיתי כמעט כל מתכון אפשרי, קל לאכזב וקשה להפתיע אותי בעוגות בננה. לכן שמחתי כל כך לגלות את המתכון המושלם הזה של עוגת בננה טבעונית.
המתכון מבוסס על הבלוג המצטיין של אפרת ליכטשנשטיין , בשינויים קלים. הוא בריא, קל להכנה וטעים מאוד. בדיוק כמו שאני אוהבת. גם ילדים שאינם אוהבים בננות נהנו מהעוגה הזאת. מאחר וצורה חשובה לילדים לא פחות מהטעם, חישבו מראש על ההגשה. ניתן לאפות את העוגה בתבנית אינגליש קייק או כמאפינס אישיים. רוב הזמן ההעדפה שלי היא להכין עוגת בננה טבעונית בתבניות סיליקון צורניות קטנות. הן יוצאות עסיסיות ושוקולדיות מאוד.
אם תחממו אותן מעט לפני ההגשה ותגישו עם מעט שוקולד מריר מומס וגלידה, כמו הגלידה הבריאה הזאת שבצילום, מעטים הילדים שיעמדו בפניהן. אם תרצו, זאת הגרסה הבריאה והמתוקנת למנת בתי הקפה העל -זמנית של עוגת שוקולד חמה עם גלידה. טעיםםם!
מצרכים
3 בננות בשלות
כוס קמח כוסמין מלא 70% (או כל קמח אחר שמועדף עליכם)
חצי כוס אבקת קקאו איכותית (רצוי קקאו הולנדי או קקאו אורגני שהם פחות מעובדים)
שליש כוס שמן בטעם ניטראלי (קנולה, אבוקדו, המפ וכד')
כפית תמצית וניל איכותית
חצי כוס סוכר דמררה /סוכר קנים טבעי/ תחליף סוכר חום סוויטנגו /מונקפרוט זהוב/Swerve חום
חצי תפוח מגורר או חצי כוס רסק תפוחים טבעי לא ממותק
כפית סודה לשתיה
קמצוץ מלח
חצי כוס שוקולד צ'יפס מריר איכותי 60% לפחות (אפשר להוסיף עוד שתי כפות למי שאוהב הרבה שוקולד)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות
מניחים את הבננות, הסוכר, רסק התפוחים , השמן והוניל בקערה. מעבדים עם בלנדר מוט לתערובת אחידה ודלילה. מוסיפים את הקמח המלח והסודה לשתיה ומעבדים שוב עם בלנדר מוט. כשהתערובת אחידה מוסיפים שוקולד צ"יפס. אם אין בלנדר מוט אפשר למעוך היטב את הבננות במזלג ולערבב טוב עם שאר המצרכים לפי סדר ההוספה. משמנים קלות תבנית שקעים, תבניות מאפינס או תבנית אינגליש קייק. מוזגים את התערובת לתבניות ואופים בחלק התחתון של התנור כ 30 דקות עד שקיסם יוצא יבש
הערות
למידע נוסף על ממתיקים שמנים ותחליפים בריאים – הציצו במאמר על חומרי גלם לאפיה בריאה דלה בפחמימה ועשירה בטעם וערך תזונתי
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?