מכירים עוגה ללא סוכר וגלוטן שלא מרגישים עליה שהיא כזאת? כזאת בדיוק היא הגרסה החדשה של עוגת קרמבו ללא גלוטן שמתאימה לפסח. עוגה ללא סוכר שבכלל לא מודעת לעצמה. מתחילה בבסיס בראוני דחוס שמעליו קצפת עשירה וקלה בעת ובעונה אחת. לראשה כתר גנאש נגיס ומושלם, לא קשה ולא רך. כל המרקמים בביס אחד. אני נשבתי בקסמה שבין הבנאלי למסתורי. כמו כל חוסר מודעות, היא נעה בבטחה בין חינניות לפאתטיות והזכירה לי ביותר את אותן הנערות הדקות, המרגיזות וחסרות המודעות, הלא הן האנטילופות עליהן כתבתי באריכות.
זכורה לי במיוחד שיחה מלפני כמה שנים עם עובדת בצוות שלי. רווקה תל אביבית מתבגרת ונציגת דור ה Y טיפוסית. זאת היתה שיחה מלב אל לב, כלומר שיחת העצמה מתוכננת. כלומר תירוץ להתנתק מהמחשב לצהרים. תמיד טענתי שהפכתי למנהלת רק כדי שלא אצטרך לעבור את הסבל שנקרא לצאת או להזמין צהרים עם החבר'ה. אז עכשיו אני בוחרת מה, מתי ועם מי לאכול.
בעוד אני בוחנת בחמדנות את התפריט במסעדה שבחרתי, אשת ה Y , שהמבנה שלה היה יותר I ובמידה XXS שדילגתי עליה בגן חובה החליטה גם לדלג. על ארוחה. "אני כל כך שמנה", היא רטנה ואני, נשמטה לי הלסת. בתוך תוכי חשבתי איך את מעיזה, יה גבעולית מיקרו פטיט שכמוך, מאלה שתמיד גרמו לי להרגיש מגושמת ועצומה. "את חושבת שאת שמנה?" אמרתי עם הכי פחות שיפוטיות שיכולתי (המאבחנת היא דף חלק, זה עוד סוחבת מהצבא). "אה… כן, אני יודעת, לא רואים. אבל אני שמנה. באמת. "
אז ההיא שהייתה שמנה בתוך תוכה עזבה זמן קצר אחרי שאכלתי לה בפנים בלי בושה, והכי טוב שיטפטף הרוטב, כי אני עדיין בוחרת איך ומה ועם מי לאכול. זה היה בסוף פסח , בדיוק לפני שנתיים, שבחרתי בחירה מרחיקת לכת. לוותר על סוכר וגלוטן שהייתי מכורה להם ללא תקנה כל חיי. ושוב יצא הפסח ונגאלנו כבני חורין. עכשיו תורכם לגלות שיש אופציה טובה יותר מעבודה בטיט ולבנים. תתחילו עם עוגה ללא סוכר וללא גלוטן שלא מסגירה את זהותה. עוגה נוסטלגית, שמחה ואופטימית שתגרום לכם לחשוב שבעצם אפשר הכל אם רוצים. הדבר היחיד שיכל להיות יותר שמח מעוגת קרמבו זה עוגת קרמבו ללא גלוטן וללא סוכר. היא מתאימה לפסח אבל האמינו לי, אתם תרצו להכין אותה כל השנה.
מצרכים לעוגה מלבנית 20/15 או עגולה בקוטר 18
לבסיס
50 גרם שוקולד מריר (לגרסה דלת פחמימה מומלץ 85-90% מוצקי קקאו)
50 גרם חמאה
2 ביצים
5 כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (למשל סוויטנגו לגרסה ללא סוכר, מונק פרוט או אלולוז)
כפית תמצית /מחית וניל איכותית
1/8 כפית מלח
לקרם
מיכל שמנת מתוקה
כף וחצי אבקת פודינג וניל (פודינג סוויטנגו לגרסה ללא סוכר)
2 כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (כתחליף סוכר מומלץ אלולוז, אפשר סוויטנגו או כל ממתיק שאוהבים)
3 כפות גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת בטעם טבעי – בטמפרטורת החדר
לציפוי גנאש
60 גרם שוקולד (לגרסה דלת פחמימה מומלץ 90% לינט או גודייבה)
חצי כוס שמנת מתוקה
40 טיפות ממתיק נוזלי כמו סוכרלוז פקק צהוב
כף ממתיק אבקתי במרקם אבקת סוכר (מומלץ אלולוז, אפשר סוויטנגו אבקת סוכר /טחון או מונק פרוט תכלת)
איך מכינים עוגת קרמבו ללא גלוטן?
מחממים תנור ל 160 מעלות על מצב טורבו ומוציאים את הגבינה מהמקרר
ממיסים במיקרו שוקולד וחמאה בקערה חסינת חום, לדקה בחום גבוה. מערבבים לאיחוד. מסיפים ממתיק וניל ומלח ומערבבים שוב. מוודאים שהתערובת חמימה אך לא רותחת בטרם מוסיפים את הביצים (אם התערובת חמה מאוד ממתינים כמה דקות). מוסיפים את הביצים ומערבבים לתערובת אחידה. מוזגים את התערובת לתבנית משומנת קלות. אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 15 דקות עד שהעוגה מתייצבת.
מצננים את הבסיס על השיש בזמן שמכינים את מילוי הקרם: שופכים לקערת המערבל עם בלון הקצפה (אפשר גם קערה ומיקסר ידני) מיכל שמנת מתוקה קרה מאוד מהמקרר ומוסיפים אבקת פודינג וממתיק. מפעילים את המיקסר במהירות מקסימלית עד שהקרם מתייצב וסימני המקצף נשארים. עוצרים את המערבל ומוסיפים גבינה. מערבלים שוב כחצי דקה במהירות נמוכה רק עד לאיחוד הקרם.
רק כאשר בסיס הקרמבו הצטנן לחלוטין מורחים עליו את שכבת הקרם ומיישרים עם כף. אם הבסיס עדיין חמים ואתם קצרים בזמן, עשר דקות בפריזר יעשו את העבודה. אם הקרם לא מאוד יציב בשלב הזה (יכול לקרות אם השמנת לא היתה מספיק קרה או הקרם חיכה במזג אוויר חם), החזירו את התבנית למקפיא לכמה דקות לפני הציפוי.
להכנת הציפוי מניחים שוקולד ושמנת בקערית חסינת חום. ממיסים במיקרו ל 40 שניות ומערבבים. אם השוקולד לא נמס מחזירים למיקרו ל 20 שניות נוספות. מערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את הממתיקים ומערבבים שוב לאיחוד. מוזגים את הגנאש הנוזלי על הקרם בתבנית ומטים אותה לכל הכיוונים כך שהגנאש יצפה את כל הקרם. מניחים במקרר להתייצבות לשעתיים לפחות. העוגה נשמרת במקרר כשהיא מכוסה היטב כ 4 ימים או חודשיים במקפיא.
הערות
- אם תכינו עוגה ללא סוכר ותשתמשו בשוקולד 90 אחוז של לינט או גודייבה, תגיעו ל 20 גרם פחמימה נטו לעוגה כולה. היא עשירה מאוד כך שתוכלו לחלק אותה לעשר מנות נדיבות עד 15 מנות בינוניות. כ 1.5 גרם פחמימה למנה .
- כמות הממתיק הנוזלי בציפוי העוגה מתאימה לשוקולד מריר דל פחמימה מעל 85% מוצקי קקאו. אם תשתמשו בשוקולד 70% תספיק חצי כמות (כ 20 טיפות) ואם תשתמשו בשוקולד 50-60% שכבר מכיל סוכר, אין צורך להוסיף ממתיק. רמת המתיקות שאוהבים היא מאוד אינדיבידואלית וכל מותג שוקולד הוא קצת שונה ולכן תמיד עדיף לטעום על קצה הכפית. כדי לשלוט ברמת המתיקות אפשר להוסיף ממתיק בהדרגה (בכל פעם עשר טיפות) לערבב ולטעום. עוצרים כשרמת המתיקות לטעמכם.
- למידע נוסף על ממתיקים חלופיים , חומרי גלם ותחליפים לאפיה בריאה ודלת פחמימה תציצו כאן
37 Comments
מירב
30/07/2024 at 09:18היי, יצא טעים מאוד – אבל גם בבסיס (בו השתמשתי בערבוב של סוויטנגו ואלולוז) וגם בקרם (בו השתמשתי ב״אבקת סוכר״ של סוויטנגו ובאינסטנט פודינג שלהם) – נשארו גרגרים מבאסים. יש לך הצעה איך להימנע מזה?
ועוד הערה קטנה – אני חושבת של קיטוגנים תספיק כמות קטנה יותר של ממתיק, במיוחד בקרם כי יש ״רגישות״ גבוהה יותר למתוק.
טליה בנימיני
30/07/2024 at 16:24הי מירב, שמחה מאוד שאהבת ותודה רבה על השאלות ❤️ אריתרטול הוא אכן ממתיק שלא מתמוסס היטב ולמי שרגיש למרקמים זה עשוי להפריע. הפתרון במתכון הזה הוא להחליף את האריתרטול באלולוז שמבחינה כימית יותר דומה לסוכר ועל כן מתמוסס היטב. זה גם עונה לשאלתך השניה מאחר ואלולוז מתוק פחות מאריתרטול (בערך 70%) כך שרמת המתיקות תפחת אם תשתמשי באותן כמויות. לגבי כמות הממתיק זה כמובן עניין של טעם אישי. יש קטוגנים שעדיין מאוד אוהבים מתוק ומסרבים להיפרד ממנו (כמוני 🙂 🙂 ) ויש כאלה שכמעט ולא אוכלים מתוק ולכן הופכים מאוד רגישים. אם את מהסוג השני פשוט תפחיתי את כמות הממתיק בשלושים אחוז ותראי אם זאת רמת המתיקות שמתאימה לך, אם עדיין מתוק יכולה לנסות חצי וכו'.
אריאלה
20/05/2024 at 12:13וואו המתכונים שלך פשווט וואו !
חזרתי מהסופר ושכחתי לקנות פודינג וניל סוויטנגו… יש דרך לוותר על זה?
טליה בנימיני
20/05/2024 at 22:15הי אריאלה, איזה כיף לשמוע. שימחת את ליבי ❤️❤️❤️, לגבי פודינג תוכלי להוסיף עוד אבקת ממתיק במקומו, כפית תמצית וניל ועוד כף או שתיים גבינת שמנת בסוף לייצוב המרקם (בנוסף למה שכבר מופיע במתכון)
הילה
16/04/2024 at 14:41הי טליה,
המון תודה על המתכון! בעלי אוכל קטוגני, אפיתי לו אותה ליום הולדת וכולנו טרפנו אותה.
אני רוצה להכין אותה בפסח ולא יהיה לי תנור חלבי, אפשר להחליף את החמאה בבצק בשמן קוקוס?
עד כמה קריטי ממתיק אבקתי במתכון הזה? אני יכולה להשתמש רק בנוזלי?
טליה בנימיני
16/04/2024 at 17:48הי הילה, איזה כיף לשמוע שאהבתם את המתכון ❤️❤️ אין בעיה להחליף חמאה בשמן קוקוס אם אתם אוהבים את הטעם. לגבי הממתיק זה יעבוד בסדר בציפוי ובקרם אבל אני קצת חוששת לבסיס. כמות הבצק מאוד קטנה והממתיק משמעותי לנפח. אפשר לנסות אם את מכפילה כמויות של הבסיס
הילה
18/04/2024 at 13:49תודה רבה על התשובה המהירה! חג שמח! 🙂
שרון
01/12/2023 at 12:12עוגת הקרמבו נראית ממש ממש מפתה ומעולה!!!
יישר כוח!
בקשר להכנה ללילדים: בגיל הגן :
במה מומלץ להשתמש במקום טיפות- הסוכרלוז ?
בתודה מראש .
שרון.
ליאנה
19/11/2023 at 18:51אפשר אלולוז נוזלי במקום סוכרלוז? כמה לשים
טליה בנימיני
19/11/2023 at 21:33מניחה שאת מתייחסת לגנאש (ציפוי), עבורו בהחלט שאפשר ואף מומלץ 🙂 אם את משתמשת בשוקולד 90 אחוז כמות של 5 עד שש כפות אלולוז נוזלי תעשה את העבודה. אם השוקולד מעל 90 אחוז (יותר מר) יכול להיות שצריך עוד קצת ולהפך (פחות ממתיק אם השוקולד עצמו יותר מתוק ופחות מריר). הכי טוב להתחיל בארבע כפות, לטעום על קצה הכפית ולהוסיף בהדרגה…. שתפי איך יצא !
ליאנה
20/11/2023 at 21:32מושלם. כן התכוונתי לגנאש.אגב ניסיתי את הגבינה הניורקית ויצאה מעולה
לירון פרץ
16/11/2023 at 06:51היי יש אפשרות לסוכרזית? והייתי רוצה לדעת כמה קלוריות ל100 גרם ☺️
לירון פרץ
16/11/2023 at 06:52ואם אפשר סוכרזית אז כמה תודה 🙂
טליה בנימיני
16/11/2023 at 13:00אין בעיה להשתמש בסוכרלוז נוזלי של סוכרזית (בקבוק עם פקק צהוב), כל עשר טיפות שוות לכפית ממתיק אבקתי
טליה בנימיני
16/11/2023 at 12:59הי, אם תחלקי את העוגה לעשר מנות יצא בערך 200 קלוריות לפרוסה ו 1.5 גרם פחמימה
דורית יהודה
25/09/2023 at 13:16הי טליה. לא מפסיקה חהכין את הקרמבו הנהדר שלך❤️
נצקלתי בזמנו באחד המתכונים שלך שהיה בהם inulin. קניתי באיי הרב, אך כעת אין לי את המתכון. אם ידוע לך במה מדובר אשמח לקבל את המתכון❤️
טליה בנימיני
28/09/2023 at 16:01הי , איזה כיף לשמוע . תודה רבה רבה ששיתפת זה ממש לא מובן מאליו. המתכון לעוגת שמרים כאן
ינינה
30/08/2023 at 18:46היכנתי אתמול את העוגה. זו עוגה ראשונה שהיכנתי אי פעם! יצאה נהדרת. טעימה מאוד.
תודה רבה על המתכון הנפלא הזה. פרסמתי אותה ואת המתכון בפוסט בקבוצה:
הרפתקאותינו בממלכת הסוכרת-הקבוצה-לירון מידן
נ.ב. בטעות לחצתי על כוכב אחד ושלחתי, כאשר בפעם השנייה לחצתי על כל 5 הכוכבים. מתנצלת על כך. אני לא יודעת איך להסיר את זה, אבל את מוזמנת לעשות זאת.
טליה בנימיני
31/08/2023 at 09:53את אלופה וכל כך ריגשת אותי !! מקווה שזאת הראשונה אבל ממש לא האחרונה שלך !! איזה כיף שאת כאן איתי ❤️
מיטל
13/06/2023 at 15:34בשמנת מתוקה יש סוכר אז לרשום מתכון ללא סוכר זו הטעיה! יש שמנת להקצפה שהיא ללא סוכר
טליה בנימיני
13/06/2023 at 22:50הי מיטל, בארץ השתרש השם "שמנת מתוקה" כדי להבחין בינה לבין שמנת חמוצה ולא כדי לציין שמדובר במוצר המכיל סוכר. הכוונה כמובן היא לשמנת נוזלית להקצפה ללא סוכר. פרטים נוספים יש במאמר המלא על חומרי הגלם תחת הקטגוריה "מידע והמלצות"
מיכל
22/05/2023 at 06:31חייב סוכרלוז?
טליה בנימיני
22/05/2023 at 06:54הי מיכל , תודה על השאלה. ממתיקים אבקתיים על בסיס אריתרטול לרוב לא נמסים היטב בנוזל (גם כשהם טחונים במרקם אבקת סוכר) ולכן מומלץ לשלב ממתיק נוזלי בציפוי. כמות מסויימת של ממתיק אבקתי לא תורגש, אבל מעבר לכף כנראה יווצרו משקעים והציפוי לא יהיה אחיד במרקם שלו וברמת המתיקות. ניתן בהחלט להשתמש בממתיקים נוזליים אחרים שאינם על בסיס סוכרלוז, כמו מונק פרוט נוזלי , טיפות סטיביה, סירופ אלולוז או כל ממתיק נוזלי במתיקות ששווה ל 4 כפות סוכר. בכל מקרה מומלץ לשלב כמה סוגים כדי לנטרל טעמי לוואי. אגב, אם את מוטרדת מהצד התזונתי , סוכרלוז כמעט לא משפיע על רמת האינסולין ובגרסה הנוזלית אין בו תוספים מזיקים כמו באבקות שנמכרות בארץ
מיכל
22/05/2023 at 08:55תודה על התשובה המפורטת. מחכה לימים שבכל סופר יהיה מונק פרוט או אלולוז…יהיה יותר קל
טליה בנימיני
22/05/2023 at 22:12אמן !
מיכל
20/05/2023 at 22:47עוגה מושלמת! אני הכנתי במהדורות החוזרות כמות וחצי מהמילוי. אוהבת יותר שהמילוי הינו מעט גבוה יותר. תודה לך! המתכונים שלך וואהו!!!!
טליה בנימיני
20/05/2023 at 23:19איזה כיף להתחיל ככה את השבוע ! כל כך שימחת את ליבי , תודה רבה ששיתפת ❤️ חג שמח
ליאת
14/04/2023 at 17:34עוגה ממש טעימה, וקלה מאוד להכנה.
טליה בנימיני
14/04/2023 at 19:38איזה כיף לשמוע 🙂 🙂 🙂 תודה רבה ששיתפת
נועה
14/04/2023 at 12:13האם אכן הכוונה בציפוי ל 40 טיפות סוכרלוז? זה לא המון?
טליה בנימיני
14/04/2023 at 12:37הי נועה , תודה על השאלה החשובה 🙂 אכן הכוונה ל 40 טיפות ששוות ערך לכף סוכר. כאשר משתמשים בשוקולד מריר עם מוצקי קקאו גבוהים (במיוחד מעל 85% שהכי דל בפחמימה) אין בו סוכר ויש צורך בתוספת המתקה משמעותית כדי לאזן את המרירות של הקקאו. אם את משתמשת בשוקולד עם מוצקי קקאו נמוכים (50-60%) הוא כבר מכיל סוכר ולכן לא תידרש המתקה נוספת. לשוקולד 70% הייתי מוסיפה חצי כמות (20 טיפות). אוסיף הערה מתאימה במתכון. בלי קשר כל מותג שוקולד הוא קצת שונה ורמת המתיקות היא גם העדפה אישית. תמיד אפשר להוסיף את הממתיק בהדרגה, עשר טיפות (=כפית סוכר) בכל פעם. לערבב ולטעום אחרי כל תוספת ולעצור כשרמת המתיקות לטעמך. קחי בחשבון שקור מוריד קצת את הרגישות של בלוטות הטעם אז עדיף שיהיה בשלב הזה מעט יותר מתוק ממה שאת אוהבת וכך העוגה תהיה מושלמת גם ישר מהמקרר 🙂 שתפי איך יצא
נועה
16/04/2023 at 08:32תודה רבה על התשובה המפורטת!
השתמשתי בשוקולד מריר 85% והמתקתי עם 20 טיפות. לי זה מספיק, אבל זה כמובן אינדיבידואלי. העוגה פשוט מעולה!! אני לא מפסיקה ליישר אותה…
טליה בנימיני
16/04/2023 at 18:26איזה כיףףףף לשמוע 🙂 🙂 שימחת את ליבי
דפנה
29/04/2023 at 14:14עוגת קיטו מדהימה. עם אלולוז וסוויטנגו.
אתר נהדר.
טליה בנימיני
29/04/2023 at 15:07הי דפנה, איזה כיף לשמוע !! שימחת את ליבי מאוד תודה רבה ששיתפת ❤️
רונה
03/11/2023 at 16:42מעולה ומדוייק כהרגלך!
לא היתה לי מספיק שמנת מתוקה אז בזכותך גם סוף סוף מצאתי מה לעשות עם שייק קולגן שוקו של קיטו (ברילי) אז במקום הגנאש הקצפתי את השייק עם 1/3 כוס שמנת מתוקה – כי זה מה שהיה לי, 1/3 כוס חלב שקדים וכף גבינת שמנת ועוד איזה 2 כפיות א. ממתיק. יצא מושש. תודה ❤️
פעם שניה עכשיו בתנור לבקשת המשפחה – הגדלתי את כמות הבסיס ב1/3 כי למה להתקמצן עליו.. 😍🤣
טליה בנימיני
03/11/2023 at 21:52אלופה ויצירתית ! תמיד מוצאת שדרוגים והמצאות שעולם על המקור ❤️ תודה רבה על הפירגון🙏🙏 תמשיכי לשתף