מתוק בריא

  • עוגיות בריאות
  • עוגות ללא סוכר
  • ארוחת בוקר בריאה
  • עוד קטגוריות
    • חטיפים בריאים
    • עוגיות ללא סוכר קלות וטעימות
    • ריבה ללא סוכר
    • קינוחים ללא סוכר
    • מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם
    • ממתקים ללא גלוטן וסוכר
    • קינוח דיאטטי
    • לחמים ומאפים מלוחים
    • קינוח טבעוני
    • גלידה ללא סוכר
    • פשטידה ללא גלוטן
    • קינוח פרווה
    • מתכונים עם אבקת חלבון
    • משקאות
    • ארוחת ערב בריאה
    • קינוחים לחג
      • מתכונים בריאים לחנוכה
      • אוזני המן בריאות
      • מתכונים לפסח
        • עוגיות לפסח
        • קינוחים לפסח
        • עוגה לפסח
        • לחמניות לפסח פיצה ומאפים
        • פשטידה לפסח
        • לביבות לפסח
        • עוגת גבינה כשרה לפסח חמישה מתכונים הכי טובים
        • עוגה בחושה לפסח שישה מתכונים קלים ומומלצים
        • עוגיות שקדים לפסח ארבעה מתכונים הטובים בכל הזמנים
        • עוגה לפסח פרווה חמישה מתכונים מומלצים
        • מתכונים לליל הסדר שמונה מנות אחרונות בלי לפתוח כפתור
      • מתכונים לשבועות
        • עוגת גבינה לשבועות
        • קינוחים לשבועות
        • פשטידות לשבועות
      • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים בריאים מידע והמלצות
  • מי אני
    • קצת עלי
    • צור קשר
מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם/ עוגה לפסח/ עוגות ללא סוכר

עוגת חמאת בוטנים בריאה בטעם סניקרס ללא גלוטן

עוגת חמאת בוטנים בריאה
()

עוגת חמאת בוטנים בריאה מממשת זוגיות עניפה וארוכת שנים. כידוע, שוקולד וחמאת בוטנים זה שילוב משמיים (וגם מהרשיס 🙂 אפילו אני כבר עשיתי מחווה לפינאט באטר קאפס הידוע). למרות שהשילוב טבעי כל כך, יש ביניהם ריקוד טנגו חמקמק. אם לא שומרים על הרמוניה מדויקת של מינונים, טעמים ומרקמים, זה לא ממש עובד.

אם לא ניתן לה כבוד, חמאת הבוטנים לא בהכרח תבוא לידי ביטוי או להפך, תשתלט על טעם השוקולד ותעכיר אותו. לקח לי זמן לדייק את המתכון הזה כך שיעשה כבוד לזוגיות השברירית בין שני חומרי הגלם, בבואם נקיים אל החופה. יחפים מגלוטן וחפים מקמח. דווקא האהבה העצומה לשניהם יכולה לגרום לאכזבה, אם האיזונים והמרקמים לא מדויקים ולא מוציאים מכל אחד את המיטב. לא בבית ספרינו!

כמו בכל זוגיות האיזון והמינון הוא שם המשחק ובמתכון הזה תקבלו את הטוב מכל העולמות. שוקולד וחמאת בוטנים שנושכים אחד את השני ועושים אהבה אצלכם בפה, בו זמנית ובכל ביס. עוגת שוקולד עשירה ועסיסית עם ציפוי קרמי מענג שיש בו בדיוק את השילוב המושלם. מלוח- מתוק, רומז- בועט , עדין- אגרסיבי, נגיס ורך.

אם תכינו עוגת חמאת בוטנים בריאה עם תחליף סוכר, תקבלו עוגה דלת פחמימה קטוגנית "בריאה בסתר" כמו שאני אוהבת. באנגלית זה נשמע יותר טוב ( Secretly healthy), כל עוד לא תגלו לאף אחד.

עוגת חמאת בוטנים ושוקולד
עוגת חמאת בוטנים ושוקולד

מצרכים לעוגה מלבנית קטנה בגודל 13X18

50 גרם חמאה

50 גרם חמאת בוטנים טבעית חלקה

כפית תמצית וניל איכותית

4 כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (סוכר תמרים/קוקוס/קנים/תחליף מומלץ אלולוז אפשר סוויטנגו)

קמצוץ מלח

ביצה לארג'

כפית אבקת אפיה

3 כפות אבקת קקאו ללא תוספים (רצוי הולנדית/אורגנית)

מצרכים לציפוי

40 גרם שוקולד מריר שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה דלת פחמימה מעל 85%) – ראו בהערות

20 גרם חמאה

20 גרם חמאת בוטנים חלקה + כף עד שתי כפות נוספות לקישוט

אם השתמשתם בשוקולד מעל 80 % – 50 טיפות ממתיק נוזלי (כמו סוכרלוז פקק צהוב)

קמצוץ קטנטן מלח

חופן חצאי בוטנים קלויים ומומלחים לקישוט – לא חובה

איך מכינים עוגת חמאת בוטנים בריאה ?

מחממים תנור ל 170 מעלות על מצב טורבו

מניחים חמאה בקערה חסינת חום ומחממים במיקרו על מצב הפשרה 50 שניות. אם החמאה עדיין לא רכה / נמסה חלקית ולא ניתן לערבב אותה בקלות מחזירים לעוד 20 שניות במיקרו במצב הפשרה.

מוסיפים את חמאת הבוטנים לחמאה הרכה ומערבבים היטב. מוסיפים וניל , ממתיק ומלח ומערבבים שוב. מוסיפים אבקת אפיה ואבקת קקאו ומערבבים. בסוף מוסיפים את הביצה ומערבבים לתערובת אחידה ללא גושים.

משמנים קלות תבנית אפיה ומוזגים אליה את התערובת. אופים בחלק הכי תחתון של תנור חם (כאשר הרשת על המסילה הנמוכה ביותר). זמן האפייה כ- 20 דקות או עד שהעוגה יציבה כאשר אתם מזיזים את התבנית, קיסם עץ יוצא יבש ופני העוגה מעט סדוקים. מוציאים לצינון על השיש

בנתיים מכינים את ציפוי העוגה:

בקערית קטנה חסינת חום מניחים שוקולד וחמאה. ממיסים במיקרו בחום גבוה כ 40 שניות. מערבבים. אם השוקולד לא נמס מחזירים לשלושים שניות נוספות. מאחדים את השוקולד והחמאה לתערובת אחידה. אם אתם משתמשים בשוקולד מעל 80% מוצקי קקאו מוסיפים בשלב זה ממתיק נוזלי . מוסיפים מלח וחמאת בוטנים ומערבבים שוב לתערובת אחידה. מוזגים את התערובת על העוגה שבתבנית שהספיקה בנתיים מעט להתקרר (יכולה עדיין להיות חמה).

בעזרת כפית לוקחים מעט חמאת בוטנים נוזלית וזולפים על העוגה בצורת פסים חופשית שתי וערב. אם רוצים מפזרים מעט בוטנים מומלחים לקישוט מעל. כאשר העוגה חמימה או פושרת מעבירים למקרר להתייצבות. רצוי לתת לה לפחות שעה- שעתיים לפני שפורסים ומגישים. העוגה נשמרת כאשר היא מכוסה היטב במקרר כארבעה ימים או חודשיים במקפיא.

הערות

  • כל ממתיק אבקתי שאתם אוהבים יתאים להכנת העוגה. אם אתם מעוניינים להשתמש בתחליף סוכר ולחסוך בפחמימות וקלוריות אני ממליצה בחום להשתמש באלולוז אבקתי כאן, אין לו טעם לוואי והוא משדרג מאוד את התוצאה הסופית.
  • לגרסה פרווה ניתן להחליף את החמאה במתכון בשמן קוקוס פרווה בטעם חמאה. אני פחות ממליצה על שמן קוקוס רגיל במתכון הזה כי לטעמי השילוב של בוטנים – קוקוס- שוקולד פחות מוצלח, במיוחד אם משתמשים בתחליפי סוכר.
  • אם אתם משתמשים לציפוי העוגה בשוקולד ממותק (עד 70% מוצקי קקאו) ברוב המקרים אין צורך להוסיף ממתיק. אם אתם משתמשים בשוקולד 80% ומעלה (לגרסה דלת פחמימה וסוכר) כדאי להוסיף ממתיק נוזלי (תחליפי סוכר אבקתיים לא מתמוססים היטב בשוקולד). סוכרלוז נוזלי של סוכרזית יעשה את העבודה, אפשר גם לשלב בינו לבין מונק פרוט נוזלי (עשר טיפות לכפית סוכר) ו/או אלולוז נוזלי (כמעט כפית לכפית, 70% פחות מתוק מסוכר). ככלל, שילוב בין ממתיקים שונים מצמצם טעמי לוואי. מאחר וכל שוקולד הוא בעל רמת מתיקות שונה, מומלץ להוסיף את ממתיק בהדרגה לציפוי, עשר טיפות בכל פעם ולטעום. עוצרים כאשר רמת המתיקות לטעמכם. בכל מקרה אל תוותרו על קמצוץ זעיר של מלח. הוא מדגיש את המתיקות ומאזן מאוד את הטעמים.
  • למידע נוסף על תחליפי סוכר וחומרי גלם לאפיה בריאה ללא סוכר ופחמימות תציצו כאן
עוגת סניקרס
עוגת סניקרס קלה להכנה

האם אהבת את המתכון?

לחץ/י על הכוכבים בשביל לדרג!

מספר דרוגים / דרוג ממוצע

עדיין לא ניתן דרוג למתכון זה - רוצה להיות הראשון/ה?

08/08/2023 By טליה בנימיני
15
עוגיות קוקוס קלות ועסיסיות מחמישה מצרכים עוגת גבינה דיאטטית 75 קלוריות לפרוסה גם לשבועות

עוד מתכונים ששווה לבדוק

עוגת קרמבו ללא גלוטן

עוגת קרמבו ללא גלוטן נדירה כשרה לפסח אופציה קיטו

12/04/2023
לביבות קישואים אפויות

לביבות קישואים אפויות ללא קמח וללא גרוד גם לשבועות

19/11/2024
עוגת שקדים ללא קמח

עוגת שקדים ללא קמח

07/10/2022

15 Comments

  • Reply
    ענבר
    24/04/2025 at 22:33

    שלום טליה, תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים. שיפרת את איכות חיינו! האם אפשר להחליף את החמאה ובשמן קוקוס? אם כן מה היחס?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      26/04/2025 at 21:20

      הי ענבר תודה רבה רבה 💜💜 אני אישית לא אוהבת את שילוב הטעם של בוטנים וקוקוס. בעיני זה לא מוצלח. אם את אוהבת אז אפשר להחליף באותו יחס

      Error happened.
  • Reply
    שרית
    29/03/2025 at 16:15

    היי גודל 13X18 זה ממש קטן…
    לתבנית גדולה יותר פשוט להכפיל כמויות ? לא רוצה שזה יצא לי לא מאוזן….
    תודה

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      29/03/2025 at 18:02

      הי שרית, אפשר להכפיל כמויות של הכל למעט אבקת אפיה (תישארי עם כפית אחת).

      Error happened.
  • Reply
    מאיה
    20/03/2024 at 18:24

    יצא וואו

    Error happened.

    • Reply
      טליה בנימיני
      21/03/2024 at 09:35

      וואו וואו ועוד פעם וואו !! אלופה 🤩🤩🤩 תודה על השיתוף

      Error happened.
  • Reply
    רחל
    28/08/2023 at 14:57

    הכנתי, ויצא מעולה. לדעתי אחד המתכונים הטובים.
    ד"א לציפוי לא היה לי ממתיק נוזלי. אז שמתי אריטרטול. אני יודעת שאת טוענת שהוא לא נמס, אבל דווקא מבחינתי המרקם חלק ולא מפריע לי. תודה על המתכון! וגם העוגה הבסיסית ללא הציפוי, ממש טעימה גם בפני עצמה. אולי אפילו יותר.

    Error happened.

    • Reply
      טליה בנימיני
      28/08/2023 at 16:03

      מושלם מושלם מושלם !! ואיזה אלופה שצילמת ושיתפת !! בנושא המסת אבקת ממתיק בשוקולד – בגדול זה תלוי בסוג הממתיק, דרגת הטחינה , הכמות ועוד … לפעמים עובד טוב יותר ולפעמים פחות (למשל אלולוז אבקתי נמס יותר טוב מאריתרטול, טחינה דקה מאוד גם עוזרת וכמות קטנה…) . אני רושמת ממתיק נוזלי כדי לא לסבך את ההוראות וכי יש אנשים שמרקם גרגרי מפריע להם מאוד אפילו אם זה רק טיפ טיפה 🙂 אני מודה שגם לי זה פחות מפריע ואני כן משתמשת לפעמים בממתיק אבקתי עם שוקולד , בעיקר אם זה אלולוז והכמות קטנה … הכי אוהבת לשלב סוגים

      Error happened.
  • Reply
    מיכל
    20/08/2023 at 17:02

    הי טליה
    מתכון מוצלח מאדמאד! והתוצר נטול הטעם הקוטוגני האופייני . זה ממש משמח מבחינתי!!! עם זאת, העיסה יצאה מגובשת מדי בפעמיים שהכנתי (בפעם הראשונה חשבתי שזה מקרי אבל זה חזר בהכנה נוספת) נדרשה הוספת נוזל-הוספתי שתי כפות חלב שקדים. לדעתי ישנה שונות בסוגי חמאת הבוטנים-חלקן מעט נוקשות מהאחרות ואולי זו הסיבה.

    רואה שאת פחות עושה שימוש במוצרים של סוויטאנגו. ורציתי לומר שבעוגה הזו השתמשתי בהכנה חוזרת בקקאו של סוויטאנגו מה שייתר הוספת ממתיק (הוא כבר מתוק) ובשוקולד צ'יפס של סוויטאנגו לציפוי -גם כאן לא נדרשה תוספת המתקה. בעיני תוצאה טובה יותר מבחינת המרקםץ אז ממליצה.

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      20/08/2023 at 19:50

      הי מיכל, איזה כיף לי שאהבת ❤️ ועוד יותר ששיתפת ! הטעם הקטוגני האופייני שאת מדברת עליו (אהבתי מאוד את ההגדרה הקולעת) הוא זה שגרם לי להתחיל "לקטגן" את כל הקונדיטוריה אהובת ליבי בצורה שלא תאכזב אותי 🙂 חמאת הבוטנים שאני משתמשת בה היא של B&B ואכן היא יחסית דלילה. הערה ממש חשובה שתתרום לעוד הרבה אופים ואופות, אוסיף התייחסות במתכון. אני עושה שימוש נרחב במוצרים של סוויטנגו אבל לא בכולם. את אבקת השוקו / פודינג שוקולד שלהם ממש לא אהבתי באופן אישי ולכן לא יכולה להמליץ. לפחות מהניסיון שלי אבקת קקאו הולנדית איכותית מעל 20% שומן (למשל מותג "ואן הוטן" המיובא מהולנד) מניבה את התוצאות הטובות וה"שוקולדיות" ביותר. זה גם מאפשר שימוש בממתיק אלולוז שהוא חסר טעם לוואי לחלוטין בניגוד לאריתרטול שכל כך מאפיין את ה"טעם הקוטגני". השוקולד צ'יפס של החברה לטעמי מעט מריר מידי …. למרבה השמחה יש היום שלל אפשרויות מעולות, דלות פחמימה וטעימות . גודייבה 90% , לינט עד 99% וטארו החדש – לכל אחד רמת מתיקות ותכולת פחמימה שונה. טארו אדום, למשל, מאוד מתוק וטעים ולא דורש המתקה נוספת. כמובן שטעם הוא אישי לחלוטין ואני הכי שמחה בעולם שמצאת את חומרי הגלם שאת אוהבת והפכת את המתכון לשלך 💚

      Error happened.
      • Reply
        מיכל
        31/08/2023 at 16:02

        תודה על תגובתך המפורטת! לגמרי מרגישה את הרצון להפוך את כל העוגות ל"אמיתיות". את מצליחה!!!! גם עוגת הקרמבו מושלמת ברמות. כשאני מכינה כוללללם אוכלים בחדוה שאין כמוה. תדעי שזו שליחות ענקית להפוך לאנשים את החיים ליותר איכותיים ואוכל טעים זה אחד הדברים שכולנו זקוקים להם!!! תמשיכי!

        Error happened.
  • Reply
    חני
    10/08/2023 at 17:50

    היי, האם זה נחשב לממתיק אבקתי? והאם הוא מתאים למתכון?

    Error happened.

    • Reply
      טליה בנימיני
      10/08/2023 at 18:58

      הי חני , כן בהחלט מתאים 🙂

      Error happened.
      • Reply
        חני
        10/08/2023 at 19:13

        תודה על המענה המהיר ועל אתר נהדר❤️

        1
        Error happened.
  • Reply
    חופית
    08/08/2023 at 18:12

    נראית עוגה פגז!
    אם הביצה בגודל M ,האם להשתמש ב 2 ביצים ?
    תודה מראש.

    Error happened.
  • השאר/י תגובה - ניתן לצרף סרטון ע"י העתקת הלינק משירותים כמו YOUTUBE, TWITTER ועוד Cancel Reply

    ניתן להעלות תמונות וקבצי וידאו עד 10 מגה ניתן להעלות: תמונה, וידאו בכדי לצרף סרטונים מ YOUTUBE, FACEBOOK, TWITTER ושירותים דומים, נא להעתיק את הלינק הרלוונטי (המערכת תציג את הסרטון בצורה אוטומטית) Drop file here

    קצת עלי

    קצת עלי

    אני טליה , אמא , בת זוג והייטקיסטית מכורה לאוכל טוב , לספורט ולחיים בריאים ואובססיבית לשילוב בין שניהם

    הצטרפו אלי ברשתות החברתיות

    מועדון ארוחת בוקר

    קטגוריות

    • אוזני המן בריאות (3)
    • ארוחת בוקר בריאה (43)
    • ארוחת ערב בריאה (24)
    • גלידה ללא סוכר (11)
    • חטיפים בריאים (28)
    • לביבות לפסח (8)
    • לחמים ומאפים מלוחים (32)
    • לחמניות לפסח פיצה ומאפים (12)
    • ממתקים ללא גלוטן וסוכר (15)
    • משקאות (5)
    • מתכונים בריאים לחנוכה (14)
    • מתכונים לפסח (1)
    • מתכונים לראש השנה (10)
    • מתכונים לשבועות (33)
    • מתכונים עם אבקת חלבון (14)
    • מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם (137)
    • עוגה לפסח (55)
    • עוגות ללא סוכר (65)
    • עוגיות בריאות (29)
    • עוגיות ללא סוכר קלות וטעימות (28)
    • עוגיות לפסח (30)
    • עוגת גבינה לשבועות (15)
    • פשטידה ללא גלוטן (10)
    • פשטידה לפסח (11)
    • פשטידות לשבועות (7)
    • קינוח דיאטטי (26)
    • קינוח טבעוני (50)
    • קינוח פרווה (77)
    • קינוחים לחג (2)
    • קינוחים ללא סוכר (20)
    • קינוחים לפסח (41)
    • קינוחים לשבועות (23)
    • ריבה ללא סוכר (10)

    מתכונים מהירים
    מהיר הכנה

    בראוניז פרווה

    בראוניז פרווה אקספרס ללא גלוטן משני מצרכים

    23/10/2025
    עוגת גבינה חלבון

    עוגת גבינה חלבון מעלפת מושלמת לחיטוב

    04/10/2025
    מנגו סטיקי רייס

    כמעט מנגו סטיקי רייס בריא דיאטטי

    26/09/2025
    סלט ביצים מפורק

    סלט ביצים מוחמצות מפורק לראש השנה

    15/09/2025
    פירה כרובית

    פירה כרובית מדויק בחמש דקות מתכון אקספרס

    02/08/2025

    מקרא אייקונים

    • טבעוני

      טבעוני

    • דל שומן

      דל שומן

    • דל פחמימות

      דל פחמימות

    • ללא גלוטן

      ללא גלוטן

    • מתאים לילדים

      מתאים לילדים

    • עשיר בחלבון

      עשיר בחלבון

    • ללא חלב

      ללא חלב

    • מהיר הכנה

      מהיר הכנה

    • מזון על

      מזון על

    המדריך לזיקוק שומן טהור — ל המדריך לזיקוק שומן טהור — לשמור לחורף. זה הסוד לכל סטייק ולכל תבשיל טוב. 
🧈 שמרו ושתפו עם מי שעדיין מבשל בשמן קנולה 🙃 כי אחרי שתראו כמה זה פשוט – לא תקנו יותר שמן מעובד לטיגון או לתבשילים!
המדריך המלא שלי לזיקוק שומן בבית –
שיטה טבעית, פשוטה ובריאה שמחזירה למטבח טעם של פעם.
🦢 השתמשתי כאן בשתי חבילות של שומן אווז קפוא (בערך 2 קילו בסך הכול). אפשר גם עוף , בקר או כבש. 
כך מזקקים שומן בקלות:
1️⃣ מפשירים את השומן לטמפרטורת חדר 
2️⃣ מניחים את כולו בסיר עבה על להבה בינונית
3️⃣ בהתחלה הוא “יזמר” ויתחיל להפריש נוזלים – לא לגעת, רק לערבב מדי פעם.
4️⃣ אחרי 30–40 דקות הנוזל הופך שקוף וזהוב.
5️⃣ מסננים החוצה את השאריות המוצקות ומעבירים לצנצנות נקיות ויבשות.
אחסון:
🧊 במקרר – עד חודשיים.
❄️ במקפיא – עד חצי שנה 

יתרונות של שומן מזוקק : 
💪 יציב בחום גבוה – לא נשרף, לא מתחמצן ולא יוצר רעלנים.
🩸 תומך באיזון הורמונלי, שובע וספיגת ויטמינים (A, D, E, K).
✨ מוסיף טעם עשיר ועמוק לתבשילים, סטייקים ורטבים –
אין תחליף לשומן אמיתי, לא מעובד, טבעי ונקי.
הזהב של המטבח – והכי טעים בעולם.
👩‍🍳 אם זיקקתם– תייגו אותי בסטורי עם הצנצנת שלכם! אשתף את הכי יפות 💛

#קיטו #שומןמזוקק #בישולבריא #חורףבריא #מתוקבריא#שומןבריא #קיטו #דלפחמימות #קיטוגני⁩
    הזהב של החורף- שמרו את הפוסט הזהב של החורף- שמרו את הפוסט ולא תקנו יותר לעולם שמן קנולה 

🧈 שמרו את הפוסט ושתפו עם מי שעדיין מבשל בשמן קנולה 🙃 כי אחרי שתראו כמה זה פשוט – לא תקנו יותר שמן לטיגון או לתבשילים!
המדריך המלא שלי לזיקוק שומן בבית –
שיטה טבעית, פשוטה ובריאה שמחזירה למטבח טעם של פעם.
🦢 השתמשתי כאן בשתי חבילות של שומן אווז קפוא (בערך 2 קילו בסך הכול). אפשר גם עוף , בקר או כבש. 
כך מזקקים שומן בקלות:
1️⃣ מפשירים את השומן לטמפרטורת חדר 
2️⃣ מניחים את כולו בסיר עבה על להבה בינונית
3️⃣ בהתחלה הוא “יזמר” ויתחיל להפריש נוזלים – לא לגעת, רק לערבב מדי פעם.
4️⃣ אחרי 30–40 דקות הנוזל הופך שקוף וזהוב.
5️⃣ מסננים החוצה את השאריות המוצקות ומעבירים לצנצנות נקיות ויבשות.
אחסון:
🧊 במקרר – עד חודשיים.
❄️ במקפיא – עד חצי שנה 

יתרונות של שומן מזוקק : 
💪 יציב בחום גבוה – לא נשרף, לא מתחמצן ולא יוצר רעלנים.
🩸 תומך באיזון הורמונלי, שובע וספיגת ויטמינים (A, D, E, K).
✨ מוסיף טעם עשיר ועמוק לתבשילים, סטייקים ורטבים –
אין תחליף לשומן אמיתי, לא מעובד, טבעי ונקי.
הזהב של המטבח – והכי טעים בעולם.
👩‍🍳 אם זיקקתם– תייגו אותי בסטורי עם הצנצנת שלכם! אשתף את הכי יפות 💛

#קיטו #שומןמזוקק #בישולבריא #חורףבריא #מתוקבריא#שומןבריא #קיטו #דלפחמימות #קיטוגני
    לא תאמינו ממה זה עשוי ... אם לא תאמינו ממה זה עשוי ... 

אם אתם חולים על סינבון אבל רוצים להיות בריאים זה המתכון בשבילכם. סינבון קיטו מושלם ללא קמח וללא סוכר על בסיס גבינת מוצרלה! 

📌 רוצים את המתכון המפורט עם קישור למצרכים ? תגיבו “אני” 👇 (רק לעוקבים) 
 
ואל תשכחו לשמור ולשתף עם מי שחייב להכיר שסינבון בלי סוכר זה לגמרי אפשרי 🩷

 זה ה־סינבון הקטוגני שאתם הולכים להכין שוב ושוב 🍥

🧈 מצרכים לבצק
170 גרם (כוס וחצי) מוצרלה מגורדת
 כף חמאה או גהי
 כף גבינת שמנת
 2 כוסות קמח שקדים
 5 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול  כמו סוויטנגו
 ביצה
 גרידת לימון
 כפית אבקת אפייה
🌰 מילוי
3 כפות חמאה רכה או גהי
 2 כפות ממתיק חום (למשל סוויטנגו סוכר חום)
 2 כפיות קינמון
🍶 ציפוי
2 כפות מסקרפונה או גבינת שמנת
 2 כפות ממתיק אבקתי (אלולוז  או סוויטנגו)
 2 כפות חמאה רכה
 כף שמנת להקצפה

מחממים תנור ל-160°, ממיסים גבינות וחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים לבצק רך.
 מרדדים למלבן, מורחים מילוי חמאה-קינמון, חותכים לרצועות, מגלגלים לשבלולים ואופים כ-35 דקות עד שמזהיב. מצננים ומצפים בקרם של חמאה, ממתיק, גבינה ושמנת בטמפרטורת החדר.
#מתוקבריא #קיטו #ללא_סוכר #סינבון#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #ללאגלוטן⁩⁩
    אוהבים סינבון ? לא תאמינו ממ אוהבים סינבון ? לא תאמינו ממה זה עשוי ... 

אם אתם חולים על סינבון אבל רוצים להיות בריאים זה המתכון בשבילכם. סינבון קיטו מושלם ללא קמח וללא סוכר על בסיס גבינת מוצרלה! 

📌 רוצים את המתכון המפורט עם קישור למצרכים ? תגיבו “אני” 👇 (רק לעוקבים) 
 
ואל תשכחו לשמור ולשתף עם מי שחייב להכיר שסינבון בלי סוכר זה לגמרי אפשרי 🩷

 זה ה־סינבון הקטוגני שאתם הולכים להכין שוב ושוב 🍥

🧈 מצרכים לבצק
170 גרם (כוס וחצי) מוצרלה מגורדת
 כף חמאה או גהי
 כף גבינת שמנת
 2 כוסות קמח שקדים
 5 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול  כמו סוויטנגו
 ביצה
 גרידת לימון
 כפית אבקת אפייה
🌰 מילוי
3 כפות חמאה רכה או גהי
 2 כפות ממתיק חום (למשל סוויטנגו סוכר חום)
 2 כפיות קינמון
🍶 ציפוי
2 כפות מסקרפונה או גבינת שמנת
 2 כפות ממתיק אבקתי (אלולוז  או סוויטנגו)
 2 כפות חמאה רכה
 כף שמנת להקצפה

מחממים תנור ל-160°, ממיסים גבינות וחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים לבצק רך.
 מרדדים למלבן, מורחים מילוי חמאה-קינמון, חותכים לרצועות, מגלגלים לשבלולים ואופים כ-35 דקות עד שמזהיב. מצננים ומצפים בקרם של חמאה, ממתיק, גבינה ושמנת בטמפרטורת החדר.
#מתוקבריא #קיטו #ללא_סוכר #סינבון#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #ללאגלוטן⁩⁩
    לא תאמינו ממה זה עשוי ... אם לא תאמינו ממה זה עשוי ... 

אם אתם חולים על סינבון אבל רוצים להיות בריאים זה המתכון בשבילכם. סינבון קיטו מושלם ללא קמח וללא סוכר על בסיס גבינת מוצרלה! 

📌 רוצים את המתכון המפורט עם קישור למצרכים ? תגיבו “אני” 👇 (רק לעוקבים) 
 
ואל תשכחו לשמור ולשתף עם מי שחייב להכיר שסינבון בלי סוכר זה לגמרי אפשרי 🩷

 זה ה־סינבון הקטוגני שאתם הולכים להכין שוב ושוב 🍥

🧈 מצרכים לבצק
170 גרם (כוס וחצי) מוצרלה מגורדת
 כף חמאה או גהי
 כף גבינת שמנת
 2 כוסות קמח שקדים
 5 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול  כמו סוויטנגו
 ביצה
 גרידת לימון
 כפית אבקת אפייה
🌰 מילוי
3 כפות חמאה רכה או גהי
 2 כפות ממתיק חום (למשל סוויטנגו סוכר חום)
 2 כפיות קינמון
🍶 ציפוי
2 כפות מסקרפונה או גבינת שמנת
 2 כפות ממתיק אבקתי (אלולוז  או סוויטנגו)
 2 כפות חמאה רכה
 כף שמנת להקצפה

מחממים תנור ל-160°, ממיסים גבינות וחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים לבצק רך.
 מרדדים למלבן, מורחים מילוי חמאה-קינמון, חותכים לרצועות, מגלגלים לשבלולים ואופים כ-35 דקות עד שמזהיב. מצננים ומצפים בקרם של חמאה, ממתיק, גבינה ושמנת בטמפרטורת החדר.
#מתוקבריא #קיטו #ללא_סוכר #סינבון#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #ללאגלוטן⁩
    אוהבים סינבון ? לא תאמינו ממ אוהבים סינבון ? לא תאמינו ממה זה עשוי ... 

אם אתם חולים על סינבון אבל רוצים להיות בריאים זה המתכון בשבילכם. סינבון קיטו מושלם ללא קמח וללא סוכר על בסיס גבינת מוצרלה! 

📌 רוצים את המתכון המפורט עם קישור למצרכים ? תגיבו “אני” 👇 (רק לעוקבים) 
 
ואל תשכחו לשמור ולשתף עם מי שחייב להכיר שסינבון בלי סוכר זה לגמרי אפשרי 🩷

 זה ה־סינבון הקטוגני שאתם הולכים להכין שוב ושוב 🍥

🧈 מצרכים לבצק
170 גרם (כוס וחצי) מוצרלה מגורדת
 כף חמאה או גהי
 כף גבינת שמנת
 2 כוסות קמח שקדים
 5 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול  כמו סוויטנגו
 ביצה
 גרידת לימון
 כפית אבקת אפייה
🌰 מילוי
3 כפות חמאה רכה או גהי
 2 כפות ממתיק חום (למשל סוויטנגו סוכר חום)
 2 כפיות קינמון
🍶 ציפוי
2 כפות מסקרפונה או גבינת שמנת
 2 כפות ממתיק אבקתי (אלולוז  או סוויטנגו)
 2 כפות חמאה רכה
 כף שמנת להקצפה

מחממים תנור ל-160°, ממיסים גבינות וחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים לבצק רך.
 מרדדים למלבן, מורחים מילוי חמאה-קינמון, חותכים לרצועות, מגלגלים לשבלולים ואופים כ-35 דקות עד שמזהיב. מצננים ומצפים בקרם של חמאה, ממתיק, גבינה ושמנת בטמפרטורת החדר.
#מתוקבריא #קיטו #ללא_סוכר #סינבון#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #ללאגלוטן
    חופשת חורף מפתיעה במחיר של אוטובוס לאילת … 
חברת ויז פתחה את הקו לסלוניקי וזה אומר טיסות זולות בתאריכים גמישים . הטיסה אורכת שעתיים, המחירים בעיר זולים וכל האטרקציות קרובות במרחק הליכה ברגל. האוכל טעים , מזג האוויר נעים ואנשי סלוניקי נחמדים ואדיבים. כל זה הופך את העיר ליעד אטרקטיבי לחופשת עיר קצרה ונהנתנית עם מישהו שאתם אוהבים. עונת הכריסמס היפה מתחילה כבר בראשון לנובמבר וזה זמן בו תוכלו לבקר בכל אתר ומסעדה שתרצו ללא תורים. קבלו שבע המלצות רותחות לעונה הקרה של 2026
🥐 1. Trigona Elenidis
📍 Aristotelous 19
מאפה פילו פריך אופייני לאיזור שממלאים במקום בקרם פטיסייר טרי – אחד הדברים המתוקים הכי שווים בעיר.
🍽️ 2. Mezen Salonica
📍 Katouni 1
בר מאזטים צעיר וחדשני. אל תפספסו את סלט העגבניות עם קרוטוני חרובים ובואו מוקדם כי אין הזמנות. 
🎶 3. O Todoros
📍 Vasilissis Olgas 233
טברנה משפחתית עם אוכל יווני קלאסי מסורתי  ואווירה שמחה. צ׳יפס ולביבות קישואים מושלמים. פשוט טרי וטעים 
🥙 4. Liga kai Kala
📍 Tsimiski 103
הגירוס בין הטובים בעיר! בשר נחתך דק ומוגש בנדיבות. קחו לטייק-אווי ואיכלו מול הים בכיכר אריסטו. אין ישיבה במקום 
💆‍♀️ 5. Animus Spa
📍 Tsimiski 33 (קומה 4)
עיסוי מעולה במחיר נגיש – שעה ב-30 €. חובה להזמין בווטסאפ.
🌿 6. To Aromatopoleio
📍 Vasileos Irakliou 26
חנות בוטיק לרקיחת בשמים משנת 1958 שמרקחת בשמים בהתאמה אישית. ממול יש חנות עם גרסאות מוצלחות וזולות לבשמים מפורסמים , תכינו רשימות למשפחה ולילדים 
🧀 7. Olicatessen
📍 Pavlou Mela 42
מעדניית בוטיק עם תה, שימורים, משקאות, דבש שמן זית וממתקים של יצרנים מקומיים  קטנים מכל רחבי יוון והאיים. שירות מקסים באנגלית ואפילו חלבה דלת פחמימה אמיתית.
    חכו..הסוף עומד ״לשבור״ אתכם חכו..הסוף עומד ״לשבור״ אתכם 💥💥

האם זה באמת החלום שלכם?? עוגת ״חלומות״ מפוצצת בסוכר, קמח ושמן מעובד ? זה חלום או סיוט? 
אני כבר לא יכולתי לראות את זה יותר… 
 אז לקחתי את העוגה הוויראלית שכולם מדברים עליה… וניפצתי אותה 💥💥💥 
תכירו את הגרסה שלי לעוגת החלומות— כזאת שאתם באמת רוצים לאכול ולא מצטערים עליה שנייה אחרי . שתפו מי שצריך להכיר שיש גם חלומות יותר טובים..
במקום סוכר – אלולוז
 במקום קמח לבן – פאדג’ בראוני קטוגני
ובמקום רגשות אשם – עוגת זכוכית הסטרית ששוברים עם פטיש או כף 🔨✨

💬 רוצים את המתכון המלא עם כל השלבים והטיפים
 תכתבו לי “אני” בתגובות ותקבלו קישור ❤️ (רק לעוקבים)
 👩‍🍳 ולעוד מתכונים בריאים ודלי פחמימה שעושים טוב לגוף וללב – תעקבו אחרי 💚

מצרכים לתבנית עגולה 18 ס״מ
לבסיס:
 75 גרם שוקולד מריר (85–90%)
 75 גרם חמאה
 3 ביצים
 7 כפות ממתיק אבקתי (כמו סוויטנגו / מונק פרוט / אלולוז)
 כפית אבקת אפייה
 כפית תמצית וניל איכותית
 ⅛ כפית מלח
למילוי:
 1 כוס (240 מ״ל) שמנת להקצפה
 80 גרם שוקולד מריר ממותק (סוויטנגו שוקולד צ׳יפס)
לציפוי זכוכית:
 6 כפות אלולוז
 2 כפות מים

אופן ההכנה בקצרה:
1️⃣ ממיסים שוקולד ושמנת למילוי, מצננים שעתיים.
 2️⃣ מכינים בסיס: ממיסים חמאה ושוקולד, מוסיפים ממתיק, וניל, מלח, ביצים ואבקת אפייה.
 3️⃣ אופים ב־170 מעלות כ־20 דקות ומצננים לגמרי.
 4️⃣ מקציפים את המילוי הקר ומורחים על הבסיס. מקפיאים לשעה.
 5️⃣ מכינים את ציפוי האלולוז עד צבע קרמל ומוזגים על העוגה הקפואה.
 6️⃣ מצננים חצי שעה ומגישים.

✨ כי לכולם מגיע לחלום — רק בלי להתעורר עם רגשות אשם.

#עוגת_החלומות #מתוקבריא #קיטו #ללאגלוטן #ללאסוכר #אלולוז #קינוחויראלי #עוגתזכוכית #שוברותאתהרשת
 

.⁩⁩⁩⁩⁩
    ⁨ ⁨ ⁨ ⁨ עוגת החלומות בגרסה ⁨	⁨	⁨	⁨	עוגת החלומות בגרסה הבריאה ששברה את הרשת 💥💥

האם זה באמת החלום שלכם?? עוגת ״חלומות״ מפוצצת בסוכר, קמח ושמן מעובד ?
אני כבר לא יכולתי לראות את זה יותר… 
 אז לקחתי את העוגה הוויראלית שכולם מדברים עליה… וניפצתי אותה 💥💥💥
תכירו את הגרסה שלי לעוגת החלומות— כזאת שאתם באמת רוצים לאכול ולא מצטערים עליה שנייה אחרי . שתפו מי שצריך להכיר שיש גם חלומות יותר טובים..
במקום סוכר – אלולוז
 במקום קמח לבן – פאדג’ בראוני קטוגני
ובמקום רגשות אשם – עוגת זכוכית הסטרית ששוברים עם פטיש או כף 🔨✨

💬 רוצים את המתכון המלא עם כל השלבים והטיפים
 תכתבו לי “אני” בתגובות ותקבלו קישור ❤️ (רק לעוקבים)
 👩‍🍳 ולעוד מתכונים בריאים ודלי פחמימה שעושים טוב לגוף וללב – תעקבו אחרי 💚

מצרכים לתבנית עגולה 18 ס״מ
לבסיס:
 75 גרם שוקולד מריר (85–90%)
 75 גרם חמאה
 3 ביצים
 7 כפות ממתיק אבקתי (כמו סוויטנגו / מונק פרוט / אלולוז)
 כפית אבקת אפייה
 כפית תמצית וניל איכותית
 ⅛ כפית מלח
למילוי:
 1 כוס (240 מ״ל) שמנת להקצפה
 80 גרם שוקולד מריר ממותק (סוויטנגו שוקולד צ׳יפס)
לציפוי זכוכית:
 6 כפות אלולוז
 2 כפות מים

אופן ההכנה בקצרה:
1️⃣ ממיסים שוקולד ושמנת למילוי, מצננים שעתיים.
 2️⃣ מכינים בסיס: ממיסים חמאה ושוקולד, מוסיפים ממתיק, וניל, מלח, ביצים ואבקת אפייה.
 3️⃣ אופים ב־170 מעלות כ־20 דקות ומצננים לגמרי.
 4️⃣ מקציפים את המילוי הקר ומורחים על הבסיס. מקפיאים לשעה.
 5️⃣ מכינים את ציפוי האלולוז עד צבע קרמל ומוזגים על העוגה הקפואה.
 6️⃣ מצננים חצי שעה ומגישים.

✨ כי לכולם מגיע לחלום — רק בלי להתעורר עם רגשות אשם.

#עוגת_החלומות #מתוקבריא #קיטו #ללאגלוטן #ללאסוכר #אלולוז #קינוחויראלי #עוגתזכוכית #שוברותאתהרשת
 

.⁩⁩⁩⁩
    אז ניפצתי את העוגה ששברה את אז ניפצתי את העוגה ששברה את הרשת 😱😱
עוגת ״חלומות״ מפוצצת בסוכר, קמח ושמן מעובד — זה חלום או סיוט? 🍰
 אני כבר לא יכולתי לראות את זה יותר… 
 אז לקחתי את העוגה הוויראלית שכולם מדברים עליה… וניפצתי אותה 💥💥💥
תכירו את הגרסה שלי לעוגת החלומות— כזאת שאתם באמת רוצים לאכול ולא מצטערים עליה שנייה אחרי 
במקום סוכר – אלולוז
 במקום קמח לבן – פאדג’ בראוני קטוגני
ובמקום רגשות אשם – עוגת זכוכית הסטרית ששוברים עם פטיש או כף 🔨✨

💬 רוצים את המתכון המלא עם כל השלבים והטיפים
 תכתבו לי “אני” בתגובות ותקבלו קישור ❤️ (רק לעוקבים)
 👩‍🍳 ולעוד מתכונים בריאים ודלי פחמימה שעושים טוב לגוף ולטעם – תעקבו אחרי 💚

מצרכים לתבנית עגולה 18 ס״מ
לבסיס:
 75 גרם שוקולד מריר (85–90%)
 75 גרם חמאה
 3 ביצים
 7 כפות ממתיק אבקתי (כמו סוויטנגו / מונק פרוט / אלולוז)
 כפית אבקת אפייה
 כפית תמצית וניל איכותית
 ⅛ כפית מלח
למילוי:
 1 כוס (240 מ״ל) שמנת להקצפה
 80 גרם שוקולד מריר ממותק (סוויטנגו שוקולד צ׳יפס)
לציפוי זכוכית:
 6 כפות אלולוז
 2 כפות מים

אופן ההכנה בקצרה:
1️⃣ ממיסים שוקולד ושמנת למילוי, מצננים שעתיים.
 2️⃣ מכינים בסיס: ממיסים חמאה ושוקולד, מוסיפים ממתיק, וניל, מלח, ביצים ואבקת אפייה.
 3️⃣ אופים ב־170 מעלות כ־20 דקות ומצננים לגמרי.
 4️⃣ מקציפים את המילוי הקר ומורחים על הבסיס. מקפיאים לשעה.
 5️⃣ מכינים את ציפוי האלולוז עד צבע קרמל ומוזגים על העוגה הקפואה.
 6️⃣ מצננים חצי שעה ומגישים.

✨ כי לכולם מגיע לחלום — רק בלי להתעורר עם רגשות אשם.

#עוגת_החלומות #מתוקבריא #קיטו #ללאגלוטן #ללאסוכר #אלולוז #קינוחויראלי #עוגתזכוכית #שוברותאתהרשת
 

.
    המדריך לסופלה שוקולד נדיר ה המדריך לסופלה שוקולד נדיר היחיד שתצטרכו ותכינו ברפיט. חובה  לשמור !! 
מתכון ללא גלוטן ללא קמח ואם תרצו גם ללא סוכר קיטו, נכס צאן ברזל !!
המתכון הזה הולך איתי מעל שני עשורים . ממעונות הסטודנטים ועד ארוחות גורמה וקינוחי ילדים. הוא מתאים לכל סוג של תזונה כי אפשר להכין אותו מכל סוג של שוקולד ועם כל ממתיק שתבחרו . הוא תמיד יוצא מושלם ותמיד גונב את ההצגה גם אם יש לכם שתי ידיים שמאליות. דפדפו שמאלה לצפות בשלבי ההכנה ⬅️⬅️⬅️
אין אחד שלא אוהב את הסופלה הזה וכשאני צריכה קינוח מהיר שמצליח באחריות וכולם אוהבים זאת הבחירה הראשונה שלי . זה אחד המתכונים היחידים שאני זוכרת בעל פה ויכולה להכין בעיניים קשורות מאחורי הגב אם תעירו אותי באמצע הלילה 😂
אגב הוא טעים בכל המצבים גם אם שכחתם בתנור ועובר הקפאה בלי בעיה (טעים גם קפוא…😂) 
אם אתם מעדיפים לעבוד עם המתכון הכתוב באתר תגיבו אני ואשלח לכם קישור בהודעה פרטית ♥️
#סופלהשוקולד #מתוקבריא #קינוחבריא #קיטו #דלפחמימות #ללאגלוטן #ללאסוכר
    המתכון החדש ששבר את הרשת בסדרת הקוטג׳ 
פרק שישי בסדרה הויראלית ! אחרי הפיצה , המאפינס, השקשוקה , מעדני החלבון וכדורי השוקולד … הגיעה תור העוגה!! 

🎂🎂🎂🎂ולא סתם עוגה , עוגה מפוצצת בחלבון 💪💪 ללא קמח וסוכר מארבעה מצרכים פשוטים . מספיק בריאה כדי לאכול כל יום לארוחת בוקר 🍽️. מושלמת לחיטוב , לספורטאים , דלי פחמימה וכל כל מי שרוצה לאכול בריא וליהנות מהחיים. רוצו להכין ואל תשכחו לעקוב אחרי לעוד מתכונים יבריאים ומושלמים ♥️

3 מיכלים קוטג׳ מכל סוג
2/3 כוס ממתיק אבקתי רצוי לשלב אלולוז וסוויטנגו או סוויטנגו 
4 ביצים 
חצי כוס יוגורט יווני 120 מ״ל 
גרידת לימון
שתי כפיות מחית/ תמצית וניל איכותית 
אופציונלי - סקופ עד שניים אבקת חלבון איזולט ללא סוכר

טוחנים במעבד מזון עם להב מתכת את הקוטג׳ עד לקרם חלק (חשוב לטחון טוב טוב שיהיה בלי גושים בכלל !). מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים שוב לאיחוד . אם רוצים מוסיפים גם אבקת חלבון. 
אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 40 דקות או עד שמזהיב ומתייצב . מצננים על השיש ומנקזים נוזלים לפני שמעבירים לקירור ( העוגה מפרישה נוזלים וזה בסדר) . העוגה מוכנה לאכילה אחרי ארבע שעות במקרר ומשביחה למחרת

אפשר לסנן את הקוטג׳ בבד חיתול לפני שטוחנים אותו ואז הוא מפריש פחות נוזלים לאחר האפיה . בכל מקרה מומלץ לנקז לפני שמעבירים למקרר
 
#מתכוניםבריאים #מתוקבריא #קיטו #דלפחמימות #ללאסוכר #ללאגלוטן #חלבון #קוטג #עוגתגבינה⁩⁩⁩⁩
    תמונות נוספות הצטרפות לעוקבים של באינסטגרם

    מתכונים בריאים

    תפריט
    • עוגת ריבה ופירורים של סבתא שאתם באמת רוצים לאכול
    • לחמניות כוסמין
    • מאפינס אוכמניות בריא
    • עוגיות שוקולד בריאות
    • קראמבל תפוחים
    • תה קינמון

    מתכונים דיאטטיים

    תפריט
    • אייס קפה מתכון
    • ארטיק ללא סוכר
    • סושי פירות מתכון
    • שלוקים

    מתכונים לילדים

    תפריט
    • כדורי תמרים וטחינה
    • וופל בלגי בריא
    • מתכון לדונאטס
    • מתכון לנשיקות
    • עוגיות טחינה בריאות
    • כדורי שוקולד משאריות עוגה

    קינוחים ללא גלוטן

    תפריט
    • מתכון לנשיקות מרנג מושלמות
    • עוגיות מקמח שקדים בריאות ללא סוכר
    • עוגת גבינה בריאה
    • עוגת גבינה יפנית
    • עוגת דבש בריאה
    • קינוחי כוסות
    • ריבת תפוז סיני
    Facebook Instagram

    Copyright 2019 - Talya benyamini All Rights Reserved.

    Top

    האתר פותח ע"י Yaron E.