כבר שבועות שיש סרטונים כאלה שקופצים לי בכל הערוצים של המדיה החברתית. אין בשלן מכובד שלא הכין כבר את העוגה הזאת בגרסה כזאת או אחרת והם קוראים לה עוגת החלומות. יש לה בסיס של עוגת שוקולד עשירה, מעל קרם שמנת ולמעלה מעטה פריך שמפצחים עם כף. בדרך כלל אני מתעלמת מטרנדים, כי אני מאמינה במתכונים על זמניים מנצחים. כאלה שהופכים בני בית אצלכם כי יש בהם משהו שונה: ערך תזונתי נהדר, פשטות הכנה או טעם יוצא דופן. עוגות כישוף שאף אחד לא מנחש כמה באמת הן בריאות. ביו האקינג משנה חיים.
אם אין חידוש במתכון, לרוב אני לא אגש אליו. כי מה שמרגש אותי באמת זה לדעת שתמיד. תמיד ! תהיה לנו (לכולנו! שוחרי בריאות צליאקים ספורטאים סוכרתיים קיטוגנים) אפשרות בחירה באופציה יותר בריאה שהיא לא מבאסת ולא מרגישה כמו פשרה. אם כבר יש אופציה טובה כזאת, הרבה פעמים אני מרגישה שהייעוד שלי במקום אחר. שרוטה… אבל כשראיתי כל כך הרבה חלומות של אחרים מתגשמים ומשפיעניות מלקקות סוכר וקמח לבן מהשפתיים, ידעתי שגם אנחנו צריכים חלום משלנו. לכולם מגיע לחלום. כדי לנפץ את חלום (סיוט?) הסוכר הלבן החלפתי את הציפוי הפחמימתי בזיגוג אלולוז במרקם זכוכית ששוברים לפני ההגשה. הבסיס הוא עוגת בראוני ללא קמח וסוכר שרובכם אולי מכירים מהמתכון האגדי של עוגת קרמבו ללא גלוטן. באמצע גנאש מוקצף עם שוקולד ללא סוכר. התוצאה היא עוגה הצגה שתגרום לכולם לתהות למה בעצם צריך קמח וסוכר ??
מצרכים לתבנית עגולה בגודל 18
לבסיס
75 גרם שוקולד מריר (לגרסה דלת פחמימה מומלץ 85-90% מוצקי קקאו)
75 גרם חמאה
3 ביצים
7 כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (למשל סוויטנגו לגרסה ללא סוכר, מונק פרוט או אלולוז)
כפית אבקת אפיה
כפית תמצית /מחית וניל איכותית
1/8 כפית מלח
למילוי
כוס (240 מ"ל) שמנת להקצפה
80 גרם שוקולד מריר (לגרסה דלת פחמימה שוקולד ממותק כמו סוויטנגו שוקולד צ'יפס או טרו)
לציפוי "זכוכית "
6 כפות אלולוז
שתי כפות מים
עוגת החלומות
מתחילים בהכנת המילוי : מניחים בקערה חסינת חום שוקולד ושמנת ומחממים במיקרו לדקה בעוצמה גבוהה. ממתינים דקה נוספת ומערבבים היטב לנוזל אחיד. אם השוקולד לא נמס לגמרי מחזירים לחצי דקה במיקרו ומערבבים שוב. כשהנוזל אחיד מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לצינון של שעתיים לפחות.
בנתיים מכינים את הבסיס: מחממים תנור ל 170 מעלות. בקערה חסינת חום ממיסים חמאה ושוקולד בפולסים של 30 שניות. מערבבים לנוזל אחיד. מוסיפים ממתיק וניל ומלח ומערבבים. בודקים שהתערובת כבר לא רותחת ומוסיפים את הביצים ואבקת אפיה. מערבבים לתערובת אחידה. מרפדים את התבנית בנייר אפיה ומשמנים את הבסיס והדפנות במעט תרסיס שמן. מוזגים את התערובת אל התבנית ואופים בשליש התחתון של תנור חם כ 20 דקות או עד שהעוגה יציבה וכבר לא רוטטת במרכז. מוציאים ומצננים את העוגה על השיש. ממלאים את העוגה בקרם רק כשהיא קרה לגמרי כדי שהקרם לא יימס.
כאשר העוגה קרה ועברו לפחות שעתיים מאז שהנחתם את המילוי במקרר, מוציאים אותו ומקציפים במהירות גבוהה לדקה או שתיים עד שהוא מקבל צבע בהיר ומרקם קרמי. מומלץ לטעום מעט בשלב הזה ואם חסרה לכם מתיקות תוסיפו כף או שתיים ממתיק אבקתי (מומלץ אלולוז). מעבירים את מילוי הקרם אל תבנית העוגה מעל לבסיס ומורחים בשכבה אחידה וכמה שיותר ישרה וחלקה. בשלב זה מעבירים את התבנית למקפיא לשעה כדי שהציפוי לא יימס כשנמזוג עליו סירופ אלולוז רותח.
לאחר שעברה שעה, שמים את האלולוז והמים בסיר קטן ומרתיחים על אש בינונית- קטנה מבלי לערבב (כמו שמכינים קרמל). משגיחים מקרוב על הסיר כי אלולוז נשרף מהר. מרתיחים את הסירופ עד שהוא מקבל צבע חום קרמל שזוף ומכבים אש. מוציאים בזריזות את התבנית מהמקפיא ומוזגים את האלולוז על הקרם שבתבנית בזהירות ובזרם איטי כך שיכסה בשכבה דקה את כל העוגה. מעבירים לצינון במקרר. העוגה מוכנה אחרי כחצי שעה והיא נשמרת ארבעה ימים במקרר או כחודשיים במקפיא. להגשה חגיגית שימו מסביב לעוגה כפות ותנו לכל אחד לשבור את המעטה ולאכול בכף מכל השכבות. להגשה דרמטית הניחו פטיש שניצלים ליד העוגה ותנו לאורח כבוד לשבור אותה עבור כולם 🙂





עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?