אם יש משהו שאף פעם לא נמאס לי ממנו זה עוגות גבינה. אולי כי עוגות גבינה הן ורסטיליות מאוד , יש ממש אינסוף גרסאות. קשה לפשל וקל להתאים אותן לכל סוג של העדפה תזונתית וקולינרית. אם תנסו, תגלו למשל שהן ממש לא חייבות קמח וקל להכין בבית גרסה של עוגת גבינה ושוקולד לבן ללא תחתית וללא גלוטן כלל. אני שומרת על תזונה דלת פחמימה ולכן העוגה הזאת היא לגמרי "כוס התה שלי" (ובת הלוויה הטבעית של כוס התה). אם תכינו אותה גם ללא סוכר תקבלו עוגה דלת פחמימה במיוחד (קיטו) שאף אחד לא ינחש שהיא כזאת. כמכשפת המתוק בריא מהמזרח (לפתח תקווה) ראו הוזהרתם ! יתכן ותועלו בדרגה למכשף / מכשפה משפחתי בעקבות מתכונים שכאלה.
אז למרות שיש כבר בבלוג את הניו יורקית המיתולוגית , את היפנית האלמותית ואת הבאסקית המופתית, עדיין הקולקציה לא שלמה בלי עוגת גבינה ושוקולד לבן שעושה כשפת מוחלטת מהשילוב השמיימי בין שוקולד לבן ופירות יער. בזכות השוקולד הלבן ללא סוכר של שוק זירו, שניתן להזמין באיהרב, תוכלו לחבר קונצרט מופלא, נטול קמח וגלוטן ואף סוכר אצלכם בבית! כשפת מכושפת, כבר אמרנו?
אפשר להכין את המתכון בתבנית מלבנית או בתבנית שקעים / מאפינס למנות אישיות מרשימות. אפשר להשתמש בכל סוג של ריבה מוכנה שאתם אוהבים , אבל הכי קל ומומלץ להכין ריבת תות / אוכמניות / פירות יער זריזה בסיר. היא תהיה מוכנה עוד לפני שהבסיס של העוגה יוצא מהתנור.
מצרכים לתבנית 15X20 מלבנית
לבסיס
50 גרם קמח שקדים
25 גרם חמאה
2 כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (למשל סוויטנגו אבקת סוכר )
2 כפיות פסיליום אבקתי למשל כאן
למילוי
25 גרם חמאה
60 גרם שוקולד לבן (לגרסה ללא סוכר מומלץ מותג שוק זירו להשיג כאן)
מיכל גבינת שמנת בטעם טבעי
ביצה
שני חלמונים
חצי כוס ריבת תות/פטל/פירות יער קנויה ללא סוכר או תוצרת בית שמכינים בחמש דקות מתותים/אוכמניות/פירות יער טריים או קפואים
איך מכינים עוגת גבינה ושוקולד לבן ?
מחממים תנור ל 160 מעלות
אם בחרתם להכין ריבה התחילו ממנה לפי ההוראות כאן
מניחים חמאה בקערה קטנה חסינת חום ומחממים במיקרוגל על מצב הפשרה כ 40 שניות עד שהחמאה נמסה חלקית . במידת הצורך מחזירים ל 20 שניות נוספות. מוסיפים קמח שקדים פסיליום וממתיק ומערבבים בכף לבצק אחיד. משטחים בשכבה דקה בתחתית התבנית , רצוי לרפד בנייר אפיה גזור לגודל התבנית. אופים בשליש התחתון של תנור חם כ 20 דקות עד שמזהיב.
בקערית חסינת חום מניחים שוקולד לבן וחמאה ומחממים במיקרו 30 שניות. מערבבים היטב. אם השוקולד לא נמס מחזירים ל 15 שניות נוספות. לצורך איחוד חלק עם השוקולד, מחממים את הגבינה בקערית קטנה כ 40 שניות במצב הפשרה. אם היא עדיין קרה מחממים עוד 30 שניות. כשהגבינה פושרת עד חמימה מערבבים אותה עם השוקולד עד להטמעה מלאה. בסוף מוסיפים ביצים ומערבבים לתערובת אחידה. שופכים על הבסיס האפוי ומקשטים בריבה. אפשר לפזר פסי ריבה באמצעות כפית ואפשר ליצור צורות בעזרת קיסם עץ. את הלבבות בתמונה יצרתי מעיגולי ריבה שהנחתי בכפית ומשכתי בעזרת קיסם.
ומחזירים ל 25 דקות נוספות של אפיה או עד שהמלית מתייצבת. מקררים היטב לפני איחסון. העוגה תישמר 4 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא כשהיא בקופסה אטומה.
הערות
- העוגה מתוקה במידה, אם אתם אוהבים מתוק מאוד הוסיפו למילוי 2 כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם.
- ניתן להכין את העוגה בתבניות סיליקון או נייר אישיות
- לציורי ריבה השתמשו בקיסם. חצי כפית ריבה שתניחו על העוגה תהפוך בקלות ללב, פרח או כל דבר אחר באמצעות משיכות קיסם
- למידע נוסף על חומרי גלם ותחליפים לאפיה בריאה ללא גלוטן וסוכר תציצו כאן
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?