אין לי מושג איך קרה שאין עדיין בבלוג מתכון של עוגת גבינה קרה עם תותים. כזאת ללא אפייה והקצפות, שמכינים בדקות בקערה. עוגה שהיא גינת תותים פריכים בקרם שמנתי. זותי שפעם היתה מושחתת וחזרה בתשובה. מאז ומתמיד חיבבתי את השילוב בין גבינה /שמנת/קצפת לתות. כל השנה חיכיתי בחוסר סבלנות לעונה בה תות אדום בוער, עוגת ספוג וקרם שמנתי יחברו בצוותא, לשמח את ליבי וכרסי. מבחינתי זה שילוב מנצח שאי אפשר להעביר חורף בלעדיו.
השבוע סוף סוף ירדו מחירי התות ומצאתי בסופר הקרוב למקום מגורי תות נפלא. אדום בורדו, גמיש לעילא ומתפוצץ בעסיס. לא יכולתי להתאפק וקניתי מייד ארבע חבילות. תנור האפייה הותיק שלי שבק חיים לפני כמה שבועות. זה לא השבית את יצר האפיה הבלתי נשלט שלי. עוד שם ידענו שנינו, התות ואני ,לאן זה יוביל. אז שיהיה בלי אפיה.
האם כל זה מקרי? אשה חכמה שפגשתי פעם בדרכי המקצועית, השתמשה בביטוי ״כשמוכנות פוגשת הזדמנות״. זה נכון לכל כך הרבה מצבים בחיים. יש לך משהו טוב שעבדת עליו ומחכה, הוא פוגש שינוי חיצוני ונוצר ערך אקספוננציאלי. סינגולארי. מוציא פוטנציאל מהכוח אל הפועל. יש מי שיקרא לאנרגיה הזאת "לזמן", לקרוא להזדמנות להתרחש. כמה טוב שבדיוק התקלקל לו התנור בשלהי העונה. כמה טוב שבדיוק אז הזדמנו לי תותים מושלמים. ככה הגיעה הביתה עוגת גבינה קרה עם שדה תות חורפי בוהק ללא אפיה. מלאה אגלי גשם אחרונים, עסיס מהשדה והתחלות חדשות מבטיחות.
כמו עוגות ילדות אחרות בז'אנר המהיר -ללא אפייה (דוגמת עוגת ביסקוויטים) הדגש הוא על פשטות ההכנה. רק שהפעם, קצת יותר בריא. במקום פתי בר, עוגיות בריאות . במקום גבינת שמנת, סימפוניה 5 אחוז. במקום שמנת מתוקה יוגורט . רק התות.. אותו תות נפלא שעכשיו בשיאו. להעצמת הקונטרסט המתוק -חמוץ אדום-לבן-פריחה בשלג ולתוספת עניין, אני מוסיפה קצת חמוציות ללא סוכר למילוי. אם מכינים לילדים צעירים כדאי לוותר.
מצרכים לשש עוגות אישיות
חבילה גבינת שמנת בטעם טבעי כמו סימפוניה (אפשר 5% או גבינה שמנה יותר למי שלא סופר קלוריות)
שתי כפות יוגורט לבן מעל 3% שומן (רצוי יווני 10%-7% )
3 כפות דבש טבעי (אפשר להחליף בסירופ אגבה, עולש או אלולוז נוזלי )
גרידת לימון מלימון קטן
שש עוגיות בריאות מכל סוג שאוהבים (עוגיות גרנולה, כוסמין, אפשר ללא סוכר /גלוטן ואפשר להכין לבד)
שתי כפות סירופ מייפל טבעי (אפשר מייפל ללא סוכר למשל כאן )
חבילה תות
חצי כפית מחית וניל או תמצית וניל איכותית
כפית שטוחה ג’לטין
כף מים קרים
חופן חמוציות מיובשות ללא סוכר (לא חובה אבל מוסיף)
איך מכינים עוגת גבינה קרה ללא אפיה ?
מניחים בקערית חסינת חום אבקת ג'לטין ומים. מניחים לחמש דקות עד שהמים נספגים. מפוררים את העוגיות לפירורים דקים (באמצעות הידיים/פטיש שניצל/מטחנת תבלינים). מערבבים בקערית את פירורי העוגיות עם מייפל. מרפדים תחתית של שש תבניות מאפינס בתערובת העוגיות ומהדקים. מערבבים בקערה גבינה, יוגורט, שתי כפות דבש, וניל וגרידת לימון. כשהתערובת אחידה ללא גושים טועמים ומוסיפים עוד דבש לפי הטעם (עד כף נוספת). מניחים את קערית הג'לטין במיקרו. מפעילים ל 15 שניות לקבלת נוזל סמיך. מעבירים שתי כפות מתערובת הגבינה אל קערית הג'לטין ומערבבים היטב. מחזירים את תערובת הג'לטין לקערת הגבינה ומערבבים שוב לתערובת אחידה. מוסיפים חמוציות ומערבבים שוב.
חותכים 12 תותים לחצאים ומסדרים/נועצים על תחתית העוגיות סביב, כאשר הצד החתוך פונה החוצה וצמוד לדופן התבנית. מוזגים מתערובת הגבינה לתבניות. לא חייבים לכסות את התותים עד הסוף. מניחים במקרר להתייצבות של לפחות 4-5 שעות (רצוי למשך הלילה). לפני ההגשה מקשטים בעוד תותים מעל. אם אתם קצרים בזמן, אפשר להקפיא את העוגות לחצי שעה בפריזר. העוגות נשמרות במקרר בקופסה אטומה יומיים -שלושה.
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?