טרנד קינוחי הקוטג' רץ כבר לא מעט זמן ואפילו אני הכנתי כבר מוס קוטג' שהופך בקלות גם לגלידה. קוטג' הוא דל פחמימה, עתיר חלבון ויחסית לא עתיר קלוריות. כבר תקופה ארוכה שאני זוממת איך להפוך אותו לעוגה. לא סתם עוגה. עוגת גבינה דיאטטית ללא סוכר. דלת פחמימה וגם דלה בקלוריות. עם יד על הלב, אלה המתכונים שהכי מאתגר להכין אותם טעימים. אני אוספת אותם אחד אחד, כמו אבנים יקרות, בקטגוריה של קינוחים דיאטטיים. לכל אחד מאיתנו יש תקופות שהוא מחפש קינוחים מנחמים, אבל קלילים יותר. כאלה שאוכלים ללא נקיפות מצפון, גם יותר מפרוסה אחת.
וידוי : אני וקוטג' לא התחלנו חברים. כילדה שנאתי קוטג'. משהו במרקם הגושי הפריע לי …. בערך כשהייתי בת עשר או אחת עשרה, אבא שלי החליט לעשות מעשה קונדס. אין ממש דרך יפה לתאר את זה. באחת מארוחות הערב, שוב סירבתי לטעום מהקוטג' אהוב ליבו. משוכנע בצדקת דרכו, הוא פשוט דחף לי כף לפה בכוח. אני מאמינה בכל ליבי, שהוא חשב שהוא פועל לטובתי. על מנת שאכיר את טעמה הנפלא של הגבינה דמוית הצלוליט. מהצד שלי, החוויה היתה כה מעליבה ומשפילה, שסירבתי מאותו רגע לטעום קוטג', בקטע עקרוני. העיקרון נשאר הרבה שנים אחרי שהתיידדתי מקרוב עם תמרים, חצילים, טחינה ושאר שנואי נפש של ילדים.
מנטור יקר (כן עומר זה אתה), שליווה אותי בשלב קריטי בקריירה, לימד אותי שצמיחה אישית נראית כמו ספירלה. לאורך הדרך, אתה פוגש את עצמך שוב ושוב, בסיטואציות שונות, מול אותם אתגרים פנימיים שצרובים בך מקדם. אם אתה מצליח ללמוד מהם, אתה נמצא בכל פעם במקום גבוה ומשוכלל יותר. עם יותר שליטה ויכולת לנהל את עצמך ולמקסם את התועלת עבור עצמך בסיטואציות שמאתגרות את נפשך.
אם להשתמש בנמשל הקוטג', לאט לאט הצלחתי לנתק אצלי את החיבור האוטומטי בינו לבין חווית ההשפלה. רק אז, יכולתי לתת לו צ'אנס מחדש ולבחון עם עצמי פרשנות אלטרנטיבית למרקם המיוחד. ככה גיליתי שהוא הרבה פחות מגעיל ממה שחשבתי. למדתי לחבב את החן המרקמי המרתק שבו והניואנסים בטעם. כאשר כל ביס מרגיש קצת אחרת, על הרצף בין שמנתי לחמצמץ. כמו בכל תהליך צמיחה משמעותי, הגילוי המחודש יצר תנועה. וכך יצא, שכאשר חיפשתי מזון עתיר חלבון ודל פחמימה, הקוטג' השנוא מקדמת דנא, הפך לאורח קבוע במקרר שלי.
עוגת גבינה דיאטטית שעושה שימוש בקסם המרקמי הזה, היא לא רק פתרון מעולה לשומרי המשקל , קמצני הפחמימה, הספורטאים ושוחרי הבריאות בעלי השן המתוקה. היא גם סגירת מעגל עם הקופסה עם הבית מארוחות הערב של ילדותי. עוד מפגש גורלי בספירלה האישית שלי, בה היא נתונה לחסדיי ולא יכולה עלי כבר. והנה היא פה, מדגמנת לכם עונג בריא וטעים, על צלחת עם בית שקניתי בטיול לונציה עם ילד פרטי שממש מת על קוטג' 🙂
מצרכים לעוגה עגולה בקוטר 15
1 חבילה גבינת "טוב טעם" (או מיכל קוטג' 5% ומעלה)
2 ביצים ועוד חלמון
3 כפות תחליף סוכר אבקתי כמו סוויטנגו , בריאלי או סוורבה
כוס חלב סויה ללא סוכר (אני אוהבת את משקה הסויה הטרי ללא סוכר של תנובה בצבע טורקיז)
2 כפות גדושות אבקת פודינג וניל ללא סוכר סוויטנגו
3 כפות קמח קוקוס
גרידת תפוז (או לימון) מפרי אחד
לציפוי מרמלדה (לא חובה- ראו עוד אפשרויות בהערות)
כוס אוכמניות קפואות (כל סוג של פירות יער יתאים)
ארבע כפות תחליף סוכר אבקתי , למשל סוויטנגו
חצי כפית אבקת ג'לטין
איך מכינים עוגת גבינה דיאטטית ?
מניחים גבינה וממתיק בקערת מעבד מזון חזק עם להב מתכת ומעבדים לפחות 3-4 דקות, לקרם חלק. חשוב לעבד מספיק זמן כך שגושי הגבינה "ישברו" ויהפכו את המרקם לקרמי. מוסיפים את הביצים והחלמון בהדרגה, בכל פעם ביצה אחת. ממשיכים לעבד עוד דקה לקרם חלק מאוד ללא גושים. מוסיפים את החלב בזרם דק וממשיכים לעבד. מוסיפים אבקת פודינג ומעבדים עוד חצי דקה. בסוף מוסיפים קמח קוקוס ומעבדים עוד חצי דקה לתערובת חלקה ויחסית דלילה. עוצרים את פעולה המעבד. מוסיפים את גרידת התפוז ומערבבים לאיחוד.
משמנים קלות את התחתית והדפנות של תבנית אפיה (לחילוץ קליל ניתן להניח בתחתית עיגול נייר אפיה קנוי או גזור). מוזגים אל התבנית את בלילה העוגה ומכניסים לתנור (קר) בשליש התחתון. מפעילים את התנור ל 160 מעלות במצב טורבו. אופים בסבלנות כ 50 עד 60 דקות או עד שהעוגה יציבה ועדיין מעט רוטטת במרכז. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר על השיש.
בנתיים מכינים ציפוי מרמלדה : בסיר קטן מניחים פירות יער וממתיק. מרתיחים על אש בינונית/קטנה לרבע שעה תוך בחישה מידי פעם. חשוב להשגיח מקרוב ולעצור את הבישול כאשר נשאר בסיר פרי עם מעט מאוד נוזל (כ-4- 3 כפות). מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב. מקררים. כאשר העוגה חמימה או פושרת מחלצים אותה מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה. כשהמרמלדה כבר לא חמה מעבירים ממנה בכף אל העוגה , מפזרים בצורה אחידה מעל כל העוגה או רק במרכז.
כאשר העוגה פושרת, ניתן להעביר למקרר להתייצבות. היא מוכנה לאכילה לאחר 4-5 שעות אבל תהיה במיטבה למחרת. העוגה נשמרת במקרר כשהיא עטופה היטב למשך ארבעה ימים לפחות. עוגה בעלת אחוזי שומן נמוכים פחות מתאימה להקפאה ולכן לא מומלץ להקפיא.
הערות
- למרות חפירת הקוטג', העוגה יוצאת קצת יותר טעימה עם גבינת טוב טעם 🙂 אם אתם משתמשים בקוטג', מומלץ לסנן אותו מנוזלים במסננת מתכת עם חורים קטנים או פשוט להשאיר במיכל את הנוזלים שבתחתית. ככלל ככל שהקוטג' בעל אחוז שומן גבוה יותר, העוגה תצא עשירה וטעימה יותר.
- ניתן לצפות את העוגה בג'לי ללא סוכר שתכינו לפי הוראות האריזה. אם תרצו להוסיף שכבת ג'לי חשוב מאוד לקרר את העוגה לכמה שעות במקרר כאשר היא עדיין בתבנית, לפני הוספת הג'לי. אחרת הג'לי עשוי להיספג בעוגה. תוכלו להניח על העוגה תותים חצויים או פירות יער ועליהם לשפוך את נוזל הג'לי לאחר שקצת התקרר. אם העוגה קצת התכווצה ונוצר פער בינה לבין דפנות התבנית, תוכלו לדחוס אליו חצאי תותים כאשר הצד החתוך פונה כלפי חוץ. תקבלו עוגה יפה והג'לי פחות "יברח" לצדדים.
- ניתן לקשט את העוגה בתותים או פירות יער טריים. ניתן להגיש עם רוטב פירות יער זריז שתכינו מתותים או פירות יער קפואים, מבושלים עם מעט ממתיק לטעמכם.
- שימו לב שממתיקים על בסיס אריתרטול לא נמסים היטב בנוזל כמו רוטב פירות יער. אם התחושה המעט גרגרית מפריעה לכם, תוכלו להשתמש בממתיק אבקתי מסוג אלולוז . הוא מתמוסס בדיוק כמו סוכר ואין לו טעם לוואי. שימו לב שאלולוז פחות מתאים לעוגה עצמה כי הוא עלול לגרום לה להשחים במהירה לפני שתהיה אפויה.
- למידע נוסף על חומרי הגלם , ממתיקים ותחליפים בריאים לאפיה , כולל דלי פחמימה ודיאטטיים תציצו פה
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?