את עוגת הגבינה הקבועה (שמבוססת על עוגת הגבינה של סבתא שלי), אני לא מחליפה בקלות. אך העוגה הזאת מציעה אלטרנטיבה ראויה מאוד של עוגת גבינה ללא קמח וסוכר לבן. לא רק שאין בה גלוטן, היא גם דלה בפחמימות, עשירה בחלבון, דלת שומן (מכילה רק גבינה 5%) וטעימה באופן מפתיע. העוגה קלה להכנה וכמו מרבית עוגות הגבינה היא משתבחת כששוכחים אותה במקרר. מה עוד אפשר לבקש?
לבעלי השן המתוקה, שבועות הוא חג קשה. החיים מקיפים אותנו בשמנת, חמאה וסוכר מבלי שנוכל להתנגד. המתכון הזה מוקדש לכם, כי באמת שאפשר אחרת. אפשר להכין עוגת גבינה ללא קמח שתהיה טעימה, לא משמינה ומספקת מאוד. גם בלי כל אותם השומנים/סוכרים הלא רצויים.
אם תחשבו על זה רגע, יחסית קל "להבריא" עוגות גבינה. ראשית, משתמשים בגבינות עם אחוזי שומן נמוכים. את גבינת השמנת תחליף גבינת שמנת חמישה אחוזים. במקום שמנת חמוצה נשתמש ביוגורט ובמקום שמנת מתוקה בקרם קוקוס. את כמות הסוכר נוריד ונחליף ככל האפשר במייפל, סוכר דמררה או תחליף סוכר. אם נוסיף גרידת לימון (הכי טוב ליים או לימון ירוק) ונאפה לפי ההוראות, נגלה שאין כמעט ויתור בטעם. נקבל עוגה קרמית, טעימה ועשירה אך לא כבדה מידי. עוגה נטולת נקיפות מצפון, עשירה בחלבון ואפילו דיאטטית למדי.
כדי לקבל תוצאה קלילה, בריאה ונטולת גלוטן, התחתית כאן מבוססת על שקדים נטו. על כן יש לה טעם ומרקם מרציפני קל. למילוי מוסיפים גרידת תפוז (למי שאוהב את השילוב) או לימון ומתכוננים לחגיגה.
שימו לב ! מילוי העוגה מאוד קרמי ועשיר בטעם ובמרקם וכך גם בסיס השקדים. עוגה עשירה כל כך מגישים במנות קטנות שמשדרות איכות ועידון. שימו לב שהכמות במתכון מניבה עוגה נמוכה יחסית ואלגנטית בתבנית בקוטר 22. רוצים עוגה גדולה יותר, עם יותר נוכחות ? תכפילו את כמויות המלית ותוסיפו עשר דקות בתנור. כדי שפני העוגה לא יסדקו תקפידו לאפות לפי ההוראות, עם תבנית מים רותחים בתחתית התנור, ועל קירור הדרגתי.
מצרכים לעוגה נמוכה בקוטר 22
לבסיס:
2 כוסות שקדים מולבנים טחונים או קמח שקדים
חלבון מביצה אחת
ארבע כפות מייפל טבעי (או 40 טיפות סוכרזית סוכרלוז נוזלי)
שתי כפות שמן קוקוס
3 טיפות תמצית שקדים איכותית (לא חובה)
למלית:
שני מיכלים גבינת שמנת סמיכה 5% כמו סימפוניה ( 400 גרם)
גביע יוגורט 2%-5% (אפשר יוגורט חלבון)
כפית מחית או תמצית וניל איכותית
גרידת תפוז מתפוז אחד או גרידת לימון מליים אחד או לימון ירוק בינוני
שני חלמונים
1/3 כוס מייפל טבעי (או 60 טיפות סוכרזית סוכרלוז נוזלי)
2 כפות סוכר דמררה/תמרים (או תחליף סוכר סוויטנגו אבקת סוכר)
איך מכינים עוגת גבינה ללא קמח ?
מחממים תנור ל 170 מעלות ומוציאים את הגבינה מהמקרר כדי שתגיע לטמפרטורת החדר. בקערה קטנה מערבבים קמח שקדים, מייפל, תמצית שקדים ושמן קוקוס. מוסיפים חלבון ביצה ומערבבים לבצק מעט דביק. משמנים קלות תחתית ודפנות של תבנית בקוטר 22. מרפדים את תחתית התבנית בבצק השקדים ומשטחים בידיים רטובות או בכף. דוקרים במזלג בכמה מקומות . אופים בתנור חם כ 15 דקות או עד שמזהיב קלות. מוציאים מהתנור ומורידים את החום ל 160 מעלות.
נותנים לבסיס להצטנן בזמן שמכינים את המלית:
מערבבים בקערה גבינה, יוגורט, מייפל, סוכר, תמצית וניל וחלמונים לתערובת אחידה ללא גושים. אם הגבינה עדיין קרה יתכן וידרשו כמה דקות ערבוב להמסת הגושים. אם אתם מעדיפים, אפשר גם להיעזר במיקסר (ממש לא חובה).
כשהתערובת חלקה ואחידה מוזגים אותה על תחתית השקדים שהצטננה בנתיים. מניחים בתחתית התנור תבנית ושופכים לתוכה מים שהרתחתם בקומקום . מכניסים את העוגה לאפיה על הרשת בשליש התחתון. אופים כ 45 דקות עד שהתערובת יציבה (לא נוזלית) כשמזיזים אותה, אך עדיין רוטטת. מכבים את התנור ומניחים לעוגה לעמוד בתוכה עוד חמש עד עשר דקות. מוציאים ומניחים צלחת מעל תבנית האפייה כדי לשמור על לחות בזמן הצינון. מניחים לעוגה להצטנן לחלוטין לפני שמעבירים למקרר
עוגת גבינה ללא סוכר קרמית ועשירה בטעמי שקדים ותפוז. כל מה שטוב בעוגת גבינה רק בלי הקלוריות המיותרות חממו תנור ל 180 מעלות והוציאו את הגבינה מהמקרר כדי שתגיע לטמפרטורת החדר. בקערה קטנה ערבבו קמח שקדים, מייפל, תמצית שקדים ושמן קוקוס. הוסיפו חלבון ביצה וערבבו לבצק מעט דביק. שמנו קלות תחתית ודפנות של תבנית בקוטר 22. רפדו את תחתית התבנית בבצק השקדים ושטחו בידיים רטובות או בכף. דוקרים במזלג בכמה מקומות . אופים בתנור חם כ 15 דקות עד שמזהיב קלות. מוציאים מהתנור ומורידים את החום ל 160 מעלות. נותנים לבסיס להצטנן בזמן שמכינים את המלית: מערבבים בקערה גבינה, יוגורט, מייפל, סוכר, תמצית וניל וחלמונים לתערובת אחידה ללא גושים. אם הגבינה עדיין קרה יתכן וידרשו כמה דקות ערבוב להמסת הגושים. אפשר להיעזר במיקסר ( לא חובה). כשהתערובת חלקה ואחידה מוזגים אותה על תחתית השקדים שהצטננה בנתיים. מניחים בתחתית התנור תבנית ושופכים לתוכה מים רותחים . מכניסים את העוגה לאפיה על הרשת בשליש התחתון. אופים כ 45 דקות עד שהתערובת יציבה (לא נוזלית) כשמזיזים אותה, אך עדיין רוטטת. מכבים את התנור ומניחים לעוגה לעמוד בתוכה עוד חמש עד עשר דקות. מוציאים ומניחים צלחת מעל תבנית האפייה כדי לשמור על לחות בזמן הצינון. מניחים לעוגה להצטנן לחלוטין לפני שמעבירים למקררעוגת גבינה ללא סוכר וגלוטן
רכיבים
הוראות הכנה
12 Comments
יעל
24/10/2024 at 19:17הי טליה, פחות משנה לי לשמור על העוגה דלת שומן. לדעתך אפשר להשתמש בגבינת שמנת רגילה?
טליה בנימיני
25/10/2024 at 19:28כן, בהחלט 🙂 אין בעיה
ליאת
04/02/2024 at 19:23יצא אלוהי. כל כך טעים! הטעם של השקדים, מעט לימוני, כל ביס ללא רגשות אשמה – ללא גלוטן וללא תוספת סוכר! נהדר! תודה על המתכון! שומרת לי !
טליה בנימיני
05/02/2024 at 09:25איזה כיף לשמוע ❤️❤️ עשית לי את היום , תודה רבה ששיתפת
ליאת
31/01/2024 at 22:53היי, לגביי עוגת הגבינה ללא סוכר וללא גלוטן, אני מתגוררת בחו״ל ואין לנו גבינת שמנת סימפוניה, האם יש גבינת שמנת אחרת, באותו סדר גודל, בחינת אחוזי שומן מופחתים וקלוריות, ובעל אותו מרקם, שנינתן להמירו! ( גבינות שמנת פילדלפיה, בעלי אחוזי שומן מאוד גבוהים) אשמח למענה!
טליה בנימיני
01/02/2024 at 08:39הי ליאת, תודה על השאלה. אני לא מכירה את מגוון מוצרי המדף בכל מדינה בעולם ואני מניחה שבכל מדינה יש מותגים מקומיים ומוצרים קצת אחרים. עם זאת, לסדרות בינלאומיות של גבינות שמנת כמו פילדלפיה יש לרוב גם גרסה שנקראת light עם פחות אחוזי שומן. זה מקום טוב להתחיל בו…
אילנה
28/05/2023 at 21:03שלום, אני רוצה להחליף את המייפל במתכון בסוייטאנגו. מה היחס ביניהם? תודה.
טליה בנימיני
29/05/2023 at 06:15הי אילנה, עבור הבסיס- ארבע כפות סוויטנגו טחון למרקם אבקת סוכר. תצטרכי כנראה להוסיף עוד כף שמן קוקוס כדי שלא יהיה יבש ומתפורר. עבור המלית חצי כוס סוויטנגו במקום שני הממתיקים שבמתכון. שתפי איך צא !
רותי
29/01/2023 at 22:03שלום! האם אפשר להחליף את המייפל בדבש?
טליה בנימיני
30/01/2023 at 07:57הי, תודה על השאלה. לא ניסיתי אבל מעריכה שכן
רון
16/05/2022 at 14:25חש כזו עוגה גם לקטוגנים?
טליה בנימיני
19/05/2022 at 09:04הי רון, תודה על השאלה 🙂 יש כאן כמה עוגות גבינה קטוגניות מעולות. הכי אהובות הן הניו יורקית והיפנית אבל גם הבאסקית לא פריארית בכלל 🙂