מתוק בריא

  • עוגיות בריאות
  • עוגות ללא סוכר
  • ארוחת בוקר בריאה
  • עוד קטגוריות
    • חטיפים בריאים
    • עוגיות ללא סוכר קלות וטעימות
    • ריבה ללא סוכר
    • קינוחים ללא סוכר
    • מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם
    • ממתקים ללא גלוטן וסוכר
    • קינוח דיאטטי
    • לחמים ומאפים מלוחים
    • קינוח טבעוני
    • גלידה ללא סוכר
    • פשטידה ללא גלוטן
    • קינוח פרווה
    • מתכונים עם אבקת חלבון
    • משקאות
    • ארוחת ערב בריאה
    • קינוחים לחג
      • מתכונים בריאים לחנוכה
      • אוזני המן בריאות
      • מתכונים לפסח
        • עוגיות לפסח
        • קינוחים לפסח
        • עוגה לפסח
        • לחמניות לפסח פיצה ומאפים
        • פשטידה לפסח
        • לביבות לפסח
        • עוגת גבינה כשרה לפסח חמישה מתכונים הכי טובים
        • עוגה בחושה לפסח שישה מתכונים קלים ומומלצים
        • עוגיות שקדים לפסח ארבעה מתכונים הטובים בכל הזמנים
        • עוגה לפסח פרווה חמישה מתכונים מומלצים
        • מתכונים לליל הסדר שמונה מנות אחרונות בלי לפתוח כפתור
      • מתכונים לשבועות
        • עוגת גבינה לשבועות
        • קינוחים לשבועות
        • פשטידות לשבועות
      • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים בריאים מידע והמלצות
  • מי אני
    • קצת עלי
    • צור קשר
מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם/ עוגה לפסח/ עוגות ללא סוכר/ קינוח טבעוני/ קינוח פרווה

עוגת שוקולד טבעונית ללא גלוטן – קינוח פרווה לפסח ולכל השנה

עוגת שוקולד טבעונית ללא גלוטן
()

כמעט ולא עובר שבוע מבלי שיבקשו ממני מתכון של עוגת שוקולד טבעונית ללא גלוטן. עוגה שתהיה גם דלת פחמימה- קטוגנית וגם טבעונית. לרוב אני מגיבה בתחושת רחמים ספונטנית. לא עלי, על העוגה.

מה עשתה העוגה תמימת הדרך שנגזר עליה להתנזר מסוכרים ומקמח ומקטניות ומדגנים ? ואז ניחתת עליה מכה ניצחת, להתרחק גם מביצים ומוצרי חלב … ? מה נשאר לה, לעוגה? היא הרי רק רצתה לשמח אותנו, זה כל תפקידה עלי אדמות.

בכל המתכונים של מתוק בריא אני עוסקת באיזונים בין טעם לבריאות. לפעמים הם לא פשוטים בכלל ובפרט כאשר הפחמימות יצאו מהמשוואה. כדי להגיע לתוצר טעים ומספק, הצבתי לעצמי כלל של מינימום התעללות נדרשת במתכון. כבר הוספנו טעם של פסיליום (המממ… נסורת) שלא היה במקור? כדאי להימנע מעוד תחליף עם טעם שונה וחזק …

בכל פעם שאני חושבת על עוגת שוקולד טבעונית ללא גלוטן , שתהיה גם דלת פחמימה ותתאים לקיטו נחמץ ליבי. אני מבינה שכמות התחליפים צריכה לחרוג מהכלל שהצבתי. או אז, אני מדמיינת אותה יושבת וממררת בבכי על מר גורלה. הן ברור לכל קורא בר דעת, שמדובר בהתעללות בחסר ישע. יותר מכל, איך נעשה אותה טעימה ממש ?

עוגה טבעונית בלי קוקוס ? נקודת תפנית

השבוע שוב פנתה אלי מישהי בערוצי המדיה החברתית, אחרי שיודעי דבר שלחו אותה אלי למצוא מתכון טעים באמת של עוגה טבעונית וקטוגנית למהדרין. אחרי שעיינתי במאות המתכונים שבאתר ולא מצאתי משהו מתאים או שניתן לטבען בקלות, הבנתי שנדרש כאן כישוף חדש ויפה שעה אחת קודם. כמי שלא אוהבת קוקוס ומתאכזבת מטעמו הדומיננטי בלא מעט מתכונים, ידעתי שתידרש כאן תכסיסנות יתר, יצירתיות וכושר המצאה. איכשהו טעם הקוקוס מחזיר אותי תמיד לימי הגן ומרגיש כאילו קיבלתי את כדור השוקולד הלא נכון. הנחות, בלי הסוכריות.

בהחלט משימה למכשיפה…

בפאי השוקולד הדקדנטי הזה אין סוכר ואין גם קמח. הוא ללא ביצים. אין בו שמנת ואין חמאה. אין גם קוקוס. בכלל ! מה יש בו? בעיקר אמונה. הייתי כה סקפטית כשהנחתי אותו להתייצב במקרר ששלחתי את רוב הכמות למקפיא. כאשר רציתי לצלם למחרת וגיליתי שהכל נעלם (גם מהמקפיא), הבנתי שהכשף עבד מעל המצופה.

פאי שוקולד טבעוני. ללא גלוטן. ללא סוכר. קטוגני. טעים ממש. נשבעת. מתכון לשלום עולמי. שלכם.

קינוח פרווה לפסח
קינוח פרווה לפסח

מצרכים לפאי בקוטר 24 או ארבע תבניות אישיות

לקלתית

כוס קמח שקדים (כ 110 גרם)

50 גרם חמאת קקאו

שתי כפות אבקת קקאו (רצוי הולנדי / נא מעל 20% שומן)

4-5 כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר – ממתיק על בסיס אריתרטול כמו סוויטנגו)

כפית תמצית / מחית וניל איכותית

כפית אבקת אפיה (רצוי ללא אלומיניום)

קמצוץ מלח דק (רצוי הימלאיה ורוד)

3 כפות מים

למלית

200 מ"ל שמנת סויה אלפרו 14% שומן

50 גרם חמאת קקאו

100 גרם שוקולד מריר שמתאים לתזונה שלכם ( מעל 85% נחשב דל פחמימה)

כפית מחית וניל איכותית

קמצוץ קטנטן מלח (רצוי הימלאיה ורוד)

ממתיק נוזלי שמתאים לתזונה שלכם בכמות ששווה לחצי כוס סוכר (למשל 80 טיפות סוכרלוז פקק צהוב, מונק פרוט נוזלי, אלולוז או שילוב ביניהם)

איך מכינים עוגת שוקולד טבעונית ללא גלוטן ?

מחממים תנור ל 160 מעלות על מצב טורבו.

בקערה חסינת חום ממיסים במיקרו חמאת קקאו. לרוב תספיק דקה וחצי על חום מקסימלי. לאחר שהחמאה נמסה מוסיפים לקערה את שאר המצרכים : קמח שקדים, ממתיק, אבקת אפיה, מלח ווניל. מערבבים בעזרת גב של כף לבצק פירורי. מוסיפים מים ומאחדים את הבצק עם הידיים לבצק רך ונוח לעבודה.

משמנים תחתית של תבנית פאי ומדביקים אליה עיגול נייר אפיה גזור לגודל התבנית. משמנים היטב היטב את נייר האפיה ואת דפנות התבנית. משטחים את הבצק בתחתית ועל הדפנות בשכבה דקה. אופים כ 20 דקות בשליש תחתון של תנור חם. מוציאים לצינון. במידה והבצק תפח מנקבים אותו במזלג בעודו חם כך שיחזור לצורתו המקורית.

בינתיים מכינים מלית: בקערה חסינת חום, ממיסים חמאת קקאו במיקרו דקה וחצי. מערבבים להמסה מלאה ואם לא נמס מחזירים לעוד חצי דקה במיקרו. מוסיפים שוקולד לחמאת הקקאו הנמסה והרותחת, מחכים דקה ומערבבים להמסה ואיחוד. מוסיפים ממתיק/ים, מלח ווניל ומערבבים שוב. בסוף מוסיפים שמנת סויה בטמפרטורת החדר ומערבבים שוב לאיחוד. מוזגים את מילוי השוקולד הנוזלי לתוך הקלתית האפויה ומניחים להתייצבות במקרר לשעתיים לפחות.

ניתן להגיש עם פירות יער טריים או רוטב זריז מפירות קפואים וממתיק (המתכון הזה בלי ג'לטין או קסנטן גם) . להגשה חגיגית אפשר לקשט בקצת שוקולד מריר מומס או לפדר באבקת ממתיק.

הפאי נשמר במקרר שבוע בקופסה אטומה או חודשיים במקפיא.

עוגת שוקולד טבעונית
עוגת שוקולד טבעונית

הערות

  • כמות הממתיק נגזרת ממוצקי הקקאו בשוקולד ומטעמכם האישי. הכמות במתכון מתאימה לשוקולד דל פחמימה 90% מוצקי קקאו. ככל שאחוז מוצקי הקקאו בשוקולד נמוכה יותר הוא מכיל יותר סוכר ונדרשת פחות המתקה נוספת. אם השתמשתם בשוקולד 60 אחוז ואתם לא מאוהבי המתוק מתוק יש סיכוי שלא תצטרכו להוסיף עוד ממתיק או ששתי כפות יספיקו. מומלץ להוסיף ממתיק למילוי בהדרגה , בכל פעם כף או שתיים ולטעום על קצה הכפית. עוצרים כאשר רמת המתיקות לטעמכם
  • תחליפי סוכר אבקתיים לא נמסים היטב בשוקולד ולכן עדיף להשתמש בממתיק נוזלי. אם אתם בוחרים לשלב ממתיק אבקתי שימו לב לטחון אותו במטחנת קפה או תבלינים למרקם של אבקת סוכר. עדיין יתכן ויהיו גרגרים קטנים במרקם המלית.
  • אלולוז נוזלי מתוק רק 70% מסוכר ולכן הנפח שלו הרבה יותר משמעותי מסוכרלוז נוזלי (מתוק פי 600 מסוכר). אם אתם בוחרים לשלב אלולוז, מומלץ להשתמש בעד חצי מכמות הממתיק במתכון, כדי למנוע מרקם נוזלי למילוי.
  • שימו לב, הבצק נוטה להידבק לתבנית. הקפידו על שימון יסודי ועל נייר אפיה כדי להקל על חילוץ הפאי.
  • תוכלו לגוון באמצעות הוספת טעמים שאתם אוהבים למילוי השוקולד – מעט גרידת תפוז , ג'ינג'ר טרי מגורד ועוד.
  • מידע מלא על ממתיקים אפשריים ותחליפים לאפיה בריאה תוכלו למצוא כאן
פאי שוקולד קטוגני קינוח טבעוני
פאי שוקולד קטוגני קינוח טבעוני מושלם

האם אהבת את המתכון?

לחץ/י על הכוכבים בשביל לדרג!

מספר דרוגים / דרוג ממוצע

עדיין לא ניתן דרוג למתכון זה - רוצה להיות הראשון/ה?

21/06/2023 By טליה בנימיני
12
נשנוש בריא ממכר - שקדים ביסלי חטיף מלוח בריא עוגת שמרים שוקולד ללא גלוטן וסוכר עוגה ללא קמח גם לפסח

עוד מתכונים ששווה לבדוק

עוגת ריבה ופירורים של סבתא

עוגת ריבה ופירורים של סבתא שאתם באמת רוצים לאכול

30/11/2019
פטריות ממולאות

פטריות ממולאות גבינה לשבועות ולכל השנה

18/02/2025
גלידה קטוגנית בטעם קרמל מלוח

גלידה ללא סוכר וגלוטן (למכונת גלידה) בטעם קרמל מלוח – מתאימה לתזונה קטוגנית וסוכרתיים

28/07/2021

12 Comments

  • Reply
    חנה
    27/02/2024 at 14:45

    היי. אשמח לדעת במה ניתן להחליף את השמנת אלפרו. לא מוצאת. גם בחנויות טבע שהייתי. תודה

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      28/02/2024 at 14:42

      הי חנה, תודה על השאלה. אני מוצאת את השמנת של אלפרו בחנויות מכולת רגילות ואפילו במשלוחים של ינגו. קוראים לזה "אלפרו סויה לבישול 14%" (לא קוראים לזה שמנת). אפשר להחליף אותה בקרם קוקוס אם את אוהבת את הטעם. אני אישית פחות אוהבת קוקוס 🙂

      Error happened.
  • Reply
    הילית
    11/01/2024 at 20:22

    וואו המתכונים שלך נראים מעלפים. קשה לבחור. 2 שאלות: 1) איפה משיגים חמאת קקאו? 2) אני משתמשת בסטיביה באבקה (דקה, טחון דק דק) או נוזלית. איך אני ממירה אבקת סטווינגו או מידות של סוכרלוז לסטיביה?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      12/01/2024 at 22:33

      הי הילית, תודה רבה על הפידבק ❤️ חמאת קקאו אפשר להשיג בחנויות פיצוחים כמו הקולה בעיר (בדרך כלל הכי משתלם), חנויות אפיה , חנויות טבע, מחלקות טבע בסופרים גדולים וגם באיהרב. סטיביה נקיה כממתיק יחיד היא מעט מאתגרת באפיה בגלל שהיא מתוקה במאות אחוזים מסוכר. זה אומר שמשתמשים בכמות מזערית ושאין לה תרומה נפחית כלל. יש מתכונים שבהם זה יעבוד בוודאות, יש מתכונים שבהם זה לא יעבוד בכלל (למשל בהקצפת ביצים) ויש מתכונים שידרשו שינויים נוספים כדי להתמודד עם הפער הגדול בנפח. במתכון הספציפי הזה אני מאמינה שזה כן יעבוד (סטיביה אבקתית לקלתית ונוזלית למילוי). מציעה לעבוד עם הכמויות שבמתכון ולהמיר אותן לפי הוראות האריזה של הסטיביה שיש לך. לרוב המוצרים מגיעים עם כפית מידה או טבלת המרה שאומרת כמה טיפות זה כפית/ כף וכו'. מבחינת הטעם אני אישית מעדיפה לשלב סטיביה עם ממתיקים אחרים כדי לנטרל טעמי לוואי אבל אם את אוהבת את הטעם מאמינה שתקבלי תוצאה טובה במתכון הזה

      Error happened.
  • Reply
    שרה
    13/09/2023 at 12:29

    איזה קינוח מטורף!!!
    הכנתי אותו פעמיים – פעם אחת השתמשי בפאי כדי להכין עוגיות ומהמלית מוס שוקולד מריר מרוכז,
    ופעם אחת כפאי ממולא במלית
    הצלחה מסחררת בשני המקרים!!!

    השתמשתי בחמאת שקד במקום חמאת קקאו, וסוכר באבקה ולא בנוזל, כי לא היה לי
    זה באמת קל להכין, וטעים אובייקטיבי. לא טעים יחסית לקינוח פרווה או טעים יחסית לקינוח קיטו – טעים מושלם.
    תודה רבה טליה!!!

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      14/09/2023 at 18:14

      וואאווו , עשית לי את החג ❤️ הכי מרגשת בעולם. זה שווה לי הכל

      Error happened.
  • Reply
    עופר סיגמן
    02/09/2023 at 16:20

    במה אפשר להחליף את תחליף שמנת סויה
    (אני קיטוגני )

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      02/09/2023 at 21:03

      הי, זה מתכון טבעוני. שמנת סויה במתכון הזה היא תחליף טבעוני לשמנת להקצפה. קטוגנים טבעונים וצמחונים לרוב אוכלים מוצרי סויה כמקור חשוב לחלבון. יש גם לא מעט קטוגנים שאינם צמחונים, כמוני, שאוכלים מוצרי סויה מסוימים (פחות מעובדים ובעלי תכולת פחמימה אפסית). מניחה שאפשר יהיה להחליף לשמנת מתוקה עם שינוי מסוים במרקם.

      Error happened.
  • Reply
    יוענה
    22/06/2023 at 08:35

    מה אפשר לשים במקום חמאת קקאו?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      25/06/2023 at 19:46

      אפשר שמן קוקוס אם את אוהבת את הטעם (אני לא) או חמאה רגילה לגרסה לא טבעונית.

      Error happened.
      • Reply
        מאי
        24/02/2024 at 14:18

        עוגה מעולה. השתמשתי בתבנית 26 וכמובן יצא שטוח אבל היחס בין המלית לקלתית עדיין היה מצוין, נורא טעים!

        Error happened.
        • Reply
          טליה בנימיני
          24/02/2024 at 14:43

          איזה כיף לשמוע ❤️❤️❤️ שימחת את ליבי מאוד. הרבה זמן עבדתי על מתכון כזה שיהיה דל פחמימה, טבעוני וטעים…. תודה רבה רבה ששיתפת 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

          Error happened.

    השאר/י תגובה - ניתן לצרף סרטון ע"י העתקת הלינק משירותים כמו YOUTUBE, TWITTER ועוד Cancel Reply

    ניתן להעלות תמונות וקבצי וידאו עד 10 מגה ניתן להעלות: תמונה, וידאו בכדי לצרף סרטונים מ YOUTUBE, FACEBOOK, TWITTER ושירותים דומים, נא להעתיק את הלינק הרלוונטי (המערכת תציג את הסרטון בצורה אוטומטית) Drop file here

    קצת עלי

    קצת עלי

    אני טליה , אמא , בת זוג והייטקיסטית מכורה לאוכל טוב , לספורט ולחיים בריאים ואובססיבית לשילוב בין שניהם

    הצטרפו אלי ברשתות החברתיות

    מועדון ארוחת בוקר

    קטגוריות

    • אוזני המן בריאות (3)
    • ארוחת בוקר בריאה (43)
    • ארוחת ערב בריאה (24)
    • גלידה ללא סוכר (11)
    • חטיפים בריאים (28)
    • לביבות לפסח (8)
    • לחמים ומאפים מלוחים (32)
    • לחמניות לפסח פיצה ומאפים (12)
    • ממתקים ללא גלוטן וסוכר (15)
    • משקאות (5)
    • מתכונים בריאים לחנוכה (14)
    • מתכונים לפסח (1)
    • מתכונים לראש השנה (10)
    • מתכונים לשבועות (33)
    • מתכונים עם אבקת חלבון (14)
    • מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם (137)
    • עוגה לפסח (55)
    • עוגות ללא סוכר (65)
    • עוגיות בריאות (29)
    • עוגיות ללא סוכר קלות וטעימות (28)
    • עוגיות לפסח (30)
    • עוגת גבינה לשבועות (15)
    • פשטידה ללא גלוטן (10)
    • פשטידה לפסח (11)
    • פשטידות לשבועות (7)
    • קינוח דיאטטי (26)
    • קינוח טבעוני (50)
    • קינוח פרווה (77)
    • קינוחים לחג (2)
    • קינוחים ללא סוכר (20)
    • קינוחים לפסח (41)
    • קינוחים לשבועות (23)
    • ריבה ללא סוכר (10)

    מתכונים מהירים
    מהיר הכנה

    בראוניז פרווה

    בראוניז פרווה אקספרס ללא גלוטן משני מצרכים

    23/10/2025
    עוגת גבינה חלבון

    עוגת גבינה חלבון מעלפת מושלמת לחיטוב

    04/10/2025
    מנגו סטיקי רייס

    כמעט מנגו סטיקי רייס בריא דיאטטי

    26/09/2025
    סלט ביצים מפורק

    סלט ביצים מוחמצות מפורק לראש השנה

    15/09/2025
    פירה כרובית

    פירה כרובית מדויק בחמש דקות מתכון אקספרס

    02/08/2025

    מקרא אייקונים

    • טבעוני

      טבעוני

    • דל שומן

      דל שומן

    • דל פחמימות

      דל פחמימות

    • ללא גלוטן

      ללא גלוטן

    • מתאים לילדים

      מתאים לילדים

    • עשיר בחלבון

      עשיר בחלבון

    • ללא חלב

      ללא חלב

    • מהיר הכנה

      מהיר הכנה

    • מזון על

      מזון על

    המדריך לזיקוק שומן טהור — ל המדריך לזיקוק שומן טהור — לשמור לחורף. זה הסוד לכל סטייק ולכל תבשיל טוב. 
🧈 שמרו ושתפו עם מי שעדיין מבשל בשמן קנולה 🙃 כי אחרי שתראו כמה זה פשוט – לא תקנו יותר שמן מעובד לטיגון או לתבשילים!
המדריך המלא שלי לזיקוק שומן בבית –
שיטה טבעית, פשוטה ובריאה שמחזירה למטבח טעם של פעם.
🦢 השתמשתי כאן בשתי חבילות של שומן אווז קפוא (בערך 2 קילו בסך הכול). אפשר גם עוף , בקר או כבש. 
כך מזקקים שומן בקלות:
1️⃣ מפשירים את השומן לטמפרטורת חדר 
2️⃣ מניחים את כולו בסיר עבה על להבה בינונית
3️⃣ בהתחלה הוא “יזמר” ויתחיל להפריש נוזלים – לא לגעת, רק לערבב מדי פעם.
4️⃣ אחרי 30–40 דקות הנוזל הופך שקוף וזהוב.
5️⃣ מסננים החוצה את השאריות המוצקות ומעבירים לצנצנות נקיות ויבשות.
אחסון:
🧊 במקרר – עד חודשיים.
❄️ במקפיא – עד חצי שנה 

יתרונות של שומן מזוקק : 
💪 יציב בחום גבוה – לא נשרף, לא מתחמצן ולא יוצר רעלנים.
🩸 תומך באיזון הורמונלי, שובע וספיגת ויטמינים (A, D, E, K).
✨ מוסיף טעם עשיר ועמוק לתבשילים, סטייקים ורטבים –
אין תחליף לשומן אמיתי, לא מעובד, טבעי ונקי.
הזהב של המטבח – והכי טעים בעולם.
👩‍🍳 אם זיקקתם– תייגו אותי בסטורי עם הצנצנת שלכם! אשתף את הכי יפות 💛

#קיטו #שומןמזוקק #בישולבריא #חורףבריא #מתוקבריא#שומןבריא #קיטו #דלפחמימות #קיטוגני⁩
    הזהב של החורף- שמרו את הפוסט הזהב של החורף- שמרו את הפוסט ולא תקנו יותר לעולם שמן קנולה 

🧈 שמרו את הפוסט ושתפו עם מי שעדיין מבשל בשמן קנולה 🙃 כי אחרי שתראו כמה זה פשוט – לא תקנו יותר שמן לטיגון או לתבשילים!
המדריך המלא שלי לזיקוק שומן בבית –
שיטה טבעית, פשוטה ובריאה שמחזירה למטבח טעם של פעם.
🦢 השתמשתי כאן בשתי חבילות של שומן אווז קפוא (בערך 2 קילו בסך הכול). אפשר גם עוף , בקר או כבש. 
כך מזקקים שומן בקלות:
1️⃣ מפשירים את השומן לטמפרטורת חדר 
2️⃣ מניחים את כולו בסיר עבה על להבה בינונית
3️⃣ בהתחלה הוא “יזמר” ויתחיל להפריש נוזלים – לא לגעת, רק לערבב מדי פעם.
4️⃣ אחרי 30–40 דקות הנוזל הופך שקוף וזהוב.
5️⃣ מסננים החוצה את השאריות המוצקות ומעבירים לצנצנות נקיות ויבשות.
אחסון:
🧊 במקרר – עד חודשיים.
❄️ במקפיא – עד חצי שנה 

יתרונות של שומן מזוקק : 
💪 יציב בחום גבוה – לא נשרף, לא מתחמצן ולא יוצר רעלנים.
🩸 תומך באיזון הורמונלי, שובע וספיגת ויטמינים (A, D, E, K).
✨ מוסיף טעם עשיר ועמוק לתבשילים, סטייקים ורטבים –
אין תחליף לשומן אמיתי, לא מעובד, טבעי ונקי.
הזהב של המטבח – והכי טעים בעולם.
👩‍🍳 אם זיקקתם– תייגו אותי בסטורי עם הצנצנת שלכם! אשתף את הכי יפות 💛

#קיטו #שומןמזוקק #בישולבריא #חורףבריא #מתוקבריא#שומןבריא #קיטו #דלפחמימות #קיטוגני
    לא תאמינו ממה זה עשוי ... אם לא תאמינו ממה זה עשוי ... 

אם אתם חולים על סינבון אבל רוצים להיות בריאים זה המתכון בשבילכם. סינבון קיטו מושלם ללא קמח וללא סוכר על בסיס גבינת מוצרלה! 

📌 רוצים את המתכון המפורט עם קישור למצרכים ? תגיבו “אני” 👇 (רק לעוקבים) 
 
ואל תשכחו לשמור ולשתף עם מי שחייב להכיר שסינבון בלי סוכר זה לגמרי אפשרי 🩷

 זה ה־סינבון הקטוגני שאתם הולכים להכין שוב ושוב 🍥

🧈 מצרכים לבצק
170 גרם (כוס וחצי) מוצרלה מגורדת
 כף חמאה או גהי
 כף גבינת שמנת
 2 כוסות קמח שקדים
 5 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול  כמו סוויטנגו
 ביצה
 גרידת לימון
 כפית אבקת אפייה
🌰 מילוי
3 כפות חמאה רכה או גהי
 2 כפות ממתיק חום (למשל סוויטנגו סוכר חום)
 2 כפיות קינמון
🍶 ציפוי
2 כפות מסקרפונה או גבינת שמנת
 2 כפות ממתיק אבקתי (אלולוז  או סוויטנגו)
 2 כפות חמאה רכה
 כף שמנת להקצפה

מחממים תנור ל-160°, ממיסים גבינות וחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים לבצק רך.
 מרדדים למלבן, מורחים מילוי חמאה-קינמון, חותכים לרצועות, מגלגלים לשבלולים ואופים כ-35 דקות עד שמזהיב. מצננים ומצפים בקרם של חמאה, ממתיק, גבינה ושמנת בטמפרטורת החדר.
#מתוקבריא #קיטו #ללא_סוכר #סינבון#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #ללאגלוטן⁩⁩
    אוהבים סינבון ? לא תאמינו ממ אוהבים סינבון ? לא תאמינו ממה זה עשוי ... 

אם אתם חולים על סינבון אבל רוצים להיות בריאים זה המתכון בשבילכם. סינבון קיטו מושלם ללא קמח וללא סוכר על בסיס גבינת מוצרלה! 

📌 רוצים את המתכון המפורט עם קישור למצרכים ? תגיבו “אני” 👇 (רק לעוקבים) 
 
ואל תשכחו לשמור ולשתף עם מי שחייב להכיר שסינבון בלי סוכר זה לגמרי אפשרי 🩷

 זה ה־סינבון הקטוגני שאתם הולכים להכין שוב ושוב 🍥

🧈 מצרכים לבצק
170 גרם (כוס וחצי) מוצרלה מגורדת
 כף חמאה או גהי
 כף גבינת שמנת
 2 כוסות קמח שקדים
 5 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול  כמו סוויטנגו
 ביצה
 גרידת לימון
 כפית אבקת אפייה
🌰 מילוי
3 כפות חמאה רכה או גהי
 2 כפות ממתיק חום (למשל סוויטנגו סוכר חום)
 2 כפיות קינמון
🍶 ציפוי
2 כפות מסקרפונה או גבינת שמנת
 2 כפות ממתיק אבקתי (אלולוז  או סוויטנגו)
 2 כפות חמאה רכה
 כף שמנת להקצפה

מחממים תנור ל-160°, ממיסים גבינות וחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים לבצק רך.
 מרדדים למלבן, מורחים מילוי חמאה-קינמון, חותכים לרצועות, מגלגלים לשבלולים ואופים כ-35 דקות עד שמזהיב. מצננים ומצפים בקרם של חמאה, ממתיק, גבינה ושמנת בטמפרטורת החדר.
#מתוקבריא #קיטו #ללא_סוכר #סינבון#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #ללאגלוטן⁩⁩
    לא תאמינו ממה זה עשוי ... אם לא תאמינו ממה זה עשוי ... 

אם אתם חולים על סינבון אבל רוצים להיות בריאים זה המתכון בשבילכם. סינבון קיטו מושלם ללא קמח וללא סוכר על בסיס גבינת מוצרלה! 

📌 רוצים את המתכון המפורט עם קישור למצרכים ? תגיבו “אני” 👇 (רק לעוקבים) 
 
ואל תשכחו לשמור ולשתף עם מי שחייב להכיר שסינבון בלי סוכר זה לגמרי אפשרי 🩷

 זה ה־סינבון הקטוגני שאתם הולכים להכין שוב ושוב 🍥

🧈 מצרכים לבצק
170 גרם (כוס וחצי) מוצרלה מגורדת
 כף חמאה או גהי
 כף גבינת שמנת
 2 כוסות קמח שקדים
 5 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול  כמו סוויטנגו
 ביצה
 גרידת לימון
 כפית אבקת אפייה
🌰 מילוי
3 כפות חמאה רכה או גהי
 2 כפות ממתיק חום (למשל סוויטנגו סוכר חום)
 2 כפיות קינמון
🍶 ציפוי
2 כפות מסקרפונה או גבינת שמנת
 2 כפות ממתיק אבקתי (אלולוז  או סוויטנגו)
 2 כפות חמאה רכה
 כף שמנת להקצפה

מחממים תנור ל-160°, ממיסים גבינות וחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים לבצק רך.
 מרדדים למלבן, מורחים מילוי חמאה-קינמון, חותכים לרצועות, מגלגלים לשבלולים ואופים כ-35 דקות עד שמזהיב. מצננים ומצפים בקרם של חמאה, ממתיק, גבינה ושמנת בטמפרטורת החדר.
#מתוקבריא #קיטו #ללא_סוכר #סינבון#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #ללאגלוטן⁩
    אוהבים סינבון ? לא תאמינו ממ אוהבים סינבון ? לא תאמינו ממה זה עשוי ... 

אם אתם חולים על סינבון אבל רוצים להיות בריאים זה המתכון בשבילכם. סינבון קיטו מושלם ללא קמח וללא סוכר על בסיס גבינת מוצרלה! 

📌 רוצים את המתכון המפורט עם קישור למצרכים ? תגיבו “אני” 👇 (רק לעוקבים) 
 
ואל תשכחו לשמור ולשתף עם מי שחייב להכיר שסינבון בלי סוכר זה לגמרי אפשרי 🩷

 זה ה־סינבון הקטוגני שאתם הולכים להכין שוב ושוב 🍥

🧈 מצרכים לבצק
170 גרם (כוס וחצי) מוצרלה מגורדת
 כף חמאה או גהי
 כף גבינת שמנת
 2 כוסות קמח שקדים
 5 כפות ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול  כמו סוויטנגו
 ביצה
 גרידת לימון
 כפית אבקת אפייה
🌰 מילוי
3 כפות חמאה רכה או גהי
 2 כפות ממתיק חום (למשל סוויטנגו סוכר חום)
 2 כפיות קינמון
🍶 ציפוי
2 כפות מסקרפונה או גבינת שמנת
 2 כפות ממתיק אבקתי (אלולוז  או סוויטנגו)
 2 כפות חמאה רכה
 כף שמנת להקצפה

מחממים תנור ל-160°, ממיסים גבינות וחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים לבצק רך.
 מרדדים למלבן, מורחים מילוי חמאה-קינמון, חותכים לרצועות, מגלגלים לשבלולים ואופים כ-35 דקות עד שמזהיב. מצננים ומצפים בקרם של חמאה, ממתיק, גבינה ושמנת בטמפרטורת החדר.
#מתוקבריא #קיטו #ללא_סוכר #סינבון#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #ללאגלוטן
    חופשת חורף מפתיעה במחיר של אוטובוס לאילת … 
חברת ויז פתחה את הקו לסלוניקי וזה אומר טיסות זולות בתאריכים גמישים . הטיסה אורכת שעתיים, המחירים בעיר זולים וכל האטרקציות קרובות במרחק הליכה ברגל. האוכל טעים , מזג האוויר נעים ואנשי סלוניקי נחמדים ואדיבים. כל זה הופך את העיר ליעד אטרקטיבי לחופשת עיר קצרה ונהנתנית עם מישהו שאתם אוהבים. עונת הכריסמס היפה מתחילה כבר בראשון לנובמבר וזה זמן בו תוכלו לבקר בכל אתר ומסעדה שתרצו ללא תורים. קבלו שבע המלצות רותחות לעונה הקרה של 2026
🥐 1. Trigona Elenidis
📍 Aristotelous 19
מאפה פילו פריך אופייני לאיזור שממלאים במקום בקרם פטיסייר טרי – אחד הדברים המתוקים הכי שווים בעיר.
🍽️ 2. Mezen Salonica
📍 Katouni 1
בר מאזטים צעיר וחדשני. אל תפספסו את סלט העגבניות עם קרוטוני חרובים ובואו מוקדם כי אין הזמנות. 
🎶 3. O Todoros
📍 Vasilissis Olgas 233
טברנה משפחתית עם אוכל יווני קלאסי מסורתי  ואווירה שמחה. צ׳יפס ולביבות קישואים מושלמים. פשוט טרי וטעים 
🥙 4. Liga kai Kala
📍 Tsimiski 103
הגירוס בין הטובים בעיר! בשר נחתך דק ומוגש בנדיבות. קחו לטייק-אווי ואיכלו מול הים בכיכר אריסטו. אין ישיבה במקום 
💆‍♀️ 5. Animus Spa
📍 Tsimiski 33 (קומה 4)
עיסוי מעולה במחיר נגיש – שעה ב-30 €. חובה להזמין בווטסאפ.
🌿 6. To Aromatopoleio
📍 Vasileos Irakliou 26
חנות בוטיק לרקיחת בשמים משנת 1958 שמרקחת בשמים בהתאמה אישית. ממול יש חנות עם גרסאות מוצלחות וזולות לבשמים מפורסמים , תכינו רשימות למשפחה ולילדים 
🧀 7. Olicatessen
📍 Pavlou Mela 42
מעדניית בוטיק עם תה, שימורים, משקאות, דבש שמן זית וממתקים של יצרנים מקומיים  קטנים מכל רחבי יוון והאיים. שירות מקסים באנגלית ואפילו חלבה דלת פחמימה אמיתית.
    חכו..הסוף עומד ״לשבור״ אתכם חכו..הסוף עומד ״לשבור״ אתכם 💥💥

האם זה באמת החלום שלכם?? עוגת ״חלומות״ מפוצצת בסוכר, קמח ושמן מעובד ? זה חלום או סיוט? 
אני כבר לא יכולתי לראות את זה יותר… 
 אז לקחתי את העוגה הוויראלית שכולם מדברים עליה… וניפצתי אותה 💥💥💥 
תכירו את הגרסה שלי לעוגת החלומות— כזאת שאתם באמת רוצים לאכול ולא מצטערים עליה שנייה אחרי . שתפו מי שצריך להכיר שיש גם חלומות יותר טובים..
במקום סוכר – אלולוז
 במקום קמח לבן – פאדג’ בראוני קטוגני
ובמקום רגשות אשם – עוגת זכוכית הסטרית ששוברים עם פטיש או כף 🔨✨

💬 רוצים את המתכון המלא עם כל השלבים והטיפים
 תכתבו לי “אני” בתגובות ותקבלו קישור ❤️ (רק לעוקבים)
 👩‍🍳 ולעוד מתכונים בריאים ודלי פחמימה שעושים טוב לגוף וללב – תעקבו אחרי 💚

מצרכים לתבנית עגולה 18 ס״מ
לבסיס:
 75 גרם שוקולד מריר (85–90%)
 75 גרם חמאה
 3 ביצים
 7 כפות ממתיק אבקתי (כמו סוויטנגו / מונק פרוט / אלולוז)
 כפית אבקת אפייה
 כפית תמצית וניל איכותית
 ⅛ כפית מלח
למילוי:
 1 כוס (240 מ״ל) שמנת להקצפה
 80 גרם שוקולד מריר ממותק (סוויטנגו שוקולד צ׳יפס)
לציפוי זכוכית:
 6 כפות אלולוז
 2 כפות מים

אופן ההכנה בקצרה:
1️⃣ ממיסים שוקולד ושמנת למילוי, מצננים שעתיים.
 2️⃣ מכינים בסיס: ממיסים חמאה ושוקולד, מוסיפים ממתיק, וניל, מלח, ביצים ואבקת אפייה.
 3️⃣ אופים ב־170 מעלות כ־20 דקות ומצננים לגמרי.
 4️⃣ מקציפים את המילוי הקר ומורחים על הבסיס. מקפיאים לשעה.
 5️⃣ מכינים את ציפוי האלולוז עד צבע קרמל ומוזגים על העוגה הקפואה.
 6️⃣ מצננים חצי שעה ומגישים.

✨ כי לכולם מגיע לחלום — רק בלי להתעורר עם רגשות אשם.

#עוגת_החלומות #מתוקבריא #קיטו #ללאגלוטן #ללאסוכר #אלולוז #קינוחויראלי #עוגתזכוכית #שוברותאתהרשת
 

.⁩⁩⁩⁩⁩
    ⁨ ⁨ ⁨ ⁨ עוגת החלומות בגרסה ⁨	⁨	⁨	⁨	עוגת החלומות בגרסה הבריאה ששברה את הרשת 💥💥

האם זה באמת החלום שלכם?? עוגת ״חלומות״ מפוצצת בסוכר, קמח ושמן מעובד ?
אני כבר לא יכולתי לראות את זה יותר… 
 אז לקחתי את העוגה הוויראלית שכולם מדברים עליה… וניפצתי אותה 💥💥💥
תכירו את הגרסה שלי לעוגת החלומות— כזאת שאתם באמת רוצים לאכול ולא מצטערים עליה שנייה אחרי . שתפו מי שצריך להכיר שיש גם חלומות יותר טובים..
במקום סוכר – אלולוז
 במקום קמח לבן – פאדג’ בראוני קטוגני
ובמקום רגשות אשם – עוגת זכוכית הסטרית ששוברים עם פטיש או כף 🔨✨

💬 רוצים את המתכון המלא עם כל השלבים והטיפים
 תכתבו לי “אני” בתגובות ותקבלו קישור ❤️ (רק לעוקבים)
 👩‍🍳 ולעוד מתכונים בריאים ודלי פחמימה שעושים טוב לגוף וללב – תעקבו אחרי 💚

מצרכים לתבנית עגולה 18 ס״מ
לבסיס:
 75 גרם שוקולד מריר (85–90%)
 75 גרם חמאה
 3 ביצים
 7 כפות ממתיק אבקתי (כמו סוויטנגו / מונק פרוט / אלולוז)
 כפית אבקת אפייה
 כפית תמצית וניל איכותית
 ⅛ כפית מלח
למילוי:
 1 כוס (240 מ״ל) שמנת להקצפה
 80 גרם שוקולד מריר ממותק (סוויטנגו שוקולד צ׳יפס)
לציפוי זכוכית:
 6 כפות אלולוז
 2 כפות מים

אופן ההכנה בקצרה:
1️⃣ ממיסים שוקולד ושמנת למילוי, מצננים שעתיים.
 2️⃣ מכינים בסיס: ממיסים חמאה ושוקולד, מוסיפים ממתיק, וניל, מלח, ביצים ואבקת אפייה.
 3️⃣ אופים ב־170 מעלות כ־20 דקות ומצננים לגמרי.
 4️⃣ מקציפים את המילוי הקר ומורחים על הבסיס. מקפיאים לשעה.
 5️⃣ מכינים את ציפוי האלולוז עד צבע קרמל ומוזגים על העוגה הקפואה.
 6️⃣ מצננים חצי שעה ומגישים.

✨ כי לכולם מגיע לחלום — רק בלי להתעורר עם רגשות אשם.

#עוגת_החלומות #מתוקבריא #קיטו #ללאגלוטן #ללאסוכר #אלולוז #קינוחויראלי #עוגתזכוכית #שוברותאתהרשת
 

.⁩⁩⁩⁩
    אז ניפצתי את העוגה ששברה את אז ניפצתי את העוגה ששברה את הרשת 😱😱
עוגת ״חלומות״ מפוצצת בסוכר, קמח ושמן מעובד — זה חלום או סיוט? 🍰
 אני כבר לא יכולתי לראות את זה יותר… 
 אז לקחתי את העוגה הוויראלית שכולם מדברים עליה… וניפצתי אותה 💥💥💥
תכירו את הגרסה שלי לעוגת החלומות— כזאת שאתם באמת רוצים לאכול ולא מצטערים עליה שנייה אחרי 
במקום סוכר – אלולוז
 במקום קמח לבן – פאדג’ בראוני קטוגני
ובמקום רגשות אשם – עוגת זכוכית הסטרית ששוברים עם פטיש או כף 🔨✨

💬 רוצים את המתכון המלא עם כל השלבים והטיפים
 תכתבו לי “אני” בתגובות ותקבלו קישור ❤️ (רק לעוקבים)
 👩‍🍳 ולעוד מתכונים בריאים ודלי פחמימה שעושים טוב לגוף ולטעם – תעקבו אחרי 💚

מצרכים לתבנית עגולה 18 ס״מ
לבסיס:
 75 גרם שוקולד מריר (85–90%)
 75 גרם חמאה
 3 ביצים
 7 כפות ממתיק אבקתי (כמו סוויטנגו / מונק פרוט / אלולוז)
 כפית אבקת אפייה
 כפית תמצית וניל איכותית
 ⅛ כפית מלח
למילוי:
 1 כוס (240 מ״ל) שמנת להקצפה
 80 גרם שוקולד מריר ממותק (סוויטנגו שוקולד צ׳יפס)
לציפוי זכוכית:
 6 כפות אלולוז
 2 כפות מים

אופן ההכנה בקצרה:
1️⃣ ממיסים שוקולד ושמנת למילוי, מצננים שעתיים.
 2️⃣ מכינים בסיס: ממיסים חמאה ושוקולד, מוסיפים ממתיק, וניל, מלח, ביצים ואבקת אפייה.
 3️⃣ אופים ב־170 מעלות כ־20 דקות ומצננים לגמרי.
 4️⃣ מקציפים את המילוי הקר ומורחים על הבסיס. מקפיאים לשעה.
 5️⃣ מכינים את ציפוי האלולוז עד צבע קרמל ומוזגים על העוגה הקפואה.
 6️⃣ מצננים חצי שעה ומגישים.

✨ כי לכולם מגיע לחלום — רק בלי להתעורר עם רגשות אשם.

#עוגת_החלומות #מתוקבריא #קיטו #ללאגלוטן #ללאסוכר #אלולוז #קינוחויראלי #עוגתזכוכית #שוברותאתהרשת
 

.
    המדריך לסופלה שוקולד נדיר ה המדריך לסופלה שוקולד נדיר היחיד שתצטרכו ותכינו ברפיט. חובה  לשמור !! 
מתכון ללא גלוטן ללא קמח ואם תרצו גם ללא סוכר קיטו, נכס צאן ברזל !!
המתכון הזה הולך איתי מעל שני עשורים . ממעונות הסטודנטים ועד ארוחות גורמה וקינוחי ילדים. הוא מתאים לכל סוג של תזונה כי אפשר להכין אותו מכל סוג של שוקולד ועם כל ממתיק שתבחרו . הוא תמיד יוצא מושלם ותמיד גונב את ההצגה גם אם יש לכם שתי ידיים שמאליות. דפדפו שמאלה לצפות בשלבי ההכנה ⬅️⬅️⬅️
אין אחד שלא אוהב את הסופלה הזה וכשאני צריכה קינוח מהיר שמצליח באחריות וכולם אוהבים זאת הבחירה הראשונה שלי . זה אחד המתכונים היחידים שאני זוכרת בעל פה ויכולה להכין בעיניים קשורות מאחורי הגב אם תעירו אותי באמצע הלילה 😂
אגב הוא טעים בכל המצבים גם אם שכחתם בתנור ועובר הקפאה בלי בעיה (טעים גם קפוא…😂) 
אם אתם מעדיפים לעבוד עם המתכון הכתוב באתר תגיבו אני ואשלח לכם קישור בהודעה פרטית ♥️
#סופלהשוקולד #מתוקבריא #קינוחבריא #קיטו #דלפחמימות #ללאגלוטן #ללאסוכר
    המתכון החדש ששבר את הרשת בסדרת הקוטג׳ 
פרק שישי בסדרה הויראלית ! אחרי הפיצה , המאפינס, השקשוקה , מעדני החלבון וכדורי השוקולד … הגיעה תור העוגה!! 

🎂🎂🎂🎂ולא סתם עוגה , עוגה מפוצצת בחלבון 💪💪 ללא קמח וסוכר מארבעה מצרכים פשוטים . מספיק בריאה כדי לאכול כל יום לארוחת בוקר 🍽️. מושלמת לחיטוב , לספורטאים , דלי פחמימה וכל כל מי שרוצה לאכול בריא וליהנות מהחיים. רוצו להכין ואל תשכחו לעקוב אחרי לעוד מתכונים יבריאים ומושלמים ♥️

3 מיכלים קוטג׳ מכל סוג
2/3 כוס ממתיק אבקתי רצוי לשלב אלולוז וסוויטנגו או סוויטנגו 
4 ביצים 
חצי כוס יוגורט יווני 120 מ״ל 
גרידת לימון
שתי כפיות מחית/ תמצית וניל איכותית 
אופציונלי - סקופ עד שניים אבקת חלבון איזולט ללא סוכר

טוחנים במעבד מזון עם להב מתכת את הקוטג׳ עד לקרם חלק (חשוב לטחון טוב טוב שיהיה בלי גושים בכלל !). מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים שוב לאיחוד . אם רוצים מוסיפים גם אבקת חלבון. 
אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 40 דקות או עד שמזהיב ומתייצב . מצננים על השיש ומנקזים נוזלים לפני שמעבירים לקירור ( העוגה מפרישה נוזלים וזה בסדר) . העוגה מוכנה לאכילה אחרי ארבע שעות במקרר ומשביחה למחרת

אפשר לסנן את הקוטג׳ בבד חיתול לפני שטוחנים אותו ואז הוא מפריש פחות נוזלים לאחר האפיה . בכל מקרה מומלץ לנקז לפני שמעבירים למקרר
 
#מתכוניםבריאים #מתוקבריא #קיטו #דלפחמימות #ללאסוכר #ללאגלוטן #חלבון #קוטג #עוגתגבינה⁩⁩⁩⁩
    תמונות נוספות הצטרפות לעוקבים של באינסטגרם

    מתכונים בריאים

    תפריט
    • עוגת ריבה ופירורים של סבתא שאתם באמת רוצים לאכול
    • לחמניות כוסמין
    • מאפינס אוכמניות בריא
    • עוגיות שוקולד בריאות
    • קראמבל תפוחים
    • תה קינמון

    מתכונים דיאטטיים

    תפריט
    • אייס קפה מתכון
    • ארטיק ללא סוכר
    • סושי פירות מתכון
    • שלוקים

    מתכונים לילדים

    תפריט
    • כדורי תמרים וטחינה
    • וופל בלגי בריא
    • מתכון לדונאטס
    • מתכון לנשיקות
    • עוגיות טחינה בריאות
    • כדורי שוקולד משאריות עוגה

    קינוחים ללא גלוטן

    תפריט
    • מתכון לנשיקות מרנג מושלמות
    • עוגיות מקמח שקדים בריאות ללא סוכר
    • עוגת גבינה בריאה
    • עוגת גבינה יפנית
    • עוגת דבש בריאה
    • קינוחי כוסות
    • ריבת תפוז סיני
    Facebook Instagram

    Copyright 2019 - Talya benyamini All Rights Reserved.

    Top

    האתר פותח ע"י Yaron E.