מאפינס הם דבר משמח, גם תותים. היה ברור שזה רק עניין של זמן עד שנשלב שמחה בשמחה. אצלינו אוהבים מאוד מאפינס ובדרך כלל יהיו כמה סוגים במקפיא. הסוג הזה למשל הוא מאפינס הבית וכמעט תמיד נמצא שם. כבר כמה זמן שממש מתחשק לי לגוון והחורף סוף סוף שיתף איתי פעולה. מכירים את סלסילת התות הזאת שמביטה אליכם מהמקרר בתקווה רגע לפני שזורקים אותה? זאת הזדמנות מצויינת להכין מאפינס תות, אבל לא אחד פשוט אלא מאפינס עם תואר. מאפינס תות פליאו.
שימו לב שמאפינס תות פחות מתאים לילדים. המאפינס האלו לא מאוד מתוקים ויש בהם חתיכות תות שילדים בדרך כלל לא אוהבים. לפחות מהניסיון שלי, ילדים אוהבים אוכל פשוט ונטול הפתעות. תותים אהובים ביותר על קטנים כפי שהם או עם קצפת. אצלנו הם נאכלים לא פעם עם יוגורט וגרנולה בדבש. במתכוני תות מורכבים יותר החמיצות, הגרעינים או שינויי המרקם לא תמיד יתאימו לילדים.
לעומת זאת, מבוגרים שמצמצמים בפחמימות ומסגלים תכניות תזונה מבוססות שומן וחלבון, כמו פליאו, יהנו מהמתכון הבא. ניתן להקפיא את המאפינס לאחר צינון אבל בגלל תכולת הנוזלים הגבוהה יחסית לא מומלץ לחמם במיקרו אלא רק בתנור אפייה או טוסטר אובן. חימום חוזר במיקרו עשוי להניב קינוח רטוב שאיבד את פריכותו
מצרכים
2.5 כוסות קמח שקדים
3 ביצים
3 כפות שמן קוקוס
שתי בננות בשלות
כפית סודה לשתייה
חמש כפות מייפל טבעי
קמצוץ מלח
כוס וחצי קוביות תות
5-6 טיפות תמצית שקדים איכותית
מחממים תנור ל 180 מעלות
מקלפים ומניחים בננות בקערה, מועכים באמצעת בלנדר מוט. מוסיפים את כל שאר המרכיבים למעט תותים ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים חצי מקוביות התות. מוזגים לתבניות מאפינס משומנות עד 3/4 הגובה ומפזרים מלמעלה את קוביות התות הנותרות. אופים בתנור חם כ 30-25 דקות עד שמזהיב מלמעלה. שומרים בקופסה אטומה במקרר שבוע ובמקפיא חודשיים. לא לחמם במיקרו
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?