הילדים שלי הם הטועמים הראשונים של כל מתוק בריא שאני מכינה. הם מבקרים קשוחים ולא עושים לי הנחות. קורה שהם לא מוכנים אפילו לטעום משהו שעמלתי עליו והשקעתי בו ואז אני מתבאסת. מנגד, כשהם מבקשים מנה שניה, אני יודעת שבאמת הצליח לי, כי ילדים לא מזייפים. כל כך שמחתי כשהתאום הצעיר התחנן לעוד מאפינס אחד קטן לפני ארוחת הערב, שהרשיתי לו.
המתכון הזה נולד בסופר, ליד מדף מוצרי הטבע. את חמאת הבוטנים כולם מכירים, יש לה טעם דומיננטי שלא כולם אוהבים . אבל מה זה קמח בוטנים ? המוצר הזה עורר את סקרנותי, כך שהחלטתי מייד לבדוק ורכשתי שקית שתחכה לשעת כושר במזווה. קצת גשם השאיר אותנו בבית בסוף השבוע והפגיש אותי עם השקית המצפה. מחקר מקדים באינטרנט וכמה ניסיונות הניבו תוצאה מפתיעה.
יוקרתם של הבוטנים מבין האגוזים הפופולאריים כבר מזמן אינה בשיאה. שקדים טבעיים , אגוזי מלך, ברזיל וקשיו קוטפים את התהילה. כולם מככבים בחנויות הטבע ומשאירים את הבוטנים הטבעיים מאחור. הבוטנים נמכרים מטוגנים או מצופים על מדף הפיצוחים. הם שחקן חיזוק ברטבים ומנות אסיאתיות וממרח לכריך עם ריבה. טעים, כן. אבל מה עם משהו בריא?
בדיקה מהירה העלתה שלבוטנים ממש אין מה להתבייש , להפך ! הבוטנים הם אלופי החלבון עם מעל 25 גרם חלבון במאה גרם. יותר מכל האגוזים האחרים ויותר מבשר או דגים . כמו מרבית האגוזים, הם עשירים גם בסיבים תזונתיים וויטמינים. אם אתם או היקרים שלכם עוסקים בספורט, או אם הקטנים שלכם מאותגרי חלבון, כמו התאום הצעיר מהפסקה הראשונה, בוודאי תעריכו את המתכון הזה.
מאפינס שוקולד על בסיס קמח בוטנים רק נראים תמימים אבל הם עסיסיים וקרמיים להפתיע. הם קלים מאוד להכנה ומתאימים להקפאה. מאותגרי החלבון הפרטיים שלי מקבלים אחד בקופסת האוכל לבית הספר. המאפינס מפשיר לאט עד הפסקת האוכל ואף פעם לא חוזר הביתה בקופסה.
קמח בוטנים תוכלו להשיג בקלות בחנויות טבע וגם במדפי מזון טבעי במרכולים גדולים. אפשר גם לקנות באינטרנט למשל כאן טעם הקמח עדין בהרבה מטעמה של חמאת בוטנים והוא זול משמעותית ממחית אגוזים כמו שקדיה שגם בה אני עושה שימוש נרחב לאפייה בריאה.
מאפינס שוקולד על בסיס קמח בוטנים -מצרכים:
1.5 כוס קמח בוטנים ( למשל כאן )
שליש כוס קקאו – רצוי הולנדי
כפית תמצית וניל איכותית
כפית סודה לשתיה
כפית אבקת אפיה
4 ביצים
כוס חלב סויה או שקדים
5 כפות שמן קוקוס
חצי כוס סוכר קנים דמררה (או רבע כוס מייפל טבעי ורבע כוס סוכר קנים) – לגרסה ללא סוכר Swerve חום או אלולוז
חצי כוס שוקולד ציפס מריר 60% ומעלה- לא חובה (לגרסה ללא סוכר שוקולד צ'יפס סוויטנגו)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות. מערבבים קמח בוטנים, קקאו, סוכר, אבקת אפיה וסודה לשתיה בקערה. מוסיפים שמן ומערבבים לתערובת פירורית. מוסיפים את הרטובים (חלב ביצים וניל) ומערבבים שוב לתערובת אחידה ודלילה יחסית. מוסיפים שוקולד ציפס.
מוזגים את הבלילה לתבניות מאפינס משומנות ואופים כ 15-20 דקות בשליש התחתון של התנור רק עד שהחלק העליון נראה מבריק ויציב. היזהרו מאפיית יתר!! המרקם צריך להישאר פאדג'י וקרמי ולא אפוי מידי. מצננים לחלוטין לפני שמחלצים מהתבניות. הכי קל לחלץ באמצעות לחיצות על החלק התחתון עד שמשתחרר.
שומרים במקפיא בקופסא אטומה חודשיים לפחות.
5 Comments
מיכל
23/11/2023 at 01:27קיטגנתי את המתכון הזה ויצא מהמם. ממש מציעה לך להכין ולהוסיף למתכונים נטולי הסוכר
טליה בנימיני
23/11/2023 at 13:24רעיון מעולה ! אני על זה 🙂 תודה רבה על הפידבק וההצעה ❤️
אפרת
17/02/2024 at 18:38וואו אני קוראת את הנתכון וממש חושבת בכיוון שלך. במה החלפת את הסוכר והמייפל ובאיזה יחס?
טליה בנימיני
18/02/2024 at 07:10הי אפרת, אני יודעת שהשאלה היתה מכוונת למיכל 🙂 למקרה שהיא לא תחזור לכאן בקרוב, אני ממליצה להחליף את הסוכר בממתיק חום Swerve והכי טוב בשילוב עם אלולוז (חצי חצי). הוספתי קישורים מתאימים במתכון
כדורי שוקולד משאריות עוגה (פונץ' שוקולד) - מתוק בריא
10/03/2020 at 07:37[…] גדולתן במרקם הנימוח). הפונצ'ים בצילום, למשל הם גלגול של המאפינס האלה שהתייבשו בתנור. מאז שיש לי ילדים ומאז שאני משתדלת […]