לאחרונה ביקרתי חבר יקר וחניתי בחניון מפויח במרכז תל אביב. זה היה, כנראה, המקום הכי לא פואטי בעולם. על גב הקבלה ביציאה נרשם המשפט האלתרמני האלמותי "כי סערת עלי, לנצח אנגנך". ההפתעה הפיוטית מ"פגישה לאין קץ" הכתה בי גלים. נזכרתי איך כתבתי כאן לאחרונה על קדחת האוכמניות שאחזה בביתנו וסערתי על מאפינס אוכמניות עם שיבולת שועל. אז למה לנו מאפינס אוכמניות מקמח כוסמין ? האם היתה זו סערה בכוס תה?
כידוע, מאז שתזונאי הצמרת ציווה עלי שיבולת שועל, הוא מככב אצלי כמעט בכל מתכון. רצה הגורל והבן הגדול, שליבו נוהה בסתר אחר אוכמניות, אינו מבית מדרשו של תזונאי הצמרת. כך יצא, שמרקמן העשיר והלעיס של המאפינס המדובר לא נעם לחיכו המעודן.
תכף ומיד הזמנתי עוד ארגז אוכמניות וחזרתי למטבח (כאילו אי פעם יצאתי ממנו). נחושה להכין לאוכמן הבכיר מאפינס, שיהיה הפעם רך ואוורירי כענן. מאפינס אוכמניות מקמח כוסמין, שיהיה נטול "מוקשים", אך לא פחות טעים מבן דודו המשוב"ש. כדי לתרום לערך התזונתי ובהיעדר שועל, נקטתי בתכסיס וצירפתי יוגורט חלבון. כמובן שאין חובה להדר מצווה עם יוגורט כזה. כל יוגורט רגיל עם מעל 2% שומן יצלח למלאכה.
הגרסה הזו של מאפינס אוכמניות מקמח כוסמין נהדרת וקלה להכנה. הקושי היחיד שכרוך בה הוא לנסות לעצור אחרי מאפין אחד. אני מקפיאה אותם בקופסה אטומה מייד כשמצטנן ומוציאה לפי הצורך. מושלם לארוחת בוקר או ארוחת עשר מושקעת לבית הספר. פגישה לאין קץ.
מצרכים (לכ 20 יחידות)
שתי כוסות קמח כוסמין 80% (אני אוהבת לעבוד עם קמח נפלאות)
כפית אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה
שליש כוס שמן קוקוס במצב נוזלי
רבע כוס סוכר דמררה/ קנים אורגני (או תחליף סוכר חום ללא קלוריות כמו סוויטנגו חום, מונק פרוט זהוב, Swerve)
רבע כוס מייפל טבעי ועוד כף
גביע יוגורט חלבון בלי תוספות (או כל יוגורט לבן אחר מעל 2% שומן)
שתי ביצים
כפית תמצית וניל
כוס ורבע אוכמניות (טריות או קפואות מופשרות ומסוננות)
שליש כוס חלב שקדים/סויה /רגיל – הכי כיף ובריא להכין חלב שקדים לבד
קמצוץ מלח
גרידת לימון מלימון קטן
איך מכינים מאפינס אוכמניות מקמח כוסמין ?
מחממים תנור ל 200 מעלות. בקערה מערבבים ביצים, מייפל, שמן, יוגורט, חלב ווניל לבלילה אחידה. מוסיפים לקערה קמח, סודה לשתיה, אבקת אפיה, מלח, סוכר וגרידת לימון. מערבבים לתערובת אחידה במרקם מעט סמיך יותר מבלילת פנקייק. מערבבים פנימה כוס אוכמניות. משמנים קלות תבניות שקעים למאפינס. גם סיליקון או מנג'טים בתוך תבנית שקעים יעבוד מצוין. מניחים כף תערובת בכל תבנית ולא מעל 3/4 הגובה (המאפינס תופח מאוד). מניחים את התבנית בשליש העליון של תנור חם לחמש דקות עד שנוצרת השחמה קלה מלמעלה. מורידים את חום התנור ל 170 ומעבירים את התבנית לשליש התחתון. אופים עוד כ 10 עד 12 דקות. מצננים מחוץ לתנור ומאפסנים בקופסה אטומה. נשמר יומיים שלושה במקרר או חודשיים במקפיא.
4 Comments
זואי
30/09/2023 at 22:31הכנתי עם אבקת חלבון במקום יוגורט, שמן רגיל במקום קוקוס, ובלי הסוכר (שמתי חצי כוס דבש). החלפתי אוכמניות בשוקולד צ׳יפס, ואת הסודה לשתיה ב5 גרם אבקת אפיה רגילה. למרות כל הרכיבים החסרים יצא מצוין.
טליה בנימיני
30/09/2023 at 22:49אלופה פה פה ! תודה ששיתפת , בטוח שזה יעזור להרבה קוראים ❤️
פולינה
15/02/2022 at 08:40תודה על המתכונים ????
האם אפשר להחליף אוכמניות בשברי שוקולד?
טליה בנימיני
15/02/2022 at 23:14.הי פולינה, תודה רבה על הפירגון 🙂 אין שום בעיה להחליף את האוכמניות בפיסות שוקולד, שברי אגוזים , פירות יבשים קצוצים וכל שילוב ביניהם …