השילוב של קינוחים טעימים, בריאים, דלי פחמימה וטבעוניים אינו מובן מאליו. רבים שואלים אותי על אפשרויות כאלה ואני אוספת אותן אחת לאחת כמו אבנים יקרות. כל כך משמח אותי לשתף במתכון חדש כזה, של בראוניז טבעוני נימוח ואף כשר לפסח שיכול לסגור פינה לכל כך הרבה אנשים.
כמו כל הדברים הטובים, גם המתכון הזה נולד במקרה. אם לדייק, אני גם קצת זימנתי אותו לפני שיד המקרה נגעה בשנינו. כדברי המנטור האגדי אלון אולמן, ההזדמנות פגשה את המוכנות. ומאידך זיל גמור. ליד הסטודיו שבו אני עושה שיעורי פילאטיס, בראש הגבעה של גבעת שמואל, יש מכולת צרפתית שמייבאת מוצרים מיוחדים. כמובן ששמה האולטרה פריפריאלי הוא A&M בגבעה. AM-PM מאחורייך ! (או מעלייך). אחרי השיעור אני תמיד עושה סיבוב בחנות, לקבל רעיונות והשראה. נו טוב, מנסה להחזיר את הרגליים למצב הליכה.
באחד הסיבובים הללו נפלו עיני על פחית של מחית דלעת. התווית שימחה אותי עוד יותר (דלעת בלבד) ומייד דמיינתי את שלל הקינוחים שאכין ממנה. הציתה את דמיוני ומייד ידעתי שבזכותה יהיו לנו עוד קינוחים טבעוניים
מצרכים לתבנית מלבנית 10X15
חצי כוס (100 גרם) מחית דלעת (דלעת מבושלת במיקרו ומרוסקת בבלנדר מוט או מחית מוכנה למשל כאן)- אפשר בטטה
100 גרם חמאת שקדים
כפית אבקת אפיה
2 כפות אבקת קקאו רצוי הולנדי
3 כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה דלת פחמימה מומלץ לשלב אלולוז וסוויטנגו)
כפית תמצית/מחית וניל איכותית
קמצוץ מלח
קמצוץ קינמון- לא חובה
רבע כוס מים רותחים מהקומקום
שתי כפות קמח קוקוס למשל כאן (או פשתן טחון)
חופן שוקולד צ'יפס או אגוזים שבורים – לא חובה (לגרסה דלת פחמימה ללא סוכר שוקולד צ'יפס סוויטנגו)

איך מכינים בראוניז טבעוני ללא גלוטן ?
מחממים תנור ל 170 מעלות (חום עליון תחתון)
מערבבים בקערה את כל החומרים, למעט מים רותחים ושוקולד צ'יפס. אם יש גושים באבקת הקקאו כדאי למעוך אותם לפני שמוסיפים אותה לתערובת ( עוד טריק זה לערבב אותה בצד עם המים הרותחים ולהוסיף יחד את שניהם לתערובת). כשהתערובת אחידה מוסיפים לה מים רותחים מהקומקום (או את הקקאו שהמסתם במים הרותחים). מוזגים את התערובת לתבנית משומנת ומחליקים בכף.
אם בחרתם להוסיף אגוזים או שוקולד צ'יפס מפזרים אותם על פני העוגה. אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 25-30 דקות או עד שפני העוגה יציבים והיא לא רוטטת כשמזיזים אותה. מצננים על השיש באופן מוחלט לפני שחותכים לקוביות. מאחסנים בקופסה אטומה 4 ימים במקרר או חודשיים במקפיא
הערות
- אם בחרתם להשתמש בפשתן טחון מומלץ להשיג פשתן זהוב שטעמו עדין יותר למשל כאן
- ניתן לבשל דלעת במיקרו. חותכים את הקליפה הקשה בסכין וחותכים את בשר הדלעת לקוביות גדולות. מניחים בכלי סגור שמתאים לבישול במיקרו ומבשלים 4-5 דקות בחום גבוה עד שהדלעת רכה מאוד. פותחים את המכסה ומניחים לדלעת להתקרר. מסננים מנוזלים ומרסקים במעבד מזון מוט או בלנדר.
- לגרסה פליאו החליפו את הממתיק ואת המים הרותחים ברבע כוס מייפל טבעי
- למידע נוסף על תחליפי סוכר וחומרי גלם מותאמים לאפיה בריאה ודלת פחמימה תציצו במדריך המפורט על מוצרי קיטו

5 Comments
קרן
15/11/2024 at 09:46היי אם אני ישתמש בחמאת בוטנים טיבעית במקום חמאת שקדים בגלל שנגמר לי, זה יתאים?
חני
20/10/2024 at 22:34יצא נחמד אבל רך מאוד הייתי אופה עוד קצת
טליה בנימיני
21/10/2024 at 06:30תודה על השיתוף, שמחה שאהבת ❤️ הבראוניז ממשיך להתייצב לאחר צינון במקרר. אם עדיין יצא רך מידי גם לאחר צינון ,תוכלי לאפות יותר בפעם הבאה, כל תנור מתנהג קצת אחרת… שימי לב גם לגודל התבנית, קשה להבין מהתמונה מה הגודל, אבל אם הוא גדול יותר מ 10X15 שבמתכון, זמן האפיה עשוי להתארך. התנור אופה את העוגות שלנו מהשוליים למרכז וזה פשוט לוקח יותר זמן אם השטח גדול יותר…
ויקי נבון
17/10/2024 at 14:20כמה זה ההמרה לכוס 100 ג מחית בטטה או דלעת?
טליה בנימיני
17/10/2024 at 15:30הי ויקי , תודה על השאלה. מאה גרם מחית דלעת זה בערך חצי כוס. בטטה היא מעט דחוסה יותר ולכן אם משתמשת בבטטה כדאי להפחית כף או שתיים