כל מי שעשה אי פעם דיאטה יודע את טעם הגעגועים לצ'יפס. כפי הנראה, גם מכיר מקרוב את טעמם של ירקות אנטיפסטי אפויים. אולי אפילו את טעמו של קולורבי בתנור. סוד גלוי הוא שהקולורבי שייך לקבוצת הירקות השקופים. כאשר אנחנו לא בדיאטה אנחנו עוברים לידם בסופר מבלי לראות אותם. אבודים אי שם בין תפוחי האדמה לתות. מסוג הירקות שגברים אינם מבדילים ביניהם לבין לפת או צנון. או זוקיני.
ברור לכל קורא בר דעת, שכל מי שמנסה לצמצם פחמימות מתגעגע לתפוחי אדמה. תפוחי אדמה על צורותיהם הם אחד המזונות המנחמים בתבל. היכולת שלהם להיות רכים וגם פריכים … שזופים וגם חיוורים. מתמסרים וקשוחים. לך תסביר געגוע. מתוך שלל הירקות הפחות פחמימתיים, איתרע מזלו של הקולורבי להיות הדומה ביותר לתפוד הנשכח. למרות צורתו החייזרית (שללא ספק הציתה את דמיונם של יוצרי סדרות כמו הטלטאביז והזרבובים), טרנד הדל פחמימה מביא לו עדנה. על כן, עלה בגורלו לככב במתכונים כמו לביבות קטוגניות לחנוכה.
אין תמה איפה, שהוטל עליו גם לכהן בתפקיד הצ'יפס המיתולוגי האבוד. אבל לא תצעד לבד זרבוב ירקרק! בזכות מעטפת דקה של אבקת חלבון, שהקשחנו עם קצת קסנטן גאם, תקבלו מעטפת פריכה ונעימה. עם קצת דמיון, אתם עוד תרוקנו את הקערה הזאת ברגשות נוסטלגיים ומבלי לפגוע במפלס הפחמימה. כמו כל צ'יפס, גם את הצ'יפס קולורבי בתנור הזה, אוכלים חם ישר מהתנור. הפריכות אינה נשמרת לאחר צינון.
מצרכים
2 קולורבי בינוניים- גדולים
5 כפות שמן זית
חצי כפית מלח (רצוי הימלאיה ורוד)
חצי כפית אבקת שום
כפית פפריקה מעושנת (אפשר גם רגילה)
כפית טימין/ זעתר /רוזמרין יבש- לא חובה
3 כפות אבקת חלבון ביצה למשל כאן
3/4 כפית קסנטן גאם להשיג למשל כאן
איך מכינים צ'יפס קולורבי בתנור ?
מחממים תנור ל 200 מעלות במצב טורבו או נינג'ה גריל במצב אייר פריי על 180
מקלפים את הקולורבי בקולפן ירקות. פורסים ואז חותכים לרצועות בצורת צ'יפס. מעבירים לקערה ומוסיפים שמן זית מלח שום ופפריקה מעושנת. אם בחרתם להוסיף טימין /זעתר מוסיפים גם אותם ומערבבים לציפוי הירקות. בקערית קטנה מערבבים אבקת חלבון וקסנטן גם, מוסיפים לקערה ומערבבים שוב לציפוי אחיד. מעבירים את הקולורבי לתבנית מרופדת בנייר אפיה (או לסלסלת האייר פריי בנינג'ה). מפזרים את רצועות הקולורבי ברווחים כדי שלא ידבקו באפיה. אופים בתנור או בנינג'ה כ 20-25 דקות או עד שהצ'יפס רך למזלג וזהוב מבחוץ. מגישים חם עם מיונז רגיל או מיונז מתובל במעט שום או בצל ירוק (אפשר לדלל במעט מים).

8 Comments
עינת
16/04/2025 at 09:53הי, האם ניתן להשתמש באבקת חלבון אחרת, כמו שהמלצת למשל בגלידת חלבון עננים?
טליה בנימיני
16/04/2025 at 10:52הי עינת, תודה על השאלה. אבק החלבון במתכון של הגלידה היא בטעם וניל ומעט מתקתקה. פחות מתאים לצ'יפס למרבה הצער…
יעל כהן
12/03/2025 at 21:00שלם
וגם אשמח לדעת איזה חלבון יש לכם שטוב לשתות בבוקר
וקצת להדרכה על המוצרים שלכם
אני בתוכנית הרברלייף אבל ראיתי שפה המחירים זולים יותר אש רוצה עיקרון דומה
טליה בנימיני
15/03/2025 at 20:48הי יעל, אני מפתחת מתכונים. לא תזונאית ולא מוכרת מוצרים. כאשר נדרש חומר גלם מיוחד אני מוסיפה קישור למוצר כדי למנוע טעויות
הלה
26/01/2025 at 11:24מיונז?? למי שאוכל ציפס קולרבי כי הוא בדיאטה🤷♀️
טליה בנימיני
26/01/2025 at 11:30הי הלה, תודה על השאלה. בדיאטה קטוגנית אוכלים שומן ומצמצמים בפחמימות. אם את בתזונה דלת קלוריות אני לא בטוחה שהמתכון הזה יתאים, יש בו גם לא מעט שמן זית…
מורן
25/01/2025 at 08:03הי טליה האם אפשר להמיר את אבקת חלבון הביצה בציפס קולורבי בחלבון "אמיתי"?
טליה בנימיני
26/01/2025 at 07:12הי , לצערי לא