אני בכלל לא אוהבת קוקוס, ועוד פחות את השילוב שלו עם שוקולד לבן, בואך רפאלו. אבל אל תפלו בפח, זאת לא סתם עוגת קוקוס ושוקולד לבן. זאת עוגה מופלאה ומופתית, שמצאה את דרכה אלי ישירות מהוליווד. לא במקרה.
לפעמים החיים הם רק פאזל שמבקש שתרכיבו אותו. הכל התחיל כשהזמנתי את המשלוח הראשון השנה של השוקולד הלבן ללא סוכר מאיהרב. איהרב לא שולחת בקיץ מוצרים רגישים לחום לישראל וכך, בדומה לקרמבו, זהו מוצר עונתי שמקנן בארצנו החל משלהי ספטמבר. דה עקה, האיזור שלנו בלבנט לא ממש מחבב קור. החורף בכל שנה מתאמץ להגיע והקיץ לא באמת נותן לו מקום. כך יצא שעמדתי, נרגשת ועדיין במכנסיים קצרים, מול הקופסה המיוחלת של איהרב.
למרות שהיה כבר אוקטובר השקית עם השוקולד הלבן דמתה ביותר לשקית טרופית. התוכן היה נוזלי לחלוטין. השמחה על השקית הראשונה של העונה רצתה להתחלף בעצבות. דמיינתי כבר את השיחה שלי עם איהרב וידעתי שאם אבקש, אקבל החזר כספי. ואז חשבתי שוב. חיכיתי לחבילה הזאת כמעט חודש, מאז המלחמה קשה למשלוחים להגיע. המדינה שלי אף פעם לא באמת קרה. בסוף איהרב לא תרצה בכלל לשלוח לכאן מוצרים כאלה. אני צריכה למצוא לטרופית הזאת ייעוד… הנחתי את השקית במזווה והזמנתי שקית חדשה, בתקווה לגשם.
השבוע היה לחבר קטוגני יקר יום הולדת ואני רציתי להכין לו עוגה מיוחדת. שניים מהדברים האהובים עליו ביותר הם שוקולד לבן וקוקוס. ככה נזכרתי בעוגה אחת, מסקרנת ומפורסמת, שמשלבת ביניהם ובאותה שקית שמחכה לייעוד שלה. העוגה של תום קרוז, שכיכב בסרט הנעורים שלי טופ גאן, בימי התמימות. אותו תום קרוז, שולח בכל שנה לחג המולד עוגת קוקוס ושוקולד לבן של קונדיטוריה מהוללת בקליפורניה, לכמה מאות מחבריו ומכריו. לפחות על פי התגובות במרשתת, מדובר בעוגה מופתית ויוצאת דופן. כמאמר הפסוק, "ואת עלית על כולנן". כל חלקי הפאזל נפלו למקום וידעתי שאנסה להכין את המתכון בגרסה ללא סוכר וגלוטן. גרסה שתרחיב את גבולותיה הבלתי נראים של ממלכת קטוגניה ותשמח את ליבו של חבר קטוגני יקר מאוד. התוצאה הפתיעה גם אותי והיא מרהיבה ויוצאת דופן. מתקבלת עוגת קוקוס ושוקולד לבן חגיגית, רכה, נימוחה וטעימה מאוד שאף אחד לא ינחש שאין בה קמח וסוכר.
לעוגה בקוטר 24 (תבנית קוגלהוף)
200 גרם שוקולד לבן (רצוי ללא סוכר למשל כאן או כאן )
100 גרם חמאה
חצי כוס קרם קוקוס
4 ביצים ועוד שני חלבונים
שתי כפיות תמצית/ מחית וניל איכותית
רבע כפית מלח
חצי כוס ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר מומלץ לשלב אלולוז וסוויטנגו)- לא חובה למי שלא אוהב מתוק
300 גרם קמח שקדים (שלוש כוסות)
חצי כוס שבבי קוקוס
חצי כוס אבקת חלבון איזולט (רצוי ללא סוכר למשל כזה )
כפית גדושה אבקת אפיה
לבסיס (לא חובה)
3 כפות ממתיק חום שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר Swerve סוכר חום)
70 גרם שוקולד לבן קצוץ / שוקולד צ'יפס לבן
לציפוי
150 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי מכל סוג בטמפרטורת החדר
80 גרם גהי או חמאה מומסת (אני משתמשת בגהי הזה והוא מעולה)
כף אבקת פודינג וניל (סוויטנגו לגרסה ללא סוכר)
2 כפות ממתיק אבקתי במרקם אבקת סוכר שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר מומלץ אלולוז)
חצי כוס שבבי קוקוס לקישוט (לתוספת רושם מומלץ להשתמש בשבבים עבים כמו אלה)
איך מכינים עוגת קוקוס ושוקולד לבן ?
מחממים תנור על מצב טורבו (חום עליון תחתון) ל 165 מעלות ומוציאים את גבינת השמנת מהמקרר כדי שתגיע לטמפרטורת חדר.
מניחים בקערה בינונית חסינת חום שוקולד לבן, חמאה וקרם קוקוס. מחממים במיקרו בעוצמה גבוהה לחצי דקה. נותנים לזה לעמוד חצי דקה ומערבבים היטב. אם השוקולד לא נמס מחזירים למיקרו לעוד עשרים שניות ומערבבים שוב. שימו לב, שוקולד לבן הוא מוצר רגיש מאוד ואנחנו רוצים להביא את זמן החימום למינימום. עדיף להשקיע בערבוב יסודי מאשר לשרוף אותו.
כאשר השוקולד נמס והתאחד עם שאר המרכיבים מוסיפים וניל, מלח וממתיק ומערבבים שוב. מוודאים שהתערובת לא רותחת ומוסיפים את הביצים והחלבונים. מערבבים לאיחוד. מוסיפים קמח שקדים, שבבי קוקוס, אבקת חלבון ואבקת אפיה ומערבבים שוב לתערובת אחידה. משמנים קלות תבנית קוגלהוף ומניחים אותה בתבנית אפיה. מוזגים את תערובת העוגה לתבנית ומטים או מנערים את התבנית לפיזור אחיד. אם בחרתם להוסיף לעוגה תחתית קרמל פריכה מפזרים מעט סוכר או תחליף סוכר חום על פני העוגה ושוקולד צ'יפס לבן קצוץ/ נטיפים.
מעבירים את התבנית אל התנור. אופים בשליש התחתון של תנור חם כ 50 דקות או עד שהעוגה יציבה ולא רוטטת כשמזיזים אותה וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. שימו לב שזמן האפיה בפועל תלוי בתנור שלכם ובגודל /צורת התבנית. כדאי להתחיל לבדוק כבר אחרי 35 דקות.
להכנת הציפוי ממיסים חמאה בקערית חסינת חום במיקרו על מצב הפשרה לדקה אחת. החמאה צריכה להיות רכה מאוד או חצי נמסה אבל לא נוזלית לגמרי. אם היא עדיין קשה מחזירים שוב למיקרו ומחממים חצי דקה נוספת על מצב הפשרה. אם משתמשים בגהי שנשמר ללא קירור אין צורך לרכך במיקרו וניתן להשתמש בה כפי שהיא. כשהחמאה רכה מאוד מערבבים אותה עם גבינת השמנת, הממתיק והפודינג. שופכים או מורחים על העוגה. מפזרים קוקוס נוסף מעל הקרם לקישוט ומעבירים להתייצבות במקרר. העוגה מוכנה לאחר כשעה והיא נשמרת ארבעה ימים במקרר כשהיא מכוסה היטב או שלושה חודשים במקפיא.
הערות
- ניתן להכין את העוגה בתבניות מאפינס אישיות. הכמות במתכון תספיק ל 12-15 מאפינס גדולים.
- לרשימה מפורטת של תחליפים ומצרכים שיעזרו לכם להבריא את המטבח, כדי לקרוא את המדריך המפורט של מוצרי קיטו. יש בו רשימות קניות למתחילים ומתקדמים וגם המלצות על חטיפים וממתקים דלי פחמימה.
- אם אתם לא מחובבי המתוק-מתוק ניתן לוותר על תוספת ממתיק בעוגה מאחר והשוקולד הלבן ממתיק אותה. זה נכון במיוחד אם אתם מוסיפים שוקולד לבסיס הפריך וציפוי מתוק. אם בחרתם שלא להוסיף ציפוי או בסיס , אני ממליצה כן להוסיף ממתיק לבלילה.
1 Comment
יעל
19/01/2025 at 00:02הי טליה, למה הכוונה בשבבי קוקוס – קוקוס טחון?