חלפו שנים מאז שתיתי מיץ שקדים קר ומרענן בשוק. הסיבה קשורה בתכולת הסוכר הגבוהה והשינוי התזונתי שעשיתי לפני כמה שנים. מאז גירשתי את הסוכר והפחמימות מחיי, אני נאבקת להחזיר אליהם את כל הדברים שאני כל כך אוהבת. אבל בגרסאות יותר בריאות. לכן, כל כך התרגשתי לגלות גרסת רוזטה מתכון ללא סוכר. גרסה טבעית שמכינים מגרעיני שסק , משמש (ואפשר גם גרעינים אחרים- פירוט במתכון).
שימו לב שכל הגרעינים מכילים חומר בשם אמיגדלן. בכמות גבוהה אמיגדלן הופך בגוף לציאניד. ברפואה העממית הוא נחשב בעל יכולת ריפוי סרטן ומכונה B17. בעוד ההשפעה הרפואית שנויה במחלוקת בעולם המדעי, ציאניד הוא רעל. הוא נחשב בטוח לשימוש רק בכמויות קטנות. לכן, יש להשתמש בסירופ כמו תמצית שקדים – 2-3 טיפות לכוס או 5-6 טיפות לתיבול מתכון. הסירופ מתאים מאוד לתיבול עוגת שקדים , עוגיות שקדים ללא סוכר, מרציפן ללא סוכר או גלידה. ניתן להרתיח את הסירופ לאחר סינון הגרעינים וכך להפחית את הרעילות.
אם תקפידו על מינון והכנה נכונה מדובר במתכון בריא ומיוחד שישדרג לכם מאכלים מגוונים. אם אתם אוהבים תמצית שקדים, אמרטו או מרציפן זה לגמרי המתכון בשבילכם.
מצרכים לצנצנת קטנה בגודל 350 מ"ל
3/4 כוס גרעיני שסק (הציצו בטבלה בסוף המתכון לגבי אפשרויות אחרות)
3/4 כוס אלולוז (תחליף סוכר אבקתי להשיג למשל כאן . אפשר גם סוכר גרגרי מכל סוג)
תיבול (לא חובה ) – סרט קליפת תפוז/ לימון/ כפית מחית וניל איכותית
סירופ רוזטה מתכון ללא סוכר
אוספים את גרעיני השסק בתוך צנצנת נקיה. מוסיפים את הממתיק (וגם תיבול במידה והחלטתם להוסיף) ומניחים את הצנצנת במקום מוצל. מערבבים בכל כמה ימים. הסירופ מוכן בתוך כשבוע- עשרה ימים אך ניתן להמשיך בתהליך עד חודש כדי להעמיק את הטעמים. מסננים את הגרעינים וזורקים. מומלץ להרתיח את הסירופ המוכן ממש לדקה אחת. רק כדי לנטרל את הרעילות ולהמיס שאריות ממתיק. שומרים את הסירופ בצנצנת נקיה במקרר לחודש לפחות. אם משתמשים בגרעינים שדורשים פיצוח, מפצחים אותם בעזרת פטיש שניצלים או פטיש רגיל ומשתמשים רק בגרעין הפנימי. להכנת משקה שקדים מניחים חצי כפית עד כפית סירופ בכוס עם קרח וממלאים במים קרים. לאוהבי המתוק ניתן להוסיף ממתיק בנוסף לפי הטעם (סוכרלוז/ אלולוז וכד'). לעוגה / עוגיות / גלידה משתמשים כמו תמצית שקדים
איזה גרעינים מתאימים ?

עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?