איזה כיף זה מילקשייק! בן דוד של הגלידה. צבעוני, קפוא ושמח. כל כך קל וטעים להכין אותו ללא גלידה וללא סוכר מעובד שברגע שתתחילו לא תרצו לחזור לבן דוד התעשייתי הרחוק ממקדונלדס. כמעט כל הפירות מתאימים למילקשייק , בכל פעם שיש בבית עודף של פירות בשלים , רגע לפני שזורקים פשוט שוטפים ומקפיאים בשקיות עם סגר. הפירות נשמרים היטב בפריזר למשך חודשים ארוכים. ברגע הנכון הם יהפכו לחגיגה בריאה וטעימה לגדולים ולקטנים. למילקשייק אפשר להוסיף סופר פוד כדי להוסיף עוד בוסט של בריאות , אפשר להוסיף אגוזים, שומן בריא (כמו שומן קוקוס) ועוד. האפשרויות מסחררות אך העיקרון הבסיסי זהה- שימו בבלנדר פירות קפואים שאתם אוהבים. הוסיפו נוזל עד גובה הפירות (מים/חלב/חלב סויה/ יוגורט עם מים) וממתיק (כמה תמרים מגולענים, מייפל טבעי, דבש, סילאן). טוחנים עד לתערובת אחידה וטועמים לפני שמוזגים לכוס לבדוק אם צריך להוסיף משהו. אם אתם אוהבים מרקם קפוא יותר שימו פחות נוזל (2 ס"מ פחות מקו הפרי), אם אוהבים מרקם דליל שימו יותר נוזל (2 ס"מ מעל קו הפרי)
אם הילדים אוהבים את התוצאה תוכלו לשלב בשייקים מרכיבי מזון שילדים לא יאכלו בצורה רגילה כמו תמרים, אגוזים, שמן קוקוס, קקאו נא, זרעי צ'יה, גוז'י ברי, אבקת ספירולינה/אסאי וכו'
השילוב של ליצ'י ופירות יער נפלא ,עובד נהדר עם משקה סויה בטעם וניל ויוצר מילקשייק מפנק בצבע מכשף וטעם גן עדן
מצרכים:
חצי כוס ליצ'י קפוא
חצי כוס תערובת פירות יער קפואה (דובדבנים, פטל, אוכמניות)
כוס משקה סויה בטעם וניל
4-5 תמרים מגולענים
אופן ההכנה:
מניחים את כל המצרכים בבלנדר וטוחנים לתערובת חלקה
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?