מה זה, מה זה? זה עוגיות? זה ממתק? זה מרציפן? זה רולדה ביס? צריך לטעום כדי להבין. מה שברור שזה מגולגלות מזן חדש והן לא דומות לזן הקודם. אלה עוגיות ללא אפיה ומכינים אותן בעשר דקות ובשתי קערות בלבד (אחת לבצק ואחת למילוי). הן בריאות, מזינות וסופר טעימות. הן אפילו כשרות לפסח. אין בהן גלוטן ובקלות תכינו אותן בגרסה קטוגנית ללא סוכר. הכנתי אותן השבוע עם מילוי בסגנון נוטלה (וגם חמאת בוטנים) והבודי בילדר שחזר מהעבודה מצא אותן במקרר.
באורח פלא, בעיות הניווט במקרר של המגדר הגברי, נפתרות כאשר מדובר במגדנות. אך אל תתנו לקובלנה המרומזת להטעות אתכם, מדובר במארב מתוכנן מראש. כבדרך אגב שאלתי מה זה לדעתו. הוא לקח עוד מגולגלת וטען שזה הכי מזכיר לו את הפטיפורים שהיינו קונים פעם בקפה נאמן בירושלים. הוא גם הזכיר לי ויכוח עתיק בינינו, על מה היא מגדנה ומה הוא פטיפור ומה ההבדל ביניהם. אין ספק שלפני שהיו לנו ילדים הטרידו אותנו דברים ברומו של עולם. "זה מאוד דיאטטי, נכון?" שאל הבודי בילדר, שעדיין מחלים מדלקת ריאות וירד לאחוזי שומן של קוטג'. "זה דל פחמימה" עניתי ונדתי בראשי לשלילה. למרות שזאת לא התשובה לה קיווה, היד שלו נשלחה שוב לקופסא.
רק שתבינו, הבודי בילדר ואני ביחד מימי האוניברסיטה והוא הטועם הבכיר ביותר של הבלוג מיום היווסדו. תחת גרזן הביקורת שלו נפסלו מאות מתכונים ואלפי שעות אפיה וגוגל נוטס נשארו במגירה וירדו לטימיון. כל אותן שעות חלפו לנגד עיני באותו רגע קטן של זחיחות דעת, בו צפיתי בבודי בילדר מגניב לפיו שלוש מגולגלות. כך ידעתי שמדובר במתכון מנצח ושאני חייבת לשתף אתכם בדחיפות.
אתם יודעים, אומרים שילדים לא ישקרו לכם. לא במילים ולא במעשים. גברים ישקרו במילים אך לא במעשים. לגבי נשים … תעדכנו אותי כשאתם מגלים :-).

לבצק
כוס קמח שקדים /שקדים טחונים
שתי כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר מומלץ אלולוז שאין לו טעמי לוואי)
שלוש כפות קקאו הולנדי איכותי (להשיג בחנויות טבע ופיצוחים או למשל כאן )
ארבע כפות ממתיק נוזלי שמתאים לתזונה שלכם (מומלץ אלולוז נוזלי לגרסה ללא סוכר. אפשר מייפל, סירופ עולש, אגבה או דבש)
כפית תמצית/מחית וניל איכותית
2-3 טיפות תמצית שקדים איכותית (לא חובה)
קמצוץ מלח
למילוי נוטלה
כף גדושה חמאת אגוזי לוז (אפשר חמאת בוטנים /פיסטוק ואפילו טחינה)
כף אבקת קקאו הולנדי (אם מכינים מלית פיסטוק או חמאת בוטנים אפשר לוותר על הקקאו)
שתי כפות גדושות גבינת שמנת בטעם טבעי
חצי כפית תמצית/מחית וניל איכותית
שלוש כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר מומלץ אלולוז להשיג למשל כאן )
קמצוץ מלח
לציפוי (לא חובה)
50 גרם שוקולד מריר (סוויטנגו לגרסה ללא סוכר)
כף חמאת קקאו /שמן צמחי
איך מכינים עוגיות ללא אפיה ?
מניחים בקערה את כל מרכיבי הבצק , מערבבים קצת בכף ועוברים ללוש בידיים. מתקבל בצק רך ונוח לעבודה במרקם מרציפן. אם הבצק שלכם יבש מידי מוסיפים עוד מעט ממתיק נוזלי ואם הוא דביק, מוסיפים עוד מעט קמח שקדים. יוצרים כדור מהבצק ומרדדים בעזרת מערוך בין שני גליונות נייר אפיה. מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי סנטימטר. חותכים קצת את השוליים במידת הצורך ליצירת מלבן.
בקערית קטנה מערבבים את כל המצרכים לקרם עד שמתקבל ממרח סמיך. מומלץ לטעום ואם יש צורך להוסיף מעט ממתיק או מלח לטעמכם (בזהירות עם המלח, להוסיף ממש כמה גרגרים בכל פעם). מורחים את הקרם על הבצק בשכבה אחידה ומשאירים פס לא מכוסה באחד הצדדים הארוכים של המלבן שישמש לסגירת הגליל.
מגלגלים את הבצק כמו שמגלגלים סושי, מהצד המרוח לכיוון הפס הריק עד שמקבלים גליל סגור. עוטפים בניילון או בנייר האפיה ומניחים בצלחת או מגש קטן. מעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות על מנת להקל על הפריסה (אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא. להוציא ולפרוס לפני ההגשה)
לציפוי : אם משתמשים בחמאת קקאו ממיסים אותה בקערית חסינת חום לדקה במיקרו בעוצמה גבוהה . מוסיפים את השוקולד ומחזירים למיקרו. ממיסים בפולסים של 30 שניות ומערבבים עד שהשוקולד נמס ואחיד. אם משתמשים בשמן צמחי מניחים בקערית חסינת חום את השוקולד ביחד עם השמן וממיסים בפולסים של שלושים שניות. מערבבים עד שהשוקולד נמס.
מוציאים את הגליל מהמקפיא ופורסים בעזרת סכין שף חדה (לא משוננת). טובלים כל פרוסה בשוקולד המומס ומניחים על נייר אפיה במגש. אם הקערית שלכם גדולה, ניתן להעביר את השוקולד המומס לכוס זכוכית קטנה (כמו כוס של קפה שחור או ליקר) לצורך טבילה. כשסיימתם לטבול את כל המגולגלות, מעבירים להתייצבות במקרר (כחצי שעה). מאחסנים את המגולגלות המוכנות בקופסה אטומה במקרר עד שבוע או חודשיים במקפיא.

הערות
- למידע נוסף על חומרי הגלם , תחליפים לאפיה בריאה וגם המלצות על חטיפים וממתקים דלי פחמימה מוכנים כדאי לבדוק את המדריך של מוצרי קיטו
12 Comments
לי נוימן
29/04/2025 at 16:20הבת שלי רצתה להכין עוגיות, התגלגלנו למתכון הזה … הוא ממש כיפי להכנה וטעים בטירוף!
פעם הבאה ניזהר עם המלח 🤪
טליה בנימיני
30/04/2025 at 15:14וואו אזהרה חשובה !! תודה רבה ששיתפת ושמחה כל כך שאהבתן 💜💜💜
רוית
18/01/2025 at 16:19הי. אוהבת את המתכונים שלך!!! אם אין לי אלולוז נוזלי כרגע, אפשר להמיס אלולוז במים ולהשתמש?
טליה בנימיני
18/01/2025 at 21:42תודה רבה. אפשר להמיס אלולוז אבקתי עם מעט מאוד מים ולהרתיח רק עד שהצבע הופך ענברי
מורן
31/12/2024 at 14:13האם ניתן לשים מילוי אחר ? למשל ממרח שוקולד ואגוזים של סוויטנגו?
טליה בנימיני
01/01/2025 at 16:38כמובן ! כל מילוי שאת אוהבת 🙂
עדי
19/12/2024 at 20:38היי האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום קמח שקדים? ואם כן, באותה כמות? אשמח לשמוע!
טליה בנימיני
20/12/2024 at 18:30הי עדי, תודה על השאלה. קמח כוסמין לא מתאים כאן לצערי
אביגיל
11/12/2024 at 13:26אפשר לשים במקום השמנת משהו אחר בשביל שיהיה פרווה?
טליה בנימיני
12/12/2024 at 10:55הי אביגיל, אפשר לנסות ממרח טופו בטעם טבעי (כמו טופוטי). מעריכה שזה יעבוד, שתפי אם מנסה
רענן
09/12/2024 at 10:21היי, בד״כ את יודעת מה החששות שלי מהמתכון ואת מוסיפה הערות שפותרות את המצוקות שלי.
יש בעיה חמורה עם המתכון… הכנסתי את העוגיות/רולדה למקרר, ורק למחרת אכלתי.
הבעיה שזה ממכר…. אני רוצה הכול ועכשיו 😊
טליה בנימיני
10/12/2024 at 01:31כמוני כמוך 🙂 ולכן כל המתכונים שלי מותאמים לכמויות קטנות בצריכה אישית. ככה גם אם נתנפל, עדיין יש תקווה :-). אני מודה שהרבה פעמים האוכל המרכזי שלי במהלך היום הוא יותר "רזה", כדי לשמור שומן וקלוריות לקינוח אהוב ליבי… ככה אני שומרת על איזון גם אם חיסלתי חצי קופסת עוגיות 🙂 🙂 🙂 אבל אל תגלה