אני אוהבת פנקייק ויש כבר בבלוג מתכון לפנקייק חלבון ופנקייק קלאסי בריא לילדים. גם קוטג' אני אוהבת ואפילו הכנתי ממנו לאחרונה מוס מהיר ומפתיע. מה יותר מושלם מלשלב שתי אהבות לקראת חג האביב עם מתכון של פנקייק מקמח שקדים שיהיה גם כשר לפסח ?
האמת היא שאני מנסה כבר תקופה ארוכה לפתח פנקייק מקמח שקדים. פנקייק נגיש, עם מצרכים שיש בכל סופר ושיהיה לי טעים ובריא. מה כבר ביקשתי? כל מה שניסיתי לא אהבתי והבודי בילדר הגדיל לעשות וכינה את ניסיונות הנפל "חרמסיס". מדובר כמובן בסוג של קללה פולנית עתיקה ואפלה, שמזכירה לי בחומרתה רק מציה עם שבע ביצים במחבת פלוס שבוע עצירות. מכאן תבינו מדוע לא ויתרתי והמשכתי לנסות.
קמח קוקוס ? יבש מידי, שמנת מתוקה? שמן מידי עם כל הטיגונים …קמח שקדים לבד? בטעם מצייה משנה שעברה..
רק כששידכתי את קמח השקדים בן הבליעל עם הקוטג' אהובי נחה דעתי. כמו אצל רוב הזוגות המוצלחים, הקוטג' הענוג מצליח בדרך נסתרת לרכך את ליבו קשה העורף של קמח השקדים. אז כשאתם מכינים פנקייק לפסח תחשבו רגע מי אתם במערכות היחסים שלכם- קוטג' או שקדים?. הכינוי שלי בבית "מכשפת המתוק בריא" והכובע המחודד מסגירים את הצד שלי 🙂
מצרכים ל 8 יחידות קטנות
100 גרם גבינת קוטג'
כוס ורבע קמח שקדים (125 גרם)
2 כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (למשל סוויטנגו או מונק פרוט לגרסה ללא סוכר)
כפית אבקת פודינג וניל (פודינג סוויטנגו לגרסה ללא סוכר)
חצי כפית תמצית וניל איכותית למשל כאן
ביצה
כפית אבקת אפיה
כפית חומץ תפוחים טבעי
סירופ מייפל להגשה (אני אוהבת את הסוג הזה ללא סוכר וקלוריות)
איך מכינים פנקייק מקמח שקדים?
מניחים את כל המצרכים במעבד מזון עם להב מתכת וטוחנים היטב שתי דקות. המטרה היא לשבור את כדורי הקוטג' כך שתקבלו תערובת קרמית. שימו לב- הבלילה הרבה יותר סמיכה מבלילה רגילה של פנקייק, ככה זה צריך להיות. שמנו מחבת גדולה שיש לה מכסה בחמאה ומעט שמן שלא תישרף. הניחו על אש קטנה וחכו שתתחמם היטב. בעזרת כף הניחו תלוליות קטנות מהבלילה במחבת ושמרו על רווחים ביניהן (הפנקייק מתפשט בזמן הטיגון). כסו את המחבת במכסה וחכו בסבלנות עד שהשוליים נראים יציבים ויש בועות. רק אז הופכים את הפנקייק בעדינות רבה ומטגנים להזהבה. מגישים חם עם תותים, פירות יער, שוקולד מומס, מייפל , גלידה וכל מה שאוהבים…
שימו לב- הבלילה הופכת רכה מאוד במחבת, חשוב לעקוב אחר הוראות הטיגון כדי שתצליחו להפוך את הפנקייק ולא לשרוף אותו לפני שהוא מוכן מבפנים.

עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?