ה”פיילה” הענקית של אבקת החלבון, גרה אצלנו בארון הבגדים. היא שייכת מקדמת דנא לבונה הגוף הביתי ונראתה לי תמיד מחוץ לתחום. משהו של בודי בילדרים מקצועיים, ששייך לחדרי כושר, זיעה וניפוח שרירים. כל זה קצת השתנה כשצמצמתי את כמות הפחמימות ואני משתדלת לבסס את התזונה שלי על חלבון ושומנים בריאים. אל תגלו לאח שלי הטבעוני, אף פעם לא הייתי חובבת גדולה של מזון מן החי. בפרט בשר אדום. מתוקים אני כן אוהבת 🙂 כמעט בכל הצורות. אז מה יותר טוב מפנקייק חלבון דל פחמימות ונוטף מייפל מידי פעם לארוחת הבוקר?
פנקייק חלבון ללא סוכר וגלוטן פנקייק חלבון קטוגני
הפנקייק לא מחליף מקורות חשובים אחרים לחלבון אבל הוא מזין ומאפשר גיוון בתזונה דלת פחמימות. מושלם לספורטאים, פליאו או קטוגנים. מאז שגיליתי את המתכון, אני חוטפת לבאדי בילדר שלי שבארון (“אני לא בודי בילדר”) מהאבקה ואפילו קניתי כמה סמפלים משלי.
שימו לב! הפנקייק האלה יבשים יותר ממה שאתם רגילים. חשוב להגיש אותם עם רוטב שיוסיף להם עסיסיות. הכי מומלץ רוטב מייפל נטול פחמימות כמו זה של RxSuger. מעט יקר אבל אין לו טעם לוואי ואינו מכיל חומרים מעובדים. סוג אבקת החלבון קובע את הטעם והמרקם של הפנקייק וגם את תכולת הפחמימות. אחרי לא מעט ניסיונות התוצאה הכי טעימה התקבלה מהאבקה הזאת של אופטימום נוטרישן, עם 3 גרם פחמימה למנה. למנה קטוגנית יותר, עם מינימום פחמימות, אפשר להשתמש באבקה הזאת או באבקה הזאת שיש בהן גרם אחד נטו של פחמימה למנה. יש גם אבקות חלבון ללא פחמימות בכלל. לצערי, אחרי לא מעט ניסיונות, התוצאה יוצאת יבשה מידי.
אם יש לכם טוסטר מתאים, מאותה בלילה ניתן להכין גם ואפל בלגי !
מצרכים לפנקייק אחד
כוס מדידה אחת (30 גרם) אבקת חלבון דלת פחמימה ללא טעם או בטעם וניל (ראו המלצות בגוף הפוסט)
אם אבקת החלבון אינה ממותקת- כף ממתיק אבקתי ללא סוכר- סוויטאנגו , מונק פרוט, סטיביה או אלולוז
כפית אבקת אפיה
חלבון ביצה
כף גדושה שמנת חמוצה או יוגורט (הכי דל פחמימה יוגורט יווני 10%)
חצי כפית תמצית וניל (לא חובה אך מומלץ אם משתמשים באבקת חלבון ללא טעם)
3-4 כפות חלב שקדים (או מים)
חצי כפית חומץ תפוחים טבעי
סירופ בטעם מייפל ללא סוכר להגשה (המלצה בגוף הפוסט)- לא כדאי להשמיט. הפנקייק יבש ללא רוטב.
איך מכינים פנקייק חלבון דל פחמימות ?
מערבבים בקערה אבקת חלבון, אבקת אפיה וממתיק. מוסיפים חלבון ביצה, יוגורט/שמנת חמוצה, חלב שקדים ווניל. מערבבים היטב לבלילה אחידה ללא גושים. אם סמיך מידי מוסיפים עוד קצת חלב שקדים. בסוף מוסיפים את החומץ ומערבבים שוב. מחממים מחבת (קטנה ! כמו של חביתה ליחיד) על האש הקטנה ביותר בכיריים. משמנים במעט חמאה/גהי/שמן קוקוס/תרסיס שמן. כאשר המחבת המשומנת חמה, שופכים את הבלילה ומייד מכסים את המחבת במכסה. כיסוי המחבת יעזור לבלילה כולה להתבשל, כך שיהיה לכם קל יותר להפוך את הפנקייק. כאשר כל פני השטח מתמלאים בועות, הופכים עם תרווד לצד השני ומטגנים דקה נוספת. מוציאים לצלחת ומגישים עם סירופ בטעם מייפל ללא סוכר. טגנו בסבלנות על אש קטנה כדי שהפנקייק לא ישרף ויהיה מוכן מבפנים.

4 Comments
שמרית
08/04/2022 at 06:02היי טליה תוכלי בבקשה להסביר לי מה ההבדל בין א. חלבון ממי גבינה לעומת א.חלבון מביצים. בהקשר של אפייה?
כי אני לא מוצאת א. חלבון ממי גבינה בטעם ניטרלי שיהיה למאפים מלוחים וגם מתוקים
טליה בנימיני
08/04/2022 at 23:03הי שמרית, תודה על השאלה. בדיוק פרסמתי מאמר אינפורמטיבי מפורט על חומרי גלם דלי פחמימה ויש שם פרק על אבקות חלבון. עד כה השתמשתי באבקות חלבון רק באפייה מתוקה אז אני לא יודעת להמליץ מניסיון אישי על מוצר שיתאים גם למאפים מלוחים. המוצרים של איזופיור איכותיים וראיתי שיש להם אבקה לא ממותקת ללא פחמימות (ממה שאני רואה נמכרת רק באריזה גדולה), לא ניסיתי את המוצר הספציפי הזה אז לא יודעת להמליץ
חיה
29/03/2022 at 07:48מדוע אבקת חלבון ולא ביצים
הממתיקים למיניהם מסוכנים ממש לבריאות.רק אתמול יצא מחקר של 7 שנים .הם עלולים לסרטן!!
אשמח לתגובה מושכלת..
טליה בנימיני
30/03/2022 at 15:24הי חיה, אני לא תזונאית אך קוראת וחוקרת את הנושא. אענה למיטב הבנתי. הממתיקים בהם אני משתמשת במתכונים אינם מתפרקים בגוף ועל כן אין להם תרומה קלורית או השפעה הורמונלית. הם מצויים באופן טבעי בצמחים ובפירות (לדוגמא סטיביה) . חשוב לבדוק על גבי האריזה שלא מוסיפים לממתיק חומרים שנועדו להוסיף נפח וכך משפרים את רווחיות היצרן אך אינם תורמים לבריאות. לדוגמא סוכרלוז שמופק מסוכר הוא ממתיק שבפני עצמו ניתן להשתמש בו אך בכל הגרסאות האבקתיות שנמכרות בארץ מוסיפים חומרים פחות מומלצים. סוכרלוז נוזלי עם הפקק הצהוב לא מכיל אותם ולכן עדיף להשתמש בו. מאחר ויש הרבה שאלות בנושא, אני עובדת על מאמר מרוכז על חומרי גלם בריאים ודלי פחמימה שיעשה קצת סדר. לגבי אבקת חלבון- לדעתי היא יכולה להיות פתרון טוב לצורך גיוון תזונתי ועבור מי שלא אוהב או מעוניין לצרוך ביצים /בשר וכן מעוניין להוסיף חלבון. כמובן הכל עניין של מינון, לא מומלץ לבסס עליו את התזונה היום יומית. באופן אישי חשוב לי לגוון ולא תמיד מתאים לי לאכול בשר או ביצים. פעם בכמה שבועות פנקייק כזה סוגר לי פינה טעימה בלי להסתבך 🙂