רצה הגורל ותנור האפייה הותיק שלי (והראשון שקניתי) שבק חיים השבוע. אני מסוג הפולניות שמאמינות שקיטורים הם זכות יסוד, אך באמת שאין לי מילה רעה להגיד. אם להודות על האמת, אין לי מושג איך הוא סבל אותי כל כך הרבה זמן. שתים עשרה שנים שהוא אפה ללא ליאות עבורנו. כמעט מידי יום, בלי יום ובלי לילה. מה לא עבר דרכו?.
אמנם לקטר זו זכות יסוד ובלי תנור אני מרגישה קצת נכה (כמעט כמו בלי טלפון!). יצר הבישול והאפייה לא נרגע גם כשהתנור לא פעיל. אני עדיין חושבת (תמיד) מה הדבר הבא שאכין ומה הדבר הבא שאטעם. כמה טוב שאילוץ הוא אבי ההמצאה. מטעויות נוצרו חלק מהדברים הכי טובים שאנחנו מכירים. מייד בחרתי להתבונן על צד ההזדמנות. כמה כיף להשתדרג בתנור חדש!. הפעם הוא יתאים יותר לאובססיית האפייה שלי מהקודם זצ"ל. זה מהדירה השכורה הראשונה בה ויתרתי על מטבח מרוהט.
מאיגרא רמה? מלחמניות בתנור לפיתות כוסמין במחבת
אז בעוד אני עורכת סקר מקיף על תנורי אפייה, היה ברור לי שלא אפקיר את בני הבית. הם רגילים ללחמניות הכוסמין המושלמות האלו בכל שבוע. לחמניות מן הסופר אינן חלופה הולמת. כמעט תמיד יש בהן מרכיבים מבהילים. לשמחתי דרי הבית, המורגלים בלחמניות ביתיות, גם מעדיפים את טעמן. שוב צליל ההזדמנות רעם באוזני ושלח אותי בוקר אחד אל קערת המיקסר, עוד לפני הנץ הזום הראשון. המטרה-להכין פחמימת בצק בריאה וחדשה לגוזלים.
בלי תנור זממתי על פיתות כוסמין במחבת. בכוונה הכנתי כמות קטנה, יחסית. השתמשתי בפחות מחצי חבילת קמח והורדתי ציפיות. תכננתי להקפיא את הפיתות המוכנות ולהכין מהן בהמשך טוסטים, עראיס או פיצה-פיתה. התבדתי! הכמות שבמתכון מספיקה לכ 15 פיתות קטנות-קטנות. אף לא אחת מהן הצליחה להגיע למקפיא. הן חוסלו מייד. מאז, הכנתי עוד פעמיים את המתכון. הכפלתי כמויות ובדקתי אותו גם על הילד הגדול ממש (זה שרואה יומן בשישי בערב).
המסקנה שלי בתום שבוע, היא שלהיות בלי תנור זה קצת כמו קורונה. בהתחלה זה נראה בלתי אפשרי ואז אתה מגלה (שוב) שהכל בראש. כוחות העל שלנו מתגלים דווקא כשאנחנו מוציאים גורם קריטי מהמשוואה. המתכון הזה מוקדש באהבה להורים לילדים צעירים, שהוציאו להם כל כך הרבה מהמשוואה. הם גיבורי העל האמיתיים של הקורונה. ובכלל…
מצרכים
400 גרם קמח כוסמין 70-80%
כף שטוחה שמרים יבשים
כפית סוכר דמררה/קנים
כפית וחצי מלח
כוס ורבע מי ברז חמימים
איך מכינים פיתות כוסמין במחבת?
בקערת המיקסר (וו לישה) מניחים קמח, סוכר, מלח ושמרים. מפעילים על מהירות נמוכה. מוזגים מים חמימים לאט ובהדרגה עד לקבלת בצק גמיש שנפרד מהקערה. כמות המים משתנה בהתאם לסוג הקמח והטמפרטורה. מזגו את המים לאט, יתכן שתצטרכו מעט פחות או מעט יותר. מעבדים כשבע דקות. מניחים את הבצק בקערה משומנת במעט שמן זית. מסובבים אותו כך שיצופה מכל צדדיו. השמן מונע את ייבוש הבצק. עוטפים בניילון נצמד ומגבת מטבח. מניחים לתפוח חצי שעה.
מוציאים את האוויר מהבצק ומרדדים לעלה גדול בעובי חצי ס"מ. באמצעות כוס בגודל מתאים קורצים מהעלה עיגולים. מניחים על הכיריים (אש בינונית) מחבת טפלון שטוחה. אפשר פלאנצ'ה אם יש, אני משתמשת בזאת והיא מעולה. כשהמחבת מתחממת, מניחים את עיגולי הבצק זה לצד זה. לאחר כדקה יעלו בועות עדינות בבצק, בשלב זה הופכים באמצעות מרית לדקה נוספת עד שהפיתות מזהיבות. כך מכינים את כולן. מוציאים ועוטפים במגבת מטבח שלא יתייבשו. מקפיאים בשקית אטומה. כשרוצים לאכול, מפשירים במיקרו 40 שניות, עטוף במגבת מטבח.
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?