אתם קונים מעדני חלבון בסופר ? אחרי שתכינו את אלה יש סיכוי טוב שתפסיקו. מעדני חלבון בהכנה ביתית יאפשרו לכם לשלוט באופן מלא במרכיבים ובטעמים. תוכלו בקלות לקבל את כל הערך התזונתי שאתם מחפשים, ללא סוכר ותוספים לא רצויים ובכל טעם שחשקה בו נפשכם.
וידוי: כבר תקופה שהמעדנים האלה הם ארוחת הבוקר הקבועה שלי. ולפעמים גם ארוחת הערב. אני מכינה בכל שבוע כמות כפולה וכל כך שמחה למצוא אותם מחכים לי בנאמנות במקרר כשאני הכי צריכה אותם. הם מחכים לי שם בכל פעם שאין לי חשק לבשל או אני צריכה משהו מתוק לסגור פינה בסוף הארוחה. אני מוסיפה להם קצת פירות טריים חתוכים או רוטב ללא סוכר לפי מה שיש בבית ומרגישה הכי לא מקופחת. אם השגתי פירות יער טריים, אני אפילו מרגישה קצת נסיכה.
הרבה אנשים מספרים לי שהם לא מצליחים לשמור על התזונה שנכונה להם, בגלל תחושת חסר וקיפוח.
הם מוותרים לעצמם מול דברי מאפה, ממתקים או מעדנים מעובדים ועתירי סוכר. אני כל כך מכירה את ההרגשה הזאת. אני מכירה אותה בגוף. יצרני המזון עושים הכל כדי שלא נוכל לשלוט בעצמנו מול האריזות הצבעוניות ודברי המאפה המפתים. וגם אני במשך שנים נאבקתי בקרב אבוד. פעם ידי על העליונה מול קערה של סלט אקסטרה אקסטרה לארג' עם הרוטב בצד, ופעם אני נכנעת. מתירה את הרסן ומאבדת את זה מול מגשים של פיצות משפחתיות. עוגות קצפת, שוקולד וממתקים אהובי ליבי ושונאי קו המותן שלי. אלה היו יחסי אהבה-שנאה סוערים.
רק התזונה דלת הפחמימה שאימצתי לפני ארבע שנים שינתה לי את הפרדיגמה. מאז, אני יכולה לאכול הכל ולא צריכה יותר לריב עם האוכל. ככה התחילה האובססיה שלי להסבת כל מאכל אהוב לגרסה נטולת פחמימות וסוכרים. יש מי שקורא לזה ביו -האקינג. בתור מי שחיה בשביל לאכול, בשבילי זאת לידה מחדש. התגלות. דרך חיים שמאפשרת לי לאכול את כל מה שאני אוהבת מבלי לפגוע בעצמי ובבריאות שלי. תמצאו באתר מאות מתכונים כאלה, שמגשימים את הפנטזיות הקולינריות הכי מוגזמות שלי בגרסה מתוקנת. רוב המתכונים דלי הפחמימה נמצאים בקטגוריה של מתכונים קיטו .
מעדני החלבון האלה שייכים לקטגוריה מיוחדת מבחינתי כי הם "אוכל אמיתי". הם דלים מאוד בפחמימות וגם בקלוריות. הם משביעים, מזינים וטעימים מאוד. מעבר לתכולת החלבון הגבוהה, תוספת הקולגן שבהם תורמת לבריאות העור, העצמות, השיער והציפורניים. מכינים אותם מחומרים פשוטים וזמינים ואתם ממש רוצים שהם יהיו שם לצידכם במהלך השבוע וישמרו עליכם מנפילות מיותרות.
מצרכים ל 4-5 מנות
2 קופסאות קוטג׳ מכל סוג (מומלץ מעל 5%)
3 כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר מומלץ אלולוז אפשר סוויטנגו)
2 כפיות גדושות אבקת ג׳לטין
100 מ״ל מים רותחים מהקומקום
למעדן תות/ פירות יער
8 תותים בינוניים או חופן אוכמניות (או חצי חצי)
למעדן בטעם עוגת גבינה
כפית מחית וניל איכותית
גרידה מלימון אחד
כף מיץ לימון
עשר טיפות סוכרלוז נוזלי או כף נוספת של ממתיק אבקתי
למעדן שוקולד
שליש כוס אבקת קקאו הולנדי או קקאו נא (לא קלוי)
20 מ"ל נוספים של מים רותחים (סך הכל 120 מ״ל – חצי כוס מדידה)
2 כפות נוספות של ממתיק רצוי סוכרלוז נוזלי פקק צהוב
איך מכינים מעדני חלבון ביתיים?
ממיסים את אבקת הג׳לטין במים רותחים ומערבבים טוב טוב שלא יהיו גושים.
טוחנים את הקוטג׳ היטב במעבד מזון 2 דקות לקרם חלק . כשאין גושים מוסיפים את הממתיק וטוחנים שוב .
למעדן תות/פירות יער מוסיפים פירות וטוחנים לקרם אחיד וחלק. בסוף מוסיפים את נוזל הג׳לטין בזרם דק (לא צריך לחכות שיתקרר) תוך כדי פעולת המעבד.
למעדן שוקולד מערבבים את אבקת הקקאו עם נוזל הג׳לטין ומערבבים טוב כך שתקבלו נוזל אחיד ללא גושים. מוזגים את הנוזל לתערובת הקוטג' הטחון ומעבדים שוב לאיחוד. זכרו להגדיל את כמות הממתיק בגלל המרירות של הקקאו.
למעדן בטעם עוגת גבינה מוסיפים וניל, גרידה ומיץ לימון . מוזגים את נוזל הג'לטין בזרם דק וטוחנים שוב.
כאשר התערובת אחידה לגמרי ללא גושים מוזגים אותה לקעריות /כוסות הגשה / קופסאות פלסטיק קטנות עם מכסה ומעבירים למקרר להתייצבות. המעדנים מוכנים אחרי כארבע שעות ונשמרים ל 4-5 ימים לפחות. רצוי לכסות בניילון נצמד או מכסה.
הערות
- אין חובה להשתמש בג'לטין. המעדנים יוצאים נהדרים וקרמיים גם בלעדיו.
- המתכון קם ונופל על טחינת הקוטג'. הקפידו לטחון טוב בכל שלב ותקבלו מוס קטיפתי ומענג מאוד
- לגיוון אפשר להגיש את המעדן עם מעט ריבה ללא סוכר מעל (אפשר גם לשים כף ריבה טבעית בתחתית הקופסה או כלי ההגשה), מעט שוקולד מומס , אגוזים קצוצים, מייפל וכל תוספת שאוהבים
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?