מאפינס וניל כבר יש לנו אבל מאפינס שוקולד עדיין לא. האמת היא שכבר שנים שאני מנסה לפתח מאפינס שוקולד ללא גלוטן שיהיה בקלות גם קיטו ודל פחמימה. חיפשתי בשבילנו מתכון בסיס מנצח. אחד קל ופשוט, ממצרכים זמינים ובלי חד קרן סגול. עם יד על הלב, ניסיתי כמעט כל מתכון שפורסם בארץ ובחו"ל. כמובן שניסיתי גם לפתח מאפס מתכונים משלי. איכשהו הם אף פעם לא עברו אותי. אם הם עברו בטעם הם היו מסובכים מידי ואם היו קלים להכנה, הטעם לא עבר את הרף… לא הסכמתי להתפשר ולכן לא היה כאן (עד היום) מתכון למאפינס שוקולד. כל זה השתנה בעקבות מסעות הקוטג'. תשמעו איך
סיפור האהבה שלי עם הקוטג' (שהתחיל עם טראומה בילדות , עבר לידידות והיום רומן צמוד) הולך ומתחזק עם הזמן. בפסח האחרון פרסמתי באינסטגרם מתכון ותיק של פיצה קוטג' והוא הגיע למעל 600 אלף צפיות וממשיך לצבור. זה גרם לי להבין ששיגעון הקוטג' הוא לא רק שלי ולמרות שיש כאן באתר עוד לא מעט מתכונים עם קוטג', התחלתי לחשוב מה מתכון הקוטג' הבא. הפור נפל על בראוניז. אחרי כמה ניסיונות ששילבו השראה מרחבי הרשת עם בינה מלאכותית, עדיין לא הייתי מרוצה.
מי שעוקב אחרי יודע שאני מפרסמת בעיקר מתכונים שיש בהם איזה חידוש. פריצת דרך בטעמים, בשיטת ההכנה, בערך התזונתי… משהו שלא היה קודם. אם התוצאה לא עונה לקריטריונים היא תיגנז. למעשה, אני מעריכה ש 90% מהניסיונות שאני עורכת נגנזים. לא טעים מספיק, לא בריא מספיק, מורכב מידי, היחס בין המאמץ לתוצר לא מצדיק… אלו הסיבות המרכזיות ובראוניז קוטג' נכנס לרשימה המכובדת. אבל באחד מאותם הניסיונות הכושלים יצא מרקם עם רמז למאפינס. פתאום קלטתי, שבשינויים קלים אולי אצליח סוף סוף להגיע למאפינס השוקולד המושלם. מאפינס שוקולד ללא קמח, דל פחמימה, קיטו, ללא גלוטן עשיר בחלבון והעיקר- טעים טעים. כשהוצאתי את הנגלה הראשונה מהתנור וטעמתי הבנתי מייד שסוף סוף מצאתי אותם. כשתכינו אותם תבינו למה הציפיה משתלמת. לא תמצאו מאפינס עסיסיים יותר ואף אחד לא יאמין לכם כמה שהם בריאים ומזינים. בריאים בסתר, בדיוק כמו שאני אוהבת.
ומה הנמשל? שמרו על לב פתוח ואל תוותרו אף פעם, הדברים שאתם הכי מחכים להם לפעמים מחכים לכם במקומות בלתי צפויים.
מצרכים ל 12 יחידות בינוניות-גדולות
קופסת קוטג' מכל סוג (מומלץ 12% לגרסה קיטו דלת פחמימה)
ארבע כפות קקאו הולנדי / אחר מעל 20% שומן
שליש כוס (שש כפות) ממתיק גרגרי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה קיטו ללא סוכר מומלץ אלולוז)
חצי כוס חמאת בוטנים חלקה (אפשר להחליף בכל סוג של חמאת אגוזים, שקדים, זרעים ואפילו טחינה)
שתי ביצים
קורט מלח
כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
כפית תמצית /מחית וניל איכותית
רבע כוס שוקולד צ'יפס שמתאים לתזונה שלכם- לא חובה (לגרסה דלת פחמימה שוקולד צ'יפס סוויטנגו או כאן)
איך מכינים מאפינס שוקולד ללא גלוטן ?
מחממים תנור ל 170 מעלות חום עליון תחתון.
בקערה מערבבים קוטג', ביצים, חמאת בוטנים וניל ומלח. מוסיפים אבקת קקאו , אבקת אפיה וממתיק ומערבבים שוב לבלילה סמיכה ואחידה. שימו לב שחמאת הבוטנים שלכם חלקה ונוזלית. אם היא התגבשה והשומן נפרד (קורה כאשר היא מעט מתיישנת) יתכן ויהיו גושי חמאת בוטנים בתערובת. במקרה כזה מומלץ להשתמש במיקסר יד ולערבב דקה רק כדי להיפטר מגושים. כשהבלילה מוכנה מניחים 12 עטרות נייר (מנג'טים) בתבנית שקעים ומוזגים את הבלילה לשקעים (הכי נוח לעשות זאת באמצעות כף גלידה קפיצית או מצקת קטנה). ממלאים כל מנג'ט רק עד 70% מגובהו כי המאפינס תופחים. מפזרים מעל את השוקולד צ'יפס. מעבירים את התבנית לשליש התחתון של התנור ואופים כ 25-30 דקות או עד שהמאפינס מתייצבים ולא רוטטים.
הערות
- למאפינס אקסטרה שוקולדיים ניתן להוסיף עוד רבע כוס שוקולד צ'יפס לבלילה עצמה לפני שמוזגים לתבניות
- כאן תמצאו אוסף נבחר של מתכונים עם קוטג'
- לרשימה מפורטת של תחליפים וחומרי גלם לאפיה דלת פחמימה בריאה תציצו במדריך המלא של מוצרי קיטו

10 Comments
דורון
19/06/2025 at 12:36יצא ממש טעים ונימוח! שמתי 100 גרם שוקולד, לגמרי החלטה טובה
טליה בנימיני
19/06/2025 at 19:50וואו ! נראה מדהים 💜💜💜 איזה כיף ששיתפת 🙏🏻🙏🏻
נאוה
18/06/2025 at 20:18מה מחליף קוטג'? אני רוצה להכין גרסה פרווה.
טליה בנימיני
20/06/2025 at 12:11אפשר לנסות גבינה טבעונית רכה כמו טופוטי או טופו משי רך , שתפי אם מנסה
דורי
19/05/2025 at 14:35הכנתי מעולה – חלק הקפאתי וחלק שמתי בקופסה אטומה במקרר- היום חממתי במיקרו – וזה עוד יותר טעים…תודה
טליה בנימיני
20/05/2025 at 16:13איזה כיף לשמוע 💚💚💚 תודה רבה על השיתוף שימחת את ליבי
אפרת
14/05/2025 at 18:27הכנתי עם חמאת שקדים והייתי ממש סקפטית. חייבת לציין שיצא מעולה! מפתיע ממש וטעים טעים!
אגב, הכנתי בתבנית בקוטר 20 סמ…
תודה רבה!
טליה בנימיני
16/05/2025 at 20:31איזה כיף לשמוע 💜💜💜 תודה רבה ששיתפת
דליה
09/05/2025 at 14:54הכנתי ויצא נפלא, תודה רבה לך
רציתי לשאול איך שומרים אותם? במקרר?
טליה בנימיני
09/05/2025 at 17:32הי דליה, איזה כיף לשמוע 💚💚 המאפינס נשמר היטב כארבעה ימים בקופסה אטומה במקרר או חודשיים במקפיא