טוב תקשיבו, לא רק שמדובר על מאפינס גבינה הכי טעימים בעולם, מדובר על המתכון הכי ורסטילי בתבל שאתם ממש רוצים שיהיו אצלכם במקפיא, מוכנים לכל תרחיש. הם מושלמים לארוחת בוקר או ארוחת ערב עם קצת ירקות בצד. מאפינס גבינה הם גם ארוחת עשר בריאה לבית הספר עם הרבה חלבון וערכים תזונתיים ובלי פחמימות ריקות. תחצו אותם ותמרחו קצת גבינה לבנה/ שמנת ועירית ותקבלו תחליף מהיר וכיפי לכריך.
יוצאים לפיקניק? המאפינס האלו ישמחו לבוא אתכם ישר מהמקפיא. הם טעימים קרים, חמים ובכל מצב.
אורחים בדלת? תוציאו מהמקפיא , תחצו ותמרחו סלט טונה עם חצי עגבניית שרי מעל, גבינת שמנת עם פרוסת סלמון מעושן מעל. מעל לגבינה אפשר להניח גם קצת זיתים, פרוסת לימון כבוש, פלפל אדום או פרוסות דקיקות של פלפל חריף. קיבלתם מתאבן גורמה מושלם ליד כוס יין …
הרפתקנים? כפית ריבת לימון או משמש מעל (במיוחד אם השתמשתם בגבינה עזת טעם כמו צ'דר) תעשה לכם לונה פארק בפה.
אבל גם בלי שום תוספות ופירוטכניקה, אלו פשוט מאפינס גבינה רכים, אווריריים, משביעים וטעימים בטירוף. שימו לב שטעם הגבינה דומיננטי, לכן מומלץ להשתמש בגבינה (או שילוב גבינות) שאתם אוהבים. הכי כיף שאין בהם אף טיפת קמח ופחמימות מיותרות. אין ספק שאת המאפינס הזה אתם חייבים להכיר מקרוב.
מצרכים ל 12 מאפינס קטנים (מנז'ט מספר 2 )
60 גרם חמאה
3 כפות יוגורט יווני או שמנת חמוצה
חצי כפית מלח רצוי אטלנטי ורוד
רבע כפית אבקת שום גבישי
שתי ביצים לארג'
כפית אבקת אפיה
חצי כוס (100 גר) גבינה קשה מגוררת מכל סוג שאוהבים – למבוגרים מומלץ צ'דר לילדים מוצרלה
כוס קמח שקדים (שקדים טחונים) – 100 גרם
אפשרויות תיבול לבחירה – 2 כפות עלי טימין / רוזמרין, 3 כפות בצל ירוק קצוץ, רבע כפית פפריקה מעושנת- לא חובה
לקישוט מעל – מעט שומשום, קצח, זרעי פשתן, צ'יה, גרעיני חמניה/ דלעת, צנוברים , שקדים פרוסים – לא חובה
איך מכינים מאפינס גבינה?
מחממים תנור על 160 מעלות במצב טורבו
ממיסים את החמאה במיקרו על מצב הפשרה בקערה חסינת חום כ 45 שניות. כאשר החמאה ברובה נמסה מערבבים בכף להמסה מלאה (הטכניקה הזאת נועדה להמיס את החמאה מבלי שתהיה רותחת). מוסיפים מלח , שום ויוגורט ומערבבים. מוסיפים את הביצים והגבינה המגוררת ומערבבים לתערובת אחידה. לבסוף מוסיפים קמח שקדים ואבקת אפיה ומערבבים שוב לבצק אחיד ורך מאוד.
אם בחרתם להוסיף תיבול זה הזמן להוסיף. לשם גיוון, אפשר לחלק את התערובת לכמה קעריות ולהוסיף תיבול שונה לכל אחת. מערבבים קלות כדי לפזר את התיבול בבצק.
משמנים קלות מנז'טים מספר 2 או תבנית שקעים למאפינס קטנים. מוזגים את התערובת לתבניות באמצעות כפית עד 3/4 הגובה מאחר והמאפינס תופחים באפייה. אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 25 דקות עד שמזהיב יפה. מצננים לחלוטין ומאחסנים בקופסה אטומה. נשמרים ארבעה ימים במקרר או חודשיים במקפיא.
14 Comments
כלנית
12/06/2024 at 11:39חג שמח, יצא נהדר.
הכנתי בצהריים לאירוח בערב. איך ניתן לחמם מבלי שיתייבש? תודה
טליה בנימיני
12/06/2024 at 14:55הי כלנית, איזה כיף לשמוע 🙂 תוכלי להוציא מהמקרר שעה מראש ולהגיש בטמפרטורת החדר או לחמם קלות במיקרו. פשוט תניחי בצלחת הגשה או תבנית, תכסי במגבת מטבח נקיה ותחממי במיקרו על חום גבוה בפולסים של שלושים שניות בכל פעם, עד שהמאפינס חמימים למגע (לא צריכים להיות רותחים). חג שמח ❤️
חנה
28/02/2024 at 11:14מתכון מוצלח ביותר. אני חושבת לשדרג אותו עם ברוקולי קצוץ..
טליה בנימיני
28/02/2024 at 14:38תודה רבה 💚 איזה כיף לשמוע , שדרגי ושתפי איך יצא
נועה
21/07/2023 at 17:08מאוד מאוד מאוד טעים!! הכנתי כבר אולי 5 פעמים, נטרף כל פעם מחדש גם ע״י ביתי הבררנית מאוד!
טליה בנימיני
22/07/2023 at 23:09יוווו , איך שימחת אותי עכשיו. תודה רבה על השיתוף 💚
ליאם
09/07/2023 at 22:39היי טלייה
כמה קלוריות יש במאפינס אחד ?
טליה בנימיני
09/07/2023 at 23:45הי ליאם, תודה על השאלה. המתכון הוא דל פחמימה ועתיר שומן בריא. בתזונה דלת פחמימה לרוב לא סופרים קלוריות, העקרונות הם אחרים. קיימת באתר קטגוריה של קינוחים דיאטטיים שיתאימו יותר כנראה למי שסופר קלוריות
שרה
07/05/2023 at 11:45פשוט וטעים נורא, איזה כיף!
והמצחיק הוא שלפני כמה חודשים כשעוד אכלתי פחמימות הכנתי משהו ממש דומה,
אז זה היה מאד מרגש להכין עכשיו ולגלות שזה ממש אותו טעם , רק בבריא 🙂
טליה בנימיני
07/05/2023 at 21:57אין לך מושג כמה זה משמח אותי ❤️ וזאת בדיוק השליחות שלי, למצוא פתרונות בריאים שלא מרגישים כמו פשרה. תודה רבה שיתפת 🙏🏼
שלי
04/05/2023 at 22:10מתכונים מושלמים !!! תודה לך !!
טליה בנימיני
05/05/2023 at 06:36תודה רבה 🙏שימחת את ליבי מאוד ❤️
עליזה
07/05/2023 at 10:36טעים אש!!!
טליה בנימיני
07/05/2023 at 23:29הי, איזה כיף לשמוע 🙏🏼 תודה תודה תודה על השיתוף 💚 ממש לא מובן מאליו !