אני זוכרת את שבת בבוקר של הילדות בזכות לחם מטוגן עם ריבה או סירופ מייפל של אפיכל או סירופ שוקולד. כשנחה הרוח על אמא שלי, היה מגיע במקומו וופל בלגי בנוי לתלפיות. הוופל היה מגיח מטוסטר אדום, שהיה נראה לי אז כמו הדבר הכי יוקרתי בעולם. קצת מעל יאכטה או שוקולד חלב. כמה חיכינו לוופל הזה וכמה מתוק הזיכרון. ככה נולד המתכון לוופל בלגי יותר בריא ולא פחות טעים.
רציתי לתת גם לילדים שלי את הריח והטעם המתוק של שבת בבוקר. זה שכל השבוע מחכים לו. רק קצת יותר בריא, בלי כל הסוכר והטיגון. קבלו מתכון לוופל בלגי הכי שימושי שלי, וופל בלגי בריא מקמח כוסמין. טעים גם לילדים, מתוק (במידה) ותמיד עושה הרגשה של בית קפה יוקרתי.
הטיפ שלי, פזרו על השולחן צלוחיות אסתטיות עם תוספות כמו פירות חתוכים יפה, שוקולד מריר מומס ומייפל טבעי ותקבלו חגיגת וופל בלגי בריא (אל תגלו להם שזה מקמח כוסמין). הכי קלה להכנה ומתאימה גם לארוח קבוצת ילדים
התערובת הזאת מוצלחת גם לפנקייק, שאפשר לטגן במחבת טפלון טובה ללא שמן.
מצרכים:
- 1 ביצה
- 1 מיכל יוגורט לבן מכל סוג (רגיל, מתיקות מעודנת, מועשר בחלבון)
- 20 גרם חמאה מומסת לדקה במיקרו
- כוס קמח כוסמין מלא (המתכון יעבוד גם עם קמח לבן או קמח מלא רגיל)
- שקית אבקת אפיה
- שתי כפות סוכר חום שאוהבים -קנים/ דמררה/ קוקוס / תמרים (או שלוש כפות מייפל טבעי למשל כאן)
- 2-3 כפות חלב (אפשר סויה)
- כפית תמצית/מחית וניל איכותית
- חצי כפית קינמון – למי שאוהב, לא חובה
- קמצוץ מלח
מתכון לוופל בלגי
מחממים מראש טוסטר לוופל בלגי
טורפים ביצה בקערה, מוסיפים יוגורט, וניל וחמאה ומערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח, סוכר או מייפל ואבקת אפיה. בסוף מוסיפים חלב בכל פעם כף ומערבבים, עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. הבלילה צריכה להיות מעט סמיכה יותר מתערובת לפנקייק.
משמנים את הטוסטר קלות בחמאה או תרסיס שמן ומוזגים בכף או במצקת תערובת שתמלא את השקעים אך לא מעבר. סוגרים וממתינים כחמש דקות.
הואפל מוכן כשהוא שחום ופריך. מגישים עם סירופ מייפל טבעי ואפשר גם פירות חתוכים , ריבה, קצפת וכו
הערות
- כמות החלב שתידרש אצלכם בקערה תלויה בסוג הקמח בו השתמשתם (חלקם יותר סופחי נוזלים), בגודל הביצים וסמיכות היוגורט. השתמשו בכמות החלב שנדרשת בפועל, כדי להגיע למרקם מעט סמיך יותר מתערובת לפנקייק, גם אם זה מעט פחות או מעט יותר ממה שרשום במתכון. הוסיפו בכל פעם כף וערבבו עד שתגיעו לסמיכות הרצויה.
- ניתן להחליף את היוגורט ביוגורט חלבון ולהעשיר את המנה בחלבון
- ניתן להוסיף לתערובת בננה מעוכה- שימו לב להאריך את זמן האפיה בחמש דקות כדי להשיג מרקם פריך
- אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס
- אפשר להמיר סוכר חום בסירופ מייפל טבעי
- לגיוון אפשר להוסיף לתערובת חופן שוקולד צ'יפס ו/או אוכמניות
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?