אני זוכרת את שבת בבוקר של הילדות בזכות לחם מטוגן עם ריבה או סירופ מייפל של אפיכל או סירופ שוקולד. כשנחה הרוח על אמא שלי היה מגיע במקומו וופל בלגי מפואר מטוסטר אדום שהיה נראה לי אז כמו הדבר הכי יוקרתי בעולם. קצת יותר מיאכטה. כמה חיכינו לוופל הזה וכמה מתוק הזיכרון. רציתי לתת גם לילדים שלי את הטעם המתוק של שבת בבוקר שכל השבוע מחכים לו. רק קצת יותר בריא, בלי כל הסוכר והטיגון. כזה הוא וופל בלגי בריא מקמח כוסמין. בריא, מתוק (במידה) ועושה הרגשה של בית קפה יוקרתי.
ארגנו מסביב צלחות אסתטיות עם תוספות כמו פירות חתוכים יפה, שוקולד מריר מומס ומייפל טבעי ותקבלו חגיגת וופל בלגי בריא (אל תגלו להם שזה מקמח כוסמין). כל כך קלה להכנה ומתאימה גם לארוח קבוצת ילדים
התערובת הזאת מוצלחת גם לפנקייק, שאפשר לטגן במחבת טפלון טובה ללא שמן.
מצרכים:
- 1 ביצה
- 1 מיכל יוגורט לבן (רגיל, מתיקות מעודנת, מועשר בחלבון)
- 20 גרם חמאה מומסת
- כוס קמח כוסמין מלא
- שקית אבקת אפיה
- שתי כפות סוכר חום דמררה
- 2-3 כפות חלב (אפשר סויה)
- כפית תמצית וניל טבעית (חלב סויה בטעם וניל עובד מצוין)
- קורט מלח (קמצוץ, רבע כפית)

איך מכינים וופל בלגי בריא?:
מחממים מראש טוסטר לוופל בלגי
לטרוף ביצה בקערה, להוסיף יוגורט, וניל וחמאה ולערבב לתערובת אחידה.
להוסיף קמח, סוכר ואבקת אפיה. בסוף להוסיף חלב בהדרגה עד שמגיעים לסמיכות הרצויה, מעט סמיכה יותר מתערובת פנקייק
משמנים את הטוסטר קלות בחמאה ומוזגים בכף או במצקת תערובת שתמלא את השקעים אך לא מעבר. סוגרים וממתינים כחמש דקות.

הואפל מוכן כשהוא שחום ופריך. מגישים עם סירופ מייפל טבעי ואפשר גם פירות חתוכים , קצפת וכו
הערות
- ניתן להחליף את היוגורט ביוגורט חלבון ולהעשיר את המנה בחלבון
- ניתן להוסיף לתערובת בננה מעוכה- שימו לב להאריך את זמן האפיה בחמש דקות כדי להשיג מרקם פריך
- אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס
- אפשר להמיר סוכר חום בסירופ מייפל טבעי
גיוונים
להוסיף לתערובת שוקולד צ’יפס, שבבי קקאו נא
תיאור קצר מחממים מראש טוסטר לואפל בלגי לטרוף ביצה בקערה, להוסיף יוגורט, וניל וחמאה ולערבב לתערובת אחידה. להוסיף קמח, סוכר ואבקת אפיה. בסוף להוסיף חלב בהדרגה עד שמגיעים לסמיכות הרצויה, מעט סמיכה יותר מתערובת פנקייק משמנים את הטוסטר קלות בחמאה ומוזגים בכף או במצקת תערובת שתמלא את השקעים אך לא מעבר. סוגרים וממתינים כחמש דקות. הואפל מוכן כשהוא שחום ופריך. מגישים עם סירופ מייפל טבעי ואפשר גם פירות חתוכים , קצפת וכו ש את זה ביותר בריא?
להחליף את היוגורט ביוגורט בחלבון
להוסיף לתערובת בננה מעוכה- במקרה כזה ממליצה לאפות עוד חמש דקות כדי להשיג מרקם פריך
להמיר את החמאה בשמן קוקוס
להמיר סוכר חום בסירופ מייפל טבעי
גיוונים
להוסיף לתערובת שוקולד צ'יפס, שבבי קקאו נא
וופל כוסמין של שבת
רכיבים
הוראות הכנה
Nutrition
הערות
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?